IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Днес е денят "Х"!

Коментар

• аааааааааа международни одитори на катебето . да дойдат еврейчетата и да си заличат тотално следите . пак ще ни спасяват чужденците . абе вие кат видите чужденец и все едно сте хванали господ за шлифера бе . сееееееееееееееч

Коментар

• Първоначално изпратено от 1996 Разгледай мнение
        НИЩО НЕ СИ ВИДЯЛ!

Още не си видял какво ще стане като почнат да изплащат гарантираните депозити от КТБ или ако отвори след финансова инжекция от някой голям.

Не си видял и какво ще стане, ако държавата изтегли рекордни 5-6 милиарда на рекордно ниска лихва, по-ниска и от тази дето беше при последните външни ДЦК за 10 г. около 3%.

Не знаеш и какво ща стане ако влезем в ЕЗ, нито като се продаде БФБ.

Така, че още доста неща има да видиш
        Абе, все си мисля да те питам - това 96 - набора ли ти е ?

пп баш па на гетоФ и червенокожия да даваш акъл ...... , аз ги недолюбвам тоже, ма ги помня от години.... за разлика от много други еднодневки
        Last edited by Pacho; 14.10.2014, 19:13.

Коментар

НИЩО НЕ СИ ВИДЯЛ!

Още не си видял какво ще стане като почнат да изплащат гарантираните депозити от КТБ или ако отвори след финансова инжекция от някой голям.

Не си видял и какво ще стане, ако държавата изтегли рекордни 5-6 милиарда на рекордно ниска лихва, по-ниска и от тази дето беше при последните външни ДЦК за 10 г. около 3%.

Не знаеш и какво ща стане ако влезем в ЕЗ, нито като се продаде БФБ.

Така, че още доста неща има да видиш
          Ти на тия твои приказки вярваш ли си или просто ей така си приказваш ??

Коментар

Истината е, че някои или по-скоро повечето ще останат излъгани.
            Евтини акции няма да има за всички.
            особено ти

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
              Е никой от тях не си е надувал печалбата толкова безобразно - поне последните години. Напротив масовата практика при западните банки последните две години е да трият начислена преди положителна репутация
              Дано да си прав! Не мога да споря на тази тема, тъй като не съм толкова навътре с оценките им на активи, печалбите им и т.н. Вадя изводи от исторически факти, както и от доказани наскоро случаи на манипулиране на либор, валутни двойки, метали. Това кара в главата ми да премига червена лампичка, че нещата там не се променят на добре.
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                Абе борса е - всичко е възможно. Аз лично съм 50/50 и такава ми е играта.

Интересното е, че тук сякаш много хора са подготвени за ръст, но не и за спад и на фона на цялата ситуация са изключително оптимистични. От друга страна съм убеден, че тези, които очакват спад със сигурност имат някоя друга акция. Т.е. във форума има едно интересно разделение на умерени мечки и фанатични бикове. Това по-скоро е знак за умерен спад или водоравно движение още известно време.
                Аз съм хамелеон

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                  Равния, тъй както си говорим за ПИБ, Хим-групата и други, ти наемаш ли се да твърдиш, че при Голдман Сакс, Джей П. и т.н. отчетите и активите им са по-реални?
                  Е никой от тях не си е надувал печалбата толкова безобразно - поне последните години. Напротив масовата практика при западните банки последните две години е да трият начислена преди положителна репутация

Коментар

• Има още една положителна новина. При текущите цени на петрола Русия не може да си позволи да спре дори и за една минута подаването на газ към Европа. Такова действие би било катастрофално за руската икономика и е равносилно на самоубийство. Газова криза няма да има. Един проблем по-малко, но остават още доста за разрешаване.
                    Брент вече е 86 долара за барел.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                      На пръв поглед единственото положително събитие за икономиката от последните седмици е срива в цената на петрола. Сорт Урал уверено гони 80 долара за барел. До сега беше средно малко над 100. Определено ще остават повече пари в икономиката. Спад до 75 би било отменяне на данък за икономиката съпоставим с размера на всичките еврофондове. Развитието на дълбоководният добив на газ в Черно Море и газовите връзки със съседните държави биха могли допълнително да свалят цената и на природнията газ, но това е за след време. Към момента имаме драстичен спад в цената на петрола което е добре за всички без GAZ.

Германското правителство понижи икономическите си прогнози
                      14 Октомври 2014 | 15:42 | Агенция "Фокус"
                      Германското правителство понижи икономическите си прогнозиСнимка: АФП
                      Берлин. Германското правителство днес отбеляза забавянето на икономическия растеж и понижи прогнозите си за БВП за тази и за следващата година, предаде AFP.
                      Според Берлин през тази година германската икономика ще отчете ръст от 1,2%, а през 2015 година растежът ще бъде 1,3%.
                      През април германското правителство очакваше ръст от 1,8% през тази и 2% през следващата година.

дотгодина ще стане страшно ,тъпите европейци който клекнаха на щатите за ембарго на русия.....

Коментар

• На пръв поглед единственото положително събитие за икономиката от последните седмици е срива в цената на петрола. Сорт Урал уверено гони 80 долара за барел. До сега беше средно малко над 100. Определено ще остават повече пари в икономиката. Спад до 75 би било отменяне на данък за икономиката съпоставим с размера на всичките еврофондове. Развитието на дълбоководният добив на газ в Черно Море и газовите връзки със съседните държави биха могли допълнително да свалят цената и на природнията газ, но това е за след време. Към момента имаме драстичен спад в цената на петрола което е добре за всички без GAZ.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
                          разликата между нашето ПЕ и това на Дакс е че на половината компании от Софикс не можеш да им вярваш на Е то от ПЕ то. Ако преоцениш печалбата като махнеш всякакви финансови шметни капели, като например надутата печалба на ПИБ от придобиването на Юнион банк. От компаниите с ниско ПЕ, БФБ например тотално грешно смята ПЕ то на химимпорт
                          Равния, тъй както си говорим за ПИБ, Хим-групата и други, ти наемаш ли се да твърдиш, че при Голдман Сакс, Джей П. и т.н. отчетите и активите им са по-реални?
                          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir2 Разгледай мнение

Мислим, че евтините пари почнаха да си прокарват път към България (на мен лично ми падна лихвата по собствения ми кредит с 1%, без да съм го искал), има сериозен капитал в държавата под формата на спестявания, емигрантите пращат кинти като за последно, ПЧИ се увеличават, петролът се строполи, ЕЦБ се готви за още стимули...
                            Колко КТБта трябва да станат за да се схване, че капитал под формата на спестявания няма? Тези спестявания са раздадени като кредити на бизнес, домакинства и държава, а не стоят в очакване да залеят БФБ.Единственото в банковата система, което има сериозно влияние върху БФБ е динамиката на кредитирането, т. е. докато няма сериозен ръст на кредитните портфейли на банките- няма и ликвидност за БФБ.

Коментар

• разликата между нашето ПЕ и това на Дакс е че на половината компании от Софикс не можеш да им вярваш на Е то от ПЕ то. Ако преоцениш печалбата като махнеш всякакви финансови шметни капели, като например надутата печалба на ПИБ от придобиването на Юнион банк. От компаниите с ниско ПЕ, БФБ например тотално грешно смята ПЕ то на химимпорт - тъй като трябва да взема под внимание и привилигированите акции, а тя не го взема като слага това ПЕ 3,6. На Адванс терафонд ПЕ то не служи за нищо - тъй като е от продажба на активи, за ПИб вече казах. И всичко останало е с ПЕ над 10.

И оставиш само печалба от дейността и нашето ПЕ става по-високо от това на ДАКС. Другият момент е че ако ПЕ то на СОФИКС се гледа като отделните компании се сложат с равно тегло и веднага става доста по-високо.

Така че не бих залагал че бордата ни е евтина.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                                Монти, аз не водя никакъв спор и нямам представа накъде ще ходи борсата. Просто не съм съгласен, че само 2 компании от Софикс са с под ПЕ 10, нито че Дау е по-евтин.
                                Иначе и аз смятам, че има 2 фактора, които влияят на БФБ - външен и вътрешен. Значи ако има мир у нас и съседните ни страни и реалния дълг на БГ е под 60-70% от БВП /още сме доста далеч от тези нива/, игнорирам вътрешните фактори и само преписвам от големите /Дакс, Дау и т.н./. Ако те се вдигат съм оптимист, ако падат се ослушвам за продажби. В момента ми се иска да вярвам, че това на запад е корекция, а не обръщане на тренда и не случайно се набабних там на абсолютния им връх .
                                Направих го не защото смятам, че са по-евтини, а защото исках част от активите ми да бъдат в долари и малко в Евро и в същото време да не стоят под дюшека или на депозит.
                                Предполагам си прав.... но през 2015 г пролетта може да има голям бой на дребосъците.....по земните кълбета...
                                Иначе тази година ще бъдем над 30% догодина ще гоним 40% , 2016 ще бъдем на твойте нива.... е само предположения..но знаейки възможностите на боци...

Коментар

Working...
                                X