IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
    След Русия следва рецесия в Европа. Пишеш глупости. Хубаво е,че всеки сам си носи и позитива и негатива от решенията. Друг е въпроса ако пишеш едно а правиш друго.
    Какъв е механизма на пренасяне на заразата? През 1998 година фалита на Русия не се прехвърли върху Европа. Защо този път ще е различно? Да не забравяме, че ЕС е нетен вносител на петролни продукти и щетите от загуба на руски износ ще се компенсират от огроните икономии от внос на петрол.
    Имаш и още един ключов момент. Пазрите още дълго време ще бягат от имърджинг маркетс. Те трябва да отидат някъде, където има ръст и висока доходност. Няма как да ходят само в САЩ. За нас това е уникална възможност стига да убедим хората с пари, че трябва да дойдат тук. Лично аз считам, че през 2016 ЦИЕ ще бъдат хита.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Батя, според мен бавно но сигурно се връщаме към старата поарадигма от периода 1980-2000 година. Силни финансови пазари, криза при суровините, съчетана с възходна запада, като този път може да добавим и далечният изток и криза в емърджинг маркетс. БРИКС и ОПЕК са нещо от миналото. Цялата парадигма от периода 2000-2012 е напълно разрушена.
      Русия ще се срине напълно. Тя ще бъде неспособна да осъществява ефективни подривни операции срещу Европа. Въпроса е до каква степен криза на развиващите се пазари може да е заразна за развитите. Опита от досегашната история сочи, че срив в част от развиващите се срива и другите, но не засяга развитите. През 1998 година ни удари, но тогава не бяхме в ЕС и икономиката ни беше обвързана с Русия. Днес това не е така. Лично аз съм уверен, че икономическите ползи от срива на Русия ще надвишават многократно щетите. На този етап освен загуба на около 150 милина лева износ годишно други трайни щети не виждам. Същевременно вноса на горива от тях ще е с над два милиарда лева по-малко. Проблема с туризма ще е две лета докато се пренасочим на другите пазари. Само преди десет години руснаци нямаше защото те нямаха пари. Във Варна 40 процента от туристите бяха немци. Сектора ще се пренастрои след кратък шок. Отделно спада в цената на петрола ще неутрализира тези щети. Липсата на политическо вмешателство в България е друг голям бонус.
      Добра теза, но според мен финансите никога вече няма да са това което бяха. Технологиите навлизат мощно там и демократизират всичко. Преди срива от 2008ма, финансовия сектор в САЩ беше 10% от БВП ама прибираше 50% от печалбите.
      Мисля че предстои истински ренесанс на технологиите, това досега беше само зората. Ще са интересни времена.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Батя, според мен бавно но сигурно се връщаме към старата поарадигма от периода 1980-2000 година. Силни финансови пазари, криза при суровините, съчетана с възходна запада, като този път може да добавим и далечният изток и криза в емърджинг маркетс. БРИКС и ОПЕК са нещо от миналото. Цялата парадигма от периода 2000-2012 е напълно разрушена.
        Русия ще се срине напълно. Тя ще бъде неспособна да осъществява ефективни подривни операции срещу Европа. Въпроса е до каква степен криза на развиващите се пазари може да е заразна за развитите. Опита от досегашната история сочи, че срив в част от развиващите се срива и другите, но не засяга развитите. През 1998 година ни удари, но тогава не бяхме в ЕС и икономиката ни беше обвързана с Русия. Днес това не е така. Лично аз съм уверен, че икономическите ползи от срива на Русия ще надвишават многократно щетите. На този етап освен загуба на около 150 милина лева износ годишно други трайни щети не виждам. Същевременно вноса на горива от тях ще е с над два милиарда лева по-малко. Проблема с туризма ще е две лета докато се пренасочим на другите пазари. Само преди десет години руснаци нямаше защото те нямаха пари. Във Варна 40 процента от туристите бяха немци. Сектора ще се пренастрои след кратък шок. Отделно спада в цената на петрола ще неутрализира тези щети. Липсата на политическо вмешателство в България е друг голям бонус.
        След Русия следва рецесия в Европа. Пишеш глупости. Хубаво е,че всеки сам си носи и позитива и негатива от решенията. Друг е въпроса ако пишеш едно а правиш друго.

Коментар

• Батя, според мен бавно но сигурно се връщаме към старата поарадигма от периода 1980-2000 година. Силни финансови пазари, криза при суровините, съчетана с възходна запада, като този път може да добавим и далечният изток и криза в емърджинг маркетс. БРИКС и ОПЕК са нещо от миналото. Цялата парадигма от периода 2000-2012 е напълно разрушена.

Коментар

• Обед стана, а пък пълно мълчание от реформаторите.Сигурно са като ударени с мокър парцал след идеята.

Коментар

• Чудя се ако рашъните сгънат тотално дали това ще засегне сериозно ЕС и съответно нас... Или напротив, ще им се обуздае дивия империализъм, ще се дръпнат от Украйна и с това ще се реши геополитическият риск от там, който тегне над пазарите...

Колкото до простотията на Боко и синдикатите за ПФ, очаквам днес РБ да скочат в парламента, да се надигне вой и от други места и Боко отново като спасител да отмени безумието

Коментар

• Затишие пред буря? Накъде ли ще ни отвее?

Коментар

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение
                  Стези глупави идеи опипват почвата, но няма да им мине номера.
                  Прав си .

Насочили са деструктивната енергия на тъпите синдикалисти в пустотото .

Коментар

• Стези глупави идеи опипват почвата, но няма да им мине номера.

Коментар

• Днес как е ОптимизЪма? При мен го няма, виждам Софикс на -1,5 в края на деня.
                      Не препоръчвам нищо, това са размислите на един лаик.
                      Успешен ден!

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                        Монти,
                        и моето желание за личните партиди съвпада с твоето мнение, но до колкото разбирам идеята е нашите пари да отидат в кацата НОИ за да може СЕГА да плащат пенсиите с тези пари, а след 20 или 30 год.,когато би трябвало да се пенсионираме, за нас да плащат работещите тогава, ако има такива.
                        http://www.capital.bg/politika_i_iko...t_da_otidat_v/
                        мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          Няма логика да е без лични партиди...
                          Аз имам 10 К а жена ми 3 К....
                          а дъщеря ми няма нищо.....
                          И какво правиме....
                          По принцип мнението ми е и ,че здравеопазването трябва да е по лични партиди.... и който няма нищо в нея да работи по договор в болницата или общината докато си оправи борча...
                          Монти,
                          и моето желание за личните партиди съвпада с твоето мнение, но до колкото разбирам идеята е нашите пари да отидат в кацата НОИ за да може СЕГА да плащат пенсиите с тези пари, а след 20 или 30 год.,когато би трябвало да се пенсионираме, за нас да плащат работещите тогава, ако има такива.

Коментар

• Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение
                            това е идеята да няма лични партиди
                            А не може ли да променят УПФ-тата и вместо да се налага да се прехвърлят парите в НОИ да се премахнат личните партиди в УПФ, т.е. да се въведе нужния на държавата ни принцип на солидарност?

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                              И какво правиме....
                              По принцип мнението ми е и ,че здравеопазването трябва да е по лични партиди.... и който няма нищо в нея да работи по договор в болницата или общината докато си оправи борча...
                              това е идеята да няма лични партиди
                              мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                                Ми аз до сега чух да се говори само за общия кюп в НОИ, за лични партиди никой нищо не казва. Явно няма
                                И какво правиме....

Коментар

Working...
                                X