Първоначално изпратено от Grosss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Сега сме в рали, нали..?
По-скоро във фалстарта му..
Във фалстарт сме..
ГЕРБ излязоха по-неописуеми и от БСП с тия опити за отмъкване на пари...
Фалстарт и в мандата на ГЕРБ. Самият факт, че говоренето за краденето на вноските и сметките се случва по медиите, все едно обсъждат ежедневие, е фалстарт.
Липсата на наченки на каквито и да било реформи е най-големия фалстарт за мандата.
Ако имаха желанието да работят ефективно, вече щеше да има резултати.
Резултатите в момента са безценни, биха стопирали опити за сваляне.. Дори и към това не прибегнаха, вероятно смятат, че са адекватни на ситуацията, заплаха няма, ще се царува до гроб..
Тези утопични резултати щяха да повлияят и на капиталовия пазар, но това не се случи.
Колко ли е доларът днес?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеПриемам изключително позитивно една условна икономическа независимост от Русия. Въпреки всичко по-скоро ме притеснява отколкото успокоява силния натиск върху нейната икономика. Може би затова, защото противно на дддд смятам, че нашата икономика все още е обързана с Русия повече от това, което статистиките и цифрите показват. Да не забравяме, че имахме 2-3 правителства, които достатъчно се погрижика за това.
Тази зависимост ще намалява с дни. Спад на цената на горивата, алтернатвни маршрути и доставчици, собствен добив и бъдещо намаляване на потрелението заради прониккване на ВЕИ и алтернативни двигатели.
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеНе вярвам това от вчера с партидите на мине през парламента. Би било изключително глупава грешка в началото на управлението. Там по-скоро ме притеснява факта, че въобще се стига до подобни дискусии с участието на премиера и финансовия министър и те стават обществено достояние.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИМАШ ДОБРИ ПОПАДЕНИЯ, НО КАК ДА УБЕДИМ ХОРАТА С ПАРИ ДА ДОЙДАТ
Всеки случай не с понижения на рейтинга и национализация на ПФ, нито с липсата на визия за икономиката и Борсата..Отново се работи ден за ден и пак няма да се направят никакви реформи..Дано стане въпреки политиците..
в акции.В масата остава усещането ,че борсата е обирджийска история и е много
трудно да се спечели.Ние все чакаме нещо да се случи,но хубавото не се калкулира
в цените,само лошото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИМАШ ДОБРИ ПОПАДЕНИЯ, НО КАК ДА УБЕДИМ ХОРАТА С ПАРИ ДА ДОЙДАТ
Всеки случай не с понижения на рейтинга и национализация на ПФ, нито с липсата на визия за икономиката и Борсата..Отново се работи ден за ден и пак няма да се направят никакви реформи..Дано стане въпреки политиците..
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеКакъв е механизма на пренасяне на заразата? През 1998 година фалита на Русия не се прехвърли върху Европа. Защо този път ще е различно? Да не забравяме, че ЕС е нетен вносител на петролни продукти и щетите от загуба на руски износ ще се компенсират от огроните икономии от внос на петрол.
Имаш и още един ключов момент. Пазрите още дълго време ще бягат от имърджинг маркетс. Те трябва да отидат някъде, където има ръст и висока доходност. Няма как да ходят само в САЩ. За нас това е уникална възможност стига да убедим хората с пари, че трябва да дойдат тук. Лично аз считам, че през 2016 ЦИЕ ще бъдат хита.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеЧудя се ако рашъните сгънат тотално дали това ще засегне сериозно ЕС и съответно нас... Или напротив, ще им се обуздае дивия империализъм, ще се дръпнат от Украйна и с това ще се реши геополитическият риск от там, който тегне над пазарите...
Колкото до простотията на Боко и синдикатите за ПФ, очаквам днес РБ да скочат в парламента, да се надигне вой и от други места и Боко отново като спасител да отмени безумието
Не вярвам това от вчера с партидите на мине през парламента. Би било изключително глупава грешка в началото на управлението. Там по-скоро ме притеснява факта, че въобще се стига до подобни дискусии с участието на премиера и финансовия министър и те стават обществено достояние.
Коментар
-
Според мен всички смятате грешно за началото на кризата 2008. Тя трябва да се смята от 2000 година. Седемдесетте години ръст на суровините и криза на финансовите активи. От 1980 до 2000 ръст на финансовите активи и криза при суровините. От 2000 до 2012 криза на финансовите активи и възходящи суровини. От 2011-2012 се смени отново цикъла и имаме възходящи финансови активи и развит свят и низходящи суровини и емърджинг маркетс. Въпроса е къде е ЦИЕ и Китай. ЦИЕ според мен вече е към запада и развитият свят, така, че въпреки нашата бедност благодарение на товаче сме в ЕС и НАТО се водим от правилната страна на барикадата. Въпроса е как ще се възприеме Китай? Дали са развита или развиваща се страна? Тъй като парите ще искат добра възвращаемост то вероятно през 2016 ще се исипе река от пари в ЦИЕ. Въпроса е да направим необходимите реформи ида убедим всички, че тук е мястот а не да вземем някакви трохички.Last edited by dddd; 16.12.2014, 11:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеКакъв е механизма на пренасяне на заразата? През 1998 година фалита на Русия не се прехвърли върху Европа. Защо този път ще е различно? Да не забравяме, че ЕС е нетен вносител на петролни продукти и щетите от загуба на руски износ ще се компенсират от огроните икономии от внос на петрол.
Имаш и още един ключов момент. Пазрите още дълго време ще бягат от имърджинг маркетс. Те трябва да отидат някъде, където има ръст и висока доходност. Няма как да ходят само в САЩ. За нас това е уникална възможност стига да убедим хората с пари, че трябва да дойдат тук. Лично аз считам, че през 2016 ЦИЕ ще бъдат хита.
Коментар
-
Първоначално изпратено от realista Разгледай мнениеОбед стана, а пък пълно мълчание от реформаторите.Сигурно са като ударени с мокър парцал след идеята.
Нека всеки да получава това което е заслужил и платил.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Коментар
Коментар