IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Замислих се върху описанието което ми да де Soho. После се появи pipbel и ми светна една работа. Разликата във възгледите ни идва от това, че аз се стремя да инвестирам във звезди, по класификацията на бостънската консултантска група, а той в кучета. Той харесва петрола, което е класическо куче а аз не. Не харесвам и Бразилия, бих бягал като дявол от тамян от нея. Не го възприемайте, че го храня. просто се чудех от къде идват разликите. За мен е важен растежа на компанията а за него голямата дивидентна доходност. Проблема идва, че когато избереш куче по смисъла на бостнската консултантска група, а не в това което влага бигбеар, може да се получи греда. Сидрил беше класически случай на куче. Висок дивидент на компания със залязващи функции. Проблема при избора на звезди е да се определи какво развитие е включено в цената. Примерно за всички е ясно, че тесламотърс ще расте много, но дали пазара оценява правилно, надценява или подценява растежа. В България е лесно. Всичко се оценява следварително.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Двуцифрено число!

Самият факт, че се създава комисия за изработване на методология за изчисляване на доходността е ярко доказателство за паниката обзела някои хора затова, че УПФ изгубиха парите на хората и някой трябва да отговаря за това!

Всеки от нас може сам да си я изчисли. Вадиш от това което са ти взели това което ти дължат и си готов! Ква "методология" кви 5 лева?!
      Dow Jones също

Коментар

• Хубави последни два-три дни на борсата! Загубата ми от началото на годината вече е под половин процент, което е кажи-речи излизане на нулата.

Само че според моите графики и изчисления, текущите стойности на индексите са по-скоро връщане до горната граница, където е низходящият тренд. Виж, ако ръстът продължи и видим BGTR30 над 430 в близките няколко седмици, тогава вече ще имаме по-ясен сигнал за обръщане на низходящия тренд.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
          Красиво се получи.. за два дни спада на портфолиото от нач. на годината е компенсиран
          Остава да завършим годината с доходност като през 2013-та, когато бих Софикс-а тройно.. еех, сладки спомени
          Като ти прочетох коментара и направих проверка и при мен. Още съм на -1%, но Софикс индекса е бил тогава +5% нагоре на ниво 522 (30.12) докато СЕГА е 497. Оборота ми е само 16 к от Нова година. Неведоми са пътищата на борсовите игри

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
            пипи не се заяждам . не съм такъв човек . ама като са шитове защо въобще имаш някакви експозиции
            За мен има само 5 хартии които не са, при това 2 от тях с условности.
            Трябва ми някакъв бекъп ( а и диверсификация) за навън, които междувременно да ми носят и текущ доход.
            Ала както ми е понастоящем почти 40% на бфб ми е прекалено, особено на тоя балониран за фундамента си пазар, затова си чакам тайминга да режа.
            Може пак да ги увелича по нататък, но когато видя нова 2012-та

Коментар

• Красиво се получи.. за два дни спада на портфолиото от нач. на годината е компенсиран
              Остава да завършим годината с доходност като през 2013-та, когато бих Софикс-а тройно.. еех, сладки спомени

Коментар

Двуцифрено число!

Самият факт, че се създава комисия за изработване на методология за изчисляване на доходността е ярко доказателство за паниката обзела някои хора затова, че УПФ изгубиха парите на хората и някой трябва да отговаря за това!

Всеки от нас може сам да си я изчисли. Вадиш от това което са ти взели това което ти дължат и си готов! Ква "методология" кви 5 лева?!
                Пълни глупости .

Коментар

Ще вадят и ще слагат компании от индекса за да го задържат над 450.
                  Текущата ситуация със сертификата води до изкривяване. Софикс подценява пазара и показва по-лошо стойности от реалното. Причината е, че два пъти годишно излиза дружество при ниска цена и влиза на висока. Примерно сега ще излезе Зърнени храни. Сертификата ще разпродаде на пазар акциите и ще зафиксира ниска цена. Обратното ще се случи с Холдинг Варна. Сертификата ще надуе цената и той ще влезе на завишени цени. След това при връщане до нормални стойности индекса ще отчете спад. Може да ти се иска да се манипулира индекса в посока нагоре, но не е така. Тъйк като индекса изкривява картината в посока надолу ми е било винаги чудно как е възможно някой да търгува и да не направи по-добри резултати от него.

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
                    И колко щеше да бъде !?
                    Двуцифрено число!

Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Ще вадят и ще слагат компании от индекса за да го задържат над 450. Къв е проблема? Нали цяла методология ще правят да изчисляват доходността в УПФ... хаха... Някой направил ли си е труда да изчисли, колко щеше да е индексчето днес ако не бяха променяли нито една компания от 2008 г. досега?... хаха
                      И колко щеше да бъде !?

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                        само че 430 за лятото не съм си променил мнението....
                        Ще вадят и ще слагат компании от индекса за да го задържат над 450. Къв е проблема? Нали цяла методология ще правят да изчисляват доходността в УПФ... хаха... Някой направил ли си е труда да изчисли, колко щеше да е индексчето днес ако не бяха променяли нито една компания от 2008 г. досега?... хаха
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• "Има моменти в живота, които хората трябва да знаят да не изпускат. Балоните са проектирани, за да учат малките деца на това."

Тери Пратчет

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                            Тук сега нещо не се връзва.

Мечка е инвеститор, който вярва, че определни акции или пазар ще се понижат.

Вие като се смятате за мечки какво покачване чакате

Що не си признаете, че сте си чисти бикове и да се приключи спора
                            Мечките дезертират една по една.

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                              пипи не се заяждам . не съм такъв човек . ама като са шитове защо въобще имаш някакви експозиции
                              Пип претърпя трасформация, инвестира от 1 година, и реши да ходи по западните пазари. Сега тренда е нагоре, ама като зацикли, ще изреве на умряло, щото не е виждал криза...после нашите шитове ще ги сънува само..Но междувременно може да плюе, като ги няма а пазара върви нагоре, а болката ще става все по голяма...и накрая ще купи пак на Софикс 1000

Коментар

• Тук сега нещо не се връзва.

Мечка е инвеститор, който вярва, че определни акции или пазар ще се понижат.

Вие като се смятате за мечки какво покачване чакате

Що не си признаете, че сте си чисти бикове и да се приключи спора

Коментар

Working...
                                X