IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Я дайте прогноза колко ще се обезцени лева спрямо долара

И колко спрямо ЕУРОТО

Коментар

• И днес скопиха куция ни бик Я дайте прогноза колко ще се обезцени лева спрямо долара

Коментар

• Че вярваме, то е ясно, но в какво?
        Up or Down?

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
          Вярваме ли, колеги, вярваме ли?
          Истински вярващият не може да бъде разколебан от реалността

Коментар

• Вярваме ли, колеги, вярваме ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
              Разказваме си смешки един на друг.Къде се изгубиха чичо Монти и вожда на сиуксите?
              Тук съм бледолики.Днес беше един прекрасен ден за борсата.Лапнах едно мазно Трейси на добра ценичка.Обаче дано да падне още цялата борса че утре изпращам за посредника парички за артийки.

Коментар

• Едно тъпо въпросче... вие сигурни ли сте че скъпия долар е добър за икономиката ни?!?

По тази логика Руснаците трябва да са идеално в момента... пък не са?!

Също така 1997-а трябваше да цъфнем и да вържем... долара тогава беше най скъп за нас... помня стигна някъде 3000лв.

Иначе поевтиняването на петрола би трябвало да ни се отрази добре... но ние нямаме почти никакво производство... по вероятно да се отрази на вносните стоки, които ще станат по евтини заради по евтиния транспорт (дори може да се каже, че вече се отразява, има спад при определени стоки от по няколко %) .

Аз имам известни наблюдения върху долара и съм забелязал, че абсолютно всички се равняват по него... т.е. ако долара се качи много, това ще натисне нашата и Европейските борси като цяло.
                Last edited by Xman1; 09.01.2015, 01:34.

Коментар

• Киро, също си в грешка. Това не е реформаторско правителство. То е на статуквото, с всички произтичащи следствия.

Коментар

• Пак съм съгласен с тебе, а отчиташ ли факта, че никога даже и в БГне е имало правителство с по слаб икономически екип..Само празни приказки и никаква визия и реформи..Смятат за върховно достижение санирането на 3 процента от зградния фонд...Така, че хората имат основание да са предпазливи и несигурни..Народа ни казва..Простотията е по лоша и от лошотията..
                    Last edited by Kiro; 09.01.2015, 00:12.

Коментар

• Киро, за теб българската чаша е наполовина празна а за мен наполовина пълна. Правил съм си някакви изследвания за процикличността на валутният борд, как засилва възходящите и низходящите движения. Там си бях вкарал и изследването на инфлация и лихви. Доста дълго е и някой път ще го напиша. Но на кратко, когато има излишни пари цента им(лихвата) пада. Когато има излишни пари потреблението расте и избутва инфлацията нагоре. Предният път се стигна до отрицателна реална лихва по потребителските кредити. Процеса е самоподдържащ се. Въпроса е дали е тръгнал? Всички фактори ги има без психологията. Никога не е имало толкова пари в населението и не се сещам някога да го е тресло толкова мног страх. Разреши ли се психологическият проблем и инфлацията ще избухне. В момента има доста индикации за това. Гледам как приятелите ми се чудят какво да правят с парите си. Текущите лихви не ги удовлетворяват. Стимулите за спестяване изчезват с минути.

Коментар

• Браво 4 д.. Хубави разсъждения с които съм съгласен на 90 процента..Процента несъгласие е за Бг , ами те даже не анализират процесите, да не говорим за реакция и мерки..Какво ще кажеш за демографския фактор и лисата на образовани кадри за индустрията с визия за 10..20г. В БГ..

Коментар

• Киро, не мога да отрека, че и мен ме притеснява дефлацията. Правил съм си собствени изследвания върху цикличността на валутният борд и реалните лихви. С чиста съвест мога да каже, че при възходяща икономика се появява и инфлационен натиск. Доколкото си спомням на върха на балона инфлацията беше стигнала 12 процента и всички бяха щастливи.
                          Проблема идва от силно дефлационната външна среда в която е България. Аз съм убеден, че застаряващото населени с отрицателен естествен прираст е дефлационен фактор. Също така съм убеден, че света е от 15 години в силно дефлационна среда, която само ще се засилва и нищо не може да промени този факт. Технологичният прогрес е силно дефлационен. До скоро имахме постоянно намаляваща цена на изчслителната мощ и паметта, после към нея се включиха и комуникациите, сега в схемата влиза енергията и прцеса е необратим, малко по-късно с навлизането на безпилотните автомобили и алтернативните двигатели ще влезе и траспорта. Най-силният дефлационен фактор, който ще се включи след десет години ще бъде изкуственият интелект. Въображението ще бъде всеки следващ ден все по-евтино и достъпно. Тези тенденции ще променят света защото всичко около нас е въображение, енергия, транспорт, комуникации, изчислителна мощ и памет. Когато всеки ден цената им намалява ще има непреодолима дефллация. Въпроса е как ще реагират централните банки на ситуацията. Към момента се използват нулеви лихви и неограничена ликвидност. В тази видимо дефлационна среда индексите си правят рекорд след рекорд. За сега лекарството действа добре, ще видим до кога. Положителната страна на нещата е, че при нулеви лихви при облигациите и постоянно падащи цени на комодитис акциите ще бъдат последното убежие поради практически нулевата безрискова доходност. Неограничената ликвидност няма да води до инфлация, но ще предизвиква балони на пазара на имоти и акции. В даден момент дори и това няма да сработи, но аз си мисля, че към онзи момент обществото ще се е трасформирало в непредсказуем към момента вариант и е глупаво да мислим за тогава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
                            Хамерика +2%
                            Европа +3% (че и ги бомбят)...

а тука -10 градуса и борсата -1,0%

e*ем ти корелацията...
                            нашите политици могат да разкачат всеки вагон дори и от най-добре движещите се влакове

Коментар

• Хамерика +2%
                              Европа +3% (че и ги бомбят)...

а тука -10 градуса и борсата -1,0%

e*ем ти корелацията...
                              Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Няма лоши новини! Това е добра новина! Едва ли ще падне под 500! 525!

Коментар

Working...
                                X