If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
При ръст на долара ни се влошава вноса. При равни други условия. Единствения вариант да не се влоши търговското салдо е ако имаме спад в потреблението.
Петрола е друго нещо. Кое ще надделее по евтиния петрол или 30% по скъп долар е друго нещо. Аз бих заложил че позитивното въздействие от петрола ще е пониско от това на по-скъпия внос. Едно защото петрола е само част от вноса, и друго в еврово изражение петрила всъщност е паднал доста по-малко отколкото в долари.
Цифрите сочат съвсем различни неща.
През януари имаме ръст на износа с около 8,8 процента и лек спад на вноса. Търговското салдо се подобрява с около 440 милиона лева. http://www.nsi.bg/bg/content/7501/%D...B5%D1%86%D0%B8
Същевременно нямаме спад в потреблението както ти твърдиш а точно обратното.
Според НСИ
През януари 2015 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, нараства с 4.3% спрямо същия месец на предходната година.
Схемата ти издиша от всякъде. Едновременно имаме подобрение на търговското салдо и увеличение на потреблението.
Естествено, аз винаги имам акции, цялата работа е какъв процент държа. Като гледам за последните 6 месеца България се представи най-зле от всички пазари на които имам така че определено си заслужаваше и ниския процент инвестирани тук. Сега просто ми се иска да използвам "ралито" че после като му свършат акумулаторите да си върна позициите по евтино. То тренда в Бг си е надолу още, така че гледам да продавам като подскочи нагоре
Коментар