IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    Пазарите в цял свят се движат от фундаменти, резултати и емоции - в България предимно от емоции ! Тази новина със сигурност ще подпре индексите в посока нагоре:
    На дневен ред е и приватизацията на БФБ, така че.... умната
    "Холандия, която досега беше най-твърдият противник на приемането на България и Румъния в шенгенската зона за свободно движение, смени позицията си и във вторник министърът по имиграцията и държавен секретар по сигурността и правосъдието на страната Фред Теевен обяви България за готова за присъединяване."
    http://www.capital.bg/politika_i_iko..._bulgariia_za/
    БФБ е пред избухване, каквото никога не е имало преди! Много песимизъм, много гняв, много кеш, почти никакви предлагания на акции ИПОа и т.н., по доста позиции вече старта е даден с един начални 70-100%
    Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт

Коментар

• Пазарите в цял свят се движат от фундаменти, резултати и емоции - в България предимно от емоции ! Тази новина със сигурност ще подпре индексите в посока нагоре:
      На дневен ред е и приватизацията на БФБ, така че.... умната
      "Холандия, която досега беше най-твърдият противник на приемането на България и Румъния в шенгенската зона за свободно движение, смени позицията си и във вторник министърът по имиграцията и държавен секретар по сигурността и правосъдието на страната Фред Теевен обяви България за готова за присъединяване."
      http://www.capital.bg/politika_i_iko..._bulgariia_za/
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
        Ще ти дам искрен отговор...
        В момента са налазили ЕРП и продават с девиза по добре 30 % печалба от ХИМ и сие тези дни ,отколкото 10 % и търгово в неясното бъдеще...за Чез и Енерго Про....пък после ще си купим пак ,като стане ХИМ на 2,5 лв......
        ..............
        Ами то не е нужно да откриваш топлата вода при положение, че се лее покрай теб.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
          И къде ще влезем в ТИМ от Каолин/ продадох една хилядарка и останалите на всеки 10 стотинки/ и Еларг ....
          Дебнем ,но не тях....
          Ако разпродадат Енерго Про до 130 лв , ЧЕЗ до 1300 ще има вход за кеша...Стара планина , МиС ,Алкомет и чакам вече края на Ралито да си купя следващата ракета.....Жалкото че почна голям да купува там....
          Вече съм 50 % в кеш.....
          Успехи на всички....
          Ти на коя ракета си сега,

Коментар

• Всеки има ум и разум- да си прави сметката.Всички , които купят през тези години качествени акции ще спечелят- ее някои повече , а други по малко. Не е препоръка за нищо

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Разбира се, че ще има спадове..Винаги е имало..Първо сега наистина не се вижда подкрепа на икономиката-фундамента за да има големи инвеститори и външни фондове.Второ на развитите ликвидни пазари има все още много по- големи възможности за да се преместят тук..Трето борсата и депозитара не са още приватизирани и технологично обновени.. Четвърто- големите играчи от преди кризата-гръцките банки, Раифа, Булбанк не са готови и нямат заповеди за покупки..Аз съм 90% в акции но по- голяма част в дивидентни, след атаката която ще е с продължителност години за няколко месеца ще ги преструктурирам в рискови и много подценени като на Батя. Смятал съм го много пъти така ми е по изгодно и по- сигурно, а и по интересно.Дивидента си идва и пак в акции. Знаете ли колко време ще мине за да качи значимо с този капитал Хима или ИХЛБЛ или ПЕТХЛ..По сложен е въпроса с нисколиквидните и отлични компании- там не съм спрял да купувамЗа мен 2013г. ще е преходна- да сме живи издрави 2014 да бъде солидното начало на дългосрочното рали
              Ето едно старо куче с което мислим доста сходно.

Коментар

• Разбира се, че ще има спадове..Винаги е имало..Първо сега наистина не се вижда подкрепа на икономиката-фундамента за да има големи инвеститори и външни фондове.Второ на развитите ликвидни пазари има все още много по- големи възможности за да се преместят тук..Трето борсата и депозитара не са още приватизирани и технологично обновени.. Четвърто- големите играчи от преди кризата-гръцките банки, Раифа, Булбанк не са готови и нямат заповеди за покупки..Аз съм 90% в акции но по- голяма част в дивидентни, след атаката която ще е с продължителност години за няколко месеца ще ги преструктурирам в рискови и много подценени като на Батя. Смятал съм го много пъти така ми е по изгодно и по- сигурно, а и по интересно.Дивидента си идва и пак в акции. Знаете ли колко време ще мине за да качи значимо с този капитал Хима или ИХЛБЛ или ПЕТХЛ..По сложен е въпроса с нисколиквидните и отлични компании- там не съм спрял да купувамЗа мен 2013г. ще е преходна- да сме живи издрави 2014 да бъде солидното начало на дългосрочното рали

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  Периода 2001-2007 имаше само две съществени корекци. Дори и по време на тях отделни акции продължаваха да растат. Обикновенно в нашите условия пазара се движеше на вълни. Когато едната вълна започне да корегира започват да растат други акции. Това неутрализираше негативния ефект върху пазара. Аз си спомням две тегари корекции. Едната беше през пролетта на 2005 и втората малко преди ИПО от пролетта на 2007.
                  Имаше доста повече корекции. А след яхутото след БТК си се получи всъщност съвсем тегава корекция всъщност направо си беше спад защото падна към 30%. А Софикс тогава и не беше толкова добър индикатор защото почти през целия ръст бе постоянно доминиран от една компания, я Петрол, я Софарма. И ръста не изглеждаше толкова сигурен колкото сега изглежда в минало време през почти целия период. Единственото време когато наистина имаше еуфория бе само преди БТК и след това 2007.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Не вярвам на консолидации без спадове и ръстове без корекции. Много пъти съм ги чувал тези очаквания и винаги са били грешни. Зависи какво значи дълбока корекция. Мисля че общото мнение е че до 20% е корекция след 20% е спад. Аз съм почти сигурен че в следващите 12 месеца ще видим поне една корекция от поне 15%. Сега дали ще започне сега или след 3 месеца кой знае.
                    Периода 2001-2007 имаше само две съществени корекци. Дори и по време на тях отделни акции продължаваха да растат. Обикновенно в нашите условия пазара се движеше на вълни. Когато едната вълна започне да корегира започват да растат други акции. Това неутрализираше негативния ефект върху пазара. Аз си спомням две тегари корекции. Едната беше през пролетта на 2005 и втората малко преди ИПО от пролетта на 2007.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                      Принципно си прав, но този път има една разлика. На пазара ще има много пари. Скоро ще мине ликвидацията на ЕЛАРГ, чакаме търгово при Каолин и дивидент при АТЕРА. Това са огромни пари на фона на текущата ликвидност. Според мен вероятността да влезем в цикъл на спадаща ликвидност и цени е малко веротяна. Аз също мисля че периода на луд растеж, без значение от фундамента, приключи. От тук нататък пазара ще продължи да расте бавно, почти без корекции. Всички положителни новини ще бъдат отигравани. Тези, които разчитат на дълбоки корекции на пазара ще бъдат неприятно изненадани.
                      Не вярвам на консолидации без спадове и ръстове без корекции. Много пъти съм ги чувал тези очаквания и винаги са били грешни. Зависи какво значи дълбока корекция. Мисля че общото мнение е че до 20% е корекция след 20% е спад. Аз съм почти сигурен че в следващите 12 месеца ще видим поне една корекция от поне 15%. Сега дали ще започне сега или след 3 месеца кой знае.

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
                        Абсолютно!
                        Консолидация - може, с леки ръстове вероятно, с ръст тип избухване както през 2004/2005, 2006/2007 най-вероятно, но път надолу на Софикс под 400 - няма такъв, поне аз не виждам с тоя кеш който се очертава и перспективите по западните фронтове
                        Не си ме разбрал напълно. Ще се появи много кеш, но той няма да бъде в спекуланти. Кеша ще влезе в инвеститори. Те ще подпрат с обеми всичко което има фундамент. Виж примерно портфейла на Батя. Единствената акция която евентуално ще му донесе кеш е Енемона привилегировани. Лично аз съм умерен скептик за дивидента. В следващите 12месеца ще се появят поне две добри възможности за инвестиции. За да се включи в тях трябва да продаде нещо. При слаб интерес от страна на дългосрочни инвеститори това неминуемо ще доведе до консолидация или корекция по позицията от която излиза. Виж какво става в момента по ФПП. Бъди сигурен, че той няма да се поколебае да продаде нещо. Според мен корекции ще има по доста позиции, но пазара ще продължи да расте относително равномерно и почти без корекции за продължителен период от време. Да не забравяме, че бичия пазар си тече от около година и вероятно ще продължи поне още доста време.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                          Интересното е, като станете доста хора с кеш, а цените на падат, какво ще правите
                          Cash is the KING

С кеша може да се правят много неща , с артии се сещам само едно нещо

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Да ще купуват, ама когато му до... времето.Засега само ТИМ си купуват своите акции
                            Сега не е времето за покупки от страна на "другите". Сега купуват по-съобразителните, по-смелите, инсайдърите и въобще тези които си пишат домашното.
                            За останалите времето за покупки ще дойде на Софикс над 1000 за до към 2000. Естестветно и те ще спечелят, но ще са отървали движението Софикс 300-1000!

Коментар

• Кога да чакаме официалната новина за започване процедура по продажба на БФБето - очаквам до 1-2 седмици!

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                                Интересното е, като стането доста хора с кеш, а цените на падат, какво ще правите
                                Ще ти дам искрен отговор...
                                В момента са налазили ЕРП и продават с девиза по добре 30 % печалба от ХИМ и сие тези дни ,отколкото 10 % и търгово в неясното бъдеще...за Чез и Енерго Про....пък после ще си купим пак ,като стане ХИМ на 2,5 лв...... Купувам по малко но вече смятам ,че са ми скъпи на тези цени,като маркет и с толкова продаващи...Едно врме беше същата ситуация в БТН .....на 12 лв имам покупки...
                                Ако не ми продадт ще участвам в новия Софикс и Амро....
                                Ако и това не стане почвам да готвя портфеила за преоценка на края на тримесечието....
                                после дивидентите на ОСА.....през май месец...
                                Всичко по план...

Коментар

Working...
                                X