Първоначално изпратено от Protokol
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Пазарите в цял свят се движат от фундаменти, резултати и емоции - в България предимно от емоции ! Тази новина със сигурност ще подпре индексите в посока нагоре:
На дневен ред е и приватизацията на БФБ, така че.... умната
"Холандия, която досега беше най-твърдият противник на приемането на България и Румъния в шенгенската зона за свободно движение, смени позицията си и във вторник министърът по имиграцията и държавен секретар по сигурността и правосъдието на страната Фред Теевен обяви България за готова за присъединяване."
http://www.capital.bg/politika_i_iko..._bulgariia_za/За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеЩе ти дам искрен отговор...
В момента са налазили ЕРП и продават с девиза по добре 30 % печалба от ХИМ и сие тези дни ,отколкото 10 % и търгово в неясното бъдеще...за Чез и Енерго Про....пък после ще си купим пак ,като стане ХИМ на 2,5 лв......
..............
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеИ къде ще влезем в ТИМ от Каолин/ продадох една хилядарка и останалите на всеки 10 стотинки/ и Еларг ....
Дебнем ,но не тях....
Ако разпродадат Енерго Про до 130 лв , ЧЕЗ до 1300 ще има вход за кеша...Стара планина , МиС ,Алкомет и чакам вече края на Ралито да си купя следващата ракета.....Жалкото че почна голям да купува там....
Вече съм 50 % в кеш.....
Успехи на всички....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеРазбира се, че ще има спадове..Винаги е имало..Първо сега наистина не се вижда подкрепа на икономиката-фундамента за да има големи инвеститори и външни фондове.Второ на развитите ликвидни пазари има все още много по- големи възможности за да се преместят тук..Трето борсата и депозитара не са още приватизирани и технологично обновени.. Четвърто- големите играчи от преди кризата-гръцките банки, Раифа, Булбанк не са готови и нямат заповеди за покупки..Аз съм 90% в акции но по- голяма част в дивидентни, след атаката която ще е с продължителност години за няколко месеца ще ги преструктурирам в рискови и много подценени като на Батя. Смятал съм го много пъти така ми е по изгодно и по- сигурно, а и по интересно.Дивидента си идва и пак в акции
. Знаете ли колко време ще мине за да качи значимо с този капитал Хима или ИХЛБЛ или ПЕТХЛ..По сложен е въпроса с нисколиквидните и отлични компании- там не съм спрял да купувам
За мен 2013г. ще е преходна- да сме живи издрави 2014 да бъде солидното начало на дългосрочното рали
Коментар
-
Разбира се, че ще има спадове..Винаги е имало..Първо сега наистина не се вижда подкрепа на икономиката-фундамента за да има големи инвеститори и външни фондове.Второ на развитите ликвидни пазари има все още много по- големи възможности за да се преместят тук..Трето борсата и депозитара не са още приватизирани и технологично обновени.. Четвърто- големите играчи от преди кризата-гръцките банки, Раифа, Булбанк не са готови и нямат заповеди за покупки..Аз съм 90% в акции но по- голяма част в дивидентни, след атаката която ще е с продължителност години за няколко месеца ще ги преструктурирам в рискови и много подценени като на Батя. Смятал съм го много пъти така ми е по изгодно и по- сигурно, а и по интересно.Дивидента си идва и пак в акции
. Знаете ли колко време ще мине за да качи значимо с този капитал Хима или ИХЛБЛ или ПЕТХЛ..По сложен е въпроса с нисколиквидните и отлични компании- там не съм спрял да купувам
За мен 2013г. ще е преходна- да сме живи издрави 2014 да бъде солидното начало на дългосрочното рали
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПериода 2001-2007 имаше само две съществени корекци. Дори и по време на тях отделни акции продължаваха да растат. Обикновенно в нашите условия пазара се движеше на вълни. Когато едната вълна започне да корегира започват да растат други акции. Това неутрализираше негативния ефект върху пазара. Аз си спомням две тегари корекции. Едната беше през пролетта на 2005 и втората малко преди ИПО от пролетта на 2007.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе вярвам на консолидации без спадове и ръстове без корекции. Много пъти съм ги чувал тези очаквания и винаги са били грешни. Зависи какво значи дълбока корекция. Мисля че общото мнение е че до 20% е корекция след 20% е спад. Аз съм почти сигурен че в следващите 12 месеца ще видим поне една корекция от поне 15%. Сега дали ще започне сега или след 3 месеца кой знае.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПринципно си прав, но този път има една разлика. На пазара ще има много пари. Скоро ще мине ликвидацията на ЕЛАРГ, чакаме търгово при Каолин и дивидент при АТЕРА. Това са огромни пари на фона на текущата ликвидност. Според мен вероятността да влезем в цикъл на спадаща ликвидност и цени е малко веротяна. Аз също мисля че периода на луд растеж, без значение от фундамента, приключи. От тук нататък пазара ще продължи да расте бавно, почти без корекции. Всички положителни новини ще бъдат отигравани. Тези, които разчитат на дълбоки корекции на пазара ще бъдат неприятно изненадани.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеАбсолютно!
Консолидация - може, с леки ръстове вероятно, с ръст тип избухване както през 2004/2005, 2006/2007 най-вероятно, но път надолу на Софикс под 400 - няма такъв, поне аз не виждам с тоя кеш който се очертава и перспективите по западните фронтове
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеИнтересното е, като станете доста хора с кеш, а цените на падат, какво ще правите
С кеша може да се правят много неща , с артии се сещам само едно нещо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеДа ще купуват, ама когато му до... времето.Засега само ТИМ си купуват своите акции
За останалите времето за покупки ще дойде на Софикс над 1000 за до към 2000. Естестветно и те ще спечелят, но ще са отървали движението Софикс 300-1000!Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеИнтересното е, като стането доста хора с кеш, а цените на падат, какво ще правите
В момента са налазили ЕРП и продават с девиза по добре 30 % печалба от ХИМ и сие тези дни ,отколкото 10 % и търгово в неясното бъдеще...за Чез и Енерго Про....пък после ще си купим пак ,като стане ХИМ на 2,5 лв......Купувам по малко но вече смятам ,че са ми скъпи на тези цени,като маркет и с толкова продаващи...Едно врме беше същата ситуация в БТН .....на 12 лв имам покупки...
Ако не ми продадт ще участвам в новия Софикс и Амро....
Ако и това не стане почвам да готвя портфеила за преоценка на края на тримесечието....
после дивидентите на ОСА.....през май месец...
Всичко по план...
Коментар
Коментар