IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    ГЕРБ все по-сигурно си отива от политиката - това е достатъчен повод за оптимизъм
    Щеше да е достатъчен, ако се задаваше нещо по-добро. За съжаление не съм оптимист, че следващото правителство ще е по-добро - някакво маскирано като експертно, но лявоориентирано ще да е. Няма да има много от недостатъците на сегашните, но ще има доста други, а и не знам колко време ще отнеме да се състави

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikodim Разгледай мнение
      Buy when blood is runnig on the streets !
      Sell when people are dancing on the streets !
      Така е на теория, да. Обаче има една малка подробност. Варна. Герб е само част от пъзела, а другата част от пъзела не обещава добро за ликвидната част на Софикса.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
        Наистина се чудя на какво се крепи този оптимизъм на БФБ. След вчерашните масови протести и опит за убийство във Варна нещата започват да излизат от контрол. Не случайно всичко се случва точно във Варна, ала ситуацията е емблематична за цяла България.
        ГЕРБ все по-сигурно си отива от политиката - това е достатъчен повод за оптимизъм

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
          Наистина се чудя на какво се крепи този оптимизъм на БФБ. След вчерашните масови протести и опит за убийство във Варна нещата започват да излизат от контрол. Не случайно всичко се случва точно във Варна, ала ситуацията е емблематична за цяла България.
          Buy when blood is runnig on the streets !
          Sell when people are dancing on the streets !
          Не препоръчвам никому нищо.

Коментар

• Наистина се чудя на какво се крепи този оптимизъм на БФБ. След вчерашните масови протести и опит за убийство във Варна нещата започват да излизат от контрол. Не случайно всичко се случва точно във Варна, ала ситуацията е емблематична за цяла България.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Трябвало е да разпродаваш по малко по пътя нагоре. ЕРХ го купувах на 5,75 и на 7,50. Няколко човека кълвяхме от офертите. Разпродавах по целия път нагоре. Когато стигна 450 имах само 2 бройки, но средната продажна цена беше 28 пъти по-висока. Имам много добри спомени от тези времена. Биех индексите 2 пъти. В момента съм доста по-консервативен. Предполагам ще бъда около тях. Ясното осъзнаване на рисковете определено пречи на доходността, но предпазва от безумия. Слабата ликвидност не ме плаши. Важното е да е съобразена с размера на портфейла. С удоволствие купувам малко бройки в нисколиквидни предприятия с голям потенциал. Естесвено няма как да вкараш повече от 10 процента от портфейла в такива позиции и не повече от процент на позиция. Те са малко за цвят, но един ден ще дадат доста добра доходност.
              Алчност, когато ти добавя по 10% върху портфейла на ден, и това го прави месеци как да го намаля. Бяха малък процент, по едно време станаха 90% без всъщност пукната покупка да съм направил. Пък и очаквах че като спре да расте все пак ще успея да разкарам дори и да загубех 20% от върха.

Е не станаха нещата както ги очаквах.Партито се развали махмурлука остана

Коментар

Аз съм на обратно преди играех на сигурно, дългосрочно - изобщо както пише по книгите, портфейла ми едва минаваше над индексите до 2007, когато стана някаква лудница и скочи сигурно с десет пъти за няколко месеца. Едни нисколиквидни имах и избиха рибата нагоре. Проблема дойде като тръгна надолу. Тези същите нисколиквидни нямаха продажба, месеци ги цъках докато излеза напълно и за периода от 10 пъти печалба, не бях купил нищо по пътя нагоре, едвам успях да ги докарам до малко над 0 спрямо вложените пари когато излязох накрая. От тогава нисколиквидни - пък били те и такива които ми харесват нъцки - тва е капан за парите. Добре че останалите все пак бяха ок.
                Трябвало е да разпродаваш по малко по пътя нагоре. ЕРХ го купувах на 5,75 и на 7,50. Няколко човека кълвяхме от офертите. Разпродавах по целия път нагоре. Когато стигна 450 имах само 2 бройки, но средната продажна цена беше 28 пъти по-висока. Имам много добри спомени от тези времена. Биех индексите 2 пъти. В момента съм доста по-консервативен. Предполагам ще бъда около тях. Ясното осъзнаване на рисковете определено пречи на доходността, но предпазва от безумия. Слабата ликвидност не ме плаши. Важното е да е съобразена с размера на портфейла. С удоволствие купувам малко бройки в нисколиквидни предприятия с голям потенциал. Естесвено няма как да вкараш повече от 10 процента от портфейла в такива позиции и не повече от процент на позиция. Те са малко за цвят, но един ден ще дадат доста добра доходност.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                  Възможни са доста продължителни ръстове без корекции (много плитки), както историята показва ...

Така е, а ще има и позиции с 100-200-300% ръст без никакви корекции, по-нататък

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                    Възможни са доста продължителни ръстове без корекции (много плитки), както историята показва ...
                    Дългосрочния план лъже. Ако тази графика я разбиеш на малки от по една година ще видиш, че всъщност си има корекции с по 10-15 % корекция. че всъщност расте в по малко от половината време и през останалото време или коригира или се движи в рейндж. А 50% от времето са си година и половина на всеки три години без растеж.

Коментар

Според мен ралито започна преди година. Пазара се движи на вълни. Първо бяха табаците и АДСИЦ. После дойте текущата вълна. Според мен е към края си, но веднага след нея ще започне друга. Лично аз считам, че групата на Стара Планина е незаслужено подценена. Текущите резултати не са цветущи, но това няма да продължи дълго. Предния път почти не ме хващаха корекциите защото излизах постепенно от надуващите се позиции и когато идваше ред за корекциите по тях аз вече нямах нищичко. После тръгваха на брутално рали нови 30% от портфейла ми и това избутваше доходността ми доста над индексите. Корекцията от 2005 беше много гадна. Единствената която ме хвана. Не беше не с 30 а с 10 процента, но много системно. Всеки ден по малко и така 3 месеца. Много се бях изнервил. После в деня след изборите портфейла ми скочи с около 10 процента и изби цялата корекция за един ден. Предполагам схемата щебъде сходна. Разликата ще бъде в това, че ще се представям по-зле защото не съм склонен да поемам толкова риск, колкото през 2003-2007 година. Тогава не съм осъзнавал какво може да се случи. Началото на януари като видях какво става влязох в доста боклуци, които не харесвам. Преди години щях да го направя с големи обеми. Сега беше с около 20 процента от портфейла. Лично аз се връщам отново към първоначалните си оценки и излизам бавно от спекулативните боклуци. Предполагам когато дойде време да коригират аз няма да имам от тях.
                      Според мен от средата на годината на пазара ще има много повече пари отколкото акции. Това ще доведе до продължително рали и малко на брой плитки корекции. Освен това "рефлексивността" на пазарите и процикличния характер на валутния борд ще засилват възходящото движение. Естесвено може само след седмица да си променя мнението. Дори аз който не харесвам групата на ТИМ си купих малко в началото на януари.
                      Аз съм на обратно преди играех на сигурно, дългосрочно - изобщо както пише по книгите, портфейла ми едва минаваше над индексите до 2007, когато стана някаква лудница и скочи сигурно с десет пъти за няколко месеца. Едни нисколиквидни имах и избиха рибата нагоре. Проблема дойде като тръгна надолу. Тези същите нисколиквидни нямаха продажба, месеци ги цъках докато излеза напълно и за периода от 10 пъти печалба, не бях купил нищо по пътя нагоре, едвам успях да ги докарам до малко над 0 спрямо вложените пари когато излязох накрая. От тогава нисколиквидни - пък били те и такива които ми харесват нъцки - тва е капан за парите. Добре че останалите все пак бяха ок.

Сега съм доста по-рисково настроен и доста по-често влизам и излизам - но само за ликвидни. Да знам че ако реша да селна всичко мога да го направя буквално за един ден. И всъщност от време на време го и правя, разпродавам голяма част от позициите ми просто защото нещо не ме кефи или защото съм взел много да ги мисля. След месец два се връщам обратно, като се успокоят нещата и ми струва че се е разминало нещо което съм смятал че може да се случи.

Коментар

Не вярвам на консолидации без спадове и ръстове без корекции.

Last edited by dex; 13.02.2013, 23:21.

Коментар

Според мен ралито започна преди година. Пазара се движи на вълни. Първо бяха табаците и АДСИЦ. После дойте текущата вълна. Според мен е към края си, но веднага след нея ще започне друга. Лично аз считам, че групата на Стара Планина е незаслужено подценена. Текущите резултати не са цветущи, но това няма да продължи дълго. Предния път почти не ме хващаха корекциите защото излизах постепенно от надуващите се позиции и когато идваше ред за корекциите по тях аз вече нямах нищичко. После тръгваха на брутално рали нови 30% от портфейла ми и това избутваше доходността ми доста над индексите. Корекцията от 2005 беше много гадна. Единствената която ме хвана. Не беше не с 30 а с 10 процента, но много системно. Всеки ден по малко и така 3 месеца. Много се бях изнервил. После в деня след изборите портфейла ми скочи с около 10 процента и изби цялата корекция за един ден. Предполагам схемата щебъде сходна. Разликата ще бъде в това, че ще се представям по-зле защото не съм склонен да поемам толкова риск, колкото през 2003-2007 година. Тогава не съм осъзнавал какво може да се случи. Началото на януари като видях какво става влязох в доста боклуци, които не харесвам. Преди години щях да го направя с големи обеми. Сега беше с около 20 процента от портфейла. Лично аз се връщам отново към първоначалните си оценки и излизам бавно от спекулативните боклуци. Предполагам когато дойде време да коригират аз няма да имам от тях.
                          Според мен от средата на годината на пазара ще има много повече пари отколкото акции. Това ще доведе до продължително рали и малко на брой плитки корекции. Освен това "рефлексивността" на пазарите и процикличния характер на валутния борд ще засилват възходящото движение. Естесвено може само след седмица да си променя мнението. Дори аз който не харесвам групата на ТИМ си купих малко в началото на януари.
                          Позната история.... ,но купил ,продал....

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                            Ти на коя ракета си сега,
                            Здравей Бобане,
                            Знаеш ми портфеила .... имам Каолин ,Еларг ,Доверие ,Стара планина ,Корп ,даже БТН имам малко и Хим прив....
                            Пълня ЕРП....
                            Коя ще е ракетата ... ами не знам ....надявам се от мойте ....
                            Ти какво мислиш по въпроса....Без ТИМ моля...

Коментар

• Според мен ралито започна преди година. Пазара се движи на вълни. Първо бяха табаците и АДСИЦ. После дойте текущата вълна. Според мен е към края си, но веднага след нея ще започне друга. Лично аз считам, че групата на Стара Планина е незаслужено подценена. Текущите резултати не са цветущи, но това няма да продължи дълго. Предния път почти не ме хващаха корекциите защото излизах постепенно от надуващите се позиции и когато идваше ред за корекциите по тях аз вече нямах нищичко. После тръгваха на брутално рали нови 30% от портфейла ми и това избутваше доходността ми доста над индексите. Корекцията от 2005 беше много гадна. Единствената която ме хвана. Не беше не с 30 а с 10 процента, но много системно. Всеки ден по малко и така 3 месеца. Много се бях изнервил. После в деня след изборите портфейла ми скочи с около 10 процента и изби цялата корекция за един ден. Предполагам схемата щебъде сходна. Разликата ще бъде в това, че ще се представям по-зле защото не съм склонен да поемам толкова риск, колкото през 2003-2007 година. Тогава не съм осъзнавал какво може да се случи. Началото на януари като видях какво става влязох в доста боклуци, които не харесвам. Преди години щях да го направя с големи обеми. Сега беше с около 20 процента от портфейла. Лично аз се връщам отново към първоначалните си оценки и излизам бавно от спекулативните боклуци. Предполагам когато дойде време да коригират аз няма да имам от тях.

Коментар

• Ей чета и се чудя как се надъхвате, че си и вярвате. Със стари к.рви искате да правите нов бардак. Писал съм го много пъти лъжливите мажоритари на едни и същи емитенти преди няколко месеца ги насираха, сега са перфиктни и сте склонни да си дадете парите.
                                Още няколко месеца и ще започват да ви заливат с увеличения на капитала и да доят публиката. А после ще питате защо КФН е допуснала всичко това или защо ДФ и ПФ не поддържат пазара.
                                Съгласен съм че може да има растеж и е нормално да има, но първо гледаме какво се случи с едни пътища, мостове, после гледаме другите съмнителни мажоритари и се чудя какво очакват инвеститорите от тях? Вярвам че 30 до 50 процента от емитентите на бфб трябва да се сменят защото не са с добри корпоративни практики.

Коментар

Working...
                                X