IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
    Много зависи кой прави анализа и как интерпретира графиката. А в тоя форум не ми е известно да пишат много добри техничари
    На нашата борса винаги техническия анализ не се е ползвал с особенно доверие...и
    винаги над 90 % от участниците са фундаменталисти ....
    Причини много...
    Слаба ликвидност , лоша икономика , малко участници и повече спекуланти с цел бързи печалби .....
    Самият прочит на графиката на Софикс от 2000 до 250 говори ,че не е останал жив чертожник и увеличаващ се брой фундаменталисти и това че над 70 % от участниците участват на борсата в Адсиц ,приватизационни дружества ,търгови и дивиденски акции... говори за консервативността на участниците...
    В момента сме пред съставяне на ново правителство ....
    Би трябвало БФБ ,да се качи с над 20 % ,но това ,че коректив на борсата е Атака е достатъчно опастно за ред дружества от рода на олигархични прослойки на Цветан Василев и сие /тютюни ,банки/ , ЕРП и други приватизирани от държавата... и то не за действителни действия ,колкото за едно непрестанно говорене и писане в тази посока...
    За това трябва дя се внимава с някой от тях...
    БТН ,КОРП , ЧЕЗ , Енерго ПРО.... но хубавото е че при нас всичко е театър и накога няма крайни действия ,против големите от вчерашният ден......
    Така и с Прокопиев и чичо ОГИ и т.н....
    Така ,че и аз като чертистите го казвам ако борсата не се качи до две седмици ,ще падне....
    Не е препоръка и имам от доста от изброените акции ...
    Нека Донев да ни е за пример....след падане на натиска ,какво стана в неговите позиции......

Коментар

• Значи да го разбирам че по голямата част, използват фундаменталният анализ и той е по приложим към БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от KFC1976 Разгледай мнение
        Здравейте!
        Много ми е интересно дали има някаква основа "Техническият анализ" и приложим ли е той на нашата борса.
        Много зависи кой прави анализа и как интерпретира графиката. А в тоя форум не ми е известно да пишат много добри техничари

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
          Според мен техническият анализ е като оня виц-''какво ще е времето днес.ще ви кажа утре''. Тоест когато наложиш съответната ''фигура ''върху графиката винаги пасва,но проблемът е да намериш началото.И понеже е бизнес за милярди/много хора си изкарват хляба с него /го пополяризат и тем подобни.А на графиката излиза техническият анализ както при всяка обемна книга може да откриеш тайствен код-законна на големите числа.......
          +1
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Здравейте!
            Много ми е интересно дали има някаква основа "Техническият анализ" и приложим ли е той на нашата борса.
            Според мен техническият анализ е като оня виц-''какво ще е времето днес.ще ви кажа утре''. Тоест когато наложиш съответната ''фигура ''върху графиката винаги пасва,но проблемът е да намериш началото.И понеже е бизнес за милярди/много хора си изкарват хляба с него /го пополяризат и тем подобни.А на графиката излиза техническият анализ както при всяка обемна книга може да откриеш тайствен код-законна на големите числа.......

Коментар

• Първоначално изпратено от vembata Разгледай мнение
              Техническият анализ е приложим на нашата борса въпреки, че по правило този вид анализ е по-подходящ за ликвидните пазари с високи обеми, Като се има предвид факта, че цената на една акция се определя от различните показатели на пазара, които оказват влияние над търсенето и предлагането можеш да използваш анализа в краткосрочен план.
              Точно обратното е неуки ми колега, при нисък оборот на един пазар се използва дългосрочността му, а при висока степен на ликвидност може и на технически да се довериш в краткосрочен аспект.

Успех с търговията!!!
              без препоръка е коментара, а просто високо проф. мнение

Коментар

Здравейте!
                Техническият анализ е приложим на нашата борса въпреки, че по правило този вид анализ е по-подходящ за ликвидните пазари с високи обеми, Като се има предвид факта, че цената на една акция се определя от различните показатели на пазара, които оказват влияние над търсенето и предлагането можеш да използваш анализа в краткосрочен план.

Коментар

• Здравейте!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                    При всеки възходящ тренд има кибици които подскачат отстрани и крякат: Балон, балон!
                    Минава доста време и доста още %-ти ръст и естествено в един момент тръгва спад. И кибиците са доволни че са "познали".
                    Но колко доход са пропуснали и мастило са изхабили докато им се сбъдне прогнозата... не отчитат!

То и аз съм на мнение че оттук нататък се балонираме неоснователно и много повече от американците се откъсваме от грозния си фундамент (при тях поне не е грозен)
                    Ма това не ми пречи да приема вероятност от 20 % че поне до Софка 500-550 може и да не съм прав и съответно съм си направил 1/5 от портфейла спекулантско индексно пакетче от 8 акции де инак не бих ги заглеждал особено.
                    Много е важно според мене идващите месеци да има човек кеш в немедленна бойна готовност.
                    Идещите скоро сосни дивидентчета със сигурност ще спомогнат за това.

Коментар

• При всеки възходящ тренд има кибици които подскачат отстрани и крякат: Балон, балон!
                      Минава доста време и доста още %-ти ръст и естествено в един момент тръгва спад. И кибиците са доволни че са "познали".
                      Но колко доход са пропуснали и мастило са изхабили докато им се сбъдне прогнозата... не отчитат!

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
                        Не съм политикант, но мисля, че очакванията за правителство още във Вторник активизираха тук таме някой. Мисля, че правителство следващата седмица ще се отрази много силно на БФБ +10% като за отскок още от понеделник очаквам. Не е препоръка.
                        Все още ли мислите, че няма балон при щатските акции?
                        Сега пазарният подем повлича нагоре и сектори с лоши резултати, но при спукването на балона ще пострадат и добрите компании, предупреждава анализатор

Пазарът на акции в САЩ представлява балон, който в крайна сметка ще свърши зле, но в момента не се вижда неговият край, пише Томас Кий за CNBC.
                        Това е характерно за почти всички балони.
                        Всички знаят, че това няма да продължи безкрайно, всички знаят какво ще се случи, когато други балони се спукат, но много малко искат да напуснат по средата на парада.

Ако не вярвате, че пазарът в момента е балон, имайте предвид следното. Изброените по-долу четири сектора имат много странни цени спрямо техните печалби и приходи. Това са важни сектори, които претърпяха натиск върху приходите и продажбите, но цените на акциите им се изстреляха нагоре.

- секторът на компаниите, произвеждащи основни суровини има спад с 15% на печалбите на акция (EPS) тази година, но борсовите фондове (ETF), инвестиращи в този сектор са поскъпнали с 10% от началото на годината;
                        - секторът на основните потребителски стоки има 4% спад на EPS, но 20% ръст при ETF;
                        - телекомуникационният сектор има 14% спад на EPS, но 13% ръст при ETF;
                        - енергийният сектор има 5% свиване на приходите, но 15% ръст при ETF.

Поговорката „надигащата се вълна издига всички лодки“ е вярна, след като дори сектори, които не си струват, поскъпват заедно с целия пазар. Това е характеростика много добре позната на хората, които са преживявали финансови балони, но има и още нещо, което трябва да се отбележи, нещо за което никой не иска да помисля, когато нещата вървят добре.

Статия от 2008 г. в USA today, описва много добре представянето на всички пазари и сектори, като се вижда спадът дори и при най-консервативните акции с голяма капитализация. Същото се случи и при спукването на дотком балона, когато дори добрите компании поевтиняха – отливът отнася всички.

Сегашният балон също ще се спука, като моментът за това не е толкова далеч.
                        http://www.investor.bg/sasht/337/a/v...-akcii,151429/
                        мед ми капе на душата ! Давай инвестореее !

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                          Този които предвиди какво ще е новото нормално след 3 - 5 години и подкрепи прогнозата си с пари ще направи ПАРИ, останалите ще направим ръст на броя постове във форума
                          Говориш така, сякаш няма друг вариант освен БГ акциите да растат... Има на теория прогноза, която няма нужда да се подкрепя в момента с пари, а може би в един следващ момент.

Коментар

• от кога ще има къси и маржин продажби на тази борса? Нали нещо обмисляха, кво стана?

Коментар

• Помниш ли белите вълни ? Охридскоото езеро ! Ае пиянки понеделник оптимизъм...

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                                Абе опънете го тоя смукач!
                                малиииии

Коментар

Working...
                                X