IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Най-добрите цитати от рожденника Уорън Бъфет Twitter Най-добрите цитати от рожденника Уорън Бъфет 30 август 2013 | 11:00 251 0 Днес Уорън Бъфет навършва 83 г. Повечето хора биха се съгласили, че "Оракулът от Омаха", както го наричат, е най-великият инвеститор в историята. Той пък обича да споделя мъдростта си, която му е помогнала да натрупа огромното си състояние. Много от неговите най-добри цитати са включени в годишните му писма до акционерите на Berkshire Hathaway, които са задължително четиво. Повечето от тях обаче той споделя в различни интервюта, речи, коментари в печатни издания и дори се пренасят от уста на уста. Ето и някои от най-добрите от тях, подбрани от Business Insider: Овладейте основните неща. Според Бъфет студентите, които се занимават с финанси и смятат да инвестират в бъдеще, имат нужда само от два добре преподавани курса – Как да оценяваме една компания и Как да мислим за пазарните цени. Най-доброто време за купуване на акции на дадена компания е, когато тя е в беда. "Най-доброто нещо за нас е, когато една добра компания изпадне временно в беда. Искаме да купуваме акциите на подобни компании, когато са на операционната маса." Не купувайте дадена акция, само защото всички я мразят. Контраинвестирането или „инвестирането срещу тълпата“ е също толкова глупаво, колкото и стратегията да следваш тълпата. Необходимо е да се мисли.“ Акциите винаги излизат от кризите. "В дългосрочен план, новините за фондовия пазар ще са добри. През 20-и век САЩ премина през две световни войни и други травмиращи и скъпи военни конфликти; Голямата депресия; редица рецесии и финансова паника; петролни сътресения; грипна епидемия и оставката на опозорен президент. Въпреки това Dow Jones нарасна от 66 до 11 497 пункта." Не се заблуждавайте от чувството на Пепеляшка, което получавате от голямата доходност. "Линията, разделяща инвестицията от спекулативната търговия, която никога не е ясна, се размазва още повече, когато повече пазарни участници наскоро са постигнали триумф. Нищо не успива разсъдъка така, както големите количества пари, изкарани без усилия. След бурно преживяване от този тип, обикновено разумните хора преминават към поведение, подобно на това на Пепеляшка на бала. Те знаят, че ако останат на празненството повече, отколкото трябва, и продължат да спекулират с акциите на компании, които имат огромна пазарна оценка, в сравнение с парите, които вероятно ще генерират в бъдеще, в крайна сметка могат да се появят тиквата и мишките. Те обаче не искат да пропуснат и минута от това страхотно парти. По тази причина замаяните участници планират да се оттеглят една секунди преди полунощ. Има един проблем обаче: Те танцуват в стая, в която часовниците нямат стрелки." Човек не трябва да е гений, за да инвестира добре. "Не е нужно да си ракетен физик. Инвестирането не е игра, в която човекът с коефициент на интелигентност 160 побеждава този с коефициент 130". Винаги бъдете ликвидни. "Обещал съм на вас, на рейтинговите агенции и на себе си, винаги да управлявам Berkshire Hathaway с повече от достатъчно кеш. Ние никога не бихме искали да разчитаме на добрината на непознати, за да покриваме утрешните си задължения. Когато трябва да избирам, не бих сменил дори и една нощ сън за възможността за допълнителни печалби." Мислете дългосрочно. Ако не смятате да притежавате една акция десет години, дори не си и помисляйте да я купувате за десет минути. Завинаги е добър период да притежавате една акция. "Когато притежаваме част от забележителни компании със забележителен мениджмънт, нашият любим срок на притежание е завинаги." Купувайте акции на компании, които могат да бъдат ръководени от идиоти. "Опитвам се да купувам акции на компании, които са толкова чудесни, че и идиот би могъл да ги управлява. Защото рано или късно все някой такъв ще ги управлява." Бъдете алчни когато другите се страхуват. "Инвеститорите трябва да знаят, че въодушевлението и разходите са техни врагове. И ако държат да избират времето, в което да инвестират в акции, трябва да да се опитват да се страхуват, когато другите са алчни, и да са алчни, само когато другите се страхуват."
    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Имах едно време в зората на "демокрацията" един познат пенсионер, не е между живите вече, продаваше канцеларски материали на една сергийка. И като го питах, как е върви ли бизнеса, печелиш ли? Той викаше, върви бе, върви, помагам му да върви с пенсията... Та и твойта такава... Добре, че е заплатката за да се справяш вече 12-13 г. на бфб-то.
      Колега, как е?

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Имах едно време в зората на "демокрацията" един познат пенсионер, не е между живите вече, продаваше канцеларски материали на една сергийка. И като го питах, как е върви ли бизнеса, печелиш ли? Той викаше, върви бе, върви, помагам му да върви с пенсията... Та и твойта такава... Добре, че е заплатката за да се справяш вече 12-13 г. на бфб-то.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          TUR

http://www.finviz.com/quote.ashx?t=TUR&ty=c&ta=0&p=w

И дивидента им е повече от чичовия

ПС Обичам да те дразня, ма не си го слагай много. Готин си инак.
          не е ли рано да се влиза при резаците?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            При кои комшии влезе бе Пиб?
            TUR

http://www.finviz.com/quote.ashx?t=TUR&ty=c&ta=0&p=w

И дивидента им е повече от чичовия

ПС Обичам да те дразня, ма не си го слагай много. Готин си инак.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
              гетоффф, прилично се справям 12-13 г. вече. Не се бой за мен.
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                Гетич, по лесно е за излитане когато имаш твърда почва (дънце) под краката.
                Аз затова и почнах да се оглеждам навън - ето при комшиите влязах, съвсем скоро и Виетнам най вероятно....
                За балонеса Софка е трудничко вече, гориво има още малко, ама екипажа и е кът.
                Все пак може още да се издигне де, макар и немного, не е станала още дирижабъла Хинденбург
                При кои комшии влезе бе Пиб?

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                  Знам бе, знам. Дай Боже всекиму. Чудех се просто дали все още мислиш, че скоро ще излитаме...
                  Гетич, по лесно е за излитане когато имаш твърда почва (дънце) под краката.
                  Аз затова и почнах да се оглеждам навън - ето при комшиите влязах, съвсем скоро и Виетнам най вероятно....
                  За балонеса Софка е трудничко вече, гориво има още малко, ама екипажа и е кът.
                  Все пак може още да се издигне де, макар и немного, не е станала още дирижабъла Хинденбург

Коментар

Знам бе, знам. Дай Боже всекиму. Чудех се просто дали все още мислиш, че скоро ще излитаме...
                    Че що се чудиш, не прочете ли първия ми пост за днес в темата!? Днес Гагарин, по-натам останалите от "избушения" ми портфейл

Коментар

И до пенсиониране ще стигнем, с дебела сметка в личния пенсионен фонд, надявам се
                      А без високи цели и малко смелост си оставяш завинаги в блатото на посредствеността. Въпрос на личен избор и риск толеранс!

Коментар

Имам един познат - "бизнесмен". Не печелеше добре, но все гледаше перспективи и хоризонти. Винаги правеше всичко грешно, барем един ден си дойдат на място нещата. Знаеш ли, че стигна хоризонта...Пенсионира се.
                        И до пенсиониране ще стигнем, с дебела сметка в личния пенсионен фонд, надявам се
                        А без високи цели и малко смелост си оставяш завинаги в блатото на посредствеността. Въпрос на личен избор и риск толеранс!

Коментар

Че какво става с Химимпорт. Пазар, ликвидност.... Някой нещо ако го притеснява, има бидове, ще му поемат акциите...
                          Писах сутринта в темата му - хоризонта ми не е месец-два, а години...
                          Имам един познат - "бизнесмен". Не печелеше добре, но все гледаше перспективи и хоризонти. Винаги правеше всичко грешно, барем един ден си дойдат на място нещата. Знаеш ли, че стигна хоризонта...Пенсионира се.

Коментар

Ти остави Гагарин ами кажи какво става в Химимпорт. Че ти тежеше с 30% в портфейла...
                            Че какво става с Химимпорт. Пазар, ликвидност.... Някой нещо ако го притеснява, има бидове, ще му поемат акциите...
                            Писах сутринта в темата му - хоризонта ми не е месец-два, а години...

Коментар

• Ако някой има път през Калотина, по-добре да не тръгва тези дни - да изчака 1 седмица. Някакво невиждано задръстване от турчаля е.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                                то едното компенсира другото

Тогава всичката пара отива в свирката...

Коментар

Working...
                                X