IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Тъй де, ама като гледам как са се засилили към фронтоваците...
    Друг е въпроса че нашта зарзаватчийница и за фронтовашка толкова върви..ма нейсе.

http://www.finviz.com/quote.ashx?t=VNM&ty=c&ta=0&p=w
    http://www.finviz.com/quote.ashx?t=FM&ty=c&ta=0&p=d
    http://www.finviz.com/quote.ashx?t=FRN&ty=c&ta=0&p=w
    доста си разширил обзора си - браво!
    Много дивиденти от Атерата ли, много свободно време ли?
    И вече не таиш надежди за БФБ, а гледаш глобално?
    Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
      Те парите излязоха от развиващите се пазари

България не е развиващ се пазар и скоро няма да бъде
      Тъй де, ама като гледам как са се засилили към фронтоваците...
      Друг е въпроса че нашта зарзаватчийница и за фронтовашка толкова върви..ма нейсе.

http://www.finviz.com/quote.ashx?t=VNM&ty=c&ta=0&p=w
      http://www.finviz.com/quote.ashx?t=FM&ty=c&ta=0&p=d
      http://www.finviz.com/quote.ashx?t=FRN&ty=c&ta=0&p=w

Коментар

Интересно отде цоцаш дивиденти след като знам че нямаш 4 от 5-те най важни дивидентни, и си гъчкан с фарми и инсове

За Софка сега ще ти го кажа аз - 500 няма да ги минем....не и тая година.

Сребролисичков - май точно обратното е, по цял свят се отдръпна прилива и им лъснаха голите дупета
        Дори съм си приготвил бай лист с 1 дузина ЕМ етф-и за пазаруване тия седмици до Бернанкето. Обичам да купувам на годишни дъна и под тях.
        Твърде неук съм да се справя с висшия пилотаж на инвестирането по висините и го оставям на бати Тони, че има по дълъг стаж от мене.
        Те парите излязоха от развиващите се пазари

България не е развиващ се пазар и скоро няма да бъде
        Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
          Смучеш ли?
          само една бира обърнах. Трезво съм като морков, жертвах се заради пиячите, които трябваше да разнасям след някакъв си мач. Такова съм си - алтруистично и все да жертвам иднивидуалното заради всеобщото благополучие
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            а това инса е верно едно от борсовите недоразумения, заедно с холда-майка, но за мен е по-актуален въпроса колко години ще са нужни, за да се разбере
            Смучеш ли?

Коментар

Интересно отде цоцаш дивиденти след като знам че нямаш 4 от 5-те най важни дивидентни, и си гъчкан с фарми и инсове
              а това инса е верно едно от борсовите недоразумения, заедно с холда-майка, но за мен е по-актуален въпроса колко години ще са нужни, за да се разбере
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

За Софка сега ще ти го кажа аз - 500 няма да ги минем....не и тая година.

е кой каквото даде сега!

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                  Сирия има много новооткрит природен газ и се говори, че достъпът им до Левантийския басейн може да им осигури милиони барели нефт. Оттам през Иран, Пакистан до Китай. Разбира се, че това не се харесва на САЩ, Саудитска Арабия, Катар, Израел и Турция. На всеки от тях по една или друга причина. Нещата са стратегически и не така прости. Не случайно борсите едва мръднаха при кризата с Египет, а увеличиха спада си едва през последната седмица.
                  добиват ли в момента - не. Тези стратегически неща оказват ли някакво влияние на световната икономика в момента - не. На борсите изобщо не им пука за Сирия. Падат защото БВП на САЩ бе ревизирано нагоре, данните за американската икономика са всъщност все по-добри и това много вероятно ще доведе до започване на намаляването на КИ още от септември. което изпрати нагоре лихвите по десет годишните облигации, което пък изпрати надолу развиващите се пазари. но също така и развитите.

Т.е. в момента пазарите падат, защото американската икономика е в относително добра форма.

Знам ги нормалните глупости на апокалиптиците - как всичко щяло да се срине ако не се били печатали пари - ами това е пълна глупост. И реално ако някой вярва наистина в това и играе спрямо тези си вярвания нищо лошо. Все пак за да се печели добре трябва да има и балъци които да губят добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Египет е много по-сериозен проблем от Сирия. петрола за европа минава през Суец. Египет е най-голямата ислямска държава в региона, има най-сериозната армия и има история на войни с Израел. И както се вижда и вълненията там не предизвикаха почти нищо.

сирия няма петрол, през нея не минава петрол, в постоянна война с Израел е и е в гражданска война от една година, с близо 100 000 жертви до момента. Какво по-точно ще променят няколко крилати ракети. Най-много войната там да свърши по-бързо.
                    Сирия има много новооткрит природен газ и се говори, че достъпът им до Левантийския басейн може да им осигури милиони барели нефт. Оттам през Иран, Пакистан до Китай. Разбира се, че това не се харесва на САЩ, Саудитска Арабия, Катар, Израел и Турция. На всеки от тях по една или друга причина. Нещата са стратегически и не така прости. Не случайно борсите едва мръднаха при кризата с Египет, а увеличиха спада си едва през последната седмица.

Коментар

Гаранция франция по маркетите Гето.
                      Човек предполага - пазар разполага

Моя план е да се нагуша доколкото мога с развиващи се и фронтовашки "избушеняци" , ко даде господ до другата пролет да взема едни 20-25-30% и да се върна да лапам на поразия атерки и трейдинги преди дивидента.
                      Та да видим как ще ги докараме нещата с таймингите.....
                      Правилно. Пазарът се движи от акулите, а ние правим каквото можем. По принцип ги надушваш нещата, успех и със стратегията до пролетта.

Коментар

Надявам се да е така, но съм по-предпазлив в преценката си.
                        Египет е много по-сериозен проблем от Сирия. петрола за европа минава през Суец. Египет е най-голямата ислямска държава в региона, има най-сериозната армия и има история на войни с Израел. И както се вижда и вълненията там не предизвикаха почти нищо.

сирия няма петрол, през нея не минава петрол, в постоянна война с Израел е и е в гражданска война от една година, с близо 100 000 жертви до момента. Какво по-точно ще променят няколко крилати ракети. Най-много войната там да свърши по-бързо.

Коментар

Сирия няма никакво значение. В най-лошия възможен случай ще я засипят с крилати ракети. Което реално няма да промени нищо освен че създава малко шум на пазара.
                          Надявам се да е така, но съм по-предпазлив в преценката си.

Коментар

Аз съм мечо настроен. 70% съм в кеш и се освободих от всички ненужни акции още преди десетина дни. Предпочитам да изчакам. Ако тръгнем нагоре ще купя пак гарантирано на по-ниски нива от тези, на които съм продал. Ако пък не - вече съм хеджирал.
                            Гаранция франция по маркетите Гето.
                            Човек предполага - пазар разполага

Моя план е да се нагуша доколкото мога с развиващи се и фронтовашки "избушеняци" , ко даде господ до другата пролет да взема едни 20-25-30% и да се върна да лапам на поразия атерки и трейдинги преди дивидента.
                            Та да видим как ще ги докараме нещата с таймингите.....

Коментар

Сирия. За втори път ми прави впечатление, че напълно игнорираш тази тема. Сякаш няма значение за световните пазари и впоследствие за нашия пазар. Според мен за САЩ няма връщане назад освен да ударят в една или друга форма. Понеже експертите на ООН в най-добрия случай ще представят скалъпени доказателства за химическата атака, то напрежението няма да намалее в следващите месеци. Исторически погледнато всяка военна интервенция води до около 20% корекция в основния възходящ тренд. Според мен през септември Дау Джоунс ще падне под 14000 пункта, Дакс ще тества 7500, а Софикс ще се представи действително по-добре и ще държи в най-добрия случай 410-420. В зависимост от геополитическата обстановка през октовмри или ще възобновим възходящия тренд или ще задълбочим спада. Това е лична прогноза и не е препоръка за вземане на инвестиционни решения.
                              Сирия няма никакво значение. В най-лошия възможен случай ще я засипят с крилати ракети. Което реално няма да промени нищо освен че създава малко шум на пазара.

Коментар

Когато всички очакват спад при дадена новина има огромна вероятност това което ще се получи при новината да е всъщност ръст. Същото и на обратното. Да кажем че съм 60-40 че след като стане ясно че ще се намалява КУ пазарите на запад да скочат.

А в България очевидно това не е особен проблем, щом като развиващите се пазари бяха буквално пометени последния месец, а тук всъщност нищо не се случи. така че не виждам особена причина тук да вземем да падаме когато на запад вземат че почнат да растят. Което нищо чудно да стане още следващата или по-следващата седмица. Още повече че всъщност отчетите в България бяха доста добри, а пазара реално не ги отразява освен при отделни доста малко на брой компании.
                                Сирия. За втори път ми прави впечатление, че напълно игнорираш тази тема. Сякаш няма значение за световните пазари и впоследствие за нашия пазар. Според мен за САЩ няма връщане назад освен да ударят в една или друга форма. Понеже експертите на ООН в най-добрия случай ще представят скалъпени доказателства за химическата атака, то напрежението няма да намалее в следващите месеци. Исторически погледнато всяка военна интервенция води до около 20% корекция в основния възходящ тренд. Според мен през септември Дау Джоунс ще падне под 14000 пункта, Дакс ще тества 7500, а Софикс ще се представи действително по-добре и ще държи в най-добрия случай 410-420. В зависимост от геополитическата обстановка през октовмри или ще възобновим възходящия тренд или ще задълбочим спада. Това е лична прогноза и не е препоръка за вземане на инвестиционни решения.

Коментар

Working...
                                X