If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Иначе за една година като цяло за фондовете кеша доста расте, акциите падат
Към края на септември 2013 г. най-големи относителни дялове в общата сума на активите имат депозитите – 53.4%, акции и други форми на собственост – 27.2%, и ценни книжа, различни от акции – 13.1%, при съответно 42.4%, 35.7% и 13.4% към септември 2012 г. К
Да, прав си, при фондовете в акции делът на депозитите е по-малък, отколкото очаквах. Но пак ми се струва ненормално 53% от активите на фондовата индустрия да са в депозити. Та това всеки го може. Защо е нужно да се минава през посредник?
Иначе за една година като цяло за фондовете кеша доста расте, акциите падат
Към края на септември 2013 г. най-големи относителни дялове в общата сума на активите имат депозитите – 53.4%, акции и други форми на собственост – 27.2%, и ценни книжа, различни от акции – 13.1%, при съответно 42.4%, 35.7% и 13.4% към септември 2012 г. К
Нормално! Тука сметката е всички активи на фондовете!
Като отчетеш факта, че голям процент от активите са в нискорискови фондове и фондове на паричния пазар, където се инвестира основно в депозити и ДЦК, а другите държат поне по 10-15% в депозити е нормално общия дял към всички активи да е 50%!
Не знам как може да се провери, но съм сигурен че и фондовете в акции държат поне 30% в депозити.
Така инвестират нашите фондове, че делът на депозитите е над 50% от активите. Нямам думи...
Нормално! Тука сметката е всички активи на фондовете!
Като отчетеш факта, че голям процент от активите са в нискорискови фондове и фондове на паричния пазар, където се инвестира основно в депозити и ДЦК, а другите държат поне по 10-15% в депозити е нормално общия дял към всички активи да е 50%!
Горивото на избушеняците е пред приключване, (изключая разбира се спорния хим, където все още има хипер разлика между борсовата цена в момента и активи за над 6 млрд...)
Та щом се разкешат повечето спекуланти от повечето избушеняци, логично ще започнат да оглеждат за някакви по-нормални позиции и можем да очакваме да прелеят малко кеш и в "неизбушеняците" доколкото има такива на бфб Интересно какво ще прави батката ако няма вече вола-прекъсвания, интересно ще е да видим къде ли ще се набучи
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Ами да почнем от там, че само депозита му трябва да е 160 к и то при лихва от 7,5 %!!!
За земята, да е 50 лв на дка рентата, получаваме 240 дка, за по-лесно по 500 лв/дка = 120 к
За дивидентите предложи ти...
Т.е. Гражданина трябва да притежава към 400 к и да ходи на работа за 1000 лв/мес
И аз така ги смятам. Ако човек има 400-500 хиляди, инвестирани разумно - не се налага да работи (извън управлението на инвестициите, разбира се).
Коментар