IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    ... моя интерес е когато някъде по света ( дето имам) всички се хилят - туканка здраво да се реве....
    ...
    няма лошо да го искаш, но не залагай много да се случи...

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
      Ехх пипчо, пак те е натиснал негативизма... Докато чакаш Софка на 300 пункта хората направиха по една капа пари...

А ако тоя същия е виновен за Софикс 250, то по негово време видяхме и 1950, така че умната
      Знаех си аз че след няколко негативни коментара баш Вола няма да се сдържи да репликира. Провокоцията е успешна
      Както и да е - цифрите слабо ме интересуват. Най общо казано моя интерес е когато някъде по света ( дето имам) всички се хилят - туканка здраво да се реве....
      И обратното е валидно де.
      Да мога да си пълня и празня как ми е харно. И да си върви оборота и профита. Дай боже.

А 1950 пак ще има със сигурност - може би след 19.5 години
      Залагам на мизата че 250 ще се случат по ранко

Коментар

• Според проучване на Българска стопанска камара бизнеса е оптимист за 2014.
        Според проучванията двойно спрямо миналогодишното проучване са се увеличили бизнесмените очакващи 2014 г. да е по-добра стопанска година.
        Позитивните нагласи са главон заради ръста на износа и оживлението в ЕС което стимулира и нашенската икономика.
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Споко, стискай палци по дълго да е на власт тоя де знае как се ходи до софка 250 - и ще стане твойта работа

Още 1 спукано балонче на великия експерт:
          Ехх пипчо, пак те е натиснал негативизма... Докато чакаш Софка на 300 пункта хората направиха по една капа пари...

А ако тоя същия е виновен за Софикс 250, то по негово време видяхме и 1950, така че умната

Коментар

Споко, стискай палци по дълго да е на власт тоя де знае как се ходи до софка 250 - и ще стане твойта работа

Това е пренебрежимо малко за мащаба на държавата. При ДДС където са съществените просрочия в размер на 700- 800 милиона има съществено подобряване. За съжаление данните се публикуват с съществено закъснение за да може да се направи текущ анализ.

Ето движението на задълженията за ДДС за последните години:

http://www.minfin.bg/bg/pubs/1/8039
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Грабвайте телата!

"ПФК ЦСКА" АД
              2013-12-14

BG1100042131

6500000

1

BGN

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                Аз лично много бих се радвал да се върнат позициите на нивата от лято 2012, или по-ниско ако може.

Дълговете на държавата към бизнеса не само не намаляват, но дори се увеличават. За последната година ръстът на просрочията е сериозен - от 111 млн. лв. през септември 2012 г. на 152 млн. лв. към 30 септември т. г., което е скок с цели 37%. Увеличение има и в тримесечието юни - септември, макар то да е минимално - с 5 млн. лв., сочат последните данни на финансовото министерство. Внушението, че за разлика от управлението на ГЕРБ държавата вече се разплаща с бизнеса и това съживява икономиката, е един от основните политически рефрени на управляващите в последните месеци. Реално обаче статистиката на финансовото министерство не засича подобни процеси. Оказва се дори, че миналата есен, по време на управлението на бившия финансов министър Симеон Дянков държавата е била доста по-изрядна към бизнеса, отколкото сега. Обръщането на процеса е започнало след март т.г., когато дълговете на държавата са се увеличили от 107 млн. лв. на 147 млн. лв. през юни.

Коментар

• Проблема беше в моя телевизор

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                    Само аз ли не мога да отворя страницата на борсата?
                    при мен се отваря.

Коментар

• Само аз ли не мога да отворя страницата на борсата?

Коментар

• Хърсев приказва общи приказки, като честно казано изобщо не разбира какво всъщност се случва.

Богатите на запад стават по-богати защото акциите растят. А на тях доходите им идват от акции. Като си държал 80% от богатството си в акции и то е скочило с 100% си станал 80% по-богат.

Доходите обаче не растят със същите темпове, защото икономиките не растят със същите темпове. Така ножицата между бедни и богати се разтваря. Също както и между средна класа и богати - защото и средната класа не държи акции, основната част от богатството на средната класа са недвижими имоти, а те не растят толкова колкото акциите. Ако изобщо растят.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          Емил Хърсев, финансист
                          .....

Тук изключвам Китай, Бразилия, южноазиатските и латиноамериканските държави, които са по-слабо засегнати от кризата, защото там нещата се развиват по различна логика. България впрочем е една от малкото икономики, която почти нямаше спад в годините на кризата. У нас само една година имаше намаление на БВП. Останалите години имаше макар и малък ръст, а аз подозирам, че е бил и по-голям заради наличието на сива икономика.

А иначе интересното ще стане, когато икономиките започнат да растат.
                          Тогава ще има изненади, свързани с различния потенциал на националните икономики. Представете си две бутилки, които отвън изглеждат еднакво, но отвътре налягането е различно. Когато се отворят тапите, шампанското ще избие нагоре, а бутилката, която е "гола вода" няма изобщо да реагира.
                          Принципно разсъждава логично Хърсев, но има яко пробойни.
                          Да говориш за някакви глобални процеси и в същото време да изключиш половината свят от тях ("Тук изключвам Китай, Бразилия, южноазиатските и латиноамериканските държави, ") е доста забавно.
                          По същия начин - трудно е да представиш вода за шампанско. Не че не се случва (справка Гърция), но е по-скоро изключние, а не правило. А и ако се е случило веднъж, после е по-сложно да повториш трика - трябва да мине малко време. Даже го има ефекта на лъжливото овчарче. Т.е. дори към хубавото шампанско се гледа с недоверие.

Коментар

Ми ако гледаме комодитис тренда - май на там сочат нещата.
                            Някои си спомнят сигурно с умиление периода 2004-07 и жадуват да се повтори, ма надали....па и не можем да печатаме като ония.
                            В глобален мащаб съм страшен оптимист, но за БГ по-скоро неутрален.
                            Новият импулс нагоре ще е страшно мощен, но ще е изцяло основан на информацията и човешкия капитал, а БГ е страшно зле в тези неща. Но от друга страна средствата за комуникация и евтиното и достъпно пътуване леко оправя ситуацията. Според мен по-скоро изоставащ ръст в БГ ни чака.
                            Custodite sortem vestram

Коментар

• "Good things sometimes take time".Току що го казаха по БТВ - "Уолстрийт".Демек - "Имайте търпение" и "stick to the fundametals"
                              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                                Вечен може и да няма, но погледни Япония... може да продължи доста дълго стагнацията.
                                Ми ако гледаме комодитис тренда - май на там сочат нещата.
                                Някои си спомнят сигурно с умиление периода 2004-07 и жадуват да се повтори, ма надали....па и не можем да печатаме като ония.

Коментар

Working...
                                X