IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
    Е, не всички можем да сме топ специалисти като теб бе гетофф. Да продаваме точно на връхчетата и да купуваме точно на дънцата по целия път на тренда
    Трябва се запишеш и на някой международен турнир по трейдинг, та да прославиш родината
    хубаво е че има такива ерудирани специалисти в БГ-това е само плюс за всички нас
    Last edited by orakula; 12.02.2014, 23:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от hristok Разгледай мнение
      Противоположно на всички очаквания си мисля, че пазарът тепърва започва да получава индикации за движение на горе. Е, естествено не е изключена корекция.
      Искам да попитам как разбрахте, че няма "свежи пари" или "пазарът е изкупен" при положение, че преди ден при Хима минаха около 800 000бр.?
      +1

Коментар

• И аз считам, че има още път нагоре, но вече не отвесно, а"диагонално". Затова излязох с "кеф" от ракетите и влязох в по- спокойни води. Следващите два дена ще съм на първите редове с голям пакет... семки... Е, може и да отнеса някое кроше, но може и да отнеса парче от тортата.
        Не е препоръка!

Коментар

• Да напиша аз как виждам пазара. На първо място сме много далеч от някакви върхове. Няма никакви индикации за прегряване на пазара. Според мажоритарите акциите са на ниски цени. Сделките по сливания и продобивания минаваха доста над текущи цени. При Каолин, Инвестора, Уеб медия и ликвидацията на ЕЛАРГ беше така. Имаме на места обратни изкупувания и никакви увеличения на капитала IPO и SPO. Спомняте си поровете по Софарма при излизането на Пъпката. Видимо Ромфарм мисли по различен начин. Икономиката се подобрява и с това бавно ще растат резултатите на компаниите. Отделно ще нарастват свободните за инвестиции пари и все повече хора ще трупат увереност да инвестират на борсата. Някои мажоритари ще започнат да напудрят отчетите с цел да докарват по-високи печалби и да продават скъпо акции. До момента почти никой не го е правил защото нямаше нужда. На борсата нямаше пари. Благодарение на ЕЛАРГ, Атера и Каолин се вля свеж ресурс, който ни помогна да се отлепим от дъното. Просто нямаше кеш за който да напудрят отчетите. На борсата сме една банда народ. Публиката не иска и да чува за акции. Така наречените "таксиджии" вярват в краха на американската икономика, възхода на Русия, златото,и някакви подобни глупости. Към момента не са се и замисляли за борса.
          Според мен е трудно да имаме и сериозна корекция. В колективните схеми влизат сериозни пари. С парите почти не купуват акции защото ръста им качва тглото. Вливанията на кеш запазват относителния дял на акции в портфейлите. На практика не им се налага да търгуват. При корекция ще имат възможност да купуват и тяхните пари ще я убият в зародиш. Лично аз не очаквам корекции до есента. Мисля непрекъснато да оптимизирам портфейла и да го държа почти 100 процента в акции.
          Според мен борсата не е математика.

Коментар

• Противоположно на всички очаквания си мисля, че пазарът тепърва започва да получава индикации за движение на горе. Е, естествено не е изключена корекция.
            Искам да попитам как разбрахте, че няма "свежи пари" или "пазарът е изкупен" при положение, че преди ден при Хима минаха около 800 000бр.?

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
              Днес смукача смуче сок вишна
              Ами трябва черният дроб да почива понякога.
              Custodite sortem vestram

Коментар

• Днес смукача смуче сок вишна

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  попълвате ли?
                  Ми не, защо? Нищо лично, заети сме.
                  Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                    Актуални анкети

Спекулативни или дългосрочни 2014
                    Дивиденски компании на БФБ 2014

Резултати от последната анкета
                    Класация на българските акции 1Q 2014

С първата анкета може да се приключи и днес ако се понапънете малко
                    попълвате ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                      Аз пък кеша (говоря за половината от експозицията си) ще го отиграя в реален бизнес и при следващото по-голямо движение ще се яхна отново. Така докато си играете на корекция и консолидация моите пари няма да спят. Разбира се, ако се отдаде възможност ще скоча на някой кон, тази опция винаги остава.
                      Е, не всички можем да сме топ специалисти като теб бе гетофф. Да продаваме точно на връхчетата и да купуваме точно на дънцата по целия път на тренда
                      Трябва се запишеш и на някой международен турнир по трейдинг, та да прославиш родината

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                        Те парите ти няма да спят, ама дали ще ти докарат доходност, каквато биха ти дали акциите?
                        50% за 2 месеца няма как да ми донесат, но едни 15% доста вероятно. Като се има предвид, че за същия период в случай на корекция/консолидация акциите ще имат доходност близо до нулата ( освен ако не се разчита на единични удари ), то това е по- доброто решение. Важното е човек да е гъвкав и да има опции.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                          Аз пък кеша (говоря за половината от експозицията си) ще го отиграя в реален бизнес и при следващото по-голямо движение ще се яхна отново. Така докато си играете на корекция и консолидация моите пари няма да спят. Разбира се, ако се отдаде възможност ще скоча на някой кон, тази опция винаги остава.
                          Те парите ти няма да спят, ама дали ще ти докарат доходност, каквато биха ти дали акциите?

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            С размера на мой портфейл не мога да си позволявам такива маневри по БФБ... да пробвам да ловя корекцийки и пр. А и опита ми от предния бичи тренд (2001-2007) е показал че няма и особен смисъл. Веднъж ще отиграеш корекцията, два пъти ще останеш извън пазара и ще гледаш умно.
                            Но всеки сам си знае... А и някой уроци трябва човек да си ги плати и изстрада за да ги научи добре

Коментар

• Първоначално изпратено от D.J. Bogger Разгледай мнение
                              Точно при бичи тренд е най-удобно човек да продаде, особено ако разполага с по-голям портфейл. Кой го беше казал, че най-добрият момент за продажба е след публикуването на някоя положителна новина.
                              Не и ако сме в самото начало...

Коментар

• Точно при бичи тренд е най-удобно човек да продаде, особено ако разполага с по-голям портфейл. Кой го беше казал, че най-добрият момент за продажба е след публикуването на някоя положителна новина.

Коментар

Working...
                                X