IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кои са мразените(нагли) мажоритари на БФБ 2

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от entusiast Разгледай мнение
    След ликвидирането на ''ЕЛМА'' Троян ,Банев ще увеличи ''почитателите'' си.
    Te и сега са двойно повече от следващия в списъка на Симов
    След няколко години агония един от най-старите заводи за електромотори в България - контролираната от Николай Банев "Елма" - Троян, е в несъстоятелност. Ловешкият окръжен съд е открил процедурата в края на юли по искане на двама кредитори, а за дата на неплатежоспособност е определил 1 януари 2009 г. Предявените вземания пред синдика са за около 11 млн. лв., като голямата част са от дружества на самия Банев. Това става ясно от данните за компанията в Търговския регистър, въпреки че тя като публично дружество би следвало надлежно много преди това да е оповестила пред инвеститорите си и пред Комисията за финансов надзор какво се случва с нея.

    Текущата ситуация

    От документите от съда, публикувани в Търговския регистър, обаче става явно, че неплатежоспособността и откритото производство по несъстоятелност е по молба на два кредитора на публичната компания - "Елком" ООД, Милано, Италия, и общинското дружество от Троян "В и К Стенето", за отдавна просрочени и неизплатени дори след съдебно решение вземания за общо около 100 хил. лв. Малко сред решението на ловешкия съд е проведено и първото събрание на кредиторите, а назначеният синдик е направил списък на вземанията на кредиторите на "Елма".

    Оттам става ясно, че двата кредитора са сред най-малките проблеми на "Елма". Освен тях вземания имат държавата в лицето на Националната агенция за приходите (1.6 млн. лв.) и около 400 служители на компанията (550 хил. лв.). Но най-големите кредитори на компанията са все дружества, свързани с Николай Банев, който придоби "Елма" по време на масовата приватизация чрез фонда си "АКБ-Форес социален" . Най-големите заеми са към управляваното от Банев "Партнърс актив", както и към самия Банев като физическо лице. Първото е предявило вземания от около 7.7 млн. лв., а вземането на Банев е за 141 хил. лв. Съпругата му Евгения Банева също е предявила вземания за 69 хил. лв.

    "Аз бях обещал нещо. През годините като основен кредитор на предприятието реших и аз да си събера вземанията", каза Банев. "Ние се присъединихме към кредиторите, които искат несъстоятелност, и сега нашите вземания са около 80% от масата на несъстоятелността", допълни той. "В момента с "Елма" нямам никакви други взаимоотношения освен като кредитор на дружеството. Когато бяхме в ръководството и като акционери, правихме единственото възможно - да кредитираме дружеството. Но тъй като не срещнахме разбиране, а персоналът е неквалифициран ... нямаме никакво намерение повече да сме социална структура. Така че "АКБ Форес социален" остана в миналото", обобщи Банев.

    По думите му в момента работещото предприятие е "Елматех", а не "Елма", като свързаността между двете се изчерпва с наема на помещения от "Елма". На въпроса смята ли да предложи оздравителна програма за компанията той отговори: "Нямам никакво намерение да предлагам оздравителни мероприятия." Според него "Елма" е предприятие, проектирано за съвършено друга икономика - плановата.

    Началото на залеза

    Публичното наличната информация за "Елма" показва, че началото на залеза за компанията започва с началото на кризата. Още в края на 2008 г. и началото на 2009 г. стана ясно, че компанията почти не работи, като от кметството на Троян коментираха, че се очаква близо 400-те работници на предприятието да бъдат освободени. През пролетта на тази година БТА пък съобщи, че работници от завода готвят гражданско неподчинение заради неизплатени заплати от 2008 г. Според информацията на агенцията от името на инициативен комитет от бивши работници, представляван от Георги Гачевски, е била изпратена протестна нота до министър-председателя Бойко Борисов, социалния министър Тотю Младенов, министъра на икономиката Делян Добрев и главния прокурор Борис Велчев. В нея е било посочено, че още от 2002 г. заплатите на служителите са били системно забавяни или изплащани частично, а от 2008 г. изплащането им е спряло изцяло. Някои от служителите са спечелили вече и съдебните си искове да им бъдат изплатени възнагражденията.

    Друг сигнал за влошаването на състоянието на компанията беше излизането на Банев и приближените му лица от ръководството й през лятото на 2009 г. Според данните от последния публикуван на фондовата борса финансов отчет към 31 декември 2011 г., основните акционери на компанията са регистрираното в Панама "Хънтли оувърсийз трейдинг корпорейшън" с около 25% от капитала, "АКБ - Актив" с малко под 20% и "Бимас 1954" с 6.7%. В добрите си години след приватизацията компанията е имала годишен оборот от около 20 млн. лв., докато сега той е сведен до 1 млн. лв. и загуба 384 хил. лв.

    Междувременно през 2010 г. собствениците на "Елма" преговаряха с "Кауфланд" върху имота на завода да изникне нов хипермаркет на германската верига. Те обаче се провалиха. "Не успяхме да постигнем съгласие. Няма да има сделки със земята на "Елма", коментира тогава Евгения Банева пред вестник "Дневник".

    Верижно потъване

    Освен "Елма" към дъното е потеглило и друго предприятие от групата на Банев - химическият завод край Девня "Полимери". Активите на предприятието още от миналата година се продават от частни съдебни изпълнители, а вече има подаден и иск за обявяване в несъстоятелност. Според одитора на "Полимери" Роза Георгиева не е сигурно дали компанията ще може да продължи да работи, след като към края на март срещу дружеството има заведени изпълнителни дела за близо 9.8 млн. лв. По информация от одиторския доклад към финансовия отчет за 2011 г. "Електроенергиен системен оператор" (ЕСО) е поискал обявяването в несъстоятелност на предприятието. До момента в Търговския регистър не е вписвано съдебно решение по посочения иск.
    ...
    .
    Я всегда буду твоим поводом напиться.

    Коментар


    • След ликвидирането на ''ЕЛМА'' Троян ,Банев ще увеличи ''почитателите'' си.

      Коментар


      • Съжалявам, че ще ви го кажа но в тая тема има още много хлаб.

        Ако някой си мисли, че сме приключили с наглите мажоритари лъже се.
        Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
          Прамод Митал: А мен наричат циганин.
          Koй е този простак, който го нарекъл циганин ?
          търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

          Коментар


          • Вместо да се възхваляват доказаните крадци мажоритари. Те трябва да се наричат с истинското им име: Безсърдечни, безбожни, безскруполни крадци изверги.
            Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

            Коментар


            • Всеки може да прави състояние от лъгане, крадене и измами. И като не те хванат на дребно почваш на едно.

              А най-лошото е, че народа ни е толкова прост и обезверен, че чета сумати коментари за Митьо Очите как го възхваляват как той прави бизнес като, че е някакъв герой.

              Определени Мажоритари крадат крадат крадат не се спират да крадат от миноритаритарите но народа УУУ колко са богати и се прехласва по тях а те горките нищо повече от едни долнопробни крадци поредните обрали народа.
              Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Vola.X Разгледай мнение
                Ако кинтите са по равно във всяка позиция, дано това не стане кандидат за най-избушен портфейл на годината...
                кинтите са равно разпределени. към момента портфейла стои добре, но е още много рано за оценки.

                Коментар


                • Шашнат съм, че хора със стотици милиони изобщо не им пука за имиджа им и си крадат от миноритарите съвсем открито.

                  Превърнахме се не в комунистическа а в бетер циганска държава.


                  Прамод Митал: А мен наричат циганин.
                  Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
                    Направих си едно портфейлче: меком (0,048), енемона (2,91), фонд имоти (0,05), холдинг пътища (0,12), синергон (0,63), зърнени храни (0,20) и оцк (0,50). Вкарах пет бона, ще видим какно ще се случи. Давам си хоризонт една година.

                    Браво!
                    В добрите стари времена ,когато кинтите бяха повече имаше даста експерименти в тази насока и повечето бяха успешни....

                    Ако обаче играеш спекулански с тези позиции ,гарантирам ти че ще се представиш по добре от кибиците и тези с "нормални " портфеили.....
                    Ако ги погледнеш заедно едно голямо събиране на шитове...
                    Но ако ги разгледаш поотделно в всяка една позиция има 30 % скок нагоре от цената на купуването.....
                    ЗХБГ от 20 на 26 ст.
                    ОТЦК от 50 на 70 ст..
                    Синергона 63 на 66 ..
                    Меком над ,065 ...
                    и т-н.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
                      Направих си едно портфейлче: меком (0,048), енемона (2,91), фонд имоти (0,05), холдинг пътища (0,12), синергон (0,63), зърнени храни (0,20) и оцк (0,50). Вкарах пет бона, ще видим какно ще се случи. Давам си хоризонт една година.
                      Ако кинтите са по равно във всяка позиция, дано това не стане кандидат за най-избушен портфейл на годината...
                      Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

                      Коментар


                      • И тоя Банев, защо печели толкова много от гласовете. За мен има далеч по-лоши мажоритари.
                        Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

                        Коментар


                        • Бизнеса с лъженето е един много доходоносен бизнес.

                          Купуваш едно дружество 50 до 70%. Като по този начин ти плащаш само часта която си купил без на миноритарите и не им правиш търгово щото хитро си купил с две фирми уж нямащи сродна връзка.

                          После източваш дружеството така завличаш миноритарния дял като печалба плюс набутвак кредиторите едно яко.

                          Правят го и то яко някои от наглите мажоритари и най-учудващото е, че нямат нито страх от банки кредитори нито от други кредитори нито от миноритари.

                          За съжаление това не са изолирани случаи в България.
                          Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                            Не, математик....
                            икономика на труда унсс
                            в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

                            Коментар


                            • Трябва човек да е много прост за да не вижда какво правят такива като Борисов, Божков и Бориславова.
                              Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                не може да си ортак с черепа и да се опитваш да ни убедиш, че ти дреме за народа...избери си едната страна и я дръж неотклонно.

                                никой не оспорва, че черепа е гаден мажо, но ти се чудим..хем си се нахендрил сам хем продължаваш да риташ, а сега ББ ти е виновен.
                                С нищо не е по-лош от предходните - набий си го в глават. Просто икономиката е на цикли.

                                ето аз примерно съм върл противник на цигарите и по тази причина никога не съм си купувал акции на цигарено дружество...даже да съм бил наясно, че си струва.
                                Бертраме как не те е срам да напишеш толкова много глупости на едно място. И ти пръщиш от ум майка плаче.

                                Къв ортак съм с Божков. Изобщо има ли някой в тоя форум да е излял повече критики от мен към него. Това, че съм акционер там ко значи, че като не е стока да продам и да си дам акциите ли е нема да стане.

                                ББ е виновен за много неща и това, че главата ти не го разбира само говори колко акъл има в нея.

                                "С нищо не бил по-лош" И ти смяташ, че даваш някакви интелигентни мнение тук. ОЛЕЛЕ.
                                Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

                                Коментар

                                Working...
                                X