IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дир.бг АД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Вярно ли е платена пощата?
    Защото новия изглед с това Pronto! тъкмо взе да ми харесва.

Коментар

• Дир-ът може да е могъщ като трафик, но ако трафика не се използва добре (разбирай да се продава добре реклама) не става. Инвестор.бг набляга все повече на това да е медия със силен екпи продажби, докато дира според мен лежат на стари лаври. Аз не бих участвал тук, но това си е лични мнение и не е препоръка.

поздрави
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO Разгледай мнение
        След като стояхме без хостинг една седмица и down на сайта за една седмица + меили ....не виждам как си бих участвал тук .....това ми се чини като потъваш кораб малко.Това е собствено мнение.
        Не е препоръка.Може и да има доволни от тях.Направи ми впечатление как един френд преди време си беше регнал свободна поща безплатна, но след няколко месеца му я спраха.След като се обади там на съпорта установи че искали 15 лева за годишна такса за тази поща, била станала изведнъж ПЛАТЕНА без да го уведомят официално с меил примерно.Абсолютно нелоялно.

Сполай Ви
        Ако всичкото, което казваш тук е вярно - то това значи, че не просто предлагат лоша услуга, ами просто е ужасна

Ако искат да имат клауд, да предлагат платена поща и са поискали по 15 лв. за годишна такса - какви сървис левъли предлагат - или само искат пари - ей така да си цоцат парички

Не става в сферата на онлайн услугите където конкуренцията е просто жестока и всички от по-добри стават все по добри - пример безлатната услуга gmail - всяко тримесечие, всяка година има подобрение някакво

Да предлагаш услуга, не значи стратегията ти да е да цоцаш парички

Дир.бг ще са може би от тези които ще разберат както е да си вън от пазара, поради това, че не разбираш какво значи онлайн услуги и как да ги менажираш
        There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• След като стояхме без хостинг една седмица и down на сайта за една седмица + меили ....не виждам как си бих участвал тук .....това ми се чини като потъваш кораб малко.Това е собствено мнение.
          Не е препоръка.Може и да има доволни от тях.Направи ми впечатление как един френд преди време си беше регнал свободна поща безплатна, но след няколко месеца му я спраха.След като се обади там на съпорта установи че искали 15 лева за годишна такса за тази поща, била станала изведнъж ПЛАТЕНА без да го уведомят официално с меил примерно.Абсолютно нелоялно.

Сполай Ви

Коментар

• Дир.БГ са вероятно единствената интернет компания (опс, забравих УМГ), която се смалява през годините.
            Те реално не могат да си достигнат резултатите и паричните потоци от 2008. Единственото, което очевидно правят е... бартери.

А за облачните услуги, освен изброените, ще трябва да се конкурират и с MS, Google, Apple...

Коментар

• Първоначално изпратено от cycle Разгледай мнение
              Ръководството на Емитента предвижда с набраните средства от новата емисия
              акции да инвестира в следните три области:
               Изпълнение на проект по оперативна програма „Развитие на
              конкурентоспособността на българската икономика” - Доставка и
              инсталиране на специализирано софтуерно портално приложение и
              система за хардуерно осигуряване и съхранение на данни”;

 Развитие на облачни услуги;
               Разработка и внедряване на софтуер за мобилни устройства /телефони
              и таблети/.

Тоест, парите ще отидат за някакъв европроект, както и за облачни услуги, които към днешна дата нямат нищо общо с дейността на Дир.БГ - общо взето това IPO е с извинение, пълен *****.
              cloud computing, cloud services, точно те ще правят ама на някоя куково лято

Смятат сигурно да се излязат на пазара и да се конкурират с IBM. HP, Microsoft, Amazon, Salesforce да не изреждам
              There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Ръководството на Емитента предвижда с набраните средства от новата емисия
                акции да инвестира в следните три области:
                 Изпълнение на проект по оперативна програма „Развитие на
                конкурентоспособността на българската икономика” - Доставка и
                инсталиране на специализирано софтуерно портално приложение и
                система за хардуерно осигуряване и съхранение на данни”;

 Развитие на облачни услуги;
                 Разработка и внедряване на софтуер за мобилни устройства /телефони
                и таблети/.

Тоест, парите ще отидат за някакъв европроект, както и за облачни услуги, които към днешна дата нямат нищо общо с дейността на Дир.БГ - общо взето това IPO е с извинение, пълен *****.

Коментар

• Изобщо не съм се задълбочавал, ама Инвестора и Дира не са ли горе долу с еднакви параметри. А на Инвестора увеличението беше успешно.

Може би тук негатив е, че 90% от компанията остава за Мажо, докато при Инвестора не е точно така.

Коментар

• Пожелавам УСПЕХ на компанията!!!
                    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Абе не виждате ли че това е само за имидж
                      То много добре се знае, че никой няма да запише на такива цени

Просто хората искат да излязат на борсата да са публични

Целта им ще се изпълни

Едва ли целта им е набиране на пари

Коментар

• При над 2 милиона кеш, не виждам какво им е пречило да я развият до момента.
                        Изглежда ми като начин да кешират несъществуващи активи и приходи.

Коментар

• Имам в предвид да бъде успешно за собствениците на компанията. Със сигурност записването на 1 (една) акция не би им помогнало да развият компанията.
                          The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
                            Price range-а е доста висок, въпреки добрите финансови резултати на компанията.

Не виждам как ще мине това IPO.
                            От проспекта:
                            МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ АКЦИИ
                            1 (една) записана акция е минималният брой записани акции, при който подписката се счита за успешна.

Коментар

• Price range-а е доста висок, въпреки добрите финансови резултати на компанията.

Не виждам как ще мине това IPO.
                              The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Харесвам Дира, но сега са трудни времена за ИПО. По голям шанс щяха да имат ако бяха писнали привилигировани акции. Не е малко висока емисионната цена

Коментар

Working...
                                X