Първоначално изпратено от Bill-bg
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Централна кооперативна банка АД (CCB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
не съм писал, че веднага ще го направят ........... питах само защо ОСА се проведе извънредно и толкова бързо след обявяване на стрес тестовете вместо да се изчака редовното ОСА след 5 месеца
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
За да сме коректни трябва да кажем, че решението, което е записано в Протокола на ОС е НЕ за увеличаване веднага на капитала, а за упълномощаване на УС да взема решения за увеличаване на капитала с до 90 млн.лв и за период от пет години и то чрез конвертиране на облигации и други издадени финансови инструменти в акции..... Сега разбираш ли, че няма бързане, за каквото много наблягаш?fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
Софикс е на 25 месечно дъно, а ти си очаквай спада.
Кеширалите сте ми много забавни.
Аз пък съм на 80% вече у цекабето.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениепросто ми е интересно как след обявяването на стрес тестовете (в това число и за ЦКБ) веднага се реши да се увеличи капитала на банката - все едно знаят, че ще е необходимо .......... вкараха предложението в търг.регистър .......... мина месеца предизвестие ........ мина ОСА ........... всичко стана много бързо и много тихичко без да се усетят жабетата кво става, а повечето дори и не знаят
не разбирам това бързане от какво се налага ........... имам някакви предположения, но ще ги оставя за себе си
не е препоръка - нямам акции
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениепросто ми е интересно как след обявяването на стрес тестовете (в това число и за ЦКБ) веднага се реши да се увеличи капитала на банката - все едно знаят, че ще е необходимо .......... вкараха предложението в търг.регистър .......... мина месеца предизвестие ........ мина ОСА ........... всичко стана много бързо и много тихичко без да се усетят жабетата кво става, а повечето дори и не знаят
не разбирам това бързане от какво се налага ........... имам някакви предположения, но ще ги оставя за себе си
- 1 like
Коментар
-
Регулаторът за пръв път изтъкна като опасност резултатите от предстоящата проверка на ЕЦБ и интерпретациите им
Важен момент е, че БНБ за пръв път предупреждава и за риск, породен от резултатите от вече течащите AQR и стрес тестове, които са част от процедурата за влизане на България в Банковия съюз на ЕС и валутния механизъм ERM II. Te ще обхванат трите най-големи банки по активи (Уникредит Булбанк, ДСК и ОББ), както и най-големите с местна собственост (ПИБ, ЦКБ и Инвестбанк), като резултатите се очакват през юли.
https://www.capital.bg/biznes/finans...iskovete_pred/
- 1 like
Коментар
-
така е ............. но първо трябва да изчакаш спада да свърши ......... макар, че на някои вече им се струва, че спада няма да има край
Кеширалите сте ми много забавни.
Аз пък съм на 80% вече у цекабето.
Коментар
-
просто ми е интересно как след обявяването на стрес тестовете (в това число и за ЦКБ) веднага се реши да се увеличи капитала на банката - все едно знаят, че ще е необходимо .......... вкараха предложението в търг.регистър .......... мина месеца предизвестие ........ мина ОСА ........... всичко стана много бързо и много тихичко без да се усетят жабетата кво става, а повечето дори и не знаят
не е препоръка - нямам акцииfuск the bеаr - give me the bееr
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеМисля че пак търсите под вола теле! Пада си пазарно акцията.. има продавачи-натегачи, а купувачите сме предпазливи и искаме да купим колкото се може по-ниско.. Нормална тактика за ситуацията на БФБ в момента.
Ако натиска беше от "по-горна инстанция" щеше ли онзи ден като падна до 1,24 да се задейства подкрепа от страна на групата и да я връщат обратно до 1,30..?!
за последните 3 месеца са минали малко над 1,4 млн акции ............ а мажо когато си записа акциите на 1,50 плати 30 млн.акцииLast edited by polki; 16.01.2019, 05:57.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнениеБруталното рали тепърва предстои!fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Мисля че пак търсите под вола теле! Пада си пазарно акцията.. има продавачи-натегачи, а купувачите сме предпазливи и искаме да купим колкото се може по-ниско.. Нормална тактика за ситуацията на БФБ в момента.
Ако натиска беше от "по-горна инстанция" щеше ли онзи ден като падна до 1,24 да се задейства подкрепа от страна на групата и да я връщат обратно до 1,30..?!
- 2 Харесвания
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениекакво мислите за увеличението на капитала на банката гласувано в края на миналата година на ОСА?
някой присъствал ли е на ОСА?
кога мислите, че ще е увеличението на капитала на банката?
какво наложи толкова спешно да се свиква извънредно ОСА с една единствена точка която да разреши набирането на нови 90 млн.лв.? ......... не можа ли да се изчака редовното ОСА след 5 месеца?
гледам, че тук предимно продавате и никой не коментира ОСА вече почти месец от както се взе решението...
Може би е свързано с проверката от ЕЦБ ?!
Коментар
Коментар