If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Дивидента е катализатор за за увеличаване на цената. И защо са ви толкова ниски очакванията за цената на акцията бе хора!?!?!?!?!??!?!?
Тука ръста трябва да бъде в пъти.
2.50 е ок. За нагоре трудно....
Last edited by RUBLA; 12.04.2018, 11:28.
Причина: Моля не използвайте подобни определения.
Предпочитам цената да се качи с 20-30% до края на годината отколкото дивидент. Потенциалът на акцията е голям, като си остава най-подценената акция във финансовия сегмент
Дивидента е катализатор за за увеличаване на цената. И защо са ви толкова ниски очакванията за цената на акцията бе хора!?!?!?!?!??!?!?
Тука ръста трябва да бъде в пъти.
Предпочитам цената да се качи с 20-30% до края на годината отколкото дивидент. Потенциалът на акцията е голям, като си остава най-подценената акция във финансовия сегмент
Да сметнах но идеята за даването на дивидент е по голяма и е политика а не еднократен акт.да видим !и аз искам да е над 10ст.,но дали всичко е математика?
Дружеството има вече политика с определен процент за разпределение от печалбата. Точно това цели и мениджмънта, последователност и предвидимост. Ако дадат по - малко от около 70%, ще бъде крачка назад.
Това ми се вижда много малко вероятно. Сметнал ли си миналата година колко щеше да е дивидента ако нямаше привилегии?
Да сметнах но идеята за даването на дивидент е по голяма и е политика а не еднократен акт.да видим !и аз искам да е над 10ст.,но дали всичко е математика?
Според мен са са само втория и третият вариянт
и ги съчетавам и с два варианта при Хим -Хим 0.067 ст дивидент-продиктуван от плавно и стабилно създаване. На имиджа на стабилна дивидентска акция с увеличаване на печалба и увеличаване на дивидента плавно
-Хим над 0.10 ст дивидент което е продиктувано от това че вече не се изплаща дивидент по привилигированите Хим(или просто решение от мажоритаря това да е приятната изненада)
Това ми се вижда много малко вероятно. Сметнал ли си миналата година колко щеше да е дивидента ако нямаше привилегии?
Има три варианта :
- дават сериозен дивидент съизмерим с годишната си печалба
- дивидента е символичен , колкото да си вдигнат имиджа
- не раздават
И в трите случая няма фактор , който да натисне цената... Но в първите два ....
Според мен са са само втория и третият вариянт
и ги съчетавам и с два варианта при Хим
-Хим 0.067 ст дивидент-продиктуван от плавно и стабилно създаване. На имиджа на стабилна дивидентска акция с увеличаване на печалба и увеличаване на дивидента плавно
-Хим над 0.10 ст дивидент което е продиктувано от това че вече не се изплаща дивидент по привилигированите Хим(или просто решение от мажоритаря това да е приятната изненада)
Има три варианта :
- не раздават
Какво натискане на цената ?Няма от къде да дойде.
При тая консолидация на банковия сектор могат само да спечелят... и те го правят
Във всички учебници си пише какво става при ръст на икономиката и кой печели най - много от това.
При дивидент парите пак ще се върнат при тях. Схемата е проверена с Хима.
Всичко може на БФБ .......пълни шитове като Доверие например да се удвоят и утроят като цена,други с повече от перфектни резултати напротив да падат- например Гагарин .Фортис просто е уцелил като е купувал земя.....някои купуваха злато примерно,там не е баш така....
Всичко може ... това е факт, но е и факт, че има добри компании. Гагарин нямам от години, а ми беше слабост някога 2006 -2008.В момента дори не я наблюдавам. И не смятам да го правя в скоро време.
За Доверие си купих на 0,99, защото смятах, че има потенциал и продадох на 1,50 -1,55. Прекарах се определено, но и там не смятам да влизам скоро. И какво остава ... май не много и ЦКБ е от малкото качествени.
Добрите компании са експортните, но те са вече скъпи.
ЦКБ е НАГЛО евтина!!!!!!!! Ще видим докога.
Много прозорливо е да се вторачваш какво е била съотношението в миналото … Аз друго гледам - че приходите на ЦКБ постоянно растат а на Хим спадат …
п.с. Коеф. ЦКБ/Хим мина 1.3 и това за мен е прекалено ...Въпреки нагласите на повечето форумни играчи и прогнозите на Полки залагам срещу увеличение на този коефицент и оставям само каката в портфейла...
Да и аз съм така....освен коеф. Печалба и приходи следя и емоцият на пазара Според мен ще има някаква приятна изненада от мажоритаря но още малко да почакаме и да видим дали ще бъде свързана с дивидентите или с друго нещо!
тук съм с под 1% от портфейла просто за спорта.
Вярвам много в силата и бъдещето на Хим.
Много банки дават дивиденти, та точно затова смятам, че и тук може да огрее. Хима оправя имиджа и съм сигурен, че ще даде рекорден дивидент. Защо и тук да не дадат? Това ми минава в главата.
Има три варианта :
- не раздават
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Много банки дават дивиденти, та точно затова смятам, че и тук може да огрее. Хима оправя имиджа и съм сигурен, че ще даде рекорден дивидент. Защо и тук да не дадат? Това ми минава в главата.
Коментар