IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 18

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kork
    prodigal,май няма да ни огрее с отговор

Лека от мен на всички все още будни, с пожелание за един хубав 6 март!

Dow 12,254.99 +41.19 +0.34%

Коментар

• Лека и от мен

4i4ko Pari4ko, вече написах какво мисля за гъзарите и горския.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko
        Първоначално изпратено от kork
        4i4ko,виждам,че не си глупав,но същевременно ти тънко се опитваш да манипулираш.Аз имам интерес и не го крия,но определно той се различава от твояСтоя си на мнението и го защитавам,когато разбира съм убеден,че съм прав.Когато греша,колкото и да ми е неприятно,си признавам.Все пак,никой не е безгрешен.Но виж,аз увежавам инакомислещите,само да са все пак мислещи
        От доста години съм на БФБ и съм преживял няколко корекции,вероятно ще преживея още няколлко/ако е рекъл Господ/.Много такива като теб са ми обяснявали,че греша,но никой от тези същите не пише в момента във форума.Факт.Но е важно да се знае,че аз не се смятам за голям специалист да купувам винаги най-долу и да продавам винаги най-горе.Аз купувам потенциал,купувам перспективи.Аз гледам напред поне 5-6 години.Който е специалист,нека спекулира краткосрочно.Аз с основната си позиция не го правя.Правил съм го няколко пъти и все съжалявам за това.Затова,Еврохолд не продавам.Там само купувам.С други компании спекулирам и то не винаги.Просто когато преценя,че има добри възможности.
        И не съм император,аз съм си аз.Съвети не давам на никого,просто излагам моята гледна точка.Който иска да я приема,който иска да я отхвърля.Мисля,че мога добре да аргументирам/правил съм го десетки пъти/ защо мисля,че инвестицията в Еврохолд е възможно най-перспективната към настощия момент.
        Ето сега ти давам шанс да покажеш,че не си поредния жалък драскач,а стоиш зад мнението си!Аргументирай се защо Еврохолд според теб е прецакана позиция.Мога да ти обещая,че съвсем коректно и изчерпателно ще ти отговоря на всеки твой аргумент.

Надявам се,че достойно ще примеш предизвикателството и няма да се скриеш в заешката дупка!Или греша?
        ЗАЩО ЕВРОХОЛД Е ПРЕЦАКАНА ПОЗИЦИЯ? ЗАДАДОХ АЗ ВЪПРОС НА ГЛАВНИЯТ БРОКЕР НА 130?ОТГОВОРА БЕШЕ:ТОВА Е ВЪПРОС ЗА ЕДИН МИЛИОН ДОЛАРА,НЕ РАСАЖДАТ!!!!!ИНАЧЕ ТОВА НЕ Е МОЯТА ПОЗИЦИЯ, ЧЕСТНО!!!!!
        4i4ko,дотук с надеждите ми,че ще стане интересен диалог с теб.Беше ми приятно да си поговорим.Не мисля да влизам повече в полемика с теб.Надявам се,че като разумен човек не смяташ,че това което си ми написал може да бъде категоризирано като отговор.Исках да покажеш наченки на аналитично мислене,а не да ми цитираш заучени фрази.А и въпросът който си задал/ако въобще си го задал/не е към правилният брокер

Жив и здрав и успех в попрището ти!

Коментар

• prodigal,май няма да ни огрее с отговор

Лека от мен на всички все още будни, с пожелание за един хубав 6 март!

Dow 12,254.99 +41.19 +0.34%

Коментар

• Първоначално изпратено от kork
            4i4ko,виждам,че не си глупав,но същевременно ти тънко се опитваш да манипулираш.Аз имам интерес и не го крия,но определно той се различава от твояСтоя си на мнението и го защитавам,когато разбира съм убеден,че съм прав.Когато греша,колкото и да ми е неприятно,си признавам.Все пак,никой не е безгрешен.Но виж,аз увежавам инакомислещите,само да са все пак мислещи
            От доста години съм на БФБ и съм преживял няколко корекции,вероятно ще преживея още няколлко/ако е рекъл Господ/.Много такива като теб са ми обяснявали,че греша,но никой от тези същите не пише в момента във форума.Факт.Но е важно да се знае,че аз не се смятам за голям специалист да купувам винаги най-долу и да продавам винаги най-горе.Аз купувам потенциал,купувам перспективи.Аз гледам напред поне 5-6 години.Който е специалист,нека спекулира краткосрочно.Аз с основната си позиция не го правя.Правил съм го няколко пъти и все съжалявам за това.Затова,Еврохолд не продавам.Там само купувам.С други компании спекулирам и то не винаги.Просто когато преценя,че има добри възможности.
            И не съм император,аз съм си аз.Съвети не давам на никого,просто излагам моята гледна точка.Който иска да я приема,който иска да я отхвърля.Мисля,че мога добре да аргументирам/правил съм го десетки пъти/ защо мисля,че инвестицията в Еврохолд е възможно най-перспективната към настощия момент.
            Ето сега ти давам шанс да покажеш,че не си поредния жалък драскач,а стоиш зад мнението си!Аргументирай се защо Еврохолд според теб е прецакана позиция.Мога да ти обещая,че съвсем коректно и изчерпателно ще ти отговоря на всеки твой аргумент.

Надявам се,че достойно ще примеш предизвикателството и няма да се скриеш в заешката дупка!Или греша?
            ЗАЩО ЕВРОХОЛД Е ПРЕЦАКАНА ПОЗИЦИЯ? ЗАДАДОХ АЗ ВЪПРОС НА ГЛАВНИЯТ БРОКЕР НА 130?ОТГОВОРА БЕШЕ:ТОВА Е ВЪПРОС ЗА ЕДИН МИЛИОН ДОЛАРА,НЕ РАСАЖДАТ!!!!!ИНАЧЕ ТОВА НЕ Е МОЯТА ПОЗИЦИЯ, ЧЕСТНО!!!!!

Коментар

• аз съм Императорът, разбираш ли - ИМПЕРАТОРЪТ !!!
              споко бе човек - всеки си е император на него си.....аз дори имам и поданици - 8 домашни любимци....:-)

Коментар

Първоначално изпратено от prodigal
                Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko
                PRODIGAL ,икономиката/държавната/,не е добра приятелю .ДАЙ МИ СРЕДНО ЗНАЧИМИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ/В КОИТО КАЛКУЛАТОРА ПЕЕ,КОГАТО ИЗЧИСЛЯВА ПЕЧАЛБАТА/,И ТЕ ЩЕ БЪДАТ НАШИ!!!!! НО НА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕНА ПИЧ!!!!!!!ПОЗНАЙ ОТ ТРИ ПЪТИ КАК СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ ЕВРО ФОНДОВЕТЕ/АСЕН1975/ Е ВЪРХЪТ НА АЙСБЕРГЪТ/ КАЗАХ СРЕДНИ ПОРЪЧКИ ,КАКВО ЛИ СТАВА В ГОЛЕМИТЕ!!!!!! СПРАВКА БТК,КРЕМИКОВЦИ И Т.Н.,ПРОСТО МИ СЕ ЖИВЕЕ!!!!!!
                Това ми е професията (харча пари всякакви) и едва ли има нещо с което да ме изненадаш. По-скоро аз мога да те изненадам, като ти кажа, че мизерното съфинансиране, което се дава по някои европейски програми в съчетание с тежките процедури и дълги срокове, кара "арогантният" роден бизнес да казва - "майната Ви, времето ми струва повече"!

Пари се харчат и честно в България!
                Прав си!!!! на пазара в Красно село доматите са 3.50 лв. толкова струват и на пазара в Борово!!!!!!АКО ТОВА НЕ Е ЧЕСТНО -ЗДРАВЕ МУ КАЖИ!!!!
                Работата ми е да усвоявам средства или с други думи да взема най-евтините домати, отговарящи на изискванията на този който плаща.

Отделно, разбрах тезата ти за доматите -така е навсякъде , но нищо не ми каза с това

Кажи нещо конкретно, като риск!

П.С. Би било хубаво да отговориш на Корк , тъй като позицията ми е "слабост".

Коментар

• Чичкопаричков - точно че ИМА ПРЕКАЛЕНО МНОГО СУБЕКТИВНИ ФАКТОРИ !!! И ти явно се поддаваш на такива. Завършилата наскоро анкета в Инвесторът показва, че 84% от "инвеститорите" не проумяват разликата между ЦЕНА и СТОЙНОСТ на акцията - е, за какво говорим? Това са хора, които купуват и продават без да знаят какво и защо на такава цена, а не на някаква друга - случайни индивиди, попаднали на БФБ, само защото чули от някъде че там се печелят някакви кинти. Е, как тогава няма да налблюдаваме феноменът печалбата на някое дружество да нараства с 38%, а цената му да пада с 48%, при толкова маймуни (почти буквално) на клонът на БФБ? То Борсата не е за индианци, а за знаещи хора !!!
                  Тъкмо това е раята, която съветвах да не продава, малоумниците, които не проумяваха, че си продават акцийките на смешни цени и които може би са скъпили на по-високи нива, но бягаха на загуба, само защото се бяха по.рали от страх !!! И нито съм си късал ризата, нито съм се скрил в заешка дупка - просто защото аз не съм заек, аз съм Императорът, разбираш ли - ИМПЕРАТОРЪТ !!! Най-малко аз съм заек - поне защото съм виждал както и други борсови кризи, така и мно-о-ого временнопребиваващи и измислени герои като тебе в тоя форум.

Всичко останало Продигалов (респективно Десенце) и Корков ти го казаха. А мене не ме мисли - аз изучавам недвижимите имоти (защото като се спука онзи балон, смятам да се позанимавам), радвам на ранната пролет и т.н. а борсата само отвреме навреме я поглеждам с прозявка. Защото съм дотолкова спокоен и уверен в бъдещето на "моите" дружества, че не ми пука нито от сривове, нито от писъците на Страхливи пилета като тебе - защото не съм инвестирал от вчера за утре - и знам че след две или пет години ще бъда много по-могъщ, защото Н.В. ФУНДАМЕНТЪТ накрая винаги побеждава.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• 4i4ko,виждам,че не си глупав,но същевременно ти тънко се опитваш да манипулираш.Аз имам интерес и не го крия,но определно той се различава от твояСтоя си на мнението и го защитавам,когато разбира съм убеден,че съм прав.Когато греша,колкото и да ми е неприятно,си признавам.Все пак,никой не е безгрешен.Но виж,аз увежавам инакомислещите,само да са все пак мислещи

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                      PRODIGAL ,икономиката/държавната/,не е добра приятелю .ДАЙ МИ СРЕДНО ЗНАЧИМИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ/В КОИТО КАЛКУЛАТОРА ПЕЕ,КОГАТО ИЗЧИСЛЯВА ПЕЧАЛБАТА/,И ТЕ ЩЕ БЪДАТ НАШИ!!!!! НО НА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕНА ПИЧ!!!!!!!ПОЗНАЙ ОТ ТРИ ПЪТИ КАК СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ ЕВРО ФОНДОВЕТЕ/АСЕН1975/ Е ВЪРХЪТ НА АЙСБЕРГЪТ/ КАЗАХ СРЕДНИ ПОРЪЧКИ ,КАКВО ЛИ СТАВА В ГОЛЕМИТЕ!!!!!! СПРАВКА БТК,КРЕМИКОВЦИ И Т.Н.,ПРОСТО МИ СЕ ЖИВЕЕ!!!!!!
                      Това ми е професията (харча пари всякакви) и едва ли има нещо с което да ме изненадаш. По-скоро аз мога да те изненадам, като ти кажа, че мизерното съфинансиране, което се дава по някои европейски програми в съчетание с тежките процедури и дълги срокове, кара "арогантният" роден бизнес да казва - "майната Ви, времето ми струва повече"!

Прав си!!!! на пазара в Красно село доматите са 3.50 лв. толкова струват и на пазара в Борово!!!!!!АКО ТОВА НЕ Е ЧЕСТНО -ЗДРАВЕ МУ КАЖИ!!!!

Коментар

• Корк, аз също обичам литературата /навярно си го разбрал/. 90% от моите бизнес-успехи съм ги постигнал с чар, обаяние и забележи: СПОЛУЧЛИВИ ЛИТЕРАТУРНИ ЦИТАТИ!!!! Е, и? Това е валидно в реалния бизнес. Там има субективен фактор, има и наздравици има и аргументи разбира се.
                        В борсовата спекулация, обаче, Корки, /признай, ти също спекулираш/
                        няма субективни фактори, няма наздравици, няма и орхидеи за мис Бландиш.Има само сурови факти, безмилостна статистика и разбира се, ДЕЛА! когато осъзнаеш това, тогава ще можеш да извадиш и документите, които доказват твоята инвестиционна грамотност. А иначе всичко е АЛА БАЛА в твоите съвети. Преди три месеца Императорът си късаше ризата от въодушевление и съветваше РАЯТА да не продава, защото спадът е временен, а ФУНДАМЕНТЪТ е вечен, т.е. мили заювци не наливайте масло в изгарящата БФБ! В този дух на мисли ще ти дам един цитат:
                        ПАТРИОТ Е, ДУША ДАВА, НО НЕ СВОЯТА ДУША БРАТЯ, А ДУШАТА НА НАРОДА!Сега този патриот се скри в заешка дупка, а неговите последователи се лутат горките и се питат кой ги вкара в КЬОР СУКАК. Ти, Корки искаш да бъдеш ИМПЕРАТОР 2 или просто си браниш прецаканата позиция??????

Коментар

Коментар

• PRODIGAL ,икономиката/държавната/,не е добра приятелю .ДАЙ МИ СРЕДНО ЗНАЧИМИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ/В КОИТО КАЛКУЛАТОРА ПЕЕ,КОГАТО ИЗЧИСЛЯВА ПЕЧАЛБАТА/,И ТЕ ЩЕ БЪДАТ НАШИ!!!!! НО НА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕНА ПИЧ!!!!!!!ПОЗНАЙ ОТ ТРИ ПЪТИ КАК СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ ЕВРО ФОНДОВЕТЕ/АСЕН1975/ Е ВЪРХЪТ НА АЙСБЕРГЪТ/ КАЗАХ СРЕДНИ ПОРЪЧКИ ,КАКВО ЛИ СТАВА В ГОЛЕМИТЕ!!!!!! СПРАВКА БТК,КРЕМИКОВЦИ И Т.Н.,ПРОСТО МИ СЕ ЖИВЕЕ!!!!!!

Коментар

Утрешния ден,6 март е много интересен ден.Аз лично очаквам НАТО да покани Македония да се присъедини към алианса.
                              Очаквам и решението за промените в инедексите на БФБ.
                              Все неща които едва ли ще повлияят непосредствено на индексите ни,но пък знае ли човек
                              Или имаш лошо чувство за хумор , или живееш в измислен свят!
                              4i4ko Pari4ko,ти никога няма да ме разбереш.Ето защо:
                              Трудно е да накараш човек да разбере нещо, когато заплатата му зависи от това той да не го разбира.

Ъптън Синклер (1878-1968)
                              Корк, ти също няма да пе разбереш: "БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО" В. И. Ленин. Твоето битие е свързано със сгромолясващите се акции на EUBG. Оттук и твоето съзнание е обременено с бодряшки постове, целящи да прикрият обхваналата те паника и безсилие. Справка за безсилието - беседата ти с Асен 1975. Там ти стана за смях на цяла България, когато на директния въпрос /от Асен 1975/: Дай разумни контрааргументи, че не ни е прецакана българската икономика, ти започна да пращаш многократно един и същ стар пост с някакво енигматично послание, което остана само в твоя мозък.
                              Моето битие, Корк, е друго. Аз не съм трейдър, нямам дори кобос /защо ли, когато таксите за големи поръчки при ИП са равни на кобоса/. Аз, Корки, не изкарвам прехраната си от малката неликвидна и жалка БФБ. Това, че изкарах някой лев от нея октомври и че мисля да изкарам още доста в скоро време от БФБ /слушайки моите приятели от Инвестиционните къщи и банки/, не означава, че съм се пристрастил към кобоса, респ. - компютъра!
                              Така, че наистина битието определя съзнанието: Аз си карам космическия кораб /2007г/ за 180 К и се забавлявам с модераторите във форумите. Ти си караш пернишкия Голф и се напъваш да цитираш Пушкин в опита си да увлечеш повече хора в бездната, в която си попаднал. ЕТО ТОВА НАИСТИНА Е ТЪЖНО, или може би, както е казал Петър Моканина: "БОЖЕ, БОЖЕ КОЛКО МЪКА ИМА НА ТОЗИ СВЯТ!"/- Й. Йовков
                              РР. Еми това е литераторе! Препоръчвам ти час по-скоро с останалите ти пари да си наемеш платени икономисти, специалисти по борсови операции, защото повярвай ми ПРИЯТЕЛЮ литературата не е ликвидна в БФБ!

Чичко,виждам,че нещо си ядосан,а аз защото съм преди всичко добронамерен,ще се опитам да ти отговоря съвсем накратко.Ти ми цитираш Ленин,аз ще ти цитирам Емерсън” Всяка минута, в която си ядосан, губиш 60 секунди щастие.”
                              Ако Ленин е твоя човек,имаш право да си ядосан!
                              За Еврохолд не се притеснявай,нито се сгромолясва,нито ще се сгромоляса.Наблюдавай позицията и след време/съвсем скоро/,ако не си си сменил ника на Чичко Просяк,ще ти пратя лично със сътоянието на сметката си,ако сега си в лошо настроение,не знам тогава в какво ще си.Аз,за разлика от теб не се страхувам да заява открито позицията си и да я защитавам.Въпроса е,че не намирам за необходимо да споря с всеки за всичко.Ако си разочарован от това,съжалявам,не мога да ти помогна.
                              Ако пък Асенчо ти е критерия,тогава наистина си много зле.Човекът си признава директно,че е абсолютен лузър/за протокола,отишъл на бригада в Щатите,остава да бачка незаконно там,и защото не иска да се връща в България,защото не умее нищо,той се жени за американка,която притежава къщата в която живее.Човека е подложен на огромен стрес всекидневно,комлексиран е,че няма висше образование,не може да пише грамотно нито на български,нито на английски,влиза в някакъв форум-имоти.нет,пише две години врели некипели,и вече никой не му обръща внимание,та в един слънчев ден,човека идва в някакъв си друг форум,на инвестор.бг и започва да пише глупост след глупост,като междувременно си признава,че му е скучно и иска да се заяжда и да обижда,за да му минава по-бързо времето/.Какво се очаква от мен,да си губя времето да споря с него,та ние с него нямаме нищо общо.Човека иска да си разнообрази скапания и нещастен живот.Ами до го направи,но аз няма да се занимавам с него.Виж,постове са друга работа.Аз не полемизирам с него,просто му пускам постчета,но човека въобще не ги вижда,просто си знае песничката наизуст си я реди,пък въобще не се замисля,че звучи фалшиво.

Радвам се,че не си трейдър,значи ставаме двама.Аз съм инвеститор.Купувам компании и не ги гледам поне пет години.За справка,купих си преди пет години ........броя акции на Стара Планина холдинг.По един лев бройката,както се казва,какво им плащаш.Продадаох ги сто пъти по-скъпо.Пазара беше хубав,добра печелба се изкара.Сега си купих .........броя акции на Еврохолд,ще чакам 5-6 години да се развие добре холдинга и да стигне прилични нива цената,та ако има по-добри алтернативи,ще го продам и ще купя нещо друго.Засега не виждам по перспективна компания на БФБ,дотогава може и да е появи,ще видим.Ако ли пък не,ще го държа 10 години.Мога да си го позволя!Важното е да има ликвидност холдинга,защото сега и да искам/а аз не искам/,при тези мижави обеми не мога да излезна от позицията.Тогава,след 5-6 години се надавям,че лесно ще мога да излезна,ако не за ден,поне за няколко.

Иначе много се радвам,че си имаш космически кораб за 180К,аз пък нямам автомобил и се чувствам много добре,вероятно,защото притежавам акции от фабриката производител на космичски кораби

А твърдението ти за литературата е най-голямата ти грешка,тя винаги е най-ликвидния инструмент,жалко,че не си го разбрал досега.

Гледай си живота и дребните удоволствия и не се опитвай да разбираш това което се случва на БФБ,не си го разбрал досега,и за в бъдеще няма да го разбереш.Най-добре,отворете си един канал чат канал с асенчо и денонощно си пишете.
                              Успех и дано и приятелите ти все са така добри и благородни и в бъдеще пак да ти споделят какво да купиш и кога да го продадеш.

Препоръка е да се замислиш върху следната мисъл:

Ако на света имаше повече хора, които желаят собственото си щастие повече, отколкото желаят нещастието на другите, за няколко години бихме постигнали рая!
                              Автор: Бъртранд Ръсел (1872-1970)

Жив и здрав!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mirage
                                риба се лови в мътна вода....
                                Кофти ако си рибата. Някои хора за това се ядосаха на мнението на Деси от вчера:

''Хубава тема.
                                Аз лично НИЩО не съм загубила.
                                Колкото акции имах в началото на годината толкова имам и сега /е малко повече, но това да оставим на страна/. Е как да загубя като имам акции, те не са домати, че да се развалят.

А ако ще правим някаква преоценка искам да попитам колко е загубил човек който е имал примерно 100 лева преди три години и сега има същите 100 лева.

Разсъждавайте като МАЖОРИТАРИ вгледайте се в бъдещето на компаниите оприличавайтеги със свойте деца и надежди, а не пресмятайне през 15 минути накакви измислени стойности без никаква стойност.

Не съм чела за бум на самоубийства на мажоритари, т.е. нещата са под пълен контрол. По вашите изчисления знаете ли колко пари са загубили ТЕ ?!

ПОЗДРАВИ И ЛЕКА НОЩ''

Такова с какво да го ловиш

Коментар

Working...
                                X