IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 16

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Оптимизъм на БФБ !!! архив 16

Добре де.За себе си разбирам защо вися - имам няколко позиции за затваряне и чакам самураите да отворят и си пиша,да убия времето.

Ама вас да ви питам за какво висите като БФБ зарвори в 14.00ч. червена - О.К. Ама и до 09.00ч. да висите утре сутринта , тя пак червена ще затвори и утре.Или леко зелена +0.5% Но с какво променяте ситуацията ? Не е ли по-добре да се наспите добре, че утре със свежи глави да я мислите?Или се надъхвате как на утрешната ПрИмоция на падащ пазар пак ще товарите каручките с падащи боклуци ?

Коментар

• IBM profit rises on services, software strength
      Wednesday April 16, 4:19 pm ET

SAN FRANCISCO (Reuters) - International Business Machines Corp (NYSE:IBM - News) reported higher-than-expected quarterly earnings on Wednesday despite a weakening U.S. economy, helped by strong revenue from technology services and consulting, sending its shares higher.
      EBay posts 22 percent hike in 1Q profit
      Wednesday April 16, 4:46 pm ET
      By Amanda Fehd, Associated Press Writer
      EBay posts 22 percent hike in 1Q profit, raises outlook

SAN FRANCISCO (AP) -- Benefiting from a weak dollar, online auction company eBay Inc. beat Wall Street's expectations on Wednesday with a 22 percent hike in first-quarter profit and raised its outlook for the rest of the year.
      Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
        Първоначално изпратено от Петър Караиванов

Знаеш ли - НЕЗНАМ кой е този човек.И знаеш ли защо? Ами просто не чета чужди анализи.Всеки който е решил да спекулира с каквото и да било е необходимо да се научил сам да си прави анализа.И ако някой е последвал мнението ми,едва ли има причина да се оплаква.А , тези дето ме търсят е за да ме почерпят.Миналата седмица един човек от Варна това направи.А аз обогатих познанствата си с още един квалитетен човек.
        и защо тогава ние трябва всяка вечер да ти четем

"слагайте каските ...утре -2,80%"
        Бъркаш понятията - между мнение във форум и АНАЛИЗ разликата е ..........................................няма такава мерана еденица :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов

Знаеш ли - НЕЗНАМ кой е този човек.И знаеш ли защо? Ами просто не чета чужди анализи.Всеки който е решил да спекулира с каквото и да било е необходимо да се научил сам да си прави анализа.И ако някой е последвал мнението ми,едва ли има причина да се оплаква.А , тези дето ме търсят е за да ме почерпят.Миналата седмица един човек от Варна това направи.А аз обогатих познанствата си с още един квалитетен човек.
          и защо тогава ние трябва всяка вечер да ти четем

"слагайте каските ...утре -2,80%"
          Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Nicki, имА ли куража и времето да прочетеш всичко, което е казал оня пущиняк?...

Коментар

• Урааааааа !!!!! Красимирчо вижда Софикса червен за утре което значи че ще сме на зелено

Коментар

• Първоначално изпратено от kork
                Специално за Караиванов!

И ако не ти е ясно кой е Dash Riprock ,можеш да попиташ по старите участиници във форума.това според мен е човек,срещу който и да бягаш,пак не можеш да го стигнешВсе пак аз ще си замълча,за да не излезе,че нещо преувеличавам
                И питай по-специално къде е учил,какви защитени степени има и къде е работил

Това по-долу е отговор на въпрос отправен към Dash Riprock
                Всъщност,първата една трета е за теб Караиванов,останалите две трети са за всички които се интересуват от MBA и CFA

И само един приятелски съвет.Бъди по-внимателен с прогнозите които даваш,защото има хора които ти вярват,и ако не познаеш,вероятно ще бъдеш потърсен поне от някой от тях...

Първоначално изпратено от Dash Riprock
                Техническият анализ няма нищо общо с PhD по математика. Той е поне засега обсолютно отхвърлен от академията, която (не знам доколко заслужено) го има за нещо средно между гледането на карти и вуду магията. Математическите модели на пазарите нямат нищо общо с механичните правила на техническия анализ, още по-малко пък с гледането на графики, което е чисто субективно. Човешкият мозък е така устроен, че той винаги ще вижда и разпознава patterns дори в графики на чисто случайни величини. Доколкото знам техническият анализ има някакъв "доказан" успех само във валутните пазари, които са и най-неефективни и неразбрани от всички други видове пазари. За мене обаче "серификат" по технически анализ си е чиста шарлатания и само ще си дадеш парите на вятъра.
                MBA наистина не е най-доброто образование, ако искаш сериозно да се занимаваш с пазари и инвестиции, но поне дава базови знания за неикономисти, както каза martingale. Повечето MBA студенти се насочват към мениджмънт, маркетинг и корпоративни финанси. Много малко отиват на пазарите и от тях още по-малко стават трейдъри. Повечето трейдъри изобщо нямат graduate degree и са започнали от самото начало. Трейдърите на по-сложните деривати имат само по-често магистрърска или докторска степен, но познавам и такива, които нямат и се справят не по-зле. Статистиката показва, че MBA's не издържат дълго на trading floor-а. Като цяло трейдърите имат по-quantitative background от МВА студентите, дори и само да са завършили ВА. Инженерство, точни науки, финанси и икономика от по-задълбочени програми. Разбира се, ако има желание, човек и в МВА програмата може да вземе по-сериозни курсове по финансово инженерство, деривати, инструменти с фиксиран доход и управление на риска. Но повечето студенти не го правят, защото се целят в други видове работа и нямат нужните математически знания.

CFA е един минимален стандарт с много широк обхват на знания по финанси, но не е много задълбочен. Освен това е главно за инвестициите и пазарите. В добрите МВА програми едно че научаваш корпоративните финанси, счетоводството, мениджмънта и маркетинга по-добре, второ, че имаш достъп до курсове по финансови пазари, които са на по-високо ниво от CFA. Все пак, ако нямаш degree от топ университет, CFA-то помага за намиране на работа. Знам такива случаи. Но във всеки случай, и МВА, и CFA не са за придобиване на знания, а са главно средство за сигнализация към работодателя. Продуктивността ти се вдига от тях само минимално, но помагат на работодателите да отсеят добрите служители от лошите.

От мен успех на всички които все още имат нещо в главата си!
                Кво да ти кажа ей тъй на пияна глава. Учудващо и за мен ама Софикса се движеше по ТА. Обаче разби и моите очаквания днес. И понеже аз си правя анализите , ама поради пуста Алчност не ги следвам - и после има - Ухааа-глей как го предвидих тв , ама да са е.. в г... що не продадох ( или Купих) и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от Krasimir Nikolov
                  Първоначално изпратено от Svetoslav101
                  Има ли някой в този форум, който да твърди, че утре Софикс ще е на минус?
                  Има ли някой в този форум, който е продал днес и си мисли, че е на далавера?
                  Ако има сериозно да се замисли, какви ги върши!
                  луд ли си???
                  едва ли... просто отчаян може би....

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                    ... аз степенувам по важност анализите в този ред:
                    1.Политически анализ - най-важният
                    2.Икономически анализ
                    3.Технически анализ - който се гледа само за да се ориентираш за тренда и да направиш по-прецизен вход/изход
                    Но пък когато си прав, си прав.
                    Life won't wait for you.

Коментар

• На теб май ти е напрегнато?
                      Утре Софикс ще е зелен.
                      Утре Дау ще отвори с гап и ще върви нагоре.
                      По ниски нива ще има, но това не значи, че трябва да се продава сега преди отчетите.
                      За информация!

Първоначално изпратено от Krasimir Nikolov
                      Първоначално изпратено от Svetoslav101
                      луд ли си???

Коментар

• Първоначално изпратено от kork
                        Специално за Караиванов!

И ако не ти е ясно кой е Dash Riprock ,можеш да попиташ по старите участиници във форума.това според мен е човек,срещу който и да бягаш,пак не можеш да го стигнешВсе пак аз ще си замълча,за да не излезе,че нещо преувеличавам
                        И питай по-специално къде е учил,какви защитени степени има и къде е работил

И само за твое сведение , аз степенувам по важност анализите в този ред:
                        1.Политически анализ - най-важният
                        2.Икономически анализ
                        3.Технически анализ - който се гледа само за да се ориентираш за тренда и да направиш по-прецизен вход/изход

Коментар

• а ти мислиш ли че, софикс може да тества 1000 в следващите 2 месеца.
                          аз не продавам, но не изключвам този сценарий
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• ne znam dali ima , az dnes ostanah s 20 lv. v cobosa i mi e super spokoino otivam v RIM shte pee Biljana Jevtic koito iska moje da doide da napravim forumna sreshta ;D

Коментар

• Първоначално изпратено от Svetoslav101
                              луд ли си???

Коментар

• Има ли някой в този форум, който да твърди, че утре Софикс ще е на минус?

Коментар

Working...
                                X