IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 15

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Интересна новина, останала незабелязана, според мен, която сега е причината, мисля, петролът пак да се изтреля, към 129.5 $, нищо чудно да затвори в Щатите над 130 $.

http://www.investor.bg/?cat=0&id=64532

Индонезия ще напуска ОПЕК
    28.05.2008 12:40

Индонезия планира да прекрати членството си в Организацията на страните-износителки на петрол (ОПЕК), тъй като вече не е нетен износител на суровината заради нарасналата вътрешна консумация, предава ВВС. Новината е потвърдена от министъра на енергетиката Пурномо Юсгианторо, добавя информационната агенция.

Към момента Индонезия е единствената държава от Югоизточна Азия, която членува в ОПЕК. За превръщането й в нетен вносител на петрол са допринесли както бързото нарастване на икономиката, така и намаленият добив от петролните полета в страната. Очаква се членството да бъде прекратено по-късно през настоящата година, когато изтича настоящият договор за присъединяване към организацията.

Въпреки очакванията за напускане на ОПЕК, правителството вероятно ще остави отворена вратата за евентуалното оставане в организацията. За такова развитие може да се съди по усилията на Индонезия да привлече чуждестранни специалисти за разработване на залежите и откриване на нови находища в страната. Проблемите, които се посочват от чужденците обаче, са свързани с големия политически риск, произтичащ от високата корупция и слабата съдебна система, което силно ограничава желанието за инвестиции, добавя ВВС.

Производството на петрол в Индонезия възлиза на 860 хил. барела дневно, но търсенето през последните години се увеличава все повече. Наред с това добивът в основните находища, които са разположени в северната част на страната се свива непрекъснато, което принуждава страната да внася петрол от Иран, Саудитска Арабия и Кувейт.

Коментар

• Мерси Пешко!
      Ще си пийна и за твое здраве!

Първоначално изпратено от polki
      Първоначално изпратено от Петър Караиванов
      Първоначално изпратено от polki
      Честито на победителя - дължа му 1 бутилка 4 рози ;-)

........... от 1 /един/ литър
      Разбира се....няма как да забравя че е от 1л.
      Аз винаги такава си взимам че о.7л. не винаги ми стига ;-)

Веднъж съвсем приятелски ти казах, намали дозата. Личи ти, че 0.7 не ти стига. Не прекалявай

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
        Първоначално изпратено от undoo
        Zad okeana bicite v ataka!
        Май Гризлитата показаха дългите си и остри нокти !?
        Спад под 12 550 ще отвори пътя за нива 12 510 и 12 460....аз за сега си чакам
        Каса на 1/2 от позицията на 12 532 , а останалата със СТОП на 0 , а целта остава непроменена

Коментар

• Първоначално изпратено от polki

Разбира се....няма как да забравя че е от 1л.
          Аз винаги такава си взимам че о.7л. не винаги ми стига ;-)

Коментар

fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от undoo
              Zad okeana bicite v ataka!
              Май Гризлитата показаха дългите си и остри нокти !?
              Спад под 12 550 ще отвори пътя за нива 12 510 и 12 460....аз за сега си чакам

Коментар

• Честито на победителя - дължа му 1 бутилка 4 рози ;-)

Коментар

Резнах Дау на 12 555 с цел 12 470 пък да видим
                  Мда наистина да видим ...и гледаме

Коментар

• Zad okeana bicite v ataka!

Коментар

• Първоначално изпратено от plus
                      Колеги,

предлагам да намалим личните нападки и да се върнем към същноста на форума.
                      Много от ценните съфорумци не пишат отдавна, други се появяват много рядко.
                      Нека да приемаме различните мнения, без да ги смятаме за лични обиди.
                      Винаги ще има хора, които да се опитват да дразнят и да изпадат на ниво "стар кашик", но те ще се откажат,ако ги игнорираме.

Обръщението ми е към всички без значение дали са оптимисти или песимисти.

Нека да вдигнем нивото на форума!
                      +100
                      само дет не вервам да има резултат...
                      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• айдееееее - ама днес ще ходя да се напия

ебаси новините )))

http://topsport.ibox.bg/news/id_1030754548
                        Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• http://www.bloomberg.com/apps/news?p..._5w&refer=home

Коментар

• На мен друго не ми харесва , напоследък се заговори за "спекуланти" , а ето и днес "хазартни инвеститори" . Моето лично мнение е че всеки инвеститор е малко или много хазартно настроен. Най малкото в всички формули за изчисление на риска и възвращаемостта , под чертата е "влога " или "дцк" или там най сигурното, което убеден съм на всички пишещи тук е известно. Всеки които е решил друго, освен "сигурното" , очевидно е "хазартно " настроен. И не подобава на хора от инвестиционните среди да говорят подобни неща.......

Коментар

• Първоначално изпратено от margen
                              Това ми харесва на БФБ, че загуби трупани със седмици се стопяват за един ден. Пък някои нека да се чудят още дали да си стискат кеша.

ПуФ-ПаФ-ПуФ-ПаФ Влакът тръгна който се качил добре който не е да чака другата Корекциика :-) ПуФ-ПаФ

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
                                ако си махнеш усмивката на края на поста ти, в който говориш за убийство на жена и дете (спомням си го), обещавам че няма да го приема като заяждане.
                                Далеч съм от мисълта да е весело пък чиито ще да са. Идеята ми беше съвсем друга. Радвам се, че си я схванал.

Коментар

Working...
                                X