If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Точно когато човек си помисли че най-лошото от световната икономическа криза вече е минало, всичко започва отначало
След щатите, тази нощ и Азия е тъмно червена, Китай е на над -6%, Hang Seng е на -3.57% ...
Няма начин и Европа да не бъде повлечена от тази криза, дано само да е по-леко тук, че вече много стана.
dude, по скоро -7.41% е FTSE im, затегнете коланите, сложете каските и .........
... и започнете да пеете:
Акциите падат, падат от небето,
акциите падат, падат от небето,
акция ми падна на сърцето...
Хихиххии от мноооо оптимизъм че на чалга го избихте ва бледолики Голям ша да е тоз оптимизъм хихихихи
te pochivaha ponedelnik zatova prosto spada e dnes
kakvo ste se shashnali
Първоначално изпратено от Kano
Точно когато човек си помисли че най-лошото от световната икономическа криза вече е минало, всичко започва отначало
След щатите, тази нощ и Азия е тъмно червена, Китай е на над -6%, Hang Seng е на -3.57% ...
Няма начин и Европа да не бъде повлечена от тази криза, дано само да е по-леко тук, че вече много стана.
но мъни, но кредит - тез приказки за оптимизма и вярата и естественото състояние на човек ги остави за наивниците. от мен по голям оптимист няма, но и реалист също. човек трябва да знае какво вижда и да се съобразява с него. а е много ясно, че за сделка са нужни две страни. аз нали за тва ви казвам, че ПФ нямат кьорав лев - кой изкупи на чужденците акциите, на спекулантите дето излезнахме, на ЕГН-тата които избягаха от ДФ? пари нема, а кофти перспективи бол. тва си е истината :-(
Е хубаво, но трябва ли всеки ден като латерна едно и също да повтаряш? Не ти ли писна поне малко? Аз го чета този форум, но вече ме заболя главата да чета едно и също, то и затова много от голегите вече не се вясват тук. Моля да намалиш темпото или да изкараш нови доводи, но пак казвам ти нама да направиш пари от кризата.
Просто го прескачай като му видиш никнейм-а Аз така правя. След като съм му прочел няколко мнения, все едно съм прочел и останалите 300 Сравнението с латерна беше много на място... Успешна търговия на всички!
"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
dude, по скоро -7.41% е FTSE im, затегнете коланите, сложете каските и .........
... и започнете да пеете:
Акциите падат, падат от небето,
акциите падат, падат от небето,
акция ми падна на сърцето...
От днешното интервю на Димана Ранкова във в-к Пари:
Първоначално изпратено от в-к Пари
Според вас краят на низходящия тренд на БФБ близо ли е?
Сред повечето участници на пазара битува усещането, че към есента нещата ще се пооправят, като казват “чужденците ще почнат да се връщат”. Обективно кешовата част на портфейлите на големите наши институционални инвеститори се увеличи значително и продължава да се увеличава, а тези пари трябва да бъдат инвестирани някъде, за да носят доход, включително и на гражданите - например на осигурените в различните фондове лица. След като в българската икономика нещата са добре, на мен ми се иска да съм оптимист и да споделя тези конкретни очаквания. Донякъде е парадоксално, че тези големи инвеститори все още изчакват положителни сигнали за обръщане на тренда, вместо сами да създадат тези сигнали. Докато други, не толкова големи инвеститори, тихо си купуват на сегашните нива, за които иначе всички смятат, че са много добри за “влизане”.
тук някой постави магарето пред каруцата, не мислите ли? няма да гледаме сигналите от реалната икономика - нашата и западната от която зависим, ами сами да си търсим повод да скачаме - нищо, че всички сигнали са за влошаване на показателите :-(
и тяхната не е лесна - знаят че само вербалната интервенция им е останала като оръжие срещу срива, ама като от 5-6 месеца повтаряш как края на низходящия тренд се вижда, а то все надолу се свлича борсата, как очакват номера да мине :-)?
Ама за една седмица се неутрализира падането в цената през последните 4-5 месеца [/quote]
towa seriozno me razsmq:-):-):-)
и после как някой да ви слуша и как някой да не ви се смее. кога преди 4-5 месеца софикс е бил 1270 бе колега, що ходиш да се излагаш? то бива бива, ама твоето на нищо не мяса :-)
но мъни, но кредит - тез приказки за оптимизма и вярата и естественото състояние на човек ги остави за наивниците. от мен по голям оптимист няма, но и реалист също. човек трябва да знае какво вижда и да се съобразява с него. а е много ясно, че за сделка са нужни две страни. аз нали за тва ви казвам, че ПФ нямат кьорав лев - кой изкупи на чужденците акциите, на спекулантите дето излезнахме, на ЕГН-тата които избягаха от ДФ? пари нема, а кофти перспективи бол. тва си е истината :-(
Е хубаво, но трябва ли всеки ден като латерна едно и също да повтаряш? Не ти ли писна поне малко? Аз го чета този форум, но вече ме заболя главата да чета едно и също, то и затова много от голегите вече не се вясват тук. Моля да намалиш темпото или да изкараш нови доводи, но пак казвам ти нама да направиш пари от кризата.
От днешното интервю на Димана Ранкова във в-к Пари:
Първоначално изпратено от в-к Пари
Според вас краят на низходящия тренд на БФБ близо ли е?
Сред повечето участници на пазара битува усещането, че към есента нещата ще се пооправят, като казват “чужденците ще почнат да се връщат”. Обективно кешовата част на портфейлите на големите наши институционални инвеститори се увеличи значително и продължава да се увеличава, а тези пари трябва да бъдат инвестирани някъде, за да носят доход, включително и на гражданите - например на осигурените в различните фондове лица. След като в българската икономика нещата са добре, на мен ми се иска да съм оптимист и да споделя тези конкретни очаквания. Донякъде е парадоксално, че тези големи инвеститори все още изчакват положителни сигнали за обръщане на тренда, вместо сами да създадат тези сигнали. Докато други, не толкова големи инвеститори, тихо си купуват на сегашните нива, за които иначе всички смятат, че са много добри за “влизане”.
тук някой постави магарето пред каруцата, не мислите ли? няма да гледаме сигналите от реалната икономика - нашата и западната от която зависим, ами сами да си търсим повод да скачаме - нищо, че всички сигнали са за влошаване на показателите :-(
и тяхната не е лесна - знаят че само вербалната интервенция им е останала като оръжие срещу срива, ама като от 5-6 месеца повтаряш как края на низходящия тренд се вижда, а то все надолу се свлича борсата, как очакват номера да мине :-)?
Ама за една седмица се неутрализира падането в цената през последните 4-5 месеца [/quote]
towa seriozno me razsmq:-):-):-)
и после как някой да ви слуша и как някой да не ви се смее. кога преди 4-5 месеца софикс е бил 1270 бе колега, що ходиш да се излагаш? то бива бива, ама твоето на нищо не мяса :-)
леле майкооооооо, цъкам нета и първо тук влизам. чета коментарите и си викам: бре, ДАУ сигурно е възстановил поне 200-300 пункта, кво ли е станало? а той милия дори след главоломното сриване в петък, едвам се мъдри над нулата, че дори и на червено е минал по едно време. не зная колко отчаян трябва да е човек за да пише подобни небивалици. и за протокола: това днес зелена сесия ли ще го броим, щото ако ДАУ е малко на зелено, всичко останало е на червено, като НАСДАГА повече от 1% :-), обикновенно ако ДАУ е червен, а широките индекси са зелени, оревавате форума, как ДАУ не бил достатъчно представителен :-) и да сме гледали тях. гледайте каквото си искате, аз ще гледам мача и онзи дълъг мач на бфб, който ще свърши наесен при резултат 700-750 :-). и само не казвайте, че това е злоба - това е просто прогноза. по същата логика злоба може да е и прогнозата на люкчо за 2800. всъщност, аз може и да не позная за софикс 700-750, може и да е примерно 800, но признавам, че люкчо непременно ще познае. той времеви хоризонт не посочва. може да си чака спокойно до 2011-2012 година и да триумфира като победител. такива като него не ги бъркат пропуснати печалби и висока инфлация :-)
Към СпоменЪ, абе ти си бил уникално кух, защо висиш в този форум щом нямаш един лев на БФБ, май друго те води тук, ама ти ще отговориш какво. И теб какво те топли спада на БФБ и в световната икономика, след като сам ти си оставаш сиромах(50 хил. за теб може и да са много). Това е май доказване сам пред себе си, но хората тук им псна, а ако имаше поне палко акъл щеше да си смениш ника.
И още нещо ти как си представяш всеки да тръгне да разпродава (ПФ, ДФ, Проф. Инвеститори, Мажоритари, спекуланти), ами тогава кой ще купува нали за сделка трябват две страни? Още си много далеч от борсовите игри и на този етап си оставаш един комплексиран провинциалист. А относно оптимизма и вярата, тя движи света да върви напред, това е естественото състояние на човек и това е причината писимистите никой да не ги харесва. Дори Вапцаров е написал уникално произведение ВЯРА, защото е осъзнал, че това е основата за едно по-добро бъдеще. Успешен ден.
Коментар