If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Я си представи тИоритично, че тая седмица са почнали да си пазарят. Няма да е приятно както казваш да има неоправдани свръхочаквания.
Предполагам и нищо не препоръчвам ![/b]
тИоритично-то си е теоритично. Знам, че обърквания на борсата стават когато прекалено много хора очакват едно и също нещо, а в момента ситуацията е точно такава.
Може да съм аз, но досега не съм видял статистика колко пари са дошли от чужди инвеститори на БФБ (изключая така или иначе присъстващите гърци) през последния месец. Хеле пък инфо от миналите месеци за сравнение. Така че, Жека, и двамата, а и много други правим едно и също нещо - предполагаме.
Цвети ... аз пък ако бях на тяхно място щях да си изчакам един месец да се изплашат наште зайченца и да почнат да продават, и пак бих влязал на по-ниски цени отколкото в първата седмица-две на пукането на XETRA.
Аз па бледолики ич не ви вервам за туй си седя и на акцийки и на кешче щот ва знам че кат са уплашите пак ша са посерете и ша закарвате на минимума някой иначе убави активчета.Па и без туй при таквоз засилване що да не поизкочат хазартните бледолики-спекуланти и играчите от другите племена и да укнем па надоле.На вас бледолики и алчността и страха ви са големи не сте кат нас червенокожите умерени и проницателни.
Може да съм аз, но досега не съм видял статистика колко пари са дошли от чужди инвеститори на БФБ (изключая така или иначе присъстващите гърци) през последния месец. Хеле пък инфо от миналите месеци за сравнение. Така че, Жека, и двамата, а и много други правим едно и също нещо - предполагаме.
Човек може да се замисли върху деиствията на гърците.....
Те бяха първите паникьори когато продаваха....... , а сега как би определил поведението . Продаваха на високо и купуват на ниското...
Не са ми от най симпатичните ..... но са търговци..... който усещат ,че ще има конкуренция.... а и освобождават свободен кеш на нашите фондове.....
Ей туй бледоликите голема рабато сте.Вашите очаквания замязаха малко на онзи виц дето бледоликите очаквали сурова зима щот индианците събирали много дърва
Я си представи тИоритично, че тая седмица са почнали да си пазарят. Няма да е приятно както казваш да има неоправдани свръхочаквания.
Предполагам и нищо не препоръчвам ![/b]
тИоритично-то си е теоритично. Знам, че обърквания на борсата стават когато прекалено много хора очакват едно и също нещо, а в момента ситуацията е точно такава.
Цвети ... аз пък ако бях на тяхно място щях да си изчакам един месец да се изплашат наште зайченца и да почнат да продават, и пак бих влязал на по-ниски цени отколкото в първата седмица-две на пукането на XETRA.
Абе колега baixinho ние да не сме на Марс , та три месеца ще ни проучват , да не са от Шесто управление......Знаеш ли разликата за търговия на чужденци но БФБ сега и тогава ...
Сега трябва да отвориш сметка във българска банка , а тогава не е нужно да има такава ....... Ако искат да го направят ще трябва да влизат, но на по високи цени.....
Байо, предполагам че тия де досега са пазарили през български ИП сега биха се порадвали да го правят директно. Тия същите предполагам не са от вчера на тоя наш пазар, че да мислят 2 и 200. Въпросът за мен е дали ще имат излишен кеш да го вкарат тук. Друг е въпроса, че надали ще влязат като слон в стъкларски магазин. Я си представи тИоритично, че тая седмица са почнали да си пазарят. Няма да е приятно както казваш да има неоправдани свръхочаквания.
Аз, с моите елементарни познания и наблюдения бих казал, че ефектът от навлизането на ХETRA се преекспонира като очаквания. Всички говорят как щели да влязат чуждите пари веднага, едва ли не в първата седмица ще се налеят 10 милиона отвън. И такива мнения идват от хора далеч по-опитни от мен и с по-големи претенции.
Забравя се нещо много важно. Всички ние вярваме, че брокерите които ще имат достъп до БФБ са големи професионалисти с големи знания (или поне по-големи от нашенските брокери).
Как така се очаква споменатите про-та да се втурнат да пазаруват веднага, при положение че не са имали време да се запознаят по-добре с фундаментите на БГ компаниите и особеностите на българския пазар? Вие бихте ли го направили, или бихте били 3, 5, 10 пъти по-предпазливи поне първите 3 месеца, ако търгувахте на непозната борса ?
Поздрави, с надежда да не изпаднем в 2-3-4 седмична корекция на сегашните "up up" настроения .
Аз па бледолики ич не ви вервам за туй си седя и на акцийки и на кешче щот ва знам че кат са уплашите пак ша са посерете и ша закарвате на минимума някой иначе убави активчета.Па и без туй при таквоз засилване що да не поизкочат хазартните бледолики-спекуланти и играчите от другите племена и да укнем па надоле.На вас бледолики и алчността и страха ви са големи не сте кат нас червенокожите умерени и проницателни.
Няма начин, било то наши или чужди солидни инвеститори, да не вдигнат борсата преди Ксетрата. Виждаме го. После може да има и опити за къси, но ще са неуспешни, понеже трудно ще намират акции за възстановяване на по-ниски цени и пак ефектът ще е покупки на по-високи цени.
Коментар