IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 9

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• По наааааааай - елементааааааарния наааачин насадиха паническо мислене и поведение в пишман инвеститорите в България - резултатите днес се вииииждат...
    Отново поведоха овцете и покрай тях горят и нормалните..
    Да ви е честита празната софра ..
    Еййййй алаааааааанкоулу , спри да продаваш за без пари....

Коментар

• stanislavnba

Данъчната система е причината и лошото е че нашата е като на другите..на всички.Тя създава сива икономика а създаде и много голяма сива икономика в световен мащаб дори. Световната икономика е сива в голямата си част а неплащането на данъци е задължителна дисциплина за компаниите които участват в нея. Просто друг вариант да се сложи край на кризите освен да се въведат данъци с възтановяване на част от тях няма. Ето пример България с този излишък който се поддържа и се надвземат данъци ..по справедлив начин да се разпределят от това да се върнат на тези от които са взети няма а това може да се прави и всеки месец.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic
        Първоначално изпратено от stanislavnba
        Аз да ви кажа кризата вече е тука. Толкова фирми от средата на 2008 капитулират и почват да уволняват и да се свиват. Т.е. голямата депресия може да я усетим в България. Ся като го видим руснака да купи 51% от кремиковци и като уволнят не 1600 ми 3000 работници и от там още 50 000 в БГ и ето ти безработица от 6 на 7% което не е толкова сериозно. Лошото е че има мн голяма Сива икономика и тя трябва да се легализира. Абе ние сме толкова зле че ни трябват 50 багера да ни изорат всички и да почне всичко от начало. Но ако съдим по технически анализ, който за момента няма никакъв смисъл в БГ, след тая седмица трябва да има и малко зелено по БФБ. Ама все повече мисълта навежда че това е само надежда.
        Мхм, ами като ти е толкова ясна картинката, защо вчера разпитваше Да продавам ли или не!? ;-)
        А тя ясна на хартия , само че вмомента както е споменах, БФБ не се поддава на никакъв анализ. То само като сравним ВСИЧКИ индекси в западна европа даже и в ЦИЕ и САЩ се вижда закономерност и едно дъно(може би) на 27.10.2008 а в БГ от 27.10 до сега няма никаква промяна а всичко е една мн яка зимна ски писта без място за почивка.
        Money is GOD's way of telling me, I'm doing the right thing.

Коментар

• Каквото и да си пишем тука, на всички е ясно, че борсата отдавна подмина равновестната си, реална цена за повечето позиции и сега сме много под нея. Единственото, което ни остава е да гледаме колко дълго ще продължи паниката и манипулацията, защото казано честно, нито едно то двете не би могло да ни доведе само до тук. А колкото за фалирали фирми и уволнения. Ами нормално си е, потреблението се свива, пък и по принцип е доста раздут щата в доста от компаниите. Крайно време е да започне един работник да върши работата за 1 работник, а не това да става от 2-3 Ей това ще доведе до по-висока производителност, която отдавани ни липсва. То още от комунизма ни превъзпитаха да сме калпави Така че, за съжаления сме с вързани ръце малките инвеститори и само можем да гледаме тези с пари и власт, как и разиграват коня. Но и малодушуето на българина доголяма степен е виновно и за разпродажби и залипса на реакция за задкулистните действия на големите играчи. Това май е и основната причина да сме на това дережде

И да добавя нещо конкретно, гледам че пак има доста тегления от ДФ. Те нямат пари и щат не щат продават. Но явно за всеки влак си има пътници, макар и сега да са малко, което води до спада. Въпреки това има хора, които купуват. Ако не спрат тегленията от ДФ няма да видим дъно. ПФ чакат и добре правят. Те искат да купят на дъно, не да подкрепят пазара. Защо да купят нещо на 5лв и да се мъчат да го задържат там. Могат да го купят на 2-3 и ги боли фара, че БФБ щяла да изгуби довери за 1-2 години. Те само от по-нискат цена, компенсират забавянето на растежа, поради липсата на големи инвеститори следващата година да кажем. Умните пари стоят и чакат. Аз си признавам, че не мога да чакам и се набутвам. Но това си е мой проблем.

Коментар

• Първоначално изпратено от stanislavnba
            Аз да ви кажа кризата вече е тука. Толкова фирми от средата на 2008 капитулират и почват да уволняват и да се свиват. Т.е. голямата депресия може да я усетим в България. Ся като го видим руснака да купи 51% от кремиковци и като уволнят не 1600 ми 3000 работници и от там още 50 000 в БГ и ето ти безработица от 6 на 7% което не е толкова сериозно. Лошото е че има мн голяма Сива икономика и тя трябва да се легализира. Абе ние сме толкова зле че ни трябват 50 багера да ни изорат всички и да почне всичко от начало. Но ако съдим по технически анализ, който за момента няма никакъв смисъл в БГ, след тая седмица трябва да има и малко зелено по БФБ. Ама все повече мисълта навежда че това е само надежда.
            Мхм, ами като ти е толкова ясна картинката, защо вчера разпитваше Да продавам ли или не!? ;-)
            BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Аз да ви кажа кризата вече е тука. Толкова фирми от средата на 2008 капитулират и почват да уволняват и да се свиват. Т.е. голямата депресия може да я усетим в България. Ся като го видим руснака да купи 51% от кремиковци и като уволнят не 1600 ми 3000 работници и от там още 50 000 в БГ и ето ти безработица от 6 на 7% което не е толкова сериозно. Лошото е че има мн голяма Сива икономика и тя трябва да се легализира. Абе ние сме толкова зле че ни трябват 50 багера да ни изорат всички и да почне всичко от начало. Но ако съдим по технически анализ, който за момента няма никакъв смисъл в БГ, след тая седмица трябва да има и малко зелено по БФБ. Ама все повече мисълта навежда че това е само надежда.
              Money is GOD's way of telling me, I'm doing the right thing.

Коментар

• Първоначално изпратено от Storm
                Първоначално изпратено от Matrosov
                Първоначално изпратено от kif
                18.11.2008337.570-6.596%383 716
                17.11.2008361.410-7.679%1 950 273
                14.11.2008391.470-3.872%1 026 535
                13.11.2008407.240-7.391%1 338 824
                12.11.2008439.740-3.720%965 548

ние спадове от по 6-7 % ги нямаме за нищо
                Ти пък сега... Нали Орешарски каза, че няма проблем - няма нищо критично за сега.Интересно ми е за нашето правителство какъв им е критерия за критична ситуация!?!За сега само по едно предприятие всеки ден спира работа,но явно това изобщо не е проблем за тях!!!И мое мнение е че случващото се на БФБ е много добър показател какво ще се случи в България.Някой ако може да ми каже къде другаде за една седмица преустановиха производство(намалиха драстично) повече големи предприятия!?!
                Бе ти си луд човек ...
                Има дружества, които не само че няма да намалят производството, но и ще го увеличат.
                Ще бъде трудно, може би, но всички ли ще фалират ? Щото то и ликвидационната им стойност е по висока от сега търгуваните цени !
                Аз за фалити не говоря,макар че вече нищо не би ме учудило в България!

Коментар

• Много взехме да сриваме днес
                  Няма ли кой да спре търговията, нужно ли е да сриваме с тези темпове?
                  По-добре да спрем за няколко дена и да почнем на чисто, а?

Коментар

• Монти

Точно обратното трябва ако си бил с 10 сега да си 40. Имай впредвид че разни акции по 1-2 лева могат да станат обект на желание да бъдат притежавани много по рано отколкото по скъпите. Не може да не се получи разместване после при възтановяване и лага може да бъде и година и две при някои което да те изнерви.Здравата логика казва че хората би следвало да накупят най стабилните , но логиката няма общо с това което ще направят. Случилото се няма да влее разум в разбиранията им и съвсем няма да постъпят справедливо.Кризите няма оздравителен ефект те са за създаване на болест която после да се мъчим да лекуваме.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от kaloian
                      никой не говори вече за Р/Е ...колко стана 2-3 ?
                      То пък това какво значение има ???
                      Печалба ?
                      Приходи ?
                      Отчети ?

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
                        Първоначално изпратено от Matrosov

Ти пък сега... Нали Орешарски каза, че няма проблем - няма нищо критично за сега.Интересно ми е за нашето правителство какъв им е критерия за критична ситуация!?!За сега само по едно предприятие всеки ден спира работа,но явно това изобщо не е проблем за тях!!!И мое мнение е че случващото се на БФБ е много добър показател какво ще се случи в България.Някой ако може да ми каже къде другаде за една седмица преустановиха производство(намалиха драстично) повече големи предприятия!?!
                        Айде сега. Че не е добре положението е видно, но не е само у нас. Предприятия затварят навсякъде по света. Нали затова е криза. Ако всичко си работеше нямаше да има и проблем ;-)
                        Мен ме притеснява темпа, с който тръгнаха нещата при нас...

Коментар

• Първоначално изпратено от Matrosov

Бе ти си луд човек ...
                          Има дружества, които не само че няма да намалят производството, но и ще го увеличат.
                          Ще бъде трудно, може би, но всички ли ще фалират ? Щото то и ликвидационната им стойност е по висока от сега търгуваните цени !

Коментар

• никой не говори вече за Р/Е ...колко стана 2-3 ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Matrosov

Айде сега. Че не е добре положението е видно, но не е само у нас. Предприятия затварят навсякъде по света. Нали затова е криза. Ако всичко си работеше нямаше да има и проблем ;-)
                              МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от kif

Коментар

Working...
                                X