Първоначално изпратено от Cashe
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 9
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от beginnerАз говора по-скоро за една справедлива цена на компанияСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от CasheДобре , кой продава в момента?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ХайърсъзовПървоначално изпратено от CasheДобре , кой продава в момента? Не мога да разбера аз. Всичките ми познати отдавна вече само гледат какво става. Не ми е ясно кой с какъв акъл си мисли , че сега е добър момент за излизане, ами той явно калкулира някакви огромни спадове оттук нататък.
Коментар
-
Първоначално изпратено от [urlhttp://www.investor.bg/?cat=5&id=71775[/url]]
Нетни тегления за 1,4 млн. лв. от петте най-големи взаимни фонда за седмица17.11.2008 15:25От: Весела Мичеваv.micheva@investor.bg
На стойност 1,38 млн. лв. са нетните тегления от петте най-големи български договорни фонда (по размер на нетните активи) за периода 7 - 14 ноември, сочи проучване на Investor.bg.
Стойността е изчислена на база изменението на дяловете в обращение към 14 ноември спрямо 7 ноември и е по цени към 14 ноември.
За изминалата седмица най-голяма е стойността на тегленията от Райфайзен (България) Фонд Акции (500 хил. лв.). Следват Елана Балансиран Доларов Фонд с нетни тегления на стойност 314 хил. лв., ДСК Растеж (265 хил. лв.), ДСК Баланс (234 хил. лв.). Най-малък за периода е размерът на нетните тегления от Капман Макс (67 хил. лв.).
Нетните тегления от петте най-големи ДФ-та за разглеждания период се равняват на 1,22% от стойността на активите им към 15 октомври, когато тези активи бяха на обща стойност 112,88 млн. лв.
Оборотът на БФБ-София за изминалата седмица беше в размер на 14,43 млн. лв., като тегленията от петте най-големи ДФ-та за същия период възлизат на 9,56 на сто от борсовия оборот.
За периода 31 октомври - 7 ноември от петте най-големи български договорни фонда бяха изтеглени 504 хил. лв.
Име Активи към 15 окт в млн. лв. Дялове към 7 ноем Дялове към 14 ноем Изм. Дяловете (Нетни вноски – нетни тегления) в лв.
Капман Макс 23,85 1 123 658 1 119 440 -4 219 -67 078
ДСК Баланс 24,1 19 243 377 19 027 761 -215 616 -233 676
ДСК Растеж 27,21 25 455 943 25 129 981 -325 962 -264 834
Елана Балансиран $ Фонд 19,07 99 885 98 098 -1 787 -314 277
Райфайзен (България) Фонд Акции 18,65 20 872 561 20 179 163 -693 397 -499 939
Общо 112,88
-1 379 805
Коментар
-
Първоначално изпратено от INSIDER-AПовечето от вас мислят на обратно. Има 4 варианта:
1) Имаш акции и няма да купуваш повече (няма пари) - какво ти пука, че цената пада. Ти така или иначе си се набуфкал с акции. Ще чакаш по-добри времена.
2) Имаш акции и ще купуваш още (има пари) - идеално! по-ниски цени повече акции. Няма за какво да ревеш, че падат цените.
3) Нямаш акции, но смяташ да купиш (има бол пари) - Ти си щастлив човек! Всеки ден прИмоцията е по-голяма.
4)Нямаш акции и не смяташ да купуваш, без оглед на цените - Хич не ти пука какви са цените!
Следователно, няма за какво да ревете, че цените са ниски. Може ли сега някой от тези дето кълнат съдбата си да ми обясни, какво точно не им харесва на цените?Но го има проблема за тези с акции без кеш, а те са доста вече. Че реализаират загуба дори и само на хартия. И другото, че колкото повече падаме, токова повече ще чака за да излуваме и да е на плюс (пак на хартия)
По скоро е психическо недоволство като гледаш как се топят парите ти. А някои може да са инвестирали и краткосрочно да кажем за 1 година и да се опасяват че след 1 година ще са на минус все още. Но предполагам след 1 година ще сме над тези нива.
Коментар
-
Първоначално изпратено от CasheДобре , кой продава в момента? Не мога да разбера аз. Всичките ми познати отдавна вече само гледат какво става. Не ми е ясно кой с какъв акъл си мисли , че сега е добър момент за излизане, ами той явно калкулира някакви огромни спадове оттук нататък.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex MasterПървоначално изпратено от beginnerКаквото и да си пишем тука, на всички е ясно, че борсата отдавна подмина равновестната си, реална цена за повечето позиции и сега сме много под нея.
Равновесната точка е тази която е!!! Друга няма!!! Затова сега сме в тази точка, защото ТАМ са се уравновесили всички действащи сили!!!
Реалната цена е тази която е!!! Реалната цена е тази, която показва пазара. Друга реална НЯМА!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от CasheДобре , кой продава в момента? Не мога да разбера аз. Всичките ми познати отдавна вече само гледат какво става. Не ми е ясно кой с какъв акъл си мисли , че сега е добър момент за излизане, ами той явно калкулира някакви огромни спадове оттук нататък.
Коментар
-
Повечето от вас мислят на обратно. Има 4 варианта:
1) Имаш акции и няма да купуваш повече (няма пари) - какво ти пука, че цената пада. Ти така или иначе си се набуфкал с акции. Ще чакаш по-добри времена.
2) Имаш акции и ще купуваш още (има пари) - идеално! по-ниски цени повече акции. Няма за какво да ревеш, че падат цените.
3) Нямаш акции, но смяташ да купиш (има бол пари) - Ти си щастлив човек! Всеки ден прИмоцията е по-голяма.
4)Нямаш акции и не смяташ да купуваш, без оглед на цените - Хич не ти пука какви са цените!
Следователно, няма за какво да ревете, че цените са ниски. Може ли сега някой от тези дето кълнат съдбата си да ми обясни, какво точно не им харесва на цените?МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от beginnerКаквото и да си пишем тука, на всички е ясно, че борсата отдавна подмина равновестната си, реална цена за повечето позиции и сега сме много под нея.
Равновесната точка е тази която е!!! Друга няма!!! Затова сега сме в тази точка, защото ТАМ са се уравновесили всички действащи сили!!!
Реалната цена е тази която е!!! Реалната цена е тази, която показва пазара. Друга реална НЯМА!!!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар