If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Купидов - добре го рече - спечелено от компания сухо да се реинвестира трябва - чичо Уорън само веднъж е дал 10 цента дивидент - бъзика се, че му се наложило да отскочи до кенефът и го решили без него... ;-)
Мани, той пък тоя и той е един мошеник, само заблуждава хората, че им инвестра парите правилно, а не дава никакви дивиденти.
:-)
Купиде, забелязвам, че си новичък в тоз форум - нека ти спестя време и нерви: да спориш с Мастъра, Пепи или Атила е време, което спокойно можеш да загубиш по много по-приятен начин!
Забележи, че от старите никой не си лафи с тез индивиди :-)
Мерси баце, вземам си поука, повече няма.
Обещавам!
Просто се опитах да изразя малко по-различно мнение, от това на човека.
:-)
дори да се гневят че акциите им бяха твърде бързо поскъпнали и са се подвели да инвестират а не да заделят кешови наличности.
И ква излезе тя? Ся дребните акционери сами са си виновни че мажоритарите са им затрили парите?!?! Дребните акционери трябва да се съберат и да преценят по какъв начин да компенсират мажоритаря че са му вгорчили живота с непремерените си покупки на акции?!?!.. Супатрейдър, ти си кандидат за някое психиатрично заведение...
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Купидов - добре го рече - спечелено от компания сухо да се реинвестира трябва - чичо Уорън само веднъж е дал 10 цента дивидент - бъзика се, че му се наложило да отскочи до кенефът и го решили без него... ;-)
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Но когато имат свободен капацитет и не инвестират но имат печалба трябва да дават в такива моменти дивидент. Не съм съгласен и за пирамидите и балоните , кризата е изненада за самите дружества също и не изключвам възможността дори да се гневят че акциите им бяха твърде бързо поскъпнали и са се подвели да инвестират а не да заделят кешови наличности.Самата икономическа среда се променя и като редови участник в нея и на компаниите им се случва това което и на всеки. Той ще бъде безкрайно изненадан когато някои дружества ще могат да дадат дивидент представляващ значителен процент от стойността на акцията , предвиждам такова нещо защото има сектори за които в кризата се очаква едно а ще се случи друго. Тогава той ще каже че са тръгнали да ловят балъци , 99% искат да правят бизнес и хората да се редят на опашка да им дават парите си които да влагат в бизнеса.
ОЧЕВИДНО ИМА ГРУПА ОТ ХОРА, ЗА КОИТО БИ БИЛО СУПЕР ДА НАКАРАТ ХОРАТА ИМАЩИ АКЦИИ ДА СЕ ЧУВСТВАТ КАТО МАЛОУМНИ ОТ ЕЖЕДНЕВНИТЕ ЗАГУБИ. ТОВА СЕ ПРАВИ С ЦЕЛ ДА СЕ ВСЕЕ ТОТАЛЕН СТРАХ И ДА НЕ СЕ СТИГНЕ ДО БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ИНДЕКСИТЕ..., ЗА ДА МОЖЕ ЛЕКО ЛЕКО ДА ПОНАКУПЯТ КВОТО МОГАТ. КАТО СЕ РАЗДАДАТ КАРТИТЕ, МНОГО БЪРЗО ЩЕ СИ УДВОЯТ И УТРОЯТ ПАРИТЕ.
А какво по-хубаво от това, компанията която си си купил непрекъснато да се развива и да расте?
По-хубавото е тогава когато плаща дивидент! Колко пъти още трябва да го повтарям?...
Няма нужда да повтаряш, защото няма шанс да промениш мнението ми.
Единственият смисъл една компания да плаща дивидент е, ако не може да използва печалбата ефективно.
Но аз толкова и му разбирам. А аз ако държах толкова на дивидент сигурно щях да си сложа парите на депозит, така всеки месец щях да вземам дивиденти...:-)
Купиде, забелязвам, че си новичък в тоз форум - нека ти спестя време и нерви: да спориш с Мастъра, Пепи или Атила е време, което спокойно можеш да загубиш по много по-приятен начин!
Забележи, че от старите никой не си лафи с тез индивиди :-)
BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
А какво по-хубаво от това, компанията която си си купил непрекъснато да се развива и да расте?
По-хубавото е тогава когато плаща дивидент! Колко пъти още трябва да го повтарям?...
Няма нужда да повтаряш, защото няма шанс да промениш мнението ми.
Единственият смисъл една компания да плаща дивидент е, ако не може да използва печалбата ефективно.
Но аз толкова и му разбирам. А аз ако държах толкова на дивидент сигурно щях да си сложа парите на депозит, така всеки месец щях да вземам дивиденти...:-)
И винаги трябва повече да се разчита на стойността на акциите
Вече го обясних надълго и нашироко. Прочети за какво съм говорил днес цяла сутрин в тая тема и тогава коментирай... Когато разчиташ да печелиш само от промяната на цените то ти не си инвеститор, а си спекулант! Инвеститорите печелят от дивидентите, а не от промяната в цената!
Първоначално изпратено от doktorat
особено сега, когато акциите са супер подценени
Ами ти от една година ме лъжеш че са супер подценени! Защо смяташ че след 5 години няма да са още по-по-най-подценени?!...
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Но когато имат свободен капацитет и не инвестират но имат печалба трябва да дават в такива моменти дивидент. Не съм съгласен и за пирамидите и балоните , кризата е изненада за самите дружества също и не изключвам възможността дори да се гневят че акциите им бяха твърде бързо поскъпнали и са се подвели да инвестират а не да заделят кешови наличности.Самата икономическа среда се променя и като редови участник в нея и на компаниите им се случва това което и на всеки. Той ще бъде безкрайно изненадан когато някои дружества ще могат да дадат дивидент представляващ значителен процент от стойността на акцията , предвиждам такова нещо защото има сектори за които в кризата се очаква едно а ще се случи друго. Тогава той ще каже че са тръгнали да ловят балъци , 99% искат да правят бизнес и хората да се редят на опашка да им дават парите си които да влагат в бизнеса.
Аз не съм против дивидентите, дори по-скоро за, но да ми говорите за шарани, защото не са давали дивидент - меко казано е несериозно.
И винаги трябва повече да се разчита на стойността на акциите, отколкото на дивиденти - особено сега, когато акциите са супер подценени (няма абсолютно никакво значение, че в следващите няколко месеца навярно още ще продължават да падат) и след няколко години всяка компания, която не фалира ще донесе такава доходност на акционерите си, че всякакви дивиденти биха били смешни.
И още нещо - за големите фенове на дивидентите, сега банките дават доста добри депозити - възползвайте се навреме, защото тепърва предстои понижение на тези лихви, няма как да я караме вечно с тези проценти.
Бъдете здрави!
Както повечето тук обичат да казват, стойността на акцията т.е. текущата печалба или загуба са само на хартия докато не затвориш позицията, нали?
Проблемът е, че повечето инвеститори разчитат на някаква възвръщаемост от инвестицията, един вид доход с които да живеят от акциите си. Нищо лошо, само че ако няма дивиденти, то тогава човек започва след време да разпродава по малко от акциите си, за да има такъв доход...
Аз не съм против дивидентите, дори по-скоро за, но да ми говорите за шарани, защото не са давали дивидент - меко казано е несериозно.
И винаги трябва повече да се разчита на стойността на акциите, отколкото на дивиденти - особено сега, когато акциите са супер подценени (няма абсолютно никакво значение, че в следващите няколко месеца навярно още ще продължават да падат) и след няколко години всяка компания, която не фалира ще донесе такава доходност на акционерите си, че всякакви дивиденти биха били смешни.
И още нещо - за големите фенове на дивидентите, сега банките дават доста добри депозити - възползвайте се навреме, защото тепърва предстои понижение на тези лихви, няма как да я караме вечно с тези проценти.
Бъдете здрави!
Коментар