IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 7

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Пеньо
    разликата киф идва от това, че аз не съм стоял и гледал подсмърчайки как акциите ми падат, а през цялото това време съм действал активно за да минимизирам загубите си. почти всички свои действия съм споделял и сега лесно мога да докажа долунаписаното: М+С закупени на 6 и нещо съм ги продал на 7.70-7.80 (не си спомням точно колко), когато тази акция скачаше , когато всичко друго падаше. с парите от нея съм си взел отново акции, но вече на цели съответстващи на софикс 550-600. Енемонките купени на 5 , ги продадох в деня на върха до 8.80 някъде, като вечерта го казах на всеослушание, без да се притеснявам, че на другия ден Енемона може да продължи да поскъпва (е, те точно от следващия ден отново тръгнаха надолу ;-) - сигурно чиста случайност :-)). Каолин съм го продал на загуба, но утре мога да си го взема с 30% отдолу. Корпоративна купена на 65 лв. съм я продал над 70лв. доста преди сегашния скок след Оманските новини. през всичкото това време, максимума на акциите ми е бил 47-48%, към днешна дата е под 30%. загубите ми в края на годината бяха 5-6 хил.лв., т.е. 8-9% върху целия ми портфейл. тази загуба ми изяде печалбата от лихви и дребни врътки преди това през годината и завърших 2008 на 0 (още ли се чудиш какво съм познал, след като софикс се срина с 80% за година, а аз съм излезнал на 0 ;-)). С печалбите от енемона и корпоративна за тази година съм дори на плюс - от енемона около 1 200лв. и от корп към 150-200лв.
    та сега конкретно с цифри: от 750 до 290 са си малко над 61% спад. по време на това движение надолу, аз съм загубил 8-9% от портфейла си.
    има ли разлика киф?
    и нещо друго - ако утре реша и вкарам останалите 70% кеш, средната ми цена сигурно ще падне от 600 на 380-390. има ли пак разлика киф?
    аз също не се заяждам ;-)
    аман от сълзливи г ейски изповеди ..................
    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караивaнoв
      Строителите закъсаха за пари, разплащат се в натура
      Дай тухли, вземи апартамент
      ......................
      .....................
      .....................
      Костадин Аршинков

АНАЛизаторче , учудвам се , че сега научаваш за подобни бартери и ти прави впечатление

от доста години това е нормална практика - когато цените на строителсвото растяха

дори доставчиците на материали и оборудване нямаха нищо против - цените на имотите се вдигаха и по този начин допълнително печелиха ....................... но сега вече при падащ пазар никой няма да иска бартер

пак добре , че си научил нещо - по-добре късно от колкото никога
      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Държавата има да връща 2 млрд. данъци

Държавата също дължи пари на фирмите. Бюджетът й през 2007 г. е генерирал задължения към нефинансовите предприятия. Към края на 2007 г. невъзстановените данъци са 2.047 млрд. лева. В сравнение с края на 2006 г. увеличението е с 636 млн. лева, или с 45%. За сравнение, прирастът през 2006 г. беше 235 млн. лева, или близо 2.7 пъти по-малък.

Коментар

• Строителите закъсаха за пари, разплащат се в натура
          Дай тухли, вземи апартамент
          Мандри си купуват мляко срещу тенекии сирене

Строителите закъсаха за пари и започнаха да плащат в натура. Вместо да броят кеш за тухли и бетон, фирмите предлагат гарсониери край морeто на доставчиците си. Собственици на складове на едро и търговци на строителните борси са залeти от подобни оферти, научи "Стандарт". Кризата, която удари преди няколко месеца строителния бранш, е причина за бум на предложенията за замяна на стока срещу имущество. Недовършените хотели по Черноморието висят като воденичен камък на инвеститорите и те търсят всевъзможни начини да достроят започнатото, коментираха търговци. Продажбите на недвижимо имущество са тотално замразени, хората нямат свободни пари за сделки, потвърдиха и брокери. Драстичното намаление на отпуснати кредити от банките блокира пазара и строителите спряха работа заради липсата на свежи пари. Положението е отчайващо, вече ни предлагат студия и апартаменти срещу лепила, плочки и други довършителни материали, заяви един от собствениците на строителна борса в Обзор Алекси Хаджиев. Ваканционни жилища в Каварна, Бяла, Обзор и Слънчев бряг се предлагат от строителните босове като визитки само за да се приключат обектите. Натуралната размяна между изпълнител и подизпълнител е практика и в Свети Влас и Кошарица. Предприемачите дори не търсят левовата равностойност, а са склонни буквално да подаряват кокетните мансарди срещу гипс и други строителни материали. Компаниите, които са на ръба на фалита, смело оферират и строителна техника на шефове на бетонови възли, за да разплатят стари задължения. Междувременно вносители и производители са затегнали кранчето до краен предел и вече доставят стока само при плащане в брой или предоставена банкова бележка. От месец почти няма доставчик, който да работи на консигнация, заяви още Хаджиев. Търговците се опасяват, че всяко забавено плащане може да стане невъзможно, ако клиентите им фалират и са принудени да си търсят парите на момента.
          Натуралната размяна все още не е разпространена като вид разплащане сред строителите в Пловдив, заяви пред "Стандарт" шефът на Гилдията на строителните предприемачи Пламен Сапунов. Според него голяма част от строителните фирми все още не са започнали работа след новогодишните празници, но е трудно да се прецени кой чака подобряване на времето и кой е притиснат от финансовата криза. Въпреки че бартерите не са масова практика, самият Сапунов призна, че наскоро е направил подобна сделка, уговорена с негов партньор. Строителната фирма му дала малък апартамент в нова кооперация, срещу който договорила доставки на бетон и арматура на същата стойност.
          Проверка на "Стандарт" установи, че проблем с изплащането на стока имат и млекопреработвателите. Мандри в Североизточна България плащат млякото на стопаните във вид на сирене и кашкавал. Вместо да получат пари, десетки семейства в Делиормана са заредени със сирене и кашкавал, тъй като мандраджиите връщат задълженията си към тях със стока. По-добре да вземем кашкавала и после да го продадем, отколкото да останем съвсем без нищо, примирено обясняват ситуацията фермери от Венецка община. Още по-трагична е ситуацията в Добрич. Млекопроизводителите там от месец нe сa получавали парите си за предаденото мляко. Не стига, че го изкупуват на безценица, а и парите, които ни дължат, и тях не плащат, коментират фермерите. Не може да ни плащат с кашкавал, защото с него не можем да купим храна за животните, жалват се те.
          Биляна Веселинова
          Костадин Аршинков

Коментар

• Високодоходни фондове Доходност Стандартно отклонение Коефициент на Шарп
            ДФ Адванс IPO фонд -14,99% 8,93% -2,29
            Американски компании със средна капитализация -34,38% 44,96% -0,77
            Водещи европейски компании -44,02% 42,56% -1,17
            ДФ Юг Маркет Максимум -49,61% 16,88% -4,38
            ИД ЕЛАНА Високодоходен фонд -57,73% 24,79% -3,58
            ДФ КД Акции България -58,41% 22,27% -4,02
            Акции Източна Европа -58,6% 51,28% -1,55
            ДФ Адванс Източна Европа -58,63% 23,17% -3,83
            ДФ Райфайзен (България) Фонд Акции -58,94% 22,19% -4,14
            ИД БенчМарк Фонд-2 Акции -59,96% 25,74% -3,7
            ДФ Статус Нови Акции -60,37% 22,12% -4,25
            ДФ Ти Би Ай Динамик -60,72% 23,52% -4,11
            ДФ Алфа Избрани Акции -62,19% 23,97% -4,17
            ДФ Статус Финанси -63,93% 30,47% -3,26
            ДФ ДСК Растеж -64,15% 23,76% -4,48
            ИД Адванс Инвест -64,4% 23,21% -4,51
            ДФ Капман Макс -64,52% 27,51% -3,87
            ДФ ОББ Премиум Акции -66,9% 27,34% -4,13
            ДФ Стандарт Инвестмънт Международен Фонд -72,99% 27,65% -4,72
            ДФ Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд -74,33% 28,9% -4,68

Балансирани фондове Доходност Стандартно отклонение Коефициент на Шарп
            Пълна възвращаемост динамичен -5,97% 5,14% -2,1
            Глобален Дефанзивен Плюс -20,04% 14,85% -1,72
            ДФ БенчМарк Фонд-1 Акции и облигации -27,59% 9,71% -3,95
            ИД КД Пеликан -31,16% 10,42% -4
            ДФ Ти Би Ай Хармония -32,87% 10,62% -4,2
            ДФ ДСК Баланс -35,11% 10,63% -4,55
            ИД ОББ Балансиран фонд -37,6% 11,55% -4,51
            ДФ ЕЛАНА Балансиран $ фонд -38,27% 13,08% -4,05
            ДФ Райфайзен (България) Балансиран Фонд -38,64% 12,51% -4,25
            ДФ БенчМарк Фонд-3 Сектор недвижими имоти -44,56% 16,23% -3,89
            ДФ ЕЛАНА Балансиран ? фонд -44,95% 17,46% -3,66
            ИД Капман Капитал -47,76% 17,21% -3,97
            ДФ Стандарт Инвестмънт Балансиран Фонд -57,42% 19,31% -4,5
            ДФ Алфа Индекс Топ 20 -68,7% 28,77% -4,11
            ДФ Алфа Индекс Имоти -73,58% 52,64% -2,26

Нискорискови фондове Доходност Стандартно отклонение Коефициент на Шарп
            Международни облигации 14,77% 11,74% 0,9
            ДФ Райфайзен (България) Фонд Паричен Пазар 5,75% 0,55% 2,56
            ИД Ти Би Ай Евробонд 5,2% 0,25% 3,6
            ДФ Райфайзен (България) Фонд Облигации 4,99% 0,82% 0,91
            ДФ ДСК Стандарт 4,83% 0,9% 0,57
            Краткосрочен в евро 1,2% 1,03% -3,02
            ДФ КД Облигации България 0,23% 4,95% -0,77
            ДФ ОББ Платинум Облигации -3,8% 3,51% -2,33
            ИД ЕЛАНА Еврофонд -5,78% 9,79% -1
            Краткосрочен в щатски долари -8,61% 2,8% -4,69
            ДФ Ти Би Ай Комфорт -14,22% 4,89% -4,04
            Облигации на възникващи пазари -38,2% 21,52% -2,42
            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от jays
              ...четеш между редовете и слушаш 6-тото си чуство е единствения възможен път ако изобщо го има <според мен>
              Това категорично ми хареса.
              Life won't wait for you.

Коментар

Първоначално изпратено от giorgio
                Не ми остава нищо друго освен скромно да заявя - точно това го повтарям вече цяла година!
                "завършва милиардерът."

.....а ти кво чакаш милиардера да излезе ида изложи истината з а матрицата по CNN ли ?

........масовия човек не е готов и никога няма да е готов ........власта трябва да е поне едно поколение напред в идеята си иначе няма да е власт а ще е предната власт

...четеш между редовете и слушаш 6-тото си чуство е единствения възможен път ако изобщо го има <според мен> [/quote]

Сигурно сериозна философия,но аз нищо не разбрах,само точки ,точки,точки
                видя ми се небето на стотинки;-)

Коментар

...харесвам да виждам старите имена тук

.....здр

............моята загуба на бфб в % изражение е огромна <влязох на съпало когато се очакваше че най лошото е преминало> по после загубих интерес и си забравих паролата на cobos-чето

........чудех си се на каква база вземате решения за инвестиция на бфб ? ---моята беше връзка с Dow...
                  Не взимаме ние решенията, жребият е хвърлен, правилата са известни, играем...

Коментар

• Първоначално изпратено от giorgio
                    Не ми остава нищо друго освен скромно да заявя - точно това го повтарям вече цяла година!
                    "завършва милиардерът."[/quote]

.....а ти кво чакаш милиардера да излезе ида изложи истината з а матрицата по CNN ли ?

........масовия човек не е готов и никога няма да е готов ........власта трябва да е поне едно поколение напред в идеята си иначе няма да е власт а ще е предната власт

...четеш между редовете и слушаш 6-тото си чуство е единствения възможен път ако изобщо го има <според мен>

Коментар

• Не ми остава нищо друго освен скромно да заявя - точно това го повтарям вече цяла година! [/quote]
                      "завършва милиардерът."

Коментар

• Оптимизъм на БФБ !!! архив 7

.......парите за простолюдието са късмет

.....за средната класа движение

...за управляващите власт
                      Working...
                      X