Първоначално изпратено от Пеньо
разликата киф идва от това, че аз не съм стоял и гледал подсмърчайки как акциите ми падат, а през цялото това време съм действал активно за да минимизирам загубите си. почти всички свои действия съм споделял и сега лесно мога да докажа долунаписаното: М+С закупени на 6 и нещо съм ги продал на 7.70-7.80 (не си спомням точно колко), когато тази акция скачаше , когато всичко друго падаше. с парите от нея съм си взел отново акции, но вече на цели съответстващи на софикс 550-600. Енемонките купени на 5 , ги продадох в деня на върха до 8.80 някъде, като вечерта го казах на всеослушание, без да се притеснявам, че на другия ден Енемона може да продължи да поскъпва (е, те точно от следващия ден отново тръгнаха надолу ;-) - сигурно чиста случайност :-)). Каолин съм го продал на загуба, но утре мога да си го взема с 30% отдолу. Корпоративна купена на 65 лв. съм я продал над 70лв. доста преди сегашния скок след Оманските новини. през всичкото това време, максимума на акциите ми е бил 47-48%, към днешна дата е под 30%. загубите ми в края на годината бяха 5-6 хил.лв., т.е. 8-9% върху целия ми портфейл. тази загуба ми изяде печалбата от лихви и дребни врътки преди това през годината и завърших 2008 на 0 (още ли се чудиш какво съм познал, след като софикс се срина с 80% за година, а аз съм излезнал на 0 ;-)). С печалбите от енемона и корпоративна за тази година съм дори на плюс - от енемона около 1 200лв. и от корп към 150-200лв.
та сега конкретно с цифри: от 750 до 290 са си малко над 61% спад. по време на това движение надолу, аз съм загубил 8-9% от портфейла си.
има ли разлика киф?
и нещо друго - ако утре реша и вкарам останалите 70% кеш, средната ми цена сигурно ще падне от 600 на 380-390. има ли пак разлика киф?
аз също не се заяждам ;-)
та сега конкретно с цифри: от 750 до 290 са си малко над 61% спад. по време на това движение надолу, аз съм загубил 8-9% от портфейла си.
има ли разлика киф?
и нещо друго - ако утре реша и вкарам останалите 70% кеш, средната ми цена сигурно ще падне от 600 на 380-390. има ли пак разлика киф?
аз също не се заяждам ;-)
Коментар