Обаче, гледайте как с излизането на отчетите, индексите падат, а П/Е-то им расте
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 7
Collapse
Заключена.
X
X
-
Ned
Те тези които си унищожават пенсиите точно в този момент трябва да са луди. Познати от САЩ точно това ми се оплакваха тези дни , колко лошо било станало с пенсиите им и как загубили огромни суми. Викам им сакън не ги пипайте те ще си дойдат обратно нещата на мястото , но те панирани...страх. Чели Киосаки и той нали по същия начин си дръпнал пенсионните в най неподходящия момент. Та му казвам на моя познат - "я си помисли можеш ли да напишеш книга която да стане бестселър и да спечелиш от нея милиони , защото ако не можеш не постъпвай така както е правил този умник "....Как мислиш яко ли ще изсипем , че ме яд че не си направих някаква инвестицийка. Да имам възможност днес да напраскам лимити така лекичко под цените.Дау си е нагоре и по моите си ми правила отсече много добра индикация и връщане над върха от който падна вчера е сигнал за яко нагоре вече , че ми писна да го чакам.Дау и Софикс имат общо и то е че и двата индекса падат от разпродажби в резултат на страх.D.Y.F-091066
Коментар
-
SoKoLoV
Аз пак бих казал айде на Пълните Промоции.......тази възможност е рядко срещана през 10 тина години в България...
не е препоръка....
Коментар
-
Първоначално изпратено от NedПроблема според мен не е толкоз САЩ, а продължаващото изтегляне на средства от пенсионните фондове, а оттам те са принудени да продавата притежаваните акции на смешни цени...
И това се отразява точно по позициите на CHIM, EUBG. FIB, HDPAT, KAO и другите ликвидни позиции!
Първо тегления може да има само от доброволните фондове и второ... може да прегледаш статистиката на КФН за портфейлите им. Имат страшно много банкови депозити за да продават акции, които стават все по-намаляваш дял в портфейлите им... като съм сигурен, че нито един дългосрочен инвеститор (каквито са ПФ) не би продавал акции на която и да е компания за да покрива някви според мен незначителни тегления!
Коментар
-
Rapor
Мисля че момента е страшно подходящ вече за един сериозен даун - срутване до безобразие . Между другото Дау падна от първата цел нагоре по дейли , много добър вариант е като се обърне да я пробие ще е сигурно че втората въобще няма да я усети. После на 10к и нещо не знам , там ще видим.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от RaporКак ще сме днес?
Дали пак ще последваме щатите и Япония на -3%?
Някакви идеи?
Пуснато на: Чет Яну 22, 2009 9:14 am Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
.......ако БФБ-инвеститора не се вторачваше толкова в САЩ, където междудругото при сегашните чудесии там - равновесното ниво на ДАУ е не повече от 8000 +-150 пункта и не знам защо толкова се шашкаме на движенията в този диапазон.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polkiПървоначално изпратено от Пеньоразликата киф идва от това, че аз не съм стоял и гледал подсмърчайки как акциите ми падат, а през цялото това време съм действал активно за да минимизирам загубите си. почти всички свои действия съм споделял и сега лесно мога да докажа долунаписаното: М+С закупени на 6 и нещо съм ги продал на 7.70-7.80 (не си спомням точно колко), когато тази акция скачаше , когато всичко друго падаше. с парите от нея съм си взел отново акции, но вече на цели съответстващи на софикс 550-600. Енемонките купени на 5 , ги продадох в деня на върха до 8.80 някъде, като вечерта го казах на всеослушание, без да се притеснявам, че на другия ден Енемона може да продължи да поскъпва (е, те точно от следващия ден отново тръгнаха надолу ;-) - сигурно чиста случайност :-)). Каолин съм го продал на загуба, но утре мога да си го взема с 30% отдолу. Корпоративна купена на 65 лв. съм я продал над 70лв. доста преди сегашния скок след Оманските новини. през всичкото това време, максимума на акциите ми е бил 47-48%, към днешна дата е под 30%. загубите ми в края на годината бяха 5-6 хил.лв., т.е. 8-9% върху целия ми портфейл. тази загуба ми изяде печалбата от лихви и дребни врътки преди това през годината и завърших 2008 на 0 (още ли се чудиш какво съм познал, след като софикс се срина с 80% за година, а аз съм излезнал на 0 ;-)). С печалбите от енемона и корпоративна за тази година съм дори на плюс - от енемона около 1 200лв. и от корп към 150-200лв.
та сега конкретно с цифри: от 750 до 290 са си малко над 61% спад. по време на това движение надолу, аз съм загубил 8-9% от портфейла си.
има ли разлика киф?
и нещо друго - ако утре реша и вкарам останалите 70% кеш, средната ми цена сигурно ще падне от 600 на 380-390. има ли пак разлика киф?
аз също не се заяждам ;-)
ква сълзлива изповед бре момко :-). загубите толкова са замъглили съзнанието ти, че дори не правиш разлика от гордост и самодоволство и сълзлива изповед ;-). във времена през които ти и неудачниците като теб сте стопили 80-90% от парите си, аз съм на 0. прочете ли Сорос какво е казал: че през тези тежки времена най-големия успех е да съхраниш парите си. от една година точно това ви пиша, ама като сте прости и не слушате, сега аз съм ви крив :-). полки, в кое от горенаписаното се съмняваш? ти като мой хронекьор ми помниш и пазиш всички мнения :-), много добре знаеш кога какво съм взел и продал. от това ли те е яд, че знаеш как всичко е истина и как докато ти обедняваш, някой друг се справя далеч по-добре от теб :-)?
но мъни, кисело ли е гроздето, кисело си е? от време на време имаш проблясъци, но завистта и злобата надделява братче :-(
Коментар
-
Първоначално изпратено от No money, no creditТой да е единствения, а то в тази държава май станаха много, но по-интересно ее че всеки го подритва във форума, а той не се усеща. Може би се е досетил, защото беше спрял да пише известно време.
три месеца ближеше сладоледа на съквартиранта му и се надяваше през това време да забравим , че се набарбальока още Софикса като стигна оптимистичния му вариант за Софикс 897
той като е прост и си мисли , че всички са като него --- да .... ама неfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
Коментар