IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 5

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kristo
    Не забравяйте че чуждите инвеститори анализират фондамента на икономиката и компаниите, а без тях няма да има истински скок на борсата
    За което си прав... Факт..
    ама срещу фандамена има цена...
    висока, ниска, ... секва..
    секой си преценя..
    налЕ ?
    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Не забравяйте че чуждите инвеститори анализират фондамента на икономиката и компаниите, а без тях няма да има истински скок на борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от NOK
        Първоначално изпратено от meche_cveti93
        Първо , това съвсем не означава тези две неща, защо вземаме точно 50 % ръст за отправна точка на следващо развитие? Вече имаме 35 % покачване по доста позиции гледано от 2 месеца насам.. трябва ли да ги чакаме да станат 50 за да правим изводи кое от двете неща ще се случат...? Рискуваш , влизаш на ниски цени в застой дори , преценявайки ситуацията спрямо факторите които използваш и доказано ти носят успех, преструктурираш ако се наложи в началото на възходяшото движение и вече си на печалба.. та тези 30-50 % си ги усвояваш , не ги използваш за фактор по вземане на решения.. победата обича смелите!
        За последно днес!
        Хайърсъзов ,компаниите който пазара прецени ,че са на загуба или да кажем пред фалит паднаха с 90 % ... да ти ги изреждам ли ,че трябва да спра устрема на купуване....същите се качват сега с 100 , 200 % от дъното това означава ли ,че същите са вързали и че са на печалба. Компаниите който бяха по стабилни паднаха с по 50 % и сега не мърдат , това означава ли ,че пред тях няма перспектива..... В момента влиза рисков капитнал и дребни и търси бързи печалби ... и затова са тия люшкания нагоре ,надолу... а следващото накъде...
        По скоро в момента пазара коригира грешната си преценка за тия компании
        От ноември до февруари някои бяха преценили едно - оказа се, че с малко отлагане във времето други друго прецениха. Смея да кажа, че съм от втората група.
        Мненията и коментарите ми не са препоръки за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Очакват задълбочаване на кризата в Източна Европа13.08.2009 11:03

Икономическата криза в Чехия, Унгария, Словакия и Румъния ще се задълбочи през второто тримесечие на годината и по този начин ще натовари допълнително бюджета на правителствата в Източна Европа. Това показва проучване сред икономисти, проведено от Bloomberg.

Високата безработица и спирането на ръста на заплатите, и дори тяхното понижение, ще ограничат потребителските разходи на домакинствата в тези страни. Това ще доведе до задълбочаване на спада на техния брутен вътрешен продукт през второто тримесечие.

Брутният вътрешен продукт на Унгария вероятно се е свил със 7,4% през последното тримесечие, а този на Румъния е отчел още по-силен спад от 8,8%. Анкетираните икономисти прогнозират, че икономиката на Словакия се е свила с 6,3%, а тази на Чехия – с 4,2% през второто тримесечие.

Официалните статистически данни за брутния вътрешен продукт на Унгария, Румъния и Словакия ще бъдат публикувани днес, докато тези за Чехия ще станат ясни в петък. И за четирите страни се очаква задълбочаване на икономическия спад спрямо първото тримесечие.

Кризата в бившите комунистически страни ще затрудни техните правителства, които трябва да се борят с нейните тежки последици, без обаче да нарушават ограниченията за размера на бюджетния дефицит, които са задължителни за страните от Европейския съюз.

Големите публични разходи и намаляването на данъчните приходи, принуди Румъния и Унгария да сключат споразумение за финансова помощ от Международния валутен фонд. Правителството в Чехия се намира под натиск да харчи повече за борба с безработицата преди изборите през октомври.

Бюджетният дефицит на Словакия вече надхвърли ограничението от 3% от брутния вътрешен продукт и страната получи предупреждение от Европейската комисия за това. Според анализаторите бюджетните дефицити ще се повишат през следващата година, когато безработицата ще достигне своя пик.

В началото на тази седмица анализ на УниКредит Груп за региона на Централна и Източна Европа нареди България сред най-бавно възстановяващите се от кризата страни. Очакваният спад на икономиката за 2010 г. е 3%, като единствено Латвия ни изпреварва по този показател

Коментар

• Абсолютно си прав Мече

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
              Първо , това съвсем не означава тези две неща, защо вземаме точно 50 % ръст за отправна точка на следващо развитие? Вече имаме 35 % покачване по доста позиции гледано от 2 месеца насам.. трябва ли да ги чакаме да станат 50 за да правим изводи кое от двете неща ще се случат...? Рискуваш , влизаш на ниски цени в застой дори , преценявайки ситуацията спрямо факторите които използваш и доказано ти носят успех, преструктурираш ако се наложи в началото на възходяшото движение и вече си на печалба.. та тези 30-50 % си ги усвояваш , не ги използваш за фактор по вземане на решения.. победата обича смелите!
              За последно днес!
              Хайърсъзов ,компаниите който пазара прецени ,че са на загуба или да кажем пред фалит паднаха с 90 % ... да ти ги изреждам ли ,че трябва да спра устрема на купуване....същите се качват сега с 100 , 200 % от дъното това означава ли ,че същите са вързали и че са на печалба. Компаниите който бяха по стабилни паднаха с по 50 % и сега не мърдат , това означава ли ,че пред тях няма перспектива..... В момента влиза рисков капитнал и дребни и търси бързи печалби ... и затова са тия люшкания нагоре ,надолу... а следващото накъде...
              По скоро в момента пазара коригира грешната си преценка за тия компании

Коментар

• Две банки свалиха лихвите по депозити,

скоро и останалите.........................,

депозита е изпята песен вече!;-))

Абе друго си е на депозит...........! :-))))))))))

Успех на НЕ разпродалите!:-))

Коментар

• Борсата е термометър който икономическото състояние и за това ти давам примерите с USA I EU

Коментар

За последно днес!
                    Само за четене - и на мен ми писна!
                    Високо ценя загрижеността ти за състоянието на родните компании- тя надскача дори тази на собствениците им, доколкото схващам тезата ти е че най-лошото не
                    е минало!Да определени оттласнали се с 47.5 - 128.36 % са на печалба , няма да изреждам понеже разпродаването ми ще се наруши. Погледът ти е изцяло академично канализиран, да не забравяме къде живеем - в страната на "чудесата" Та предвидимостта на пазара у нас не е свързана само с правила от учебника. Специално за нашата борса най-тежкото мина!Освен това винаги има какво да се търгува - ние тук търгуваме нали ?И стоката ни не е състрадание към закъсалия милионер Едикойси с трите холдинга!Успех желая от сърце!

Коментар

• а кои се влошиха 10 пъти ) та толкоз падна борсата )
                      Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от Kilur
                        Хайде да ми кажете кои показатели в бг са се подобрили
                        индексите на борсата...
                        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Хайде да ми кажете кои показатели в бг са се подобрили

Коментар

• Първо , това съвсем не означава тези две неща, защо вземаме точно 50 % ръст за отправна точка на следващо развитие? Вече имаме 35 % покачване по доста позиции гледано от 2 месеца насам.. трябва ли да ги чакаме да станат 50 за да правим изводи кое от двете неща ще се случат...? Рискуваш , влизаш на ниски цени в застой дори , преценявайки ситуацията спрямо факторите които използваш и доказано ти носят успех, преструктурираш ако се наложи в началото на възходяшото движение и вече си на печалба.. та тези 30-50 % си ги усвояваш , не ги използваш за фактор по вземане на решения.. победата обича смелите!
                            За последно днес!

Коментар

Мече, не се закачай с другите. Стратегията ти е правилна, следвай си я и не се занимавай с глупости. Наблюдавам, че се изнервяш малко, и при мен е същото. Гледай да не се нервиш по форума и не забравяй, че ти най-правилно преценяваш за парите си.

Успех.
                              zhoro ,добре ... ще увелича наблюденията и намаля коментарите.... но това не означава ,че не са верни .... какво мислиш ?
                              Верни са - защо се подлъгваш по това, което аз или другите пишат. Всички сме в тази схема. Всеки я спазва в различно съотношение. Твойта си е най-правилната за теб.
                              Мненията и коментарите ми не са препоръки за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kilur
                                И аз имам подобни на мечешките мисли- Хайде в USA i EU има реални макроикономически показатели за излизане от кризата, но в БГ сега идва най лошото
                                Дори и да е така (въпреки че не съм съгласен), у нас цените останаха на доста по-ниски нива от тези на споменатите пазари, така че и по-късно да излезем от кризата (или поне покажем признаци за това) пак борсата има своите аргументи да е нагоре.
                                Be sure the sun is coming soon or late!
                                So invest, don't spend...

Коментар

Working...
                                X