If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Атила спада сега може да не е голям защото когато пазара е нагоре се акумулира кеш в участниците за продължително време..... но може да има някое изсипване и доста позиции които не са мръднали за попълване.... в близките седмици не очаквам резки скокове.....
Фармата я сгреших и я продадох с 40 % по евтино ..... от максимума. Мислех ,че след първото качване няма да реагира ....много. Другите са жуст....
Като гледам каква тишина цари в тази тема и американските пазари.... няма нужда да питам за утре дали ще има кеш и купувачи. Продължаваме да се надлъгваме ама по надолу от днес ...май !
Хахахахаха!
Мечока-цветарка, много ти се иска, нали!
Признавам си - и на мен!
Айде да си кажа и защо! Защото вчера разпродадох доста от потрфейла си - повечето прив. на Хима; Патката (почти всички), Моста, Зърнените, Каолина....... Някои пък си ги увеличих значително - ЦКБ, Борда... Трети не съм ги бутал въобще - Софармата например...
Като мен са действали мнозина... Рисково, предвид силата на движението, но... Би-гуглето може да е прав за "слабия ангел"... :P
Искам си ги обратно!
Ти какво очакваш?? Да стоим тука и да бием с тъпана, че след пробива на 387 вече категорично сме във вълна 3 на БИЧИ цикъл... А тази вълна е най-силната от импулсното движение... таргета и е височко горе!
Айде със здраве! И умната! Пък дано изкараш за повечко подаръци за детето!
П.С. И не е препоръка за инвестиции! да не се обърка някоя мечка да стане бик!
Като гледам каква тишина цари в тази тема и американските пазари.... няма нужда да питам за утре дали ще има кеш и купувачи. Продължаваме да се надлъгваме ама по надолу от днес ...май !
мече93, нали виждаш какво става от сума ти време - никой на никого не вярва ... колегите и на 5-10% печалба им е слаб ангела и прибират печалбите, то и аз имам такива позиции, макар като цяло да стискам.
има наченки за растеж, но и факторите го спират, за да е по-плавен, и да не се създава усещането за набалончване... това е по-добре, според мен :-)
иначе самата КСЕТРА позволява растеж в широки граници, а не като преди 30% на сесия (или 50%) !!!
Днес им беше ден за репосване и ходене по банки, от утре пак атака на индексите, иначе ще стане още по-трудно да удържим временния възход.
Подобрение и във външната търговия :-) :-) :-) Догодина ще сме и на плюс!
News.dir.bg - 11 Август 2009
Дефицитът във външната търговия през юни достигна най-ниско ниво за цялата година. По цени на вноса и на износа FOB, то е в размер на 654 млн. лв. по предварителни данни на НСИ. Предишния юли то беше 1 780.6 млн. лв. и бе най-високата месечна стойност за първото полугодие. Това е пореден оптимичестичен сигнал, след като вчера НСИ отчете месечен ръст от близо 7% в промишлеността.
Външнотърговският стокообмен на Република България за периода януари - юни 2009 г. по предварителна оценка възлиза на 26,6 млрд. лева по текущи цени. В сравнение с предходната година намалението е с 33,4%. През първото полугодие са изнесени стоки за 10,6 млрд. лв. и спрямо съответният период на 2008 г. износът е намалял с 30,3 %. Внесени са стоки (по цени CIF) за 16 млрд. лв., или с 35,3 % по- малко от предходната година. Тенденцията вносът да е по-голям от износа се запазва. Стойността на внесените стоки е с 51,7 % по-голяма от стойността на изнесените, но намалението на стойностните обеми спрямо предходната година при вноса са по-значими. Външнотърговското салдо (износ FOB - внос CIF) е отрицателно и възлиза на 5,5 млрд. лв., което е с 4,1 млрд. лева по-малко от салдото за първото полугодие на 2008 година поради намаления износ и внос на стоки. По цени FOB/ FOB (след елиминиране на разходите за транспорт и застраховки при внос на стоки) отрицателното салдо за първото полугодие на 2009 г. възлиза на 4,7 млрд. лева.
Коментар