а отчетите кой ще чете колеги? :-)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 5
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Optic
Трябва да теглиш шута на Кейнс и да четеш фон Мизес за да не изгубиш още повече като се окаже, че от стимулирането на икономиката с печатане на пари няма никаква полза и ентусиазмът се обърне на паника.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesieЕ аз акциите които имах към 01,2008г съм ги направил десет пъти повече към 03.2009. макар че като сума бяха по-малко. Какъв ръст ми трябва за да покрия 80% загуба от октомври 2007 до март 2009"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesieЕ аз акциите които имах към 01,2008г съм ги направил десет пъти повече към 03.2009. макар че като сума бяха по-малко. Какъв ръст ми трябва за да покрия 80% загуба от октомври 2007 до март 2009
Не може да не е сметнато това! Странно, но факт. Да разсъждаваме защо и как е безсмислено, но чисто научно може
Коментар
-
Първоначално изпратено от малката мечкаПървоначално изпратено от OpticПървоначално изпратено от малката мечкаКак е туземци, гледате ли падащи звезди ?自由西藏
Коментар
-
Интересно ми е дали ДФ и ПФ в момента купуват? Защото тук повечето говорим като индивидуални инвеститори /спекуланти/. А те като не са обвързани с време и това им е работата дали са налели или сега вкарват кеша в акции, това също е добър показател, но няма как да се вижда ежедневно или поне не знам къде.Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОКИначе съм съгласен, че сега има доста евтини компании. Но има и такива, които са на нормални нива, има и скъпи, а има и такива, за които и 1 стотинка не бих дал, понеже съм на мнение, че ще фалират до 1-2 години. Иначе също мисля, че Софикс ще върви нагоре следващите няколко месеца, но не колкото на някои съседни пазари. Просто там още са безумно евтини акциите.
Коментар
-
ОК
Иначе съм съгласен, че сега има доста евтини компании. Но има и такива, които са на нормални нива, има и скъпи, а има и такива, за които и 1 стотинка не бих дал, понеже съм на мнение, че ще фалират до 1-2 години. Иначе също мисля, че Софикс ще върви нагоре следващите няколко месеца, но не колкото на някои съседни пазари. Просто там още са безумно евтини акциите.
Коментар
-
ОК
Равновесие, от 400 до 1000 са 150%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от No money, no creditПървоначално изпратено от ravnovesieНяколко хипотетични въпроса за чакащите подобрение на всичко.
На какво ниво на SOFIX ще приемете че има установен дългосрочен възходящ тренд на 600, на 800, на 1000, на 1500.
Кое гарнатира че когато икономическите новини вече станат добри - да кажем първото или второто тримесечие на следващата година, Sofix няма да е над 1000.
кое гарантира че всъщност като вземат да се появяват добри новини и софикс не вземе пък да спре да расте защото вече ги е калкулирал а не се балонизира.
А на какво ниво пак ще продавате - на 1500 на 2000, на 3000
От Софикс 400 до 1000 са 250% от 1000 до 1500 само 50%. не е ли прекалено голяма пропусната полза, ако парите които инвестирате сега всъщност няма да ви трябват следващите 12 месеца.
мислите ли че сте открили ясна връзка между борсите и макро икономическите новини, която връзка да ви прави уверени че ще можете да прецените момента за вход. мислите ли че изобщо някой някъде някога е открил такава връзка.
няма ли най-накрая все пак просто да хванете кеша за ушите и да го бумнете на борсата точно на върха, както направиха доста хора 2007.
Коментар
Коментар