IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 5

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• а отчетите кой ще чете колеги? :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic

Трябва да теглиш шута на Кейнс и да четеш фон Мизес за да не изгубиш още повече като се окаже, че от стимулирането на икономиката с печатане на пари няма никаква полза и ентусиазмът се обърне на паника.
      Някои мечки казват: "не се бутай между шамарите, за да не изядеш шута"

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie
        Е аз акциите които имах към 01,2008г съм ги направил десет пъти повече към 03.2009. макар че като сума бяха по-малко. Какъв ръст ми трябва за да покрия 80% загуба от октомври 2007 до март 2009
        Трябва да теглиш шута на Кейнс и да четеш фон Мизес за да не изгубиш още повече като се окаже, че от стимулирането на икономиката с печатане на пари няма никаква полза и ентусиазмът се обърне на паника.
        "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от малката мечка
          моя стоп е на минус 273, ... по Целзий ))))))
          ...стопа ясен, а таргета и лимита кви са тогази?! :shock:
          自由西藏

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie
            Е аз акциите които имах към 01,2008г съм ги направил десет пъти повече към 03.2009. макар че като сума бяха по-малко. Какъв ръст ми трябва за да покрия 80% загуба от октомври 2007 до март 2009
            Аз и ти не сме определящи, само сме на дребна за системата далавера..

Не може да не е сметнато това! Странно, но факт. Да разсъждаваме защо и как е безсмислено, но чисто научно може

Коментар

• моя стоп е на минус 273, ... по Целзий ))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от малката мечка
                Първоначално изпратено от Optic
                Първоначално изпратено от малката мечка
                Как е туземци, гледате ли падащи звезди ?
                Ще ги гледаме наесен.
                сега минаваме през времето, когато се наблюдават метеоритите - ефект на падащи звезди - това имах предвид
                ...ти по-добре дръж големата мечка, да не падне и тя!
                自由西藏

Коментар

• Интересно ми е дали ДФ и ПФ в момента купуват? Защото тук повечето говорим като индивидуални инвеститори /спекуланти/. А те като не са обвързани с време и това им е работата дали са налели или сега вкарват кеша в акции, това също е добър показател, но няма как да се вижда ежедневно или поне не знам къде.
                  Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
                    Иначе съм съгласен, че сега има доста евтини компании. Но има и такива, които са на нормални нива, има и скъпи, а има и такива, за които и 1 стотинка не бих дал, понеже съм на мнение, че ще фалират до 1-2 години. Иначе също мисля, че Софикс ще върви нагоре следващите няколко месеца, но не колкото на някои съседни пазари. Просто там още са безумно евтини акциите.
                    Разбира се че е така, ако човек вкара всичко в две три компании по време на криза има голяма вероятност да се получи като диверсификация на химко с кремиковци

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
                      Равновесие, от 400 до 1000 са 150%.
                      прав си

Коментар

• Иначе съм съгласен, че сега има доста евтини компании. Но има и такива, които са на нормални нива, има и скъпи, а има и такива, за които и 1 стотинка не бих дал, понеже съм на мнение, че ще фалират до 1-2 години. Иначе също мисля, че Софикс ще върви нагоре следващите няколко месеца, но не колкото на някои съседни пазари. Просто там още са безумно евтини акциите.

Коментар

• Е аз акциите които имах към 01,2008г съм ги направил десет пъти повече към 03.2009. макар че като сума бяха по-малко. Какъв ръст ми трябва за да покрия 80% загуба от октомври 2007 до март 2009

Коментар

• Равновесие, от 400 до 1000 са 150%.

Коментар

• 150 %!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit
                                Първоначално изпратено от ravnovesie
                                Няколко хипотетични въпроса за чакащите подобрение на всичко.

На какво ниво на SOFIX ще приемете че има установен дългосрочен възходящ тренд на 600, на 800, на 1000, на 1500.

Кое гарнатира че когато икономическите новини вече станат добри - да кажем първото или второто тримесечие на следващата година, Sofix няма да е над 1000.

кое гарантира че всъщност като вземат да се появяват добри новини и софикс не вземе пък да спре да расте защото вече ги е калкулирал а не се балонизира.

А на какво ниво пак ще продавате - на 1500 на 2000, на 3000

От Софикс 400 до 1000 са 250% от 1000 до 1500 само 50%. не е ли прекалено голяма пропусната полза, ако парите които инвестирате сега всъщност няма да ви трябват следващите 12 месеца.

мислите ли че сте открили ясна връзка между борсите и макро икономическите новини, която връзка да ви прави уверени че ще можете да прецените момента за вход. мислите ли че изобщо някой някъде някога е открил такава връзка.

няма ли най-накрая все пак просто да хванете кеша за ушите и да го бумнете на борсата точно на върха, както направиха доста хора 2007.
                                До някъде съм съгласен с теб, но ако бизнеса ми е в същото състояние в което е цялата държава, много трудно човек може да каже дали и колко пари ще му трябват, освен ако изцяло не се занимава само с капиталови пазари, но дори и там не препоръчвам човек да е 99% в акции и 1% кеш! Относно времето от 2001 до 2007 са 6 години човек да е хванал последните 3 пак е направил добра доходност, аз съм новак, но пък доста неща научих и прочетох покрай тази криза.
                                Всеки сам си преценява. Аз всъщност просто задодох въпроси но не искам отговори. Всеки си има различни нужди, хоризонт и ниво на допустим риск и отговорите на всеки ще са различни. Работата е там че риска е невъзможно да бъде определен, така че няма чак такава причина човек да се страхува толкова в която и да било момент ако си е определил правилно личните лимити.

Коментар

Working...
                                X