IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 4

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BigBear
    Логиката за еднаквата цена на двата вида акции е заради конкретните условия - реално привилигированите акции са = обикновени след 7 година плюс 10 % гарантирана доходност.
    При условие че пазара не вярва че обикновените ще носят някаква дивидентска доходност след издаването на тази емисия камо ли по голяма от 10 % то логично е притежателите на Енемона които искат да останат дългосрочни инвеститори в Енемона при възможност да си купят на 9.92 привилигировани и да продадат обикновените ще правят конверисията докато има изгода от упражнението.
    Теорията ти е вярна за нашия пазар, където фрий-флоута е много нисък и реално акционерите нямат влияние на ОС, за това сигурната акция е за предпочитане...
    На вън е точно обратното - привилигерованата акция расте по-бавно, точно заради сигурноста на дивидента обвързана с липсата на право на глас на ОС!
    С една дума, при нас картината е тотално извратена ;-)
    BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• BigBear, temata e optimizam, a ne nauchna fantastika
      Prichinata mi se struva, che trqbva da se tarsi v likvidnostta.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
        Първоначално изпратено от psycoholic
        Хмм, а мен през уикенда ме споходи много странна и ужасна мисъл - Големите са доста по-умни от колкото ги мислим! Особено на неликвидния ни пазар!
        Гледат си кротко дали навън ключовите нива ще издържат теста и тогава ще си влезна асъл пичове... ако няма потвърждение, защо да се хабят за да правят густото на Пепи и мен ;-)
        това, в случай, че сте се питали, защо винаги реагираме с няколко дни закъснение на големите движения на вън! ;-)
        Отчетите в САЩ се оказват повечето добри.Пазарът ще издържи теста на ключовите нива.Обаче нашите отчети няма да са добри.Тогава какво ще правят "големите"? Ще влизат или ....?Как мислиш?
        Ами ако не издържат Една хубава корекция на Софикс ще образува красива фигура на глава с рамне, която сочи към 400. Има хляб за нагоре колкото искаш - за къде да бързаш.
        Мненията и коментарите ми не са препоръки за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Отчетите в САЩ не са толкова лоши колкото пазарът очакваше, а не че са добри. Въпросът е колко лоши очакват да са отчетите на българските компании големите инвеститори. Ако очакванията им са неизпълнени значително може и да купят, макар че всички научиха урока с ликвидността и може и при по - добри от очакваните пак да не купят. Нашето не е борса, а табло за реклами на един пазар на дялови инвестиции...
          Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от zhoro

Аз ако съм дребен инвеститор с 1000лв. ще влезна и на слухове.

Ако управлявам пенсиите на хората, определено ще мисля по друг начин.
            Разсъждаваш държавнически,zhoro.А Пепи е с манталитет на комсомолски секретар от края на 60-те.Речников фонд от 150 думи с няколко зазубрени наизуст лозунга от типа:"Дайте,другари!Дайте да дадем".

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic
              Хмм, а мен през уикенда ме споходи много странна и ужасна мисъл - Големите са доста по-умни от колкото ги мислим! Особено на неликвидния ни пазар!
              Гледат си кротко дали навън ключовите нива ще издържат теста и тогава ще си влезна асъл пичове... ако няма потвърждение, защо да се хабят за да правят густото на Пепи и мен ;-)
              това, в случай, че сте се питали, защо винаги реагираме с няколко дни закъснение на големите движения на вън! ;-)
              Отчетите в САЩ се оказват повечето добри.Пазарът ще издържи теста на ключовите нива.Обаче нашите отчети няма да са добри.Тогава какво ще правят "големите"? Ще влизат или ....?Как мислиш?
              Life won't wait for you.

Коментар

• Логиката за еднаквата цена на двата вида акции е заради конкретните условия - реално привилигированите акции са = обикновени след 7 година плюс 10 % гарантирана доходност.
                При условие че пазара не вярва че обикновените ще носят някаква дивидентска доходност след издаването на тази емисия камо ли по голяма от 10 % то логично е притежателите на Енемона които искат да останат дългосрочни инвеститори в Енемона при възможност да си купят на 9.92 привилигировани и да продадат обикновените ще правят конверисията докато има изгода от упражнението.
                Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи
                  К'ви отчети ви гонят вас бе, това е минало,

влиза се с очаквания!!!!!!!!!!!!!!;-))
                  Така също и се излиза с очаквания (някой са имали много страшни очаквания - даже продължават да ги имат)

Аз ако съм дребен инвеститор с 1000лв. ще влезна и на слухове.

Ако управлявам пенсиите на хората, определено ще мисля по друг начин.

Трябва лека по лека да се уплътни борсата с играчи и кеш - не може да се повтори същата грешка. Поне аз искам да ми управляват пенсията нормално - в случай че сбъркат съм готов да се застраховам

Коментар

• Хмм, а мен през уикенда ме споходи много странна и ужасна мисъл - Големите са доста по-умни от колкото ги мислим! Особено на неликвидния ни пазар!
                    BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Първоначално изпратено от van69
                      Zhoro, каква е пазарната логика акциите с фиксирана доходносст и без да получават една и съща пазарна оценка?
                      Не съм казал, че я намирам. Имах предвид, че някой си е намерил логика.

Примерно: а) размиване, б) липса на финансов ресурс в) желание за прехвърляне от едната в другата, г) тъпотията също не е за отричане ...

Коментар

• К'ви отчети ви гонят вас бе, това е минало,

влиза се с очаквания!!!!!!!!!!!!!!;-))

Коментар

• В допълнение към втората група (или както казва Пепи "големите") те най-вероятно са организирали последното дъно доста изплашени от събитията октомври-февруари и ще влезнат само при потвърждение с отчети или реални икономически данни.

Дали има смисъл да влизат е друг въпрос.

Коментар

• Zhoro, каква е пазарната логика акциите с фиксирана доходносст и без да получават една и съща пазарна оценка?

Коментар

• още ли ревете за големият ... опс Големите ... то какво друго ви остава ...

Коментар

• гайка,

а къде да ги вложат............на лихва ли ???

Смях в залата!:-)))

Време е големите да си подобрят ликвидността!;-))

А не да мрънкат , като Гаки!

Коментар

Working...
                                X