If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
изправени сме пред някои зловещu събития! над 200 души остават без работа за един миг. Да, г-н Анонс6706 - Вие сигурно сте на топличко в офис..... на Вас Господ Ви е дал, но при демокрацията е важно да се подобрява живота и да са защитени интересите на мнозинстото и тогава нека преливаме от ОПТИМИЗЪМ!
не ангажирам никого с личното си мнение и не е препоръка за нищо
В интерес на истината, бях конструктивен.
г-н Мрънкалник, пропуснали се края на филма (новината е от 3 седмици):
"Месокомбинат - Разград" е с нов собственик
Сделка Шуменската "ПХЖ Брадърс комерс" купува "Месокомбинат - Разград". Сделката става с посредничеството на SG Експресбанк по схемата "дълг срещу собственост". През септември 2009 г. "Месокомбинат - Разград" поиска обявяване в несъстоятелност заради невъзможност да обслужва дълга си към банката от 3.9 млн. лв. "ПХЖ Брадърс комерс" притежава свинеферма, кланица и фабрика за преработка. Собственост е на швейцарската "БР Груп холдинг", в която управляващите са от Казахстан.
г-н Анонс6706, г-н INSIDER-A!
ок и дано е така, ама преди прекаления оптимизъм дайте да видим едно истинко съживяване в икономиката - един от най-верните индикатори е НАМАЛЯВАНЕТО тълпите от безработни и увеличение на приходиT в бюджета! Нали това гледате и в Америка и индексите им се качват с такива новини. Защо да се радваме все едно сме гледачки?
Нека се случат някои положителни неща и ОК - Мрънкалото ще е пръв оптимист, че то без оптимизъм в живота не може дори някои компании ако не си оптимист няма да те вземат и за портиер, дори да си с отлична диплома и препоръка от преподавател....!
Мрънкало, безработицата е изоставащ индикатор. Тя ще започне да намалява след възсъановяването на икономиката. Освен това статистиката излиза със закъснение. Тоест гледайки безработицата ще си изостанал около 6-7 месеца от реалната икономика. Отгоре на всичко първият спад ще си го обясниш със сезонни колебания. Ще чакаш потвърждение с поне още един период. На практика ще разбереш какво се е случило 9 месеца по-късно. България е малка и отворена икономика. Освен това при нас крайното потребление не може да бъде двигател на растежа. Увеличението на разполагаемия доход ще рефлектира върху силно повишение на вноса. Така, че спада на безработицата при нас няма да допринесе съществено за увеличение на БВП. Не може да се прави паралел със САЩ. Директното преписване без осъзнаване на процесите е вредно.
изправени сме пред някои зловещu събития! над 200 души остават без работа за един миг. Да, г-н Анонс6706 - Вие сигурно сте на топличко в офис..... на Вас Господ Ви е дал, но при демокрацията е важно да се подобрява живота и да са защитени интересите на мнозинстото и тогава нека преливаме от ОПТИМИЗЪМ!
Сделка Шуменската "ПХЖ Брадърс комерс" купува "Месокомбинат - Разград". Сделката става с посредничеството на SG Експресбанк по схемата "дълг срещу собственост". През септември 2009 г. "Месокомбинат - Разград" поиска обявяване в несъстоятелност заради невъзможност да обслужва дълга си към банката от 3.9 млн. лв. "ПХЖ Брадърс комерс" притежава свинеферма, кланица и фабрика за преработка. Собственост е на швейцарската "БР Груп холдинг", в която управляващите са от Казахстан.
г-н Анонс6706, г-н INSIDER-A!
ок и дано е така, ама преди прекаления оптимизъм дайте да видим едно истинко съживяване в икономиката - един от най-верните индикатори е НАМАЛЯВАНЕТО тълпите от безработни и увеличение на приходиT в бюджета! Нали това гледате и в Америка и индексите им се качват с такива новини. Защо да се радваме все едно сме гледачки?
Нека се случат някои положителни неща и ОК - Мрънкалото ще е пръв оптимист, че то без оптимизъм в живота не може дори някои компании ако не си оптимист няма да те вземат и за портиер, дори да си с отлична диплома и препоръка от преподавател....!
това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
От Господ искам единствено здраве. Всичко останало ще си взема сам, ако мога. Не може всеки да чака някой нещо да му дава. Демокрацията е право, но не и "даване". Никой не ми дава парите, както и не очаквам някой да го прави докато съм здрав и работоспособен. Ако нямам пари, виня единствено себе си. Човекът е на върха на хранителната верига заради приспособимостта и мозъка си, а не благодарение на държавата
Нищо лошо не се случва в България и по света. Просто човечеството се беше опитало да надскочи собствените си възможности, не без помощта на малка група хора. Не мисля, че трябва да изпитвам вина за това, че някой не си е научил урока.
От Господ искам единствено здраве. Всичко останало ще си взема сам, ако мога. Не може всеки да чака някой нещо да му дава. Демокрацията е право, но не и "даване". Никой не ми дава парите, както и не очаквам някой да го прави докато съм здрав и работоспособен. Ако нямам пари, виня единствено себе си. Човекът е на върха на хранителната верига заради приспособимостта и мозъка си, а не благодарение на държавата
Нищо лошо не се случва в България и по света. Просто човечеството се беше опитало да надскочи собствените си възможности, не без помощта на малка група хора. Не мисля, че трябва да изпитвам вина за това, че някой не си е научил урока.
Първоначално изпратено от anon6706
Първоначално изпратено от Петър Караиванов
Първоначално изпратено от anon6706
Я стига песимизъм!!!
Тук отдавна не съм писал....
БФБ е заплашена от няколко неща:
1. Фалити на компании
2. Падане на борда
3. Дестабилизация на сегашната политическа ситуация.
Всичко останало е във ваша бича полза.
Номер 1 е сериозен риск, но той ще е оздравителен и с краткосрочно въздействие. Това не пречи на някои инвеститори в съответните компании да пият една студена вода. Сори.
2 и 3 засега изглеждат стабилни, като 2 е по-малко стабилното.
Успехи и доскоро!
Аноне..... що се ебаваш с емоциите на хората. Та ти им казваш горе - долу следното:
Смъртната Ви присъда е потвърдена. Ще я изпълним тази вечер в полунощ.Преди това обаче ще Ви пуснем на манафите !
И накрая завършваш с утешителното - ама ако се случи ЧУДО....може и да спасите кожляците !
Недей така - оптимистите вече съвсем са изнервени, а ти още масло в огъня наливаш !
Ако управляващите положат още малко усилия, то държавата ни може да се превърне в "най-малкото зло" в региона.
Не подценявай това. Винаги има свободни капитали.
Не казвам, че съм оптимист, а по-скоро неутрален за нашата борса КАТО ЦЯЛО. Главните букви са важни.
това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн
От понеделник започва яко помпене на индексите.
Това, разбира се, е лично мое мнение.
Истината е...
Абе не си наясно с тези неща, но как да ти отговоря, като нежната душа е на смяна и ще ме изтърка.
Прав е Люк - яко помпене (....но отзад)
(Колкото и пари да загуби един балък/бунак на БФБ - все ще са малко)
Ха, ето ги и мушмороцитее.
Нали знаете, че ще бъдете ритуално изБИЧЕНИ отзад.
За Изфаканата това не е проблем. Опитът от магистралата ще и помогне.
За Страдащото не е ясно.
И въпреки горенаписаното това мен, изобщо не ме интересува.
Коментар