IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от споменЪ Разгледай мнение
    не се знае това - кой знае колко от моите парици, са дошли от твоите малоумни действия на БФБ

лека проди. не всичко е пари и чест приятелю. нали поне срама ти е останал
    А, аз съм си готин, всеки ще ти каже, а ти парици нямаш, така или иначе

Можел си без клиаринг да отговаряш хахаха, ще я видим тази, лека пак.

Коментар

• спомен,
      не искам да се заяждам, но ако ти и колегите ти от кредитните отдели бяхте мислили като одобрявахте куцо и сакатао за кредит (с уговорката,че нареждането е отгоре, но с ясното съзнание,че без раздадени пари няма бонуси и нови костюми) - то нямаше сега да сте затънали до ушите в лоши кредити. нещо като ПФ мениджърите, които пазаряха ОЦК като луди..

Добре познал си за спада - какво спечели от това? Игра ли къси на развитите пазари, купи ли си долари? Колко % увеличи капитала за тези 2-3 години?

Аз си признавам - не съм прозорлив като теб, но с един прост мартингейл сега генерално съм на + от БФБ.

успех
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
        Виж, ти работиш за мен, а не аз за теб Не го забравяй..

Досадни сме вече, лека.
        не се знае това - кой знае колко от моите парици, са дошли от твоите малоумни действия на БФБ

лека проди. не всичко е пари и чест приятелю. нали поне срама ти е останал

Коментар

фалита на лимън и той ли не беше истински
          или баба ти 5 дена преди да стане факт прогнозира фалит на някоя от големите банки зад океана? или лимън беше малка банка за теб?
          ти и на софикс 1400-1500 се плюнчише доста, като прогнозирах спад до 700. тогава ти беше също весело, как ли не ме наричахте тогава. ама не съм познал сигурно

това, че хванах 2 движения като продажбите бяха баш на върха и съм го обявявал в деня на продажбата - и това не съм познал

ами нали проди ти позна? кво ти пука за мен? нали аз си съхраних парите, пък ти и тези като теб дето сте на 60-70% задна, нека сте познали

п.п. проди, успешно заместваш профана порки. преди като се появя във форума, и дори нещо смислено да пиша, без да се заяждам, ония веднага като мишок излизаше от дупката си. сега ти си в тази роля - явно и ти като ме видиш кръвта ти кипва . и твоето его ли посритах проди? а ианче радетел на смислените диалози във форума го раздаваше. първо виж себе си.
          Виж, ти работиш за мен, а не аз за теб Не го забравяй..

Досадни сме вече, лека.

Коментар

Благодаря, говорим по-принцип, и по-точно че нищо не позна.
            В кря на краищата за нищо истинско не позна, факт! Затова говорим
            фалита на лимън и той ли не беше истински
            или баба ти 5 дена преди да стане факт прогнозира фалит на някоя от големите банки зад океана? или лимън беше малка банка за теб?
            ти и на софикс 1400-1500 се плюнчише доста, като прогнозирах спад до 700. тогава ти беше също весело, как ли не ме наричахте тогава. ама не съм познал сигурно

това, че хванах 2 движения като продажбите бяха баш на върха и съм го обявявал в деня на продажбата - и това не съм познал

ами нали проди ти позна? кво ти пука за мен? нали аз си съхраних парите, пък ти и тези като теб дето сте на 60-70% задна, нека сте познали

п.п. проди, успешно заместваш профана порки. преди като се появя във форума, и дори нещо смислено да пиша, без да се заяждам, ония веднага като мишок излизаше от дупката си. сега ти си в тази роля - явно и ти като ме видиш кръвта ти кипва . и твоето его ли посритах проди? а ианче радетел на смислените диалози във форума го раздаваше. първо виж себе си.

Коментар

ок проди, ще се възползвам от съвета ти.

но ще ти дам и аз един на теб: не бъди толкова мнителен във форума и се вслушвай в съветите на прозорливите участници. така имаш шанса при следващото голямо осиране (след 20-30 години), да не си държиш акциите през целия дълъг път по нанадолнището.
              Благодаря, говорим по-принцип, и по-точно че за нищо истинско не позна нищо, факт! Затова иде реч
              Last edited by prodigal; 01.06.2010, 21:42.

Коментар

Стига писа, прочети малко и ако ти е възможно помисли малко
                ок проди, ще се възползвам от съвета ти.

но ще ти дам и аз един на теб: не бъди толкова мнителен във форума и се вслушвай в съветите на прозорливите участници. така имаш шанса при следващото голямо осиране (след 20-30 години), да не си държиш акциите през целия дълъг път по нанадолнището.

Коментар

нека да не съм познал
                  всеки, който е чел форума през последните 2-3 години може да си отговори сам на този въпрос

а за това което пита - убедих се за пореден път и в твоите познания. ти май си нямаш на идея, че у нас има банки, които начисляват провизии дору върху редовни кредити, а има и такива, които неначисляват провизии дори върху кредити със забава до 30 дена
                  ама от къде ще знаеш? да ми беше любопитно ти под провизирани кредити какво точно разбираш, ама явно нищо не разбираш.
                  за разлика от теб, аз доказах, че ти нищо не разбираш. защото нали ти е ясно, че ако става дума за банка от първата група, за която ти говорих (т.е. с провизии дори върху редовните кредити), няма как да не съберат 50% от тях. в противен случай това значи 50% отписани вземания и съответно онази дума, за която толкова ти се пишеше в първия ти коментар за вечерта

смешкоооо, къде си ти, къде съм аз?
                  ако беше малко по-тарикат, можеше и имената на банките да ти кажа
                  Стига писа, прочети малко и ако ти е възможно помисли малко

Коментар

Ми не си ми убедителен, нищо не позна и явно нямаш и познания, а аз как съм го играл какво значение има
                    нека да не съм познал
                    всеки, който е чел форума през последните 2-3 години може да си отговори сам на този въпрос

а за това което пита - убедих се за пореден път и в твоите познания. ти май си нямаш на идея, че у нас има банки, които начисляват провизии дору върху редовни кредити, а има и такива, които неначисляват провизии дори върху кредити със забава до 30 дена
                    ама от къде ще знаеш? да ми беше любопитно ти под провизирани кредити какво точно разбираш, ама явно нищо не разбираш.
                    за разлика от теб, аз доказах, че ти нищо не разбираш. защото нали ти е ясно, че ако става дума за банка от първата група, за която ти говорих (т.е. с провизии дори върху редовните кредити), няма как да не съберат 50% от тях. в противен случай това значи 50% отписани вземания и съответно онази дума, за която толкова ти се пишеше в първия ти коментар за вечерта

смешкоооо, къде си ти, къде съм аз?
                    ако беше малко по-тарикат, можеше и имената на банките да ти кажа

Коментар

а, ясно. за спорта пишеш, както обикновенно

вместо да покаже на всички колко не знам и да ме направи за смях, той себе си излага и си вкарва автоголове

П.П. ако беше продал на поне 750-800, сега със сигурност нямаше да ти се струвам толкова черен :lol:
                      не бях ли достатъчно убедителен? а проди? буахахахах
                      Ми не си ми убедителен, нищо не позна и явно нямаш и познания, а аз как съм го играл какво значение има

Коментар

Питам те дали изобщо знаеш нещо ?

Явно не, защо ни губиш времето ?
                        а, ясно. за спорта пишеш, както обикновенно

вместо да покаже на всички колко не знам и да ме направи за смях, той себе си излага и си вкарва автоголове

П.П. ако беше продал на поне 750-800, сега със сигурност нямаше да ти се струвам толкова черен :lol:
                        не бях ли достатъчно убедителен? а проди? буахахахах

Коментар

хахаха, ако аз, който ви пишеше, че се задава невиждана финансова криза и който ви пишеше, че Софикс ще падне със сигурност до 700 пункта, не съм бил прав, то нека ти и тези като теб, дето си стискате още акциите от Софикс 1950 да сте прави. нямате никакъв проблем

знам ги дотолкова, колкото очен лекар разбира от вътрешни болести, т.е. в общи линии, без детайли и подробности. а ти вместо да кажеш какво си имал точно предвид, се опитваш да се покажеш на много компетентен ли? или комплекси избиваш?

кажи сега какво имаше предвид за тези 50% провизирани кредити - ще се събират ли, няма ли? на 50% ли ще се събират? аз ли съм ти виновен, че пишеш неясно?
                          Питам те дали изобщо знаеш нещо ?

Явно не, защо ни губиш времето ?

Коментар

Може да си, няма да те анализирам, нямам данни и желание. Говоря за постове ти от времето, когато имаше макар и малък шанс да си прав, но не беше

Какво объркано виждаш при провизираните кредити (сложно и объркано, не са синоними дори и когато са в една и съща глава), наредбата за провизии знаеш ли я, а закона знаеш ли, а манталитета на клиентите...

Спомен..
                            хахаха, ако аз, който ви пишеше, че се задава невиждана финансова криза и който ви пишеше, че Софикс ще падне със сигурност до 700 пункта, не съм бил прав, то нека ти и тези като теб, дето си стискате още акциите от Софикс 1950 да сте прави. нямате никакъв проблем

знам ги дотолкова, колкото очен лекар разбира от вътрешни болести, т.е. в общи линии, без детайли и подробности. а ти вместо да кажеш какво си имал точно предвид, се опитваш да се покажеш на много компетентен ли? или комплекси избиваш?

кажи сега какво имаше предвид за тези 50% провизирани кредити - ще се събират ли, няма ли? на 50% ли ще се събират? аз ли съм ти виновен, че пишеш неясно?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Е то ако беше лесно всеки щеше да го прави Ами не е само в ретроспекция. разбира се част от влизанията и излизанията ще са грешни. Аз затова наблегнах на малката част на влизане при всеки вход и изход. И разбира се трябва и да излиза при съмнение.

маркет тайминга на пазара като цяло е почти сигурно загубена кауза. това което човек всъщностможе да контролира е съотношението кеш рискови активи.

Което е най-добре да го прави според собственото си усещане за възможностите си да посреща риск и да запазва разума си студен. Ако ще изпада в еуфории от всеки ръсти паника от всеки спад по-добре да не си губи времето. Да си намери друго хоби.

За това и се чудя на разни образи които защитават някаква позиция като матросов. Ами ако се съмняват в нея да я разкарват. Ако не се съмняват да не се надъхват, защото в един момент може и да излезе че е трябвало да се съмняват.

търгувам с акции от доста години, последните години доста повече в чужбина отколкото в България.
                              е, това вече не е класическо усредняване. това е активна стратегия: влзиаш, излзиаш, опитваш се да намалиш средната цена на акциите си.
                              класическото усредняване е това дето прави профана порки: набуха основния кеш на върха и от тогава до ден днешен само купува без да продава - по неговите думи всеки месец с почти равни суми.
                              не е ли малоумник
                              ама така е, като се опитваш да правиш нещо, за което нито си учил, нито имаш нюх.

Коментар

не бива да поставяме коня пред каруцата. първо трябва да се създаде нещо, да се произведе и тогава да се консумира.
                                затова икономиката ни сега е на този хал - защото Сульо и Пульо теглиха кредити и консумираха, без да са спечелили по 5 лева.

продигал, къде в коментара ми прочете думата "фалит"?
                                това с провизираните кредити я го изясни малко, че доста объркано си го написал. а може и аз да съм прекалено прост.

Може да си, няма да те анализирам, нямам данни и желание. Говоря за постове ти от времето, когато имаше макар и малък шанс да си прав, но не беше

Какво объркано виждаш при провизираните кредити (сложно и объркано, не са синоними дори и когато са в една и съща глава), наредбата за провизии знаеш ли я, а закона знаеш ли, а манталитета на клиентите...

Спомен..

Коментар

Working...
                                X