If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Едва ли Помня че 2009 го купувах на 3 и под 3 лв и после ги дадох на някой от вас с добра печалба така че не ми обеснявай как стават нещата.Като дойде някой на зор не го интересуват ни девиденти ни дяволи
Първоначално изпратено от panterata na pop folkaРазгледай мнение
абе не мога да ги разбера тези мажоритари защо не си подкрепят компаниите тука на борсата като цена а ги оставят така да си се сгромолясват.докога ще продължава това.то както сме тръгнали то не ни остава много до двойното дъно.а ако се натопорчи и положението със еврозоната какво правим.базикаме се със мнението на петър караиванов за софикс 80 но дано не се стигне до там че там и загубите ни ще бъдат невъзвращаеми
И защо да си подпират цената на акциите? Те са си ги пласирали да кажем на 10.00лв. и колкото по-ниска става цената, толкова по-евтино биха могли да си ги купят обратно. За тях цена от 0.01лв ще е идеалният вариант.
Ти нали продаде :-) Недей да береш грижа за инвестициите на останалите
е то да не сме продали всичко.по голямата част е във акции но като наблюдавам ситуацията въобще нищо не ми е ясно със движението на софикс през следващите примерно 3-4 седмици
абе не мога да ги разбера тези мажоритари защо не си подкрепят компаниите тука на борсата като цена а ги оставят така да си се сгромолясват.докога ще продължава това.то както сме тръгнали то не ни остава много до двойното дъно.а ако се натопорчи и положението със еврозоната какво правим.базикаме се със мнението на петър караиванов за софикс 80 но дано не се стигне до там че там и загубите ни ще бъдат невъзвращаеми
Ти нали продаде :-) Недей да береш грижа за инвестициите на останалите
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
На българския инвеститор не може да му се угоди!
Монбата подкрепя цената, всички реват ЗАЩО!
Ти питаш защо пък другите не подкрепят?
Някои компании, които имат кеш опитаха с обратни изкупувания, но според мен по-важно е сега да се съхрани "бизнеса", а цената на акциите е производна на последното!
Стария пак го сритаха грозно в края на сесията... Утре софикс пак ще бере душа.
Е чак пък ....сритаха. Първо надолу , после нагоре и пак надолу....отиграха лошите новини ,но без паника. Утре ще бъде обратното ДАХ надолу и долара нагоре , после обратното ... няколко дни
А за Софикса ... има промоции по много позиции.
това може да се напише само в ретроспекция и то от теоритик, който не е търгувал реално с акции. че тук в този форум за последните 2 години и половина поне 100 пъти е обявявано дъното и края на кризата и обръщането на тренда. сега като погледнеш назад е лесно да си кажеш: купил си Еврохолд на 8 кинта, ама после като усредниш на 0,70 стинки и на 4.35 си на фитка. ама знаеш ли на колко междинни дъна е купувал и усреднявал порки? на 7лв., на 6лв., на 5лв., на 4лв., на 3 лв., на 2 лв, на 1лв. и някоя акция да речем на 0.70 лева.
усредняването е супер пасивна стратегия за лаици.
спомен,
не искам да се заяждам, но ако ти и колегите ти от кредитните отдели бяхте мислили като одобрявахте куцо и сакатао за кредит (с уговорката,че нареждането е отгоре, но с ясното съзнание,че без раздадени пари няма бонуси и нови костюми) - то нямаше сега да сте затънали до ушите в лоши кредити. нещо като ПФ мениджърите, които пазаряха ОЦК като луди..
Добре познал си за спада - какво спечели от това? Игра ли къси на развитите пазари, купи ли си долари? Колко % увеличи капитала за тези 2-3 години?
Аз си признавам - не съм прозорлив като теб, но с един прост мартингейл сега генерално съм на + от БФБ.
успех
бертрам, поне при нас, никога не е имало бонуси за брой одобрени кредити. това малко противоречи на логиката - ако беше така, щяхме да одобряваме на 100% пусканите кредитни предложения, за да вземаме максималния бонус. друга ни е схемата за мотивация.
ние и колегите под нас , нямаме никаква вина за кредитната експанзия и отпускането на кредити на куцо, кьораво и сакато. ние сме т.нар. пчелички. има си уж мастити банкери, хора, които изготвят стратегията и политиката на банката (обикновенно се налаго дори от банката майка). ние сме едни наемници, които прокарват тази политика. всеки наемник, трябва да изпълнява чуждите нареждания. изобщо не се срамувам да го кажа. това си е самата истина и то не само в банките, а навсякъде. не може всеки да си прави каквото си иска и да настане анархия. на някои им плащат да намират клиенти, на други им се казва при какви условия да ги отпускат. тези, които са излзиали от рамките първи ги изгониха от работа, понеже още преди година и половина, портфейла от кредити им беше много лош. моя засега е добър и съм спокоен. за другите не отговарям
отностно това, какво съм спечелил - нищо не съм спечелил от спада. аз много кратно съм го заявявал. дори като пихех, че се задава невиждана криза съм изразявал надеждатада отмине бързо, че да започнем отново да печелим пари. първоначално изкарах някой лев от две движения пролетта и лятото на 2008, после го изгубих есента и зимата, после леко наваксах. общо взето фифти-фифти.
по време на подобна криза, важното е човек да успее да съхрани парите си и да спинка спокойно. аз моите ги съхраних, а иначе всичките са дошли от БФБ, но когато реално се печелише на борсата. когато времената носят загуби, предпочитам да стоя отстрани и да гледам. така е, като няма къси
Коментар