Първоначално изпратено от Shemata
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнениеПри фалит на дружество от Софикс (а и което и да е значимо за икономиката дружество, дори да не е публично) влизаме в друга хипотеза -
2. Нито в софикс нито извън софикс има дружество, което е значимо за икономиката на България. Нямаме дружество от типа "too big to fail"...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнениеПри фалит на дружество от Софикс (а и което и да е значимо за икономиката дружество, дори да не е публично) влизаме в друга хипотеза - нови дъна, W възстановяване итн. Въобще не искам да мисля в тази посока.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнениеЦените като абсолютна стойност така или иначе ще растат, въпроса е при каква инфлация (каква ще е покупателната стойност на парите). Иначе си прав че тренд лесно не се обръща... Според мен вървим към цялостна промяна на мисленето, която ще е много болезнена.... Защото и по себе си съдя - бяхме почнали да викаме малка сделка 2 млн евро (ми то тва бяха 2 декара ливада в манастирски ливади).... И сега слзаме на земята... И като отворя дебелите книги съотношенията доход/ наем/ цена на имот явно нещата си идват по местата.. Същото и с акциите - акция на предприятие със 10% фрий флоут, дето не дава дивидент, в държава със средна заплата 250 евро (тс. няма потенциално търсене от местни физически лица), отегляне на чуждестранните инвеститори, уплашени български такива, колко да струва? Спекулата е до време...Ама и аз късно се усетих и бая загуби натрупах...
Аз от години практикувам в това продажна цена/наемна цена и миналата есен реших(движен от алчност), че е време да се пусна и на борсата. Вече се нажебих здраво на 500 ама нали съм си биче, па некой беше казАл "як като бик и почти толкова умен" ... че ще стискам де и ще се уча. Нямам избор.
Междувременно февруари забърсах едно парцелче на почти четвърт цена от тази преди две години.Софиксо бил паднАл ....... ако е стока ке се върне!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНе, инфлацията е последната ти грижа. Въпросът е дали дружеството, чиито акции си купил, няма да фалира?
При фалит на дружество от Софикс (а и което и да е значимо за икономиката дружество, дори да не е публично) влизаме в друга хипотеза - нови дъна, W възстановяване итн. Въобще не искам да мисля в тази посока.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Хосе Разгледай мнениеГоворете си каквото искате, плашете малкото останали зайци с акцийки, но се вижда че зрелите круши са на привършване!
може да е смешно но ако ми се наложи на изтегля за една пералня или хладилник ще сваля банка с 5 % .... не може да е истина би казал някой немски участник в ДАХ...
Коментар
-
http://freepicninja.com/view.php?picture=00072168
след такава закуска оптимизма ми е несломим
поздрави и успех на всички
Last edited by bertram; 07.06.2010, 11:30.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнениеЦените като абсолютна стойност така или иначе ще растат, въпроса е при каква инфлацияСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jason Разгледай мнениеРапан, всичко това е вярно в общи линии, но много мечешки звучиш.
Лесно тренд не се обръща, но аз вярвам, че след три години(долу-горе) биковете ще са излезли на ливадата и ще борят здраво.
Виж за нива от 2-3 000 ще почакаме поне още 6-7 години вероятно.
Е, който издържи де.
Коментар
-
Първоначално изпратено от potten Разгледай мнениеОбикновено си прав, но не и този път.
За справка погледни търговията миналото лято. Какво виждаш? В началото на Август се скача рязко, при ниско-ликвидна търговия. То като се замисли човек е най-добрия момент за скачане, когато хората са на почивка и няма кой да разпродава
Така че защо да не надигнем нивото пак по време на отпуските?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър Караиванов Разгледай мнениесв.Нагъзаки май е решил да изкара лятото пък може и есента и зимата по нашите земи и на БФБ ?!
дошъл е за малко да види дали не сме се замогнали и обратно при богатите борси....
Тук освен от глад нищо добро не го чака с тия мижави продажби и покупки... освен ако е вегетарианец или йога и е любител на Малки пици....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнениеПреди време имахме подобен спор във форума (в малко по друга посока - недвижими имоти). Та за тия дето щели да "пълнят" на по ниски нива. Повярвай това са най големите смешници. Такива от една година ги гоня в буквалния смисъл от офиса. 99 на сто от случаите не знаят какво търсят, нито имат пари и сами себе си убеждават че това дето го търсят не им трябва... И на моите хора съм казал дори да не се срещат с подобни "инвеститори". Та не се лъжи, не се ли върнат или появят нови сериозни играчи, нито на борсатта ще тръгнат нещата, нито при недвижимите имоти. Ти да чакаш на смешника, шефче на отдел в някоя банка/застрахователно дружество/министерство дето и името не и знаеш, да изегли ипотечен кредит или да задели 10% от заплатата си и тогава да си купи, каквото и да било е чиста загуба на време....
Рапан, всичко това е вярно в общи линии, но много мечешки звучиш.
Лесно тренд не се обръща, но аз вярвам, че след три години(долу-горе) биковете ще са излезли на ливадата и ще борят здраво.
Виж за нива от 2-3 000 ще почакаме поне още 6-7 години вероятно.
Е, който издържи де.Софиксо бил паднАл ....... ако е стока ке се върне!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър Караиванов Разгледай мнениесв.Нагъзаки май е решил да изкара лятото пък може и есента и зимата по нашите земи и на БФБ ?!
За справка погледни търговията миналото лято. Какво виждаш? В началото на Август се скача рязко, при ниско-ликвидна търговия. То като се замисли човек е най-добрия момент за скачане, когато хората са на почивка и няма кой да разпродава
Така че защо да не надигнем нивото пак по време на отпуските?
Коментар
Коментар