Днес залъгващо движение на Софикс нагоре.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Някой знае ли какво стана с аукциона за 15 г ДЦК. Нито една медия не обяви нищо, посред нощ ли ще е , що ли?
http://forum.investor.bg/news/article/105967/339.htmlMind tricks do not work on me, only money
Коментар
-
Първоначално изпратено от joda1 Разгледай мнениетова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от споменЪ Разгледай мнениеприятели, днес се навършват точно 3 години от началото на една бляскава кариера на БФБ. един човек, който се превърна в легенда за всички нас, днес има повод да празнува (и да почерпи, но да не го притесняваме, че освен със студена водица в хладилника, с друго на този етап не разполага).
приготвил съм лека хронология на събитията. нека припомним творенията на този гений и да се учим от тях. неговите действия със сигурност един ден ще намерят място в учебниците по ”Не правете никога така”.
написано на 25.09.2007
както сами виждате, момента за инвестиране е прецизно подбран.
нали знаете, един парашутист ако го спуснат на Еверест, освен да хване пътя по нанадолнището, друга алтернатива няма.
07.12.2007
... и за Софикса над 2000 позна и за инфлацията над 15%. личи си, че му идват отръки финансовите дела. загубите все още не са големи и не е загубил състояние на духа. Ама малко по-надолу ...
написано септември 2008
започва да се отчайва нещо, а? ама така де, нека си ги държи, за какво му е да си продава акциите?
написано на 26.02.2009
на всеки се случва да послъже. нека не го съдим строго
от този коментар може да се убедите на какви чудесни нива е осреднявал чичо порки. от есента на 2007г. като ги е хванал акциите и до ден днешен не ги е изпуснал :-)
от 430 до 435 са най-малко 20%, че дори и повече.
за ЦКБ
напоследък на колко се търгува тази акция, че не я следя много??? От 1,40 няма как да е върнала до 1,14-1,15, щом поркито го казва.
инвестиционната общност чака с нетърпение следващите два месеца. то единият вече мина, но има още цял месец, а и стимула, който даде Пътя на родната борса не е за подценяване:
но нека не надценяваме порки. лесно е да се вихриш на фондовата борса, когато имаш стабилни месечни доходи от собствени търговски обекти като тези:
такива търговски обекти, облепени със списания и кино афиши с лепило С200, из пловдивдските села - Маноле, Оризаре, Куклен са златна мина. ако не вади от тях по 200 лева на обект месечно, па на.
В заключение:
Порке, да си ни жив и здрав. още дълги години да инвестираш на фондовата борса, защото ти си ни нужен. всяка хранителна верига се нуждае от един порки, който да стои в нейното начало.
ЖЕСТОКО !!!! БРИЛЯНТНО !!!! УНИКАЛНО !!! СУПЕР ПОУЧИТЕЛНО
Коментар
-
09:31 KAO Каолин АД 5 4.499 +2,25 %
09:30 TRACE Трейс Груп Холд АД 10 49.150 -0,41 %
09:30 HDPAT Холдинг Пътища АД 20 0.818 +2,25 %
09:30 MONBAT Монбат АД 1 6.600 +2,01 %
09:30 CENHL Стара планина Холд АД 300 2.701 +2,70 %
09:30 AFH Фаворит Холд АД 10 3.000 -6,25 %
09:30 ALBHL Албена Инвест Холдинг АД 10 6.300 0,00 %
09:30 HIDPN Хидропневмотехника АД 2 16.001 +6,52 %
.................................................. ................
Броят на купените акции и процентът на Софикс ........анализите си ги привете сами.
Коментар
-
С това слагам стоп на спора..
Та по същество - Споменъ ти видя ли това http://www.youtube.com/watch?v=4ECi6...ayer_embedded#!
Това филмче е новият хит в научните среди в САЩ. Бях го пуснал преди седмици ама не съм влизал та не съм чел отзиви (ако ако има такива).... Погледни го. Сигурен съм че ще ти допадне като качество и логика., Дава интересна гледна точка за бъдещето равитеие на световната икономика, базирано на икономически факти от началото на кризата.... После ще коментираме...
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеС настоящия пост се обръщам към г-н Петър Караиванов
Уважаеми Петре, вчера свърши пролетта на 2010 г. а Софикс е много под 2000.Така че ми дължиш бутилка "Джони Уокър" зелен етикетLife won't wait for you.
Коментар
-
приятели, днес се навършват точно 3 години от началото на една бляскава кариера на БФБ. един човек, който се превърна в легенда за всички нас, днес има повод да празнува (и да почерпи, но да не го притесняваме, че освен със студена водица в хладилника, с друго на този етап не разполага).
приготвил съм лека хронология на събитията. нека припомним творенията на този гений и да се учим от тях. неговите действия със сигурност един ден ще намерят място в учебниците по ”Не правете никога така”.
Първоначално изпратено от p0lki Разгледай мнениезатегнете коланите -> кораба излита
лично мнение -> не е препоръка за какво и да е....
Първоначално изпратено от polkiПреди година попаднах на този форум. Почти всичко изчетох - от акции и фондове , през жилища и FOREX , до “Какво да правя с .....хиляди левове или евро” и “Бисери и вицове” . Някоя и друга книга си купих, и ми станаха ясни доста неща. Миналата седмица реших и аз да се пльосна в този гьол /наречен БФБ/ и преведох една прилична сума на ДФ. Знам , че ще срещна неодобрение и пренебрежение на повечето то вас, че съм спал цяла година, и не съм инвестирал, и колко много съм изпуснал през тази година , и т.н. и т.н. Ще получа и укор , че съм се “заиграл” с ДФ , а не съм се “качил” на COBOS-а , при положение , че съм научил кои са читавите /с добър фундамент/ и кои са “избалончените” дружества.
Но каквото човек сам си надроби – ще си го сърба. Аз бих добавил само – ако е останало нещо за сърбане , де .
Проблемът при мене е другаде, а именно – казвам се Карък Каръков Каръков .
Където и да се “закача”, ако не до 3 , гарантирано до 6 месеца “далаверката” умира и следва здраво набутване. Абсолютно съм сигурен , че историята се повтаря за мене отново и отново. С отварянето на тази тема , искам да предупредя всички инвеститори на БФБ , че вече съм на пързалката, за да няма после “ама защо не каза...”.
И както обичате да се застраховате и подчертавате :
“Горното не е препоръка за купуване или продаване на акции, търгувани на БФБ.”
нали знаете, един парашутист ако го спуснат на Еверест, освен да хване пътя по нанадолнището, друга алтернатива няма.
07.12.2007
Първоначално изпратено от polkiПървоначално изпратено от polkiГледам , че до сега трима са гласували, че 03.2009 год. Софикс ще бъде по-малко от 2000. Предлагам на тримата по един облог да сключим, както и на всички останали които са на това мнение. Чакам мераклии.
Но никой не се обажда от тези осем ? Срам ли Ви е ? Що ли ?
Само инфлацията през следващите 15 месеца ще е над 15 % . Поне това не сметнахте ли ?
написано септември 2008
Първоначално изпратено от _1912_Продължава обработването и облъчването на аудиторията с една единствена цел - продавайте.
И всеки ден хората продават. Масовата терапия дава резултати. Но имам един въпрос :
КОЙ КУПУВА АКЦИИТЕ НА ПРОДАВАЩИТЕ ???
Че то не може само да се продава- насреща някой трябва и да купува
и те купуват
Кои са тези "балъци" които купуват на тези нива - П/Е под 10 при развиваща се икономика ?
Всеки си гони неговите интереси тук и защо аз сега да продавам ???
За да могат Пеньовците да купуват ли ?
Не, не и не - тази няма да стане . Нищо няма да продам .
Единствено ще допълвам акции както по-долу прави и колегата Arxangel.
Всички които призовават за продажби на акции са хора без една акция - защо ли толкова са се загрижи тези хора за моите акции ???
ЗАщо ли плача им стана толкова истеричен последните дни - като на жени в менопауза ???
Дали не усещат и те , че това са последните дни в които могат купят на тези наистина заслужаващи си за инвестиране нива ?
Подчертал съм думата инвестиране , а не съм употребил думата спекула- защо ли ?
Какво ще стане с моите акции ако си ги задържа ?
Парите които взема при евентуална продажбата на акциите - какво да ги правя ? На депозит ли да ги оставя
Защо на горните ми въпроси не отговорят Пеньо, АНАЛизатора, психично болния с няколко ника - все хора без акции , притесняващи се за нашите акции
Къде бяха тези хора да ни информират преди една година да продаваме ? - Дали точно те /с другите си никове/ не викаха най-силно ЪП ЪП ЪП за да продават тогава те ???
Защо тези "доброжилатели" не ме питат дали съм добре със здравето, дали не съм настинал от дъжда, дали не ме боли главата от препиването онази вечер , а се интересуват само дали съм продал акциите ми ???
Как така става хем не ме харесват , хем не ме познават , а са толкова загрижени за акциите ми
Дали пък харесват и целта им е да вземат без пари нашите акции !!!!!!!!!!!!!
написано на 26.02.2009
Първоначално изпратено от polki
аз излезнах септември 2007 /малко рано, че не издържах/ и започнах за влизам пак малко рано , че пак не издиржах в края на януари 2008 година
Първоначално изпратено от _1912_Първоначално изпратено от ATILAПървоначално изпратено от _1912_Шест поредни зелени сесии за СОФИКС - кратка справка показва , че такова чудо не е било от септември 2007 :-)
Значи това била причината за липсата на танцов състав "АПОКАЛИПТИКА" ................................ с едно единствено изключение , де
Но днес и онзи гьонсурат го няма
Да купувам ли! Да чакам ли още!
Ха-ха!
Чакайте! Чакайте!
Дали ще могат да купят:
- Неохим - на 49.00
- Одесос на 205.00
- Оргахим на 153.00
- Хим - на 7.55
- Еврохолд - на 4.56
- Индустр. хол на 5.50
- Борда - на 4.50
и т.н......
Ха-ха!
не е дали да купува или да чака , а дали да разваля депозита или да не го разваля
то им се купува , но паричките са на депозит , а ако развалят депозита ще загубят цялата им далавера от последните 6 месеца
Първоначално изпратено от polkiДо края на месец януари очаквам ръст при Софикс с около 20%
Успех на всички през 2010 година
за ЦКБ
Първоначално изпратено от p0lki Разгледай мнениескоро цени от 1.10-1.15 няма да има дори и софикса под 400 да падне - така, че кибиците да си разделят тревата с крантите си и да се молят на шаманите си
а някои дами никога няма да дочакат да ми купят акциите под левче, че и да снимат с тях
инвестиционната общност чака с нетърпение следващите два месеца. то единият вече мина, но има още цял месец, а и стимула, който даде Пътя на родната борса не е за подценяване:
Първоначално изпратено от p0lki Разгледай мнениеиндекса е над 400 , но ти още не си го разбрал -> следват два чудесни месеца за инвестиралите на БФБ - затягай коланите ........ следваща спирка 525
Първоначално изпратено от polkiПървоначално изпратено от meche_cveti93мече, това за боядисването е разбираемо
накрая си събират боклуците и искат някой друг да им оправя щетите - в последните години нещата си дойдоха на местата, след включване на съответната точка в договора
В заключение:
Порке, да си ни жив и здрав. още дълги години да инвестираш на фондовата борса, защото ти си ни нужен. всяка хранителна верига се нуждае от един порки, който да стои в нейното начало.Last edited by споменЪ; 25.09.2010, 12:55.
Коментар
-
Всяка цивилизация се движи не само от политически и културни фактори, но и от емоциите, направляващи хората в нея. Надеждата ги води напред, унижението - назад, а страхът ги сковава, пише френският мислител и политолог Доминик Моаси в книгата си "Геополитика на емоциите".
Това е много,ама много поучително.
Коментар
-
Чиновници кадруват на борсата
Виктор ПАПАЗОВ, един от основателите на Българската фондова борса, пред Емил Петров
- Г-н Папазов, на 13 септември акционерите на Българската фондова борса (БФБ) приеха решение държавата да увеличи дела си в институцията над 50%, като само тя купи допълнителните акции по номинална цена. Седмица преди това в. “Уолстрийт джърнъл” публикува ваша статия, в която се противопоставихте на т.нар. национализация. Защо?
- Опитах се да предупредя да не се прави нещо, което ще има лоши последствия за държавата и за всички нас. Нека да минат 6 месеца или година и ще видим резултатите.
Колкото до противопоставянето, не само аз, а всички чуждестранни акционери и някои български гласуваха на събранието “против”, независимо че се въздържаха да изразят официално позиция. Булбанк - като един от големите акционери, гласува със своите акции “за”, а по пълномощие на NASDAQ- OMX, които имат 180 000 акции, гласуваха “против”. По същия начин гласуваха и RC 2, един от основните собственици на “Оргахим”.
Разбирате ли, това е уникален прецедент в историята - национализация на борса. Приватизации е имало и в момента текат подобни процеси, но национализация на най-капиталистическата структура?!...
- Как беше създадена БФБ?
- Тя се създаде на 9 ноември 1991 г. под името Първа българска фондова борса (ПБФБ) и беше изцяло частна инициатива. Като учредители в началото влязоха няколко банки и финансови къщи.
Аз съм акционер от ден първи. След това в рамките на година - година и половина всички банки и финансови къщи станаха акционери, като учредителите разпродадоха акциите.
От 1992 г. избухна борсоманията. Появиха се фондови и стокови борси едва ли не във всяко градче и паланка, даже в Раднево имаше транспортно-фондово-стоково-зеленчукова борса.
През 1995 г. се прие първият закон за ценните книжа, който постави ясни и много високи изисквания към операторите. През 1996 г. в ПБФБ се вляха борсите от Велико Търново, Пловдив, Русе и Варна и се обединихме в Българска фондова борса. Капиталът се вдигна на изискуемите 100 млн. лв. и през пролетта на 1997 г. внесохме документи за получаване на лиценз.
- Кога държавата влезе в борсата?
- По време на правителството на Иван Костов държавата реши да участва като акционер със сериозен дял, в противен случай ни беше заявено, че няма да получим лиценз. Така получи дял от 49%, срещу което апортира сградата на бившия театър “Ренесанс”, сега “Син сити”. Колкото и да не ни е било приятно, държавата тогава постъпи почтено към акционерите, защото оцени борсата на 1 млрд. стари лв. и респективно направи съответния по стойност апорт.
През 1999 г. в БФБ се вля и Софийска фондова борса, и така делът на държавата падна от 49 на 44%. Но БФБ винаги е била частна структура. Сега не знам кой какви сметки си е направил, но предполагам, че ще има много неприятни изненади.
- Какви например?
- Много са. Представете си, вие сте финансов министър, а аз съм новият инвеститор, на когото се опитвате да продадете борсата. Казвате - ето 51% по 10 лв. на акция. Аз ще попитам: “Как ще аргументирате тази цена, след като само преди 3 месеца вие купихте акциите по номинал от 1 лев? Какво се промени за този период? Пазарът ли, търговията ли тръгна?” Много е вероятно да се наложи да продават дори под номинал.
Да не говорим, че като държавно предприятие борсата ще трябва да спазва всички съответни регулации, включително за разходи, работни заплати, обществени поръчки и т.н.
Така че не виждам нито един положителен аспект на това, което се направи.
- Едно от обясненията за увеличаване на държавния дял е, че инвеститори зад граница се точели да превземат борсата ни.
- Сигурен съм, че много борси имат принципен интерес към нашата. Въпросът е дали в момента искат и са готови да я купят. Враждебното изкупуване е несериозен аргумент, защото по закон без разрешение от Комисията по финансов надзор никой не може да има повече от 5% от капитала на БФБ. На всичко отгоре, ако някой успее все пак да събере значителен обем акции, критичните 5-10% ще му излязат доста скъпи.
Подобен сценарий за превземане е възможен само на теория, не и на практика. Останалото е приказки за наивни и невежи хора.
- Какво се промени през последната година на борсата?
- Нищо. Ако помните, миналото лято се обещаваха грандиозни неща: как ще се приватизира през борсата - енергийни дружества, “Български енергиен холдинг”, “Булгартабак”, какво ли още не. За година и 3-4 месеца има ли една приватизационна сделка? Няма. Има ли дори една сделка, която поне да е започнала да се готви? Не. Единственото, което се случи, е да сменят съвета на директорите.
Доживях да чуя колко била лоша търговската платформа на “Дойче Бьорзе”, защото била направена за пазар, който бил във възходящ тренд. Ами тогава да вземем система от Сомалия, която е подходяща за пазар с низходящ тренд.
- Има теория, че държавата получава кредит на доверие от останалите акционери, защото те таят надежда да листва атрактивни предприятия. Смятате ли, че това ще стане?
- Едното няма нищо общо с другото. Нека някой ми даде разумно обяснение какво пречи на държавата да пусне тези акции и сега?
Ако държавата искрено иска да развива пазара, да го направи. Ако не иска, да го остави на мира той да прави каквото иска и може. При пазарната икономика, който не е жизнен, умира.
Много е тъжно, но вероятно борсата започва да губи значение, защото много малко хора реагираха на това, което се случва. А иначе обещанията на държавата да пусне атрактивни акции и да развие пазара ще се сбъднат точно толкова, колкото се сбъднаха обещанията за балансиран бюджет, бързо влизане в еврозоната и всички други несбъднати мечти на финансовия министър.
- Как виждате развитието на пазара оттук нататък?
- Кой нормален човек ще влезе на пазар, в който държавата току-що се е отнесла по такъв начин към фондовата си борса? Ако вие сте чужденец и видите или прочетете това, ще влезете ли в България?
- Смятате, че това решение ще отблъсне инвеститорите от български акции?
- Да, разбира се. След като държавата прави каквото си иска, като разводнява дела на миноритарните акционери, това какъв пример дава? Ситуацията е изключително сложна и тежка. Не виждам ясна философия и действие от страна на държавата за развитието на борсата. По-скоро има някакъв хаос.
- Но защо трябва да чакаме от държавата да оправи борсата?
- Защото, след като през 1997 г. стана основен акционер, държавата започна сериозно да влияе на управлението на борсата. Оттогава то е функция на вижданията на финансовия министър. Когато Симеон Сакскобургготски дойде на власт, в съвета на директорите на БФБ се върнаха хората, които са създали и развивали пазара. Нямаше нито едно изявено политическо назначение, с изключение на представителя на Министерството на финансите.
А сега имаме едни чиновници, които кадруват по неизвестни критерии и защитават неизвестни интереси... За мен по-страшното е, че никой от акционерите - инвестиционните посредници и българските банки, не застана да си защити интереса.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=619808
Коментар
Коментар