If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За нашата борсичка /ако изобщо е останало нещо от нея дотогава/ виждам едно дъно през 2013 година и още по-голямо дъно през 2017... Дотогава /ако изобщо е останало нещо от нея дотогава/ дружествата влизащи в софикс ще се сменят многократно, така че с конкретна цифра не бих се ангажирал!
Кажи първо къде виждаш връх Иначе така само дъна някак си няма логика.
ако трябва да сме прецизни и точни дъното на фондовите пазари беше февруари 2009
За нашата борсичка /ако изобщо е останало нещо от нея дотогава/ виждам едно дъно през 2013 година и още по-голямо дъно през 2017... Дотогава /ако изобщо е останало нещо от нея дотогава/ дружествата влизащи в софикс ще се сменят многократно, така че с конкретна цифра не бих се ангажирал!
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
аз уточнението го направих за многоуважаемия SPART който като ментора си Роджърс няма едно положително или оптимистично мнение сред 1450 поста след регистрацията си от преди година и половина
ти просто си се подвел по написаната от него 2008 година
Това е абсолютно вярно и касае темите около БГ ( БФБ и пр. ) . Предпочитам " недоизказаността " и негативизма като част от Голямата Истина , отколкото представяне на аргументи и факти неподходящи , меко казано , за публичен форум ....Относно 2008 г. - приема се защото след фалита на Лемън беше началото на края и засега 2009 .г беше маркет- дъното , както правилно си отбелязал ...
Положителните ми коментари са писани по други теми , но това в момента е без значение .
ПС : Благодаря все пак ,че чат-пат ме четеш !
ППС : Роджърс е от Бандата на Шорош ,а тя не бива да се подценява .
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Ами ТРЕВOЖНО бе пернатко, тревожни. Кой привлича ресурс с висока лихва при положение, че няма на кой да отпусне кредит? И за какво са му тогава тези средства?
А БФБ и ЦД когато ги продадат, ми се обади да поговорим. За добри намерения не си струва. Те всички мажовци ви взеха кинтите с ИПО-та базирани само на добрите им намерения. Те си останаха с намеренията, а вие с хартийки струващи между 5 и 100 пъти по-ниско отколкото ги закупихте
Помисли върху това
Нещо грешиш Петре.Дано не съветваш така и клентите сиПИБа отпусна 318мил за КРЕМ.......Не случайно са им били високи лихвите по депозитите.Просто е трябвал ресурса.Друг е въпроса колко е уместно това
Значи има надежда за покачване на индекса: Имам предвид, че 6% от 6 милиона калпака = 360 000 души. А в момента не ми се вярва да има повече от 40 000. Откакто започна кризата Половината си биха шута, от 2007 досега.
Уви сметката трябва да е по-скоро 6% от 2.5 млн. работещи, защото на децата и пенсионерите не можем да разчитаме да инвестират на борсата, т.е. към 150000!
Значи има надежда за покачване на индекса: Имам предвид, че 6% от 6 милиона калпака = 360 000 души. А в момента не ми се вярва да има повече от 40 000. Откакто започна кризата Половината си биха шута, от 2007 досега.
И 0.02% да са, важното е да са правилните българи!
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Ако трябва да сме съвсем прецизни от тогава е можело да вземе да приказва други неща.
Аз поне на хора които дрънкат все едно и също просто не обръщам внимание.
аз уточнението го направих за многоуважаемия SPART който като ментора си Роджърс няма едно положително или оптимистично мнение сред 1450 поста след регистрацията си от преди година и половина
ти просто си се подвел по написаната от него 2008 година
Ами ТРЕВЕЖНО бе пернатко, тревожни. Кой привлича ресурс с висока лихва при положение, че няма на кой да отпусне кредит? И за какво са му тогава тези средства?
А БФБ и ЦД когато ги продадат, ми се обади да поговорим. За добри намерения не си струва. Те всички мажовци ви взеха кинтите с ИПО-та базирани само на добрите им намерения. Те си останаха с намеренията, а вие с хартийки струващи между 5 и 100 пъти по-ниско отколкото ги закупихте
Помисли върху това
Е айде,чак тревожни не са,даже са оптимистични...нооо всеки има възгледи.
На кое от ипотата,щото те дребните с колко да са участвали,те повечето бяха презаписвани по няколко пъти,ако търгуващия на дребно спекулант има 5 цифрена сума тогава за участие то би записал съвсем малко,това си е пазар все пак.
Тук по голям проблем имат институционалните и техните свързани лица(на мажо).
Те имат по стотин хиляди бройки.?????
Продажбата на БФБ и ЦД,ти предлагам да я проследиш и ни информираш как върви процеса.
Това би довело до по малко пречки пред движението на капиталите,от това имат интерес и мажовците,тоест някои от тях сега тепърва ще трябва да е доказват корпоративна култура.
Компаниите създадени около 1997 преди 13г. качени в последствие на борсата ни са дали някои по няколко хиляди процента доходност,примери:
албена,крз одесос,златни пясъци и др.
И да махнем инфлацията за 13г.
Това няма как да се подмине.....тоест пак не е тревожно.
Снощи Инвестор Роджърс препоръча по CNBC шорт на развиващите се пазари във връзка с новата US-дългова криза и по-ниско дъно отколкото онова през 2008 г....
Той повтаря едно и също от 2008....
ако трябва да сме прецизни и точни дъното на фондовите пазари беше февруари 2009
Ами ТРЕВOЖНО бе пернатко, тревожни. Кой привлича ресурс с висока лихва при положение, че няма на кой да отпусне кредит? И за какво са му тогава тези средства?
Помисли върху това
Снощи Инвестор Роджърс препоръча по CNBC шорт на развиващите се пазари във връзка с новата US-дългова криза и по-ниско дъно отколкото онова през 2008 г.
Оптимизъм забравете ! Лозунгът е : "Всичко на половин цена за килограм ! "
Той повтаря едно и също от 2008. И аз съвсем спокойно мога да кажа какво ще каже той, като се появи някъде. Кефи го Китай, не го кефи Индия, кефят го комодитис и всичко друго заслужава да се срине, ФЕД са идиоти, европейците ще фалират. Като счупена грамофонна плоча е. Все едно един Китай може само да бъде добре.
"Българите се страхуват да инвестират на БФБ, показват данни от изследване на нагласите за инвестиции във финансови инструменти на Института за икономически изследвания на БАН. Причината за това е ниската информираност на повечето българи за ценните книжа.
Според данните на института половината българи не биха инвестирали в акции или други ценни книжа при никакви условия.
Изследването е проведено сред 2000 души през месеците май и юни миналата година.
90% от хората никога не са притежавали акции от български дружества, сочи изследването, а 90% от хората, които някога са имали подобни инвестиционни инструменти, са ги придобили от масовата приватизация. Повечето от тях обаче не знаят какво се е случило впоследствие. Причината за това, според ръководителя на института Митко Димитров, е че собствениците на бонове след придобиването им, са ги предали за управление на фондове, но не са получили дивиденти.
Според данните от изследването българите предпочитат да влагат парите си в нискорискови инструменти и да правят инвестиции, насочени към бъдещето. Според института 58% от българите биха инвестирали в недвижимости, 32% - в банков влог и останалите 20% в образование. Нараства и процентът на хората, инвестиращи в пенсионни фондове."
Снощи Инвестор Роджърс препоръча по CNBC шорт на развиващите се пазари във връзка с новата US-дългова криза и по-ниско дъно отколкото онова през 2008 г.
Оптимизъм забравете ! Лозунгът е : "Всичко на половин цена за килограм ! "
две години вече чакаме да се сбъднат предсказанията му и все някога това ще стане
Джим Роджърс: Пазарите са готови да се сринат отново
30.05.2009 09:36
Инвестиционният гуру Джим Роджърс смята, че предстои сериозна корекция във фондовите пазари, която ще има сериозни последици за щатската валута, която от доста време насам се базира на хартия, а не на стойността на реално произведени блага.
Според Джим Роджърс фондовите пазари ще достигнат нови дъна по-късно през тази и следващата година, защото ралито от началото на март е било подхранено до голяма степен от наливането на новонапечатани пари от централните банки в икономиката. В същото време фундаменталните проблеми на икономиката, в това число свръхконсумацията и нарастващата задлъжнялост, остават неразрешени.
2009 и 2010 фондовите пазари не стигнаха нови дъна, а от 2011 е минала само половината --->>> има време все още
........................ ако не тази година, то следващата година пак ще опита да повтаря мантрата си
Коментар