IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнение
    Някои мастити анализатори смятат че българските хартии са на високи цени като забравят или не че има компании като Пълдин холдинг където консолидираната печалба за 2010 е в пъти по-голяма от пазарната капитализация и освен това дават дивидент.Хубаво че умните хора ми казаха че акциите са надценени защото аз не знаех.Сега да не вземете да купувате тоя холдинг че аз го дебна в засада за да купя още по-евтино ама няма.
    Това с Пълдин си го нашвяткал в няколко теми вече - какъв се явяваш ти в тая компания че и правиш толкова масирана реклама?

Коментар

• Някои мастити анализатори смятат че българските хартии са на високи цени като забравят или не че има компании като Пълдин холдинг където консолидираната печалба за 2010 е в пъти по-голяма от пазарната капитализация и освен това дават дивидент.Хубаво че умните хора ми казаха че акциите са надценени защото аз не знаех.Сега да не вземете да купувате тоя холдинг че аз го дебна в засада за да купя още по-евтино ама няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от forman777 Разгледай мнение
        Колкото те стават по голями в мислите си, на хората пенсиите стават по малки. Не си спомням изявление на Бъфет или Сорос, че са голями, но те какво са пред нашите герои.
        +5
        МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Колкото те стават по голями в мислите си, на хората пенсиите стават по малки. Не си спомням изявление на Бъфет или Сорос, че са голями, но те какво са пред нашите герои.

Коментар

• еййй, станали големи за България бе... немам думи...

Тия хубавци от ПФ решиха че са станали големи гурота, и хукнаха да инвестират в чужбина...сега тренд 2 години нагоре, ама ша свърши, тогава ще ги видим колко са големи... ех, България им била малка...

Да добавя, оплакват се от нашия пазар. Абре момко, нали ВИЕ бяхте пазара бе, ВИЕ бяхте големите играчи. Осрахте се, и сега пазара ви крив. Ми вие го съсипахте, първо надувахте балони, после ги спихнахте до нулата, и сега нямало ликвидност. Ми как да има, затрихте де що инвеститор и вложител имаше.

А за можоритарите, не си прав.
            Значи вие нямате топки да им извивате ръцете, има лостове в закона, аз не съм чул някой ПФ да се е напънал нещо да блокира я решение на ОСА, я сделка на свързани фирми... вие си траете, чакате мажо червен килим ли да ви опъне?!?!?

А пък редовната приказка е, нещем да влизаме в конфликт... НЕЩЕТЕ ЩОТО не са вашите пари!!!

А да ви припомня ли как записвахте ИПО-та, облигации на свои хора или срещу подкупи!?!? това пазар ли е а? така ли се управляват чужди пари?

ей я на, доходността ви

Първоначално изпратено от forman777 Разгледай мнение
            Заплатите си вървят защо да рускуват. По лесно е да казват , че пазарите не стават
            Last edited by dex; 28.02.2011, 23:58.

Коментар

• Заплатите си вървят защо да рускуват. По лесно е да казват , че пазарите не стават

Коментар

• Здрасти Тони, мен ако питаш трябва да се обърне внимание на няколко неща от интервюто:

Причината е, че вече станахме достатъчно големи, толкова големи, че ни е трудно да оперираме адекватно на нашия пазар!
                Вярно, Голямата мечка вече подробно е коментирал големите и БФБ, и аз няма да се пробвам да добавя нещо.

Да влизам на пазара, за да инвестирам 5 хил. лв., е безпредметно, тук максималната сума, която можеш да вложиш, е между 100 и 200 хил. лв. в един пакет акции. А това прави около 0.01% от активите ни. Тогава защо да трупаме такива компании в портфейлите си, да се налага да ги следим, да гледам какво прави мениджмънтът, при положение че акциите и двойно да скочат, те ще станат 0.02% от активите. Ефектът върху целия ни портфейл ще е минимален.
                Разбирай, мързи ни да се занимаваме с глупости, законодателят ни е вменил правото да привличаме непрестанен кеш от българските данъкоплатци, но никъде не казано че трябва да ни пука за местните компании избрали да са публични.

Друго важно нещо е ефектът на търсенето и предлагането - когато предлагането е по-малко от търсенето, нормално е..
                А защо според него това не важи за акциите, а само за ДЦК, не знам

Като цяло, предвид някои техни инвестиционни решения от миналото лято и не само, не бих казал че съм безпристрастен, така че просто си умувам. Понеже изглежда пич и си е позволил откровен изказ, не бих искал да го питам дали намира за особено атрактивни определени пазари, които макар и по-добри от БФБ като ликвидност са далеч от световните Бенчмарк

Коментар

• Парен каша духа....но докога
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                    На мен ми се издигна в очите като единственият човек до сега платил коректно форумен бас и то на сериозна сума... За това си трябват "топки"..
                    Това е вярно....

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                      Това директно е за "Бисери и вицове".....
                      На мен ми се издигна в очите като единственият човек до сега платил коректно форумен бас и то на сериозна сума... За това си трябват "топки"..

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana
                        ПС. Полки ти поне си достоен и коректен мъж - недей да правиш подобни работи (и онзи ден със споменъ...). Знам че се майтапиш, но рискуваш без да искаш да навредиш на някой във реалният свят.
                        Това директно е за "Бисери и вицове".....

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                          Бърти, това че се връщаш оттам значи само че си се провалил на тези пазари. Не се опитвай да ми наливаш акъл ако обичаш - особено при това положение
                          Нищо не е ийзи... нито е било.
                          Тоз Миро!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            миро,
                            аз това за 'бързите пари' го казвам, защото идвам оттам накъдето си тръгнал.. разбирай ме както искаш..не се заяждам.
                            хората си имат хубава приказка " easy come - easy go "

успех
                            Бърти, това че се връщаш оттам значи само че си се провалил на тези пазари. Не се опитвай да ми наливаш акъл ако обичаш - особено при това положение
                            Нищо не е ийзи... нито е било.

Коментар

• http://www.investor.bg/news/article/113203/339.html

Ето нещо което е показател за миналите разпродажби.... а не мечи или бичи капан.

Така ,че осторожно да не се изтеглят и купувачите по набадените позиции....
                              ЕУБГ - купувача го направи за СОФИКС...

ССВ - има интерес
                              Стара планина ... пази се цена в края на месеца...
                              Така че играта според мен още е на кантар....

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                миро,
                                аз това за 'бързите пари' го казвам, защото идвам оттам накъдето си тръгнал.. разбирай ме както искаш..не се заяждам.
                                хората си имат хубава приказка " easy come - easy go "

успех
                                +1
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Working...
                                X