IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Факушке, може би аз не съм го написал много добре, но въобще няма предвид това което ти си подхванал.За това, дали им дават по-големи отстъпки при покупктата на автомобили.Аз не зная, но вероятно всичко е въпрос по-скоро на някакво уеднаквяване при всички производители на отстъпките и вероятно всичко зависи по-скоро от количествата които заявяват.
    Въпросът ми е в друга посока.
    Гледай сега.
    Най-важното за продажбата на едидн автомобил, извън премиум класа кое е, цената разбира се.
    Там марката не влияе така както в премиума, и хората имат определен бюджет и търсят да се наместят в нега.
    Е, имам и понякога сентимент, но когато сентимент и пари влезнат в единборство, парите често побеждават.
    И как един автомобил се прадава в България.Чрез реклама.Чрез много реклама.За да разбере някой от Полски Тръмбеш, че тази кола я има, той трябва да прочете в Ауто Билд рекламата, или в Ауто форум или в Плейбой, или в Максим, или пък да чуе по радиото,или направо да я види я на някой билборд, я по телевизията.
    За да се продават колите, трябва да се инвестира в агресивен маркетинг.Така е при други стоки, където предварително е ясно, колко процента отиват за маркетинг.
    На границата в България, едно марково уиски, струващо по магазините 25-30 лева не се внася за повече от 1-2 долара.Всичко друго е дистрибуции, реклама, маркетинги, рязходи за какво ли не.

Колко отсъпка може да договори Тойота за тази марка и колко отстъпка може да договори Еврохолд за 10 марки, или повече?
    А в други сфери дали големината им ще им помага за по-добри цени?
    Май да.
    За вноса, по-скоро не, или всич(ко зависи от маркките.
    Те може би печелят от това, че с тези марки с които работят,на повечето, заводите са много близо до България.Това е фактор сериозен.Дава им гъвкавост и разходите са по-малки.
    Да не влизам повече в тази сфера, но няма нужда да се хвърлят енергии в това, кой производител има повече продажби в света.Е, това не са нещо които ни касаят тук.Вяжно е как са нещата в България и още по-важно е, дали прави добра печалба от тази марка някой.
    А и енергията трябва да е съсредоточена в променими и обозричи неща.Нямам как Еврохолд да способства за драстично увеличаване на продажите на коя и да е марка.Важното е да приви добри кинти като ги дистрибутира.
    Линковете ти са старички, но това ти го знаеш

Коментар

• проди, знам, че е трудно да го преживееш: аз купил на ИПО-то и продал на средна около 8 кинта, после купил на 90 ст. и продал на 1,40лв., а ти ... нека помълчим в чест на твоята финансова памет
      бас държа, че не е никак леко да изгледаш целия този срив от 9 кинта и нещо до 80 и няколко стинки и да пълниш и осредняваш през цялото време. затваря останалите позиции, които се оказаха много по-качествени от еврохолда, за да сваля средната тук. накрая загуби и от еврохолда и от продажбата на малкото си качествени акции.
      знам, че не ти е лесно, но не съм ти аз виновен проди. ако ме беше слушал преди 3 години и ти сега щеше да си весел като мен. и с тлъст депозит

Коментар

• икономика.бг, нали те вълнуваха хората, които живеят във форума. ето, единият от тях се появи. смисълът на неговото съществувание е да следи темата за еврохолда и да брани отчаяно стопените си до екзистенц минимум, инвестиции. казвам инвестиции, понеже всеки влизаше на върха на Софикс с идеята да забогатее набързо, но впоследствие стеклите се събития ги превърнаха от краткосрочни спекуланти в дългосрочни инвеститори. ама те бърза работа нямат. а и по-добре ли е да държиш парите си на тлъста лихва 3 години? къде по-приятно е да си горд акционер на компания, чиито акции са се сурнали от 9 кинта и нещо до 80 и няколко стинки.

проди, бас държа, че отчетите си си ги принтнал и стоят залепени по стените из вас. гледай отчетите проди, гледай ги. ама не е зле и една ценова графика за последните 3 години да си принтнеш, че да видиш реално къде си бил и къде си сега.

Коментар

• Първоначално изпратено от споменЪ Разгледай мнение
          ще ме уморите от смях бе хора. когато някой се базика с вас: нивото на форума паднало, когато някой ви зададе неудобни въпроси, но по темата: елелементарно разсъждавал. обаче видите ли, не го оборват с аргументирани и гениални разсъждения, че да ни покажат колко е елементарен.

най ми е забавно, като чета коментари от неикономисти, които уж признават, че не са достатъчно компетентни, но в същото време се мъчат да звучат като нобелови лаореати по икономика.

интегриран бизнес, ала-бала. за 3-4 години видяхме резултата. добре, че се появи кризата, че да имаме виновник, който да отвлече вниманието от некадърния бизнес модел на някои хора.
          дистрибутирали цели 11 марки. и какво от това, след като държат само 13% дял от продажбите. това предимство ли е или недостатък? предимство би било, ако бяха дистрибутор на голям пазар (САЩ, Германия, Русия), но тук - едва ли. едва ли е предимство да продаваш 11 марки, като пръснато по шоуруми, от отделни марки имаш по 1-2 продажби месечно, че дори и тримесечно. дали е много рентабилно откъм заплащане за висококвалифицирани дилъри? дали един човек е в състояние да познава характеристиките на 11 марки автомобили с по 5-6 модела? а дали е финансово изгодно да държиш на заплата дилъри за всяка марка, които ти продават по 1-2 на тримесечие?

я запознатите да кажат, при този спад в продажбата на нови автомобили и в секторите застраховане и лизинг, дали спецификата на бизнеса позволява да се намалят пропорционално разходите? малко трудно, нали? наистина е малко трудно, там където съотношението постоянни : променливи разходи е в полза на първите. независимо от спада в продажбите лихвите по кредитите си вървят, разходите за труд могат да бъдат орязани предимно от към намаляване на заплатите (ама тогава знаем кои служители ще останат и кои ще се преместят при конкуренцията). това не е шивашка фирма, че като намалеят продажбите и да освободят половината шивачки. тук кого да освободят? единият дилър в шоурума ли? че той си е бил един и преди кризата.

сега режат живо месо от себе си (производствените дружества), за да спасят тялото. скоро очаквам и от нерентабилните марки да започнат да се освобождават и онези графики дето ги пействате (със структурата) да стават все по-малки.
          +1

Коментар

• ще ме уморите от смях бе хора. когато някой се базика с вас: нивото на форума паднало, когато някой ви зададе неудобни въпроси, но по темата: елелементарно разсъждавал. обаче видите ли, не го оборват с аргументирани и гениални разсъждения, че да ни покажат колко е елементарен.

най ми е забавно, като чета коментари от неикономисти, които уж признават, че не са достатъчно компетентни, но в същото време се мъчат да звучат като нобелови лаореати по икономика.

интегриран бизнес, ала-бала. за 3-4 години видяхме резултата. добре, че се появи кризата, че да имаме виновник, който да отвлече вниманието от некадърния бизнес модел на някои хора.
            дистрибутирали цели 11 марки. и какво от това, след като държат само 13% дял от продажбите. това предимство ли е или недостатък? предимство би било, ако бяха дистрибутор на голям пазар (САЩ, Германия, Русия), но тук - едва ли. едва ли е предимство да продаваш 11 марки, като пръснато по шоуруми, от отделни марки имаш по 1-2 продажби месечно, че дори и тримесечно. дали е много рентабилно откъм заплащане за висококвалифицирани дилъри? дали един човек е в състояние да познава характеристиките на 11 марки автомобили с по 5-6 модела? а дали е финансово изгодно да държиш на заплата дилъри за всяка марка, които ти продават по 1-2 на тримесечие?

я запознатите да кажат, при този спад в продажбата на нови автомобили и в секторите застраховане и лизинг, дали спецификата на бизнеса позволява да се намалят пропорционално разходите? малко трудно, нали? наистина е малко трудно, там където съотношението постоянни : променливи разходи е в полза на първите. независимо от спада в продажбите лихвите по кредитите си вървят, разходите за труд могат да бъдат орязани предимно от към намаляване на заплатите (ама тогава знаем кои служители ще останат и кои ще се преместят при конкуренцията). това не е шивашка фирма, че като намалеят продажбите и да освободят половината шивачки. тук кого да освободят? единият дилър в шоурума ли? че той си е бил един и преди кризата.

сега режат живо месо от себе си (производствените дружества), за да спасят тялото. скоро очаквам и от нерентабилните марки да започнат да се освобождават и онези графики дето ги пействате (със структурата) да стават все по-малки.

Коментар

• Първоначално изпратено от ikonomika.bg Разгледай мнение
              ...
              Добре казано.
              .
              Ами тойота беше първото за което се сетих със значителен дял. Засега те се движат в световен мащаб (САЩ, Европа) между 10% - 16%.
              Което означава, че едва ли тук в един момент процентно ще почнат да купуват например повече фиати да речем...
              ...

Наистина ли мислиш, че понеже продават много марки коли получават отстъпки от производител?
              Звучи така: От Рено казват: 'мхмм, вие продавате коли и на конкуренцията, я да земем да ви дадем една отстъпка...' От другите компании - същото.
              Странно, нали?
              ..

Виж тук: 70% спад при продажбите на коли на лизинг през 2009-та
              и тук: Август е петият пореден месец на спад в търговията в Европа
              Та колко процента е спада досега сравнен с 2008? А има и още да пада.

Да помислим при 20-30% ръст на пазара на нови автомобили в близкото няколко годишно бъдеще, с колко процента ще растат продажбите и съответно печалбата на една една такава интегрирана компания и с колко на една компания която е представител на само една или две марки и която не предлага интегриран продукт.
              Та колко години с по 30% ръст ще трябва за може не да печели, а просто да не е на загуба? Ще чакат ли банките?

А ето как се движи тойота на щатския пазар:

Подобна е и в Европа.

Така че тези за интегрираната структура нещо май издишат.

ПС
              берта, от теб очаквам нещо задъълбочено тези дни... Някаква мъдра мисъл...

Коментар

• А защо да не е допустима конструктивната критика?
                Както глупостите остават в архива, така и конструктивната критака остава там.

Който има в главата си повече, може и сам да си направи сметката, който няма, може и да търси убеждение или самоубеждение във форуми, но мисълта ми беше, че когато всеки ден пишеш ли пишеш едно и също, и дуднеш до небето, как нещо е много готино или как нещо е много лошо, и се превръщаш в мерудията на всяка манджа-тема, никой вече не те взима насериозно, а те възприема само като маст от пейзажа.
                Като рекламите примерно.
                Знаеш, че са неизбежното зло, да го има този форум, но не им обръщаш много внимание, Поне не и когато не се разливат по целия ти екран и не ти пречат да четеш самият форум.
                Тогава даже не го и четеш.

Ти си преследваш целите много упорито с това денонощно писане по коя ли не тема, но май не виждаш, че с всяко твое мнение, тежеста ти намалява като капацитет.
                И те взимат за мезе.
                И, дори понякога и да имаш вече да сажеш нещо интерсно, никой няма да го пречете сериозно.

Относно въпроса който си зачекнал, нека да кажа няклоко изречения и аз.
                Да приемем, че пазара в момента е на 0 и тепърва започва да се съживява.
                Да помислим при 20-30% ръст на пазара на нови автомобили в близкото няколко годишно бъдеще, с колко процента ще растат продажбите и съответно печалбата на една една такава интегрирана компания и с колко на една компания която е представител на само една или две марки и която не предлага интегриран продукт.

Аз си мисля, че Тойота едва ли ще запази дяла си процентно при един общо ръст на пазара.Няма как да стане по ред причини.А и разходите на една интегрирана структура според мен ще са много по-ниски на еденица продукт.Говоря за рекламата, която определено е много важна при бизнес като този.Но и не само това.
                Какви отстъпки ще може да договори Еврохолд при толкова много марки, които си имат калкулирани разходи за реклама по подразбиране и какви ще може да договори Тойота?

Да се отхвърля достойнство на холдинга няма много смисъл за мен, но пък аз не съм икономист и може да не мога да ги видя нещата в голяма дълбочина.
                Но пък и да гледам миналото дза мен няма смисъл, аз купувам бъдеще.

Аз съм тук защото мисля, че при една продажба, дори сега,минимум мога да спечеля няколко пъти.
                За по-зле, не го виждам накъде може да пада.Няколко стотинки нагоре надолу, това е нищо и не виждам как може човек да иска още кагото купи и веднага само нагоре да хвърчи цената.
                Аз съм си сложил мой стоп все пак и ако рязко спадне тази акция, с повече от няколко процента,и с повече от целият пазар, няма да се посвеня да закрия на момента цялата си позиция, дори и това да е на някаква загуба.

Но, ако пазара започва да възстановява, каквито наблюдения имам, да имаш акции на такова дружество си струва риска.
                Не е препоръка никаква и да ви кажа, че от отчети не разбирам много.
                Но пък потенциал надушвам отдалеч и ако не ме излъже и този път нюха ми, ще направя добри кинти от тук.
                Не е за пренебрегване и това, че холдинга не е работил в тази си структура при един добре растящ пазар.
                Ако менджърите са добри, което съм склонен да допусна, като гледам какви следлки на тези времена правят, при един добре растящ пазар може да има сериозен ръст и на цената на акциите.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  доста повърхностни разсъждения. не виждам как мога да ти обесня някои неща без да е необходимо да изпиша няколко страници и да ти повторя и потретя. не ми се занимава и те оставям да ги каканижеш подобни 'мисли'

много си упорита факушке.
                  поне се напъваш, което е похвално.
                  продължавай в същия дух и може да прочетем нещо смислено от теб ...през 2015 година.

успех
                  ...
                  Когато вече от Холда няма да има и следа...

Коментар

• доста повърхностни разсъждения. не виждам как мога да ти обесня някои неща без да е необходимо да изпиша няколко страници и да ти повторя и потретя. не ми се занимава и те оставям да ги каканижеш подобни 'мисли'

много си упорита факушке.
                    поне се напъваш, което е похвално.
                    продължавай в същия дух и може да прочетем нещо смислено от теб ...през 2015 година.

успех
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от ikonomika.bg
                      Факушке, царица си на празните приказки....
                      ...
                      Извинявам си и аз за празните приказки, но не се сдържах.

Aми това е форум - знаеш какво значи.
                      Конструктивна критика тик е недопустима. Критикуващия бива веднага оплют от четящите отчети, че нищо не разбира.
                      Ами ето един пример:
                      Преди време споменах, че радостта от намаляването на разходите с 11 млн. е защото не купуват нови коли. Разбира се, ми се присмяха. Довода е, че имат 13%дял.
                      Да, имат 13% дял, но я малко размисли да метна - според картинката на берта те имат дистрибутират 11 марки. 11 !
                      Сега - Тойота имат една марка, с 10% дял. Въпроса не е толкова в дяла, а в разходите.
                      Всички големи марки имат сходни правила и условия за да станеш представител, и едно от най-важните е да поддържаш цялата производствена гама на съответния производител. Също така минимална годишна квота за изпълнение.
                      Е - на мен ми минава през ума, че холда има приблизително 10 пъти повече разходи по тези условия отколкото да речем Тойота. А пазарните дялове са почти еднакви. Оттук си мисля, че както са навързани кат' свински черва - коли-лизинг-застраховки - ще тръгнат надолу с ефекта на лавината.
                      Но какъв е смисъла от подобни постове, след като местната група ще осмее всичко с довода, че в отчета пише друго?

Та такива работи.

ПС
                      Очаквам някой да каже авторитетно, че всичко е пазарен дял

Коментар

• ...

Коментар

• ...
                          Last edited by bertram; 25.09.2010, 21:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                            Мисля си, че наближава времето, когато спада ще е дори по-зрелищен от на тази, другата компания... ако се сещаш...
                            http://yfrog.com/091285240525vesnaj
                            :

Коментар

• Да се върнем на темата - какъв спад очакваш в понеделник по позицията?
                              Мисля си, че наближава времето, когато спада ще е дори по-зрелищен от на тази, другата компания... ако се сещаш...
                              Last edited by tonimihaylova; 25.09.2010, 17:40.

Коментар

• много добре знаеш какво имам предвид.

като си толкова точен и честен другият път, когато се събираме с колегите на бира - заповядай да те видим що за птица си?!?

ще се изненадам ако дойдеш...
                                Last edited by tonimihaylova; 25.09.2010, 17:42.

Коментар

Working...
                                X