If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11
сигурно не е, предполагам, че някое РМД, с което на направена приватизацията на дружеството, но какво, как, кои са му членове и т.н. не ми се рови, тук има по-светнати, те могат да кажат. да ти прави впечатление факта,че това 98 го има и сред собствениците на Формопласт и сред собствениците на Пластхим-Т (псоред одита)и че има точно толкова акции, колкото Еврохолд "купува" през 2007, пък после ги "продава" и сега пак "продава" формопласт на "несвързано лице", естествено. Интересно ми е просто и питам а тук има разбирачи, които много знаят, но дали знаят нещо друго, освен да обиждат и после да реват като ощипани моми как била паднала дискусията в темата, е доста спорен въпрос. Та ще чакам "инсайдърите" по темата (но не ти, щото тук си лаик - това не е банковия сектор) да се изкажат, ако може без обиди
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
ама аз си спомних, че едно време Пластхим беше собственост на Еврохолд, чрез Формопласт, пък после го шитнаха на едни рязани и сега рязаните купуват Формопласт, та как стават тия
Айде да го разчепкаме - кажи отчета на кое дружество гледаш и за кой период.
Ангажирам се да ти отговоря.
Може ли на мен да обясниш нещо - не се заяждам. Сега, шитнаха Формопласт на Пластхим и ти викаш, че това не е сделка със свързано дружество и сигурно си прав, ама аз си спомних, че едно време Пластхим беше собственост на Еврохолд, чрез Формопласт, пък после го шитнаха на едни рязани и сега рязаните купуват Формопласт, та как стават тия - бившето дъщерно (хайде не ебило баш законово дъщерно, ама те и ПФ на Химимпорт на книга нямат нито една акция от групата Химимпорт, ама реално.....) да вземе да купи майка си?????
На мен ми е странно, а ти биеш тъпана и викаш, че всичко е ок и не е вътрешна врътка
П.С. Дотук разбрахме, че са продали Формопласт на Пластхим (чакам да ме светнеш за сделлата) и некво малко вец-че на някакви много големи(сумата е прекалено дребна,а и не съм запознат с с този бизнес),а за другите сделки? Щото аз виждам една вътрешна врътка и една дребна сделка, за които са изнесени инфо, а за останалото - грънци?!?!? И това е публичен ходинг и вече осъществени сдлеки, нали?
П.П.С. Еврохолд (по точно Евроинс) е последното нещо, което продадох на нашата борса и то заради сделката с маляките, която пак трябваше да е критерий, ама на - ядец, цената вемсто да се качи (според цената платена от гърците), се сурна от 9 кинта на 1,40 (аз разкеширах всичко около 7 кинта, пакета беше купен на около 9 кинта средна). Акцията още ме кефи, като сантимент, но засега (вече близо 2,5 години) не искам да вкарвам кинти на БФБ. А като си помисля, че разкеширах всичкия Еврохолд на около 5,50 и Хим-а на 15,50 и гледам сегашните цени, направо ми се плаче, ама всеки си знае.......
Лека и доходна с Холд-а
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Не съм много силен в математиката, но явно има и по-слаби от мен
Почвам отдалеч, че ще е за последно по тази тема.
Щом като за нещо толкова елементарно нещо има спорове, явно съм надценил форума или поне някой от форумците.
Всяка марка, нека да конкретизирам, да е от масовият клас, има заложен бюджет при продажбата си
Една част е за ПР, друга е за някакви благотворителност, трета е за чиста реклама, четвърта е за някакви събития още ред други неща.
Има различни договорки между вносител и производител, но винаги има миминуми, които са заложени и които трябва да се изпълнят.
Една част от парите, под форма на отстъпки най-често, бива покрита от самите производители.В повечето случай има и изискване за вида реклама,за вида медии, но няма да влизаме в подробности по този въпрос.
Да разгледаме бюджета само за реклама.без другите съпътстващи събития.
Имаме 10 различни марки.Рено, пежо, фиат, сузуки, хонда,тойота, форд, опел и каквото друго ти дойде на ума.
Приемаме, че са първите 10 марки, подредени по ред на продажбите в България.
Всяка една от тези марки дава един минимум от пари за реклама на година.Примерно, 100 000 лева.Тук говорим за целият микс от различни видове реклами.
Да приемем,че всички рекламират на този минимум,въприке, че това не е така на практика.
Имаме 10 марки, по 100 000 лева за реклама всяка.
От тези 10 марки, всяка ще се стреми да получи най-големи отстъпки за тези свои 100 000 лева.Ще гледа да рекрламира само чрез един медиашоп, или пък, само чрез една агенция или пък, ще търси пряко договаряне.
При всичко положения, има си максимум на отсъпката за тези 100 000 и ако нямаш собствена медия,, дори и за кризисен период, не можеш да паднеш под определн праг..
Може би, ще успеят за този бюджет да договарят средно около 20-25% отстъпка от твърдата тарифа.
Тоест, или ще рекламират с 25% повече за същите пари, или пък ще спестят от бюджета си 25%.
Всяка една компания си калкулира тези разходи в продажните цени и без тях не може да мине.
Да приемем хипотезата, че това е средно около 200 лева от цената на един автомобил.Това е хипотеза и не е точна цифра, а служи само за илюстрация и пример.
Ти знаеш, че за да я продадеш тази кола, ще трябва да ги изхарчиш тези 200 лева.
И всяка една от тези 10 фирми вносителки ги има тези 200 лева на кола разходи за реклама.
Сега, като сложим обаче на една страна 5 отделни дружества, които работят самостоятелно, и като сложим на една друга страна 5 други дружества, който работят под една шапка, в случая Еврохолд, сметката веднага става друга.
Вече имаме не 5 пъти по 100 000 лева, а имаме един път по 500 000 лева..
Отсъпката вече става друга, и за тези 5 марки вече имаме не по 200 лева разходи на всеки еди автомобил, а имаме по около 150 лева разходи на всеки автомобил.
А другите продължават да имат по 200 лева разходи на автомобил.
Давай тук вече и по другите пера по същият начин.
И не ми казвай, че отново не си разбрал.
То ако си прав, никога в света няма да има нито едно сливане или придобиване , ще има само раздробяване до безкрай
За трети път го твърди и понеже никой не си даде труд да му обясни че са си все толкова автомобилите на склад, макар и продажбите да са повече, си мисли че е прав.
Факушка, потретвам вече.
Говоря за рекламните им и другите им разходи, а не за доставките на автомобили.
Не бях ли ясен, като ти написах, че вероятно всички работят при едни и същи условия за доставка.Колкото повече взимаш, толкова по-голяма отстъпка имаш.По-добре са може би само в друг аспект тук-географски.Нищо повече.
Аз писах дза това, че когато договарят тези неща, чрез които се продава един автомобил, и не може да се мине без тях и те са огромно перо в разходите на почти всички които търгуват с нови автомобили.Например рекламата, те ще договарят и договарят много по-добри цени.Защото има не 1 марка, а има над 10 марки.
Сега вече ясно ли е, или още веднъж трябва да го напиша.
Ти не гледаш важните неща, а хабиш енергия в някакви подробности ми се струва.
Да последвам твоята логика:
За рекламните разходи може би си прав. Може би - защото според теб понеже договарят 11 марки, получават отстъпка. Така е. Но само ако правят айде - не 11, а пет пъти повече реклама. Да допуснем че имат колко - 20% отстъпка. Това ще означава четири пъти повече разходи. За реклама
Ако следваш логиката, не може да не съпоставиш приблизително еднаквия пазарен дял - т.е. печалбите са съизмерими но - разходите не.
Та - използвай метода на матеметическа дедукция и пренеси това към другите неща, чрез които се продава един автомобил
Факушка, потретвам вече.
Говоря за рекламните им и другите им разходи, а не за доставките на автомобили.
Не бях ли ясен, като ти написах, че вероятно всички работят при едни и същи условия за доставка.Колкото повече взимаш, толкова по-голяма отстъпка имаш.По-добре са може би само в друг аспект тук-географски.Нищо повече.
Аз писах дза това, че когато договарят тези неща, чрез които се продава един автомобил, и не може да се мине без тях и те са огромно перо в разходите на почти всички които търгуват с нови автомобили.Например рекламата, те ще договарят и договарят много по-добри цени.Защото има не 1 марка, а има над 10 марки.
Сега вече ясно ли е, или още веднъж трябва да го напиша.
Ти не гледаш важните неща, а хабиш енергия в някакви подробности ми се струва.
Айде да го разчепкаме - кажи отчета на кое дружество гледаш и за кой период.
Ангажирам се да ти отговоря.
За трети път го твърди и понеже никой не си даде труд да му обясни че са си все толкова автомобилите на склад, макар и продажбите да са повече, си мисли че е прав.
Иначе откакто провери паричните потоци, реши че в четенето на отчети няма хляб по-принцип
ПС Факи, мери за офертата пич, ама ще се наложи учтиво да я отклоня
...
Колко отсъпка може да договори Тойота за тази марка и колко отстъпка може да договори Еврохолд за 10 марки, или повече?
А в други сфери дали големината им ще им помага за по-добри цени?
Май да.
...
Цитирам тази част само, за да фокусирам на количеството марки:
Това важи САМО ако купуват всичките 11 марки от ЕДНО място. Т.е.от търговец в Европа, който продава всичките марки
Аз поне не знам за такъв. Така че за мен остава другия вариант - да си ги купуват от съответния представител. 11 на брой.
Сравнявам с Тойота не поради лични причини, а защото е съпоставяне на съизмерими величини - Те имат 10%, а Еврохолд - 13%. Само че с 11 марки...
Е - всеки непредубеден би се запитал - какви са разходите на Еврохолд за поддръжка на всичко свързано с автомобилните продажби?!? Неща, които в отчета ги нямаааа.
И после ней-естественото нещо е да сравни тези разходи с тези на съизмерима (по продажби) компания...
Коментар