IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTE=prodigal;1207038]
    Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
    Аз мога да си замълча защото компанията не ме интересува....но ЕУБГ направиха увеличение на капитала
    на 3 , 3 лв и още едно на 3 лв. доколкото си спомняме....и то бе успешно над 90 % значи предлагането и търсенето е било на тези цени....QUOTE]

Стига Мече, на нас ни е хоби и инвестиция, но щом конкретно тази не те интересува, кажи другите от финаските на колко направиха последните увеличения на капитала / предлагания - ПИБ, ЦКБ и БАКБ...
    ССВ - 7 и нещо участвах с 250 бр,прод.-6 лв-
    ФИБ- на 10 и нещо с 200 бр.продад.- 13 лв.
    ВАСВ - не си спомням но 20 продадох на 83 лв....
    ЕУРИНС - 400 бр- на 9 - продадени на 4 лв. при тогавашното увеличение...

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
      Аз мога да си замълча защото компанията не ме интересува....но ЕУБГ направиха увеличение на капитала
      на 3 , 3 лв и още едно на 3 лв. доколкото си спомняме....и
      Стига Мече, на нас ни е хоби и инвестиция, но щом конкретно тази не те интересува, кажи другите от финаските на колко направиха последните увеличения на капитала / предлагания - ПИБ, ЦКБ и БАКБ... и сега на колко са..

ПС Забравих, флагмана Хим, преди привилегированите, последното увеличение.
      Last edited by prodigal; 14.02.2011, 21:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
        Пичове - това да не са ви домати или дамски бикини - да им влияе търсене и предлагане.

Пак да уточня - говорим за подцененост или надцененост.

Подценеността или надценеността на една акция или компания е относително понятие. То изразява съотношението между стойността на компанията и пазарната и капитализация.
        Разбира се, че търсенето и предлагането влияят пряко върху пазарната капитализация или цената на акцията, но аз пак твърдя че това няма нищо общо с подценеността или надценеността.
        Примерно ако се изсипят много акции в една позиция без да има значими промени в стойността на компанията, парадоксално на вашето виждане ще говорим за повишаване на подценеността.
        Възможен е и сценарий при който изсипването е в пряко следствие от понижаване на стойността на компанията - но тогава пак не можем да сме сигурни дали след понижението на пазарната и капитализация компанията е станала по-малко подценена или надценена. Това зависи до къде е стигнала цената.

П.С Когато говоря за стойност на компания - да се разбира оценяването на компанията по даден метод или сбор от методи, всеки с определена тежест, както и акумулирането на очаквания за бъдещето и.
        на 3 , 3 лв и още едно на 3 лв. доколкото си спомняме....и то бе успешно над 90 % значи предлагането и търсенето е било на тези цени....сега предлагат на 1 лв увеличение ...но търсенето е много ниско в позицията и увеличението няма да мине на тези цени на 100 % ...значи ако не мине на тези цени се търси цена по надолу която да равновестна между търсенето и предлагането...
        ИХБГ - когато обявиха увеличението на 1,03 лв акцията падна под лефче ,но търсенето и предлагането е над 1.13лв.....и ще мине на 100 % .....Алианц ще ги запише...
        БСТР- 49 лв. участвах през 2006 г на емисионнна от 10 лв а сега на 49 лв.....
        Австрииците ще ги запишат на 100 % ...

Коментар

• Пичове - това да не са ви домати или дамски бикини - да им влияе търсене и предлагане.

Пак да уточня - говорим за подцененост или надцененост.

Подценеността или надценеността на една акция или компания е относително понятие. То изразява съотношението между стойността на компанията и пазарната и капитализация.
          Разбира се, че търсенето и предлагането влияят пряко върху пазарната капитализация или цената на акцията, но аз пак твърдя че това няма нищо общо с подценеността или надценеността.
          Примерно ако се изсипят много акции в една позиция без да има значими промени в стойността на компанията, парадоксално на вашето виждане ще говорим за повишаване на подценеността.
          Възможен е и сценарий при който изсипването е в пряко следствие от понижаване на стойността на компанията - но тогава пак не можем да сме сигурни дали след понижението на пазарната и капитализация компанията е станала по-малко подценена или надценена. Това зависи до къде е стигнала цената.

П.С Когато говоря за стойност на компания - да се разбира оценяването на компанията по даден метод или сбор от методи, всеки с определена тежест, както и акумулирането на очаквания за бъдещето и.
          Не-заслужил инвеститор

Коментар

• по отношение на мъдрите прозрения на елана , а и не само на тях бих казал - за развит пазар ОК, но за българския ... някой друг път ... по-натам ...

интересно ако извадят холда от софикс дали ще има спайк лоу или не...
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Е колега браво ..... едно от основните правила на капиталовия пазар определи за глупост..... сега кажи че и конкуренцията е излишна и ще се върнем в социализЪма....където се произвеждаше за да има работа , а имаше работа за да няма безработица ...
              Не го очаквах ...
              Пичовете от Елана са прави, но си звучи смешно, така казано.

Търсенето е следствие на нещо, а не причина, тоест краен резултат, а не повод.

И то, ако говорим за пазар.

Та твоят пример подкрепя повода по който на cymru му е забавно.

Коментар

Е колега браво ..... едно от основните правила на капиталовия пазар определи за глупост..... сега кажи че и конкуренцията е излишна и ще се върнем в социализЪма....където се произвеждаше за да има работа , а имаше работа за да няма безработица ...
                Не го очаквах ...
                Ами донорството в повечето случаи води дотам...

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
                  Скоро не бях, чел такава голяма глупост - за теб ясно, но ако и от Елана са го казали то изводът е само един.
                  Не го очаквах ...

Коментар

"Подценеността или надцененоста на дадена позиция понякога се определя от търсенето и предлагането на маркета..........

Тия от Елана плагиатстват да знаеш Гаки ... и много съм им обиден....
                    Скоро не бях, чел такава голяма глупост - за теб ясно, но ако и от Елана са го казали то изводът е само един.
                    Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Не знам на какво се надявате. И според мен е Куц кон. Не ви е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение
                        Добър усет, Генерале. Поздравления. И аз така ги виждам тези тарикати
                        само да питам. къде по точно са усещанията.
                        имат ли вид на бодежи или е тъпа болката.
                        питам защтото аз пък усещам че повечето ти
                        мнения се плод на локацията на твоите усещания.
                        ни знам дъл мъ разбра
                        говорим за лалка, не Гаки

Коментар

• Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнение
                          Пернаткото е заблудила се душа.Не си губи времето.За плагиатството трябва да се радваш.То си е своего рода признание.
                          E трябваше да пробвам ,но след няколко опита и появата на цифров ник , ги оставих да плуват ли , хвърчат ли в собствените си знания...

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivkoo Разгледай мнение
                            Аз да питам... Знае ли се за горе долу за кога се планира увеличението на капитала...

Ърмм....
                            знае се.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivkoo Разгледай мнение
                              Аз да питам... Знае ли се за горе долу за кога се планира увеличението на капитала...
                              Ърмм....

Коментар

Днес обяснявах основата на маркета и написах на Соколлов ...в ЗХБГ ...

Тия от Елана плагиатстват да знаеш Гаки ... и много съм им обиден
                                Пернаткото е заблудила се душа.Не си губи времето.За плагиатството трябва да се радваш.То си е своего рода признание.

Коментар

Working...
                                X