IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив 1 до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    увеличението верно 'приспа' холда и инса, но няма как всички дружества на БФБ да се движат в пакет.
    Не мога да ги чакам,сори!!!Ще си взема по-късно,ЕвИнтуално,както пишат някои!!!

Коментар

• увеличението верно 'приспа' холда и инса, но няма как всички дружества на БФБ да се движат в пакет.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        как е банда

няма лошо да се коментира, а АХ много бичо интервю е дал - спор няма. Всеки го тълкува според нагласата си. Аз го тълкувам като нещо от сорта " Казах ви.. после да не се чудите защо сме над 1 лв", а мечките го тълкуват по техен си начин. Времето ще покаже чие тълкувание ще излезе по-точно.

успех

ПП днес си купих още няколко К.. малко си вдигнах средната, но здраве важното е посоката да е нагоре.
        Ми аз ,като разбрах за увеличението,се изнизах без много приказки и се нахендрих в една друга позиция!!!Тя пък взе ,че скочи със седемдесет процента!!!Му се невидиш и работата!!!Мисълта ми беше,че не е нужно много разтягане на локума,че може и да се скъса!!!

Коментар

• как е банда

няма лошо да се коментира, а АХ много бичо интервю е дал - спор няма. Всеки го тълкува според нагласата си. Аз го тълкувам като нещо от сорта " Казах ви.. после да не се чудите защо сме над 1 лв", а мечките го тълкуват по техен си начин. Времето ще покаже чие тълкувание ще излезе по-точно.

успех

ПП днес си купих още няколко К.. малко си вдигнах средната, но здраве важното е посоката да е нагоре.
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнение
            Брей, досега не съм знаел какъв голям юнак е бил Асен Христов
            Направо да го ожалиш как едва се удържал да купува
            Ама от пуста грижа за фрий флоута и миноритарите с отвращение натискал "Sell" вместо "Buy"
            Що се врете да коментирате чужди изказвания не ми е ясно!!!
            И на вас не може да се угоди!!!
            Ако имате,продавайте.Ако нямате ,купувайте!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kosuma Разгледай мнение
              Или те са много найвни или смятат другите за по-найвни от тях.
              Ами ако следят този форум би трябвало да знаят, че едно 90% от ъпърите по тази позиция са шизоидни циклофреници...
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Добър коментар - това, че все още се въздържа удържа да купува въобще не означава, че след "героични изявления" се въздържа да продава Интересна схема май се разиграва тук - първо "на късо" срещу миноритарите а след "засилването на дребните риби по нанадолнището" се събрат вересиите после "героична поза" и след това пак отдясно Скъпо IPO, неясни цели и прогнози, много грандомания и празни приказки, недобре обосновано увеличение на капитала

Първоначално изпратено от prodigal
                А, на моменти не удържа и понакупи. Та ако той е на Аск кой е на Бид, все пак
                Last edited by Valuator; 28.02.2011, 22:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнение
                  Брей, досега не съм знаел какъв голям юнак е бил Асен Христов
                  Ама от пуста грижа за фрий флоута и миноритарите с отвращение натискал "Sell" вместо "Buy"
                  А, на моменти не удържа и понакупи. Та ако той е на Аск кой е на Бид, все пак

Коментар

• Брей, досега не съм знаел какъв голям юнак е бил Асен Христов

Коментар

• Първоначално изпратено от kosuma Разгледай мнение
                      Много благородно.Но живота ме е научил , че когато е много хубаво има нещо гнило. Или те са много найвни или смятат другите за по-найвни от тях.

Не знам кой е много най-внивен, но това да разберем е част от чара на БФБ

Иначе бъркаш, смятал го е, и моите са така.

ПС по Диема 2, сега тече Филмът, мани го понеделнишкият театър

Коментар

• наскоро някъде четох, че старком са намалили дела си от 55% на под 49% като са продавали

не съм много сигурен и е добре някой да ме поправи, ако греша .............. да не подведа някого

не следя осторожно новините около еврохолда
                        вари я, печи я, сливата си остава слива - народна мъдрост

Коментар

• -Защо не купувате на 85-90 ст. от пазара (по текущите цени), а чакате да купувате от увеличението на 1 лв.?

Може да се изкупи фрий-флота, това ще са около 2 млн. акции. Но ако изтеглим фри-флота, с какво ще се търгува? Предпочитам да купуваме на 1 лв., но да остане свободно търгуван обем акции. Това наше чакане обаче няма да трае вечно.
                          Много благородно.Но живота ме е научил , че когато е много хубаво има нещо гнило. Или те са много найвни или смятат другите за по-найвни от тях.
                          МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Новини и анализи
                            А. Христов: Всички акции от увеличението на Еврохолд и Евроинс ще бъдат записани

от Мариян Йорданов | 28.02.2011 07:51 | препоръчай (8)

Не изкупувам акциите на Еврохолд България на цена под 1 лв., защото искам да остане free-float, но няма да чакам вечно, заяви Асен Христов от името на мажоритарния собственик Старком холдинг

А. Христов: Всички акции от увеличението на Еврохолд и Евроинс ще бъдат записани

Асен Христов, председател на надзорния съвет на Еврохолд България АД

Асен Христов притежава 15-годишен опит на висши ръководни длъжности. Бил е Председател на Съвета на директорите на “Евробанк” АД (1997 – 2000); Председател на Съвета на директорите на “Старком Холдинг” АД (1996-2006); Председател на Надзорния съвет на “ЗД Евроинс” АД (2000 - 2007), от 2005 година е Председател на Съвета на директорите на “Скандинавия моторс” ЕАД, а от 2006 – и на “Евро - финанс” АД. Асен Христов е Председател на Назорния съвет на „Еврохолд България” от 2006 г.

Асен Христов притежава магистърска степен по физика от СУ “Св. Климент Охридски”, специализирал е в Института за ядрени изследвания, гр. Дубно, Русия. Преминал е специализация по мениджмънт към Open University – London. Владее руски и английски език. Вицепрезидент на Българската федерация по лека атлетика.

Разговаряме с Асен Христов по повод предстоящото увеличение на капитала на Еврохолд България АД.

- Г-н Христов, мажоритарният акционер ще запише ли от новите акции на Еврохолд?

Да, ще запише пропорционално полагащите му се акции. Дружествата от групата на Еврохолд също ще запишат своя дял. За правата, които не бъдат записани и отидат на аукцион, мога да кажа, че има интерес от 2 инвеститора, които са готови да ги запишат. Имаме и уверение от Leo Overseas на Firebird, че ще запишат.

- Защо не купувате на 85-90 ст. от пазара (по текущите цени), а чакате да купувате от увеличението на 1 лв.?

Може да се изкупи фрий-флота, това ще са около 2 млн. акции. Но ако изтеглим фри-флота, с какво ще се търгува? Предпочитам да купуваме на 1 лв., но да остане свободно търгуван обем акции. Това наше чакане обаче няма да трае вечно.

- Увеличението на капитала на Евроинс на 100% ли ще бъде изпълнено, или на 70%, колкото е делът на Евроинс иншурънс груп (ЕИГ)?

Ако другите акционери не запишат дела си, увеличението на капитала ще бъде записано от ЕИГ.

- Ще има ли увеличение на капитала на Евроинс Румъния и Евроинс Македония? Има ли и там изискване за допълнителни резерви?

Увеличението в Румъния бе осъществено точно преди Нова година и бе за 2,5 млн. евро. В Македония чакаме да видим какво ще се промени в изискванията към капитала, като вероятно той ще бъде увеличен с 1 млн. евро или дори повече. Навсякъде има изисквания за допълнителни резерви, както и в България. Оттам идват и загубите, защото натрупването на резерви е разход.

- Подобри ли се бизнес средата за общите застрахователи по отношение на гражданска отговорност след наредбите на КФН от есента?

Регулаторът успя да дисциплинира пазара, да вдигне цената на гражданската отговорност, да намали комисионите на посредниците. Останаха повече средства в компаниите. Новите изисквания към резервите ще принудят компаниите да намерят допълнителни капитали и да станат още по-здрави.

Работата трябва да продължи и да се въведе електронната полица. Хубавото е, че надзорът търси компромис между резерви, дисциплина и потребители.

- Колко средства от увеличението ще бъдат насочени към лизинговите дейности?

Десет милиона лева.

- Ако България си възвърне кредитния рейтинг, споразумението с Дойче Банк ще влезе ли в сила автоматично?

Надявам се. Рейтингът е големият проблем, защото не може рейтингът на Еврохолд да е по-висок от този на държавата. Когато сключихме споразумението, рейтингът на страната беше по-висок от сегашния. Затова се надявам да се подобри.

- Каква стратегията имате за участието си в Булленд инвестмънт АДСИЦ?

Да го запазим, а и да го увеличим ако има възможност. Работим перфектно с това дружество.

- Кога ще продадете останалите дялове в Етропал и Формопласт?

Моето мнение, е че цените на тези акции ще растат и не бързаме да продаваме.

- Автомобилният ви сектор отчете ръст от 33% през януари 2011 г., това ли е началото на възстановяването?

Да, това би трябвало да е началото, като според мен в средата на годината ще се почувства още по-осезаемо подобрение на икономическата среда.

- Остават ли плановете да придобиете автосервиз в Румъния?

Имаме ексклузивни договори с някои от сервизите и е въпрос на време, ресурс и цена да придобием някой сервиз. В крайна сметка всичко е въпрос на цена. Проблемът е, че цените на застраховките в Румъния паднаха и кризата е жестока, но поради големия пазар има повече развитие. Не се усеща вътрешна задлъжнялост.

Коментар

• Първоначално изпратено от forexar Разгледай мнение
                              А от коя дата ще се търгуват правата за акциите?

Какви цени на правата очаквате?
                              очаквам 0.00Χ, и х по-вероятно в диапазаона от 1 до 5. Не е препоръка.

Коментар

• А от коя дата ще се търгуват правата за акциите?

Какви цени на правата очаквате?
                                Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.

Коментар

Working...
                                X