За трети път днес влизам тук.Чета,че спирали газта.Чета ,че започнали да изключват агрегатите...И кой го каза?Бургаргаз?И предния път Ви казах - газта не смеят да я спрат,а и защо да я спират!?Брояча се върти,паричките се трупат,държавата има да взема все по-вече и по-вече .И ще си ги вземе!Има да се продават цехове,сгради,земя и какво ли още не.Може да се появи и пишман будала-инвеститор,готов да плати комисионните.Жалко за хората,чийто живот мина в Кремиковци.Та отново твърдя,и съм готов да заложа заплатата си да декемри и януари,че газ ще има и след 12.05.Ще я има,не защото има някакъв смисъл от нея,а защото безгръбначните плужеци няма да посмеят да разпоредят спиране.Заровили са си главите в пясъка и чакат да стане чудото - хората да напуснат сами,да мине торнадо и да разчисти терена , да дойдат шейховете с камилите и бсп да спечели изборите!Нали е хубаво човек да има мечти?Но къде ти такова чудо при нас - да нямаме газ...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кремиковци (4KW / KREM) - архив до 01.09.11 (тема 2)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Ако можем да перефразираме един виден български политик, ние металурзите бихме казали: Днес е един тъжен ден за българската металургия!
Аз, като металург, който обича професията си искрено страдам за края на Кремиковци, поне Кремиковци в сегашния му вид. Дано все пак да остане дори една част от него и да осигури препитание и което е по-важно: поле за изява на истинските металурзи!
Коментар
-
Дано да се следи добреи всичко да мине без замърсяване, така както се следеше и при работа да не се замърсява.
http://news.ibox.bg/news/id_365834866
Екоинспектори следят спирането на "Кремиковци"
Във връзка със започналото поетапно изключване на производствените мощности на „Кремиковци" инспектори от Изпълнителната агенция по околна среда /ИАОС/ и РИОСВ-София започват постоянен контрол.
Инспекторите са получили заповед от министър Джевдет Чакъров да организират контрола на целия процес до окончателното извеждане от експлоатация на производствените мощности.
Целта е да не се допусне риск за здравето на хората и замърсяване на околната среда.
В района на „Кремиковци" е разположена мобилна автоматична станция на ИАОС, която ще прави 24-часови замервания за състоянието на въздуха.
Експерти на РИОСВ-София са на място в металургичния комбинат, където извършват проверка на плановете за безопасно извеждане на мощностите от експлоатация и ще контролират процеса.
При необходимост ще бъдат давани актуални предписания.
Коментар
-
Ето че можело значи, време беше.
http://news.ibox.bg/news/id_1734333061
Поетапно изключват производствените мощности на "Кремиковци"
Вече започна поетапното изключване на производствените мощности на „Кремиковци" като подаването на природен газ за комбината спира окончателно на 12 май.
Това съобщи главният енергетик на дружеството Николай Савов, цитиран от БНР.
Коментар
-
Първоначално изпратено от badboy333Първоначално изпратено от maxcavaleraКради народе възродени,
от светли фондове кради.
С крадливоста таз сила нова,
съдбините си ти поднови.
Върви към мощна далавера,
в световните борби върви,
от длъжност неизменно воден-
и бог ще те благослови.
Напред,мангизите са слънце,
което в джобовете грей!
Напред!Народноста не пада
там,дето ДДС се лей.
Безвестен беше ти,безславен
О,влез в Историята веч,
духовно покори бюджета,
когото ти продъни с меч!Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от maxcavaleraКради народе възродени,
от светли фондове кради.
съдбините си ти поднови.
и бог ще те благослови.
което в джобовете грей!
там,дето ДДС се лей.
О,влез в Историята веч,
духовно покори бюджета,
когото ти продъни с меч!Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Коментар
-
Колеги, обгорелият работник е от охраната. Докато е правил обхода си е забелязал присветващ кабел. Вместо да извика дежурния електрик на производството се е подпрял на ламарината през която минава кабела за да го огледа. Волтовата дъга е минала през ръцете му. Според мен не става въпрос за опит за кражба по много причини. Най-малко заради това, че разеденителя за този кабел е бил пред очите му и е можел най-спокойно да го обезопаси и след това отреже. А и това е кабела захранващ неговото КПП! Ще стоите ли цяла нощ на тъмно и студено, сами за 1м кабел? Най-вероятно е отишъл да го разгледа преди да извика дежурния електрик.
Коментар
-
Кради народе възродени,
от светли фондове кради.
съдбините си ти поднови.
и бог ще те благослови.
което в джобовете грей!
там,дето ДДС се лей.
О,влез в Историята веч,
духовно покори бюджета,
когото ти продъни с меч!
Коментар
-
Първоначално изпратено от engeneringПървоначално изпратено от Herr Otto FlickПървоначално изпратено от engenering
...Ние редовната смяна ходим на митинг всеки ден и не сме в час.Аз за м.април само на 14 и 15 бях в комбината,какви са промените?О,и на 28 бях,на помена за загиналите...
Ти специално ,ако имаше общо с комбината ,щеше да знаеш ,че сутришната смяна и редовната са едно и също ...
А по въпросът какво искате и за какво се борите... това съм го разбрал отдавна. Вие нищо не искате, защото не знаете какво да искате. Водите се от банда нехранимайковци, които ви използват. Но ... пролетариатът винаги е бил глупав и използван - токава е съдбата му, и част от задълженията
Коментар
-
Първоначално изпратено от Herr Otto FlickПървоначално изпратено от engenering
...Ние редовната смяна ходим на митинг всеки ден и не сме в час.Аз за м.април само на 14 и 15 бях в комбината,какви са промените?О,и на 28 бях,на помена за загиналите...
Ти специално ,ако имаше общо с комбината ,щеше да знаеш ,че сутришната смяна и редовната са едно и също ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от engenering
Коментар
-
Гладът е лош съветник и подтиква към кражби ,затова е усилена охраната и ще се засили още повече.
В противен случай няма пускане което и да е производство.
Относно обгорелия работник - направен е оглед от следствените органи и те ще представят на Отговорните лица причините за този инцидент с възникналата волтова дъга!!!
Коментар
Коментар