IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кремиковци (4KW / KREM) - архив до 01.09.11 (тема 2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Уважаеми Herr Flick, може би не съм се изразил достатъчно ясно или пък ти не си ме разбрал - аз не страдам за едно изцедено, оглозгано от шайка крадци предприятие, а за модерният завод, който можеше да съществува днес, ако някой си беше свършил работата през годините. Защото повярвай ми, явно има много пари в тая индустрия, щом като Кремиковци през поне последните 20 години е бил само експлоатиран и краден, без никакви инвестиции и пак е могъл да оцелее до сега. Знам, веднага ще кажат много хора като тебе , че това е социалистическо чудовище, че е трупал само загуби, които сега трябва да се плащат от всички нас, но металургични заводи има по цял свят и продължават да се строят и днес и то в сърцето на Европа, така че личното ми мнение е, че с подходящ мениджърски екип и инвестиции главно в екологията може да има едно процъфтяващо предприятие, което да дава хляб на много хора.
    Друг е въпросът, че това може би не е по вкуса на властимащите, защото един български политик беше казал: " България трябва да бъде само консуматор, а не производител".

Коментар

• http://news.ibox.bg/news/id_967245573

800 металурзи потеглиха пеша от "Кремиковци" към София

Около 800 кремиковски металурзи се предвижват пеша от комбината към София. съобщава БНР, позовавайки се на информация на синдикалния лидер Людмил Павлов.
      Те са искали да потеглят с автобуси, но са били спрени още на входа на комбината.
      Намерението на металурзите е пред Министерския съвет и Народното събрание отново да настояват за отговор за бъдещето на предприятието. Припомняме, по време на вчерашния протест бе решено днес да не се събират в центъра на града, а в двора на предприятието.
      Преди това металурзите протестираха пред комбината заради неясната съдба на „Кремиковци" и неизплатените им заплати.
      Синдикалните лидери Людмил Павлов и Васил Яначков обявиха намеренията си да продължат разговорите си с ръководството на дружеството за резултата от преговорите с бразилската компания CSN и с българската „Итеретръст".
      Положението вече е сериозно след като стана ясно, че подаването на природен газ за „Кремиковци" спира окончателно на 12 май.
      По думите на главния енергетик Николай Савов на практика това означава, че до седмица след 12-ти „Кремиковци" ще загуби завинаги възможността за производствена дейност.

Коментар

• http://www.focus-news.net/?id=n1179464
        това не е края

Коментар

• Комунизмът си отива ....
          ... спете спокойно деца ....

http://news.ibox.bg/news/id_1591071659

До дни "Кремиковци" спира завинаги

До седмица, след 12 май, „Кремиковци" ще загуби завинаги възможността за производствена дейност.
          Това съобщава БНР, позовавайки се на информация от главния енергетик на комбината Николай Савов.
          От вчера започна поетапно изключване на всички производствени мощности. Спират всички доменни пещи, включително и коксохимическото производство, което бе запазено при обявяването на комбината с несъстоятелност през октомври месец миналата година.
          Затова и синдикатите на днешния протест пред административната сграда на комбината призоваха всички работници да не влизат в работните помещения след 12 май.
          Синдикалните лидери Васил Яначков и Людмил Павлов посочиха, че очакват да бъдат поканени на разговор за изготвяне на оздравителен план.
          Също така очакват да бъдат информирани за резултатите от преговорите с бразилската компания CSN и българската „Интертръст". На този етап няма никакъв отговор от министерството.
          Синдикът на комбината Цветан Банков обясни обаче, че няма алтернатива за съкращенията, независимо какво ще е съдбата на комбината.

Коментар

• Първоначално изпратено от жена
            Първоначално изпратено от veselin58
            Остапе,Миталчо проблеми няма,заложил имот,взел парички,купил си замъче,оженил бяла,като пернишки кюмур щерка ,и човека грижи нема...А ти защо се хабиш?
            ЖЕНО можеш да казваш на твойта жена ! не сме на пазара за да си разменяме махленски обиди но не ми харесва тона ти а дали работя или не хората пишат чети затова би следвало да се изплатят старите неплатени заплати
            За какви заплати става дума след като предприятието е в несъстоятелност още от 2005г.?
            След като хората са седели и са траяли да работят за предприятие в несъстоятелност, и то за 4-5г. вече!!!, то какво изобщо искат?

Коментар

• Първоначално изпратено от veselin58
              Остапе,Миталчо проблеми няма,заложил имот,взел парички,купил си замъче,оженил бяла,като пернишки кюмур щерка ,и човека грижи нема...А ти защо се хабиш?
              ЖЕНО можеш да казваш на твойта жена ! не сме на пазара за да си разменяме махленски обиди но не ми харесва тона ти а дали работя или не хората пишат чети затова би следвало да се изплатят старите неплатени заплати

Коментар

• толкова много бързате да го затворите.....
                я се затичкайте и вижте как се лее в момента.....въпросът обаче е за кой????и защо се спекулира месеци наред ,че не се работи.....?и къде ще са работниците по време на спирането на газа?най-вероятно като миналият път на работните си места!

Коментар

• Но нали и за разчистването на терена трябват пари бре хора?
                  Тоя министър трябва да се даде на прокурор! ...поредния некадарник решил да забогатее много барзо , който с лека ръка се изгаври със хиляди съдби за лична сметка / тои поиска 50% от сделката на Митал брат за да придобие договора на брат си, но му беше показан среден праст /*лично инфо от сигурен източник
                  ОК, затворете го, но първо помислете за хората да се обезщетат, да има друга алтернатива за работа.
                  Видяла жабата че подковават коня и тя вдигнала крак, трябва да се търси отговорност на тези които взимат решения от такова ниво, което ме подсеща за гласуването, ха сега се спретнете и нагиздете и пак гласувайте за някои по-симпатичен от другия кретен, аз лично ще отида, ще дам недействителна биюлетина, тожа е моя протест към безхаберието на всеки желаещ- некадъник да се прави на политик и ви съветвам и вие така да сторите.

Коментар

• По всяка вероятност Б.Борисов е следващия премиер , а П.Диков следващия кмет на София.Много ми е интересно как си представяте вие бъдещето на Кремиковци при това управление ?

Коментар

• Първоначално изпратено от badboy333
                      Един простичък въпрос напира в мен :
                      След като Коксохимическо производство и Доменно производство са от заложените !

Кой ще плаща обезщетенията на бондхолдерите след спирането на природния газ ?
                      Държавата си е турила парафа за емитирането на облигациите!
                      Държавата се опита да омаловажи залога на бондхолдерите, като искаше дата на несъстоятелност да е през 2005 г. т.е. преди емитирането на бондовете!

Кой ще плаща за безобразието на политиците?
                      Както обикновено - аз и ти и всичките български данакоплатци. А ние ще си пишем тук, ако ме разбираш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Herr Otto Flick
                        Първоначално изпратено от жена
                        и сега какво следва дали някой знае??? заплати неплатени сигурност никаква???
                        Жено, каква заплата чакаш и за какво я чакаш? Какво си изработила за тези месеци?

@batan
                        ако си човек с поне малко мозък изобщо няма да страдаш за Кремиковци в СЕГАШНИЯТ МУ ВИД. В този вид това недоразумение носи само загуби. Ако пушлякът ставаше за нещо различно от скрап, то той щеше да пуши и работи, а не само да пуши.

п.п.
                        лошият, ставаш досаден с тези бондхолдери. Освен това, този термин е измислен от някой слабоумен журналист. Защо не ползваш чуждицата приета в нашият език!?!
                        И още нещо, защо тези въпроси не ги задаваш на "големият собственик"? А? Къде е Миталчо?
                        Флики,на всички стана ясно,че си абсолютен олигофрен и нямаш нищо общо с металургията.А може би имаш,но показваш точно обратното.На истинските металурзи ни е болно за комбината,за отрасъла,за професията,за професията ни като съдба,ако щеш и ако можеш да го разбереш.А може би си от село и тези неща са ти чужди.Няма лошо.Не може всички да са от града и да творят,произвеждат,раждат нещо прогресивно.Но ако наистина си такъв и си само тук да дразниш заинтересованите колеги,що не вземеш един царевичен кочан и да си го заврешв задника.Ще изкефиш мнозинството и може би всички ще ти простят.

Коментар

• Остапе,Миталчо проблеми няма,заложил имот,взел парички,купил си замъче,оженил бяла,като пернишки кюмур щерка ,и човека грижи нема...А ти защо се хабиш?

Коментар

• Първоначално изпратено от жена
                            и сега какво следва дали някой знае??? заплати неплатени сигурност никаква???
                            Жено, каква заплата чакаш и за какво я чакаш? Какво си изработила за тези месеци?

@batan
                            ако си човек с поне малко мозък изобщо няма да страдаш за Кремиковци в СЕГАШНИЯТ МУ ВИД. В този вид това недоразумение носи само загуби. Ако пушлякът ставаше за нещо различно от скрап, то той щеше да пуши и работи, а не само да пуши.

п.п.
                            лошият, ставаш досаден с тези бондхолдери. Освен това, този термин е измислен от някой слабоумен журналист. Защо не ползваш чуждицата приета в нашият език!?!
                            И още нещо, защо тези въпроси не ги задаваш на "големият собственик"? А? Къде е Миталчо?

Коментар

• Един простичък въпрос напира в мен :
                              След като Коксохимическо производство и Доменно производство са от заложените !

Кой ще плаща обезщетенията на бондхолдерите след спирането на природния газ ?
                              Държавата си е турила парафа за емитирането на облигациите!
                              Държавата се опита да омаловажи залога на бондхолдерите, като искаше дата на несъстоятелност да е през 2005 г. т.е. преди емитирането на бондовете!

Кой ще плаща за безобразието на политиците?
                              Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Не е ли вярно, че са започнали днес да спират агрегатите? От следобяда повечето електронни медии това твърдят. Поредната лъжа ли е? Защо, какъв е интереса да се лъже, че комбината затваря, а това в действителност да не е така?

Коментар

Working...
                                X