IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (MONB / MONBAT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    тука нямахте ли някаква инвестиция в лед-технологии по едно време!!???? Какво се случи!?? ....
    Заводът в Годеч си работи и даже се разширява. По едно време бяха изгонили разни меринджеи, дето назначавали роднини на високи заплати, а въпросните роднини дори не ходили на работа.

Иначе покупката на тези две фирми (баси не можеше ли една по една да ги купят ;-) ) звучи доста интересно, но ми е малко неясна. Да видим ...

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      ИНта - ти верно ли си бил в елтоз!!?????))))) А как се спаси - успя ли изцяло?

Така е , старата школа и от стопанска се кри и от ЩАЗИ се спаси, че какво е за нея
      някакво си "Спарки" пък било то и "Елтос"! Та два пъти и то с първия профит, леко обслужи с
      едни бледи под стотарката помощи , вторият заход, нооо... бързо бе хванах "оранжевият" сигнал !
      Е след поредицата статии , реших и да си похортувам с ДВИ от София ; - и отсякох - ШОРТ
      -по най "късия" начин! - ...
      Та така , дано да им е на СЛУКА на Бобокови и последователи !!! от това имаме ВСИТЕ ортаци нужда!

Коментар

• ИНта - ти верно ли си бил в елтоз!!?????))))) А как се спаси - успя ли изцяло?
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• тука нямахте ли някаква инвестиция в лед-технологии по едно време!!???? Какво се случи!??Според мен има бъдеще в акумулаторния бизнес, но все по-малко я виждам в оловно-цинковата схема)))) Не става дума за бившето милиардно софикс дружество -оцк разбира се))))
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Амбициозно, но прекалено неясно. Новината от днес звучи доста примамливо и обнадеждаващо, но лично аз засега оставам умерен оптимист за анонсираната от Групата Монбат сделка. Просто липсва достатъчно информация. Какви са тия компании, какви патенти притежават, какви пазари, какъв дял, с кого са си партнирали досега? Каква е тази технология? Къде основно намира приложение? В автомобилостроенето или в други отрасли? Какви са по-дългосрочните планове на Бобокови? 5 млн.евро за следващите 2 години не звучи особено впечатляващо. Що за компании ще са придобитите две и в какво финансово състояние ще са щом сами не са могли да си осигурят въпросните, извинявам се, "смешни" дори за българските стандарти пари? За мен това е началото на някакъв неясен процес, който обаче ще е много продължителен и (предполагам) много, много по-скъп от заявените 5 млн.евро. По какъв начин придобиването на тези две компании ще се отрази на продажбите и печалбата на производителя на оловно-кисели батерии "Монбат" освен, че може би ще разшири донякъде дистрибуционната му мрежа с още един (доволно конкурентен) пазар.
            Vanitas vanitatum...

Коментар

• Между другото , преди две години при публикуването на Мъро за "Елтос" - за новите кредити и иновативни инициативи и договори с "БОШ" си въобразих, че управата му е направила някакъв подобен на този пробив ;- ама НЕ БИ !!!

Не е за всяка уста тая лъЙца!

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Мислиш ли, че Монбат направиха добра сделка с придобиването на тези компании въпреки, че не знаем цената, но мен по скоро ме интересува като бизнес и перспективи ?

Със сигурност за братята е много-много добра!
                Но ние сме само подръжници и каквото решат това ще направят. Факта че излизат директно в Германия и от там ще продават , сам по себе си е пионерски, въпреки че има от публичните някои външни дистрибуции!
                За мен вървят много добре и съжалявам , че ги спекулантсвах само. За сега съм ги задържал малко бройки и се мъча да "окопавам" , но при тези развития;- рециклиране , сега и външно иновативно производство , няма да се получи моята игра, но и не ще гоня влака май!
                С малко и по встрани ще е!

Коментар

• Всъщност , живеех и работех със съпруга на единствената наследничка на тези дестелациони фабрики.
                  Най вероятно не доживяла реституцията им ,както и той, а нямаха и деца.
                  Него го поканих и дойде на гости през лятото при мен с любовницата си за седмица.
                  Презаписа още една и си записаха екскурзия до Истамбул ,- така и не се върнаха.
                  Нямам идея за по нататъшните преживявания , но стотици пъти съм бил в Германия и
                  не посмях да се върна там.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

-" Монбат придобива 100% от активите на Gaia Akkumulatorenwerke GmbH и EAS Germany GmbH и слива двете дружества в EAS Batteries GmbH, базирана в Нордхаузен, Германия."

Това градче Нордхаузен - известно в ГДР минало като "Шнапсхаузен" съм живял 6 месеца в далечната 1982/3г. Дестилационните заводи за производство на вайнбранд и допълкорн и др. основно спиртни напитки, го правят известно с това име. Иначе не знам какво е останало от старото население , тъй като бяха близо до границата с ФРГ и влиянието и бе огромно , дори и аз отнесох три дни пред ЩАЗИ и една наша оперна певица в местната опера ми помогна да се измъкна.
                    Та извън града, зад ж.п. линиите си имаше тежка металургия -района се води Шварцвалд. Там работеха и западни фирми, а в тях и сърби , от там и контактите - беше страшно и без причинно !
                    Мислиш ли, че Монбат направиха добра сделка с придобиването на тези компании въпреки, че не знаем цената, но мен по скоро ме интересува като бизнес и перспективи ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                      Само адмирации, не се случва всеки ден българска компания да придобива германска, че дори две

-" Монбат придобива 100% от активите на Gaia Akkumulatorenwerke GmbH и EAS Germany GmbH и слива двете дружества в EAS Batteries GmbH, базирана в Нордхаузен, Германия."

Това градче Нордхаузен - известно в ГДР минало като "Шнапсхаузен" съм живял 6 месеца в далечната 1982/3г. Дестилационните заводи за производство на вайнбранд и допълкорн и др. основно спиртни напитки, го правят известно с това име. Иначе не знам какво е останало от старото население , тъй като бяха близо до границата с ФРГ и влиянието и бе огромно , дори и аз отнесох три дни пред ЩАЗИ и една наша оперна певица в местната опера ми помогна да се измъкна.
                      Та извън града, зад ж.п. линиите си имаше тежка металургия -района се води Шварцвалд. Там работеха и западни фирми, а в тях и сърби , от там и контактите - беше страшно и без причинно !

Коментар

• Само адмирации, не се случва всеки ден българска компания да придобива германска, че дори две

Коментар

• Повече информация за сделката има ли качена някъде?
                          На каква цена са закупени двете компании?
                          Оборот, печалба и т.н ?

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Чичо Манчо,ето ти още малко данни за консолидиране...

Вътрешна информация по чл. 4 от Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти14:03

ИКОНОМИЧЕСКАТА ГРУПА МОНБАТ ПРИДОБИВА ДВЕ КОМПАНИИ ЗА ЛИТИЕВО-ЙОННИ БАТЕРИИ В ГЕРМАНИЯ И...

То туй арно, ама язе па си дръжим на неконсолидираните, а они ги нема...
                            Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение

Има ли начин тая новина да я пуснете поне още 10 пъти?
                              Заслужава си а и не видях че са че изпреварили.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975
                                ИКОНОМИЧЕСКАТА ГРУПА МОНБАТ ПРИДОБИВА ДВЕ КОМПАНИИ ЗА ЛИТИЕВО-ЙОННИ БАТЕРИИ В ГЕРМАНИЯ И ПЛАНИРА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ЕДИН ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТЕХНОЛОГИЧНИ ЛИДЕРИ НА ТОЗИ БЪРЗО РАЗВИВАЩ СЕ ПАЗАР

Икономическата група Монбат придобива 100% от всички движими и недвижими активи на двете компании Gaia Akkumulatorenwerke GmbH (ГАЯ Акумулаторенверке ГмбХ) и EAS Germany GmbH (ЕАС Германия ГмбХ) и слива двете дружества в EAS Batteries GmbH (ЕАС Батерийс ГмбХ), базирана в Нордхаузен, Германия. Монбат ще капитализира съществуващите в двете слети дружества опит и експертни познания и умения в литиево-йонната област и ще се фокусира върху разширение на производствения капацитет и комерсиализиране на новоразработената клетъчна технология.
                                Това придобиване ще донесе допълнителна диверсификация на групата Монбат и бележи навлизането й в литиево-йонния бизнес, който е базова технология за декарбонизация на стационарните и мобилните енергийни решения. Допълнително то е предпоставка за ново пазарно присъствие при високоенергийните литиево-йонни батерийни системи, базирано на сигурна и доказана LFP-клетъчна химия – уникален технологичен подход, предприет глобално от само едно друго голямо дружество. Тази технология позволява отговор на много нишови високоенергийни приложения и покрива изключително високите исиквания за сигурност и надеждност, изисквани при космическите и отбранителните приложения, в морския и в обществения транспорт.
                                Монбат ще модернизира сградите в Нордхаузен, ще развие целия бизнес и допълнително ще разшири продажбите в Германия и съседните страни. Групата планира да инвестира над 5 милиона евро през следващите две години в ново модерно оборудване, както и да разшири екипа на новото дружество. Определеният за управляващ директор на EAS Batteries GmbH (ЕАС Батерийс ГмбХ), Михаел Дойтмайер (Michael Deutmeyer) коментира: “Монбат ни предоставя финансова стабилност и инвестиции в оборудване на модерно техническо равнище, от които EAS се нуждае, за да стане по-конкурентна, увеличавайки качеството на продуктите и производствения си капацитет. Екипът в Нордхаузен има над двадесетгодишен опит в широкоформатните литиево-йонни клетки. Монбат има богат пазарен опит, както и опит в масовото производство на висококачествени оловно-кисели батерии. Съчетанието на тези умения е идеалната основа за осъществяване на бизнес плана за развитие. Екипът на EAS е изключително благодарен за този нов шанс, както и за доверието в способностите му. Ние сме силно мотивирани да превърнем новите инвестиции в търговски успех!”
                                Председателят на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Монбат, Атанас Бобоков, заяви: “Това придобиване бележи навлизането на Монбат на германския пазар и същевременно е ангажимент към технология с потенциал да промени света. През последните две години анализирахме много възможности за по-нататъшен растеж на нашата група, но комбинацията от бившите компании Gaia (Гая) и EAS (ЕАС) е уникална, точно както е уникално и познанието на екипа. Монбат ще съживи и слее тези две компании в един цялостен бизнес процес - от технология, през производство до продажби. Ще развием бизнеса и ще разработим нови продукти с отличително качество. Ще изградим модерни технологии, които ще ни позволят да произвеждаме тези нови продукти в големи количества в полза на всички заинтересовани страни. EAS Batteries (ЕАС Батерийс) ще бъде и източник на енергия за Монбат и всички ние с вълнение очакваме да започнем работа!”
                                Монбат АД е базиран в София производител на оловно-кисели акумулаторни батерии и една от най-големите български компании. Тя е регистрирана за търговия на Българска фондова борса-София АД в премуим сегмента на акции и е с пазарна капитализация от приблизително 230 милиона евро. Монбат е основана през 1959 година, приватизирана е през 1998 година и оттогава се превърна в най-големия производител на батерии в Източна Европа със заводи за производство и рециклиране в три различни държави в региона. Монбат изнася продукцията си в над 60 страни
                                Има ли начин тая новина да я пуснете поне още 10 пъти?
                                Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

Working...
                                X