IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (MONB / MONBAT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Оловото се върна на около 2 300долара за тон. Консолидирания би трябвало да е доста добър!

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
      тук защо не се коментира събранието от онзи ден ?
      жалко и аз имам интерес за повече инфо.
      Не казаха ли нещо за завода за калай?

Коментар

• Монбат АД-София представи уведомление за паричен дивидент.
        Решението за разпределяне на паричен дивидент е взето на ОСА на дружеството проведено на 26-06-2017 г. в София . На ОСА е гласуван дивидент за 2016 г. в общ размер на 11032000 Размер на дивидента за една акция бруто - 0.282 лв. Размер на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) - 0.268 (само за акционери физчески лица) лв.
        http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• тук защо не се коментира събранието от онзи ден ?
          http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Още един факт, който доказва, че компаниите като Монбат са малко.

Плановете им за разширяване на бизнеса извъм оловно-киселите батерии не е от днес. Двете сделки са резултат от поне двегодишно проучване за посоките:

Бобокови са известни с това, че винаги действат бавно и постъпателно без резки движения - установяват отношения с партньор и започват продажби на пазара. Имат и сериозен опит с придобивания и развиване на бизнес в чужбина.

Като знак за новия бизнес профил, който Монбат търси е и "Монбат Ню Пауър" от миналата година. По познатата схема "Монбат" АД, заедно с August Fortune Ltd създадоха дъщерно дружество с фокус върху производството на алтернативен вид батерии.

Онези клиенти на Старт, които търсеха батерии за тежкотоварни автомобили, автобуси, пътно-строителна, селскостопанска, отбрана, влакове и железопътна техника, вече ще могат да купуват и хибридно електрическо задвижване с висока мощност от немско-българското ЕАС.

За да няма свръхочаквания трябва да е ясно, че двете купени дружества заедно имат по-малко от 30 души персонал, месечните им резходи са били около 100 000 евро, а сделката е станала възможна при конкуренция от 10 купувачи след като британски инвеститор се е оттеглил във връзка с Брекзит.

Така че всъщност Монбат купува много интересни патенти и технология:

http://www.gaia-akku.com/en/company.html
            http://www.eas-germany.de/#products

Плановете са печалба да има след инвестирани 5 млн евро и две години.

Като напомняне - самото Монбат и Старт бяха нискоефективни и полумъртви предприятия преди Бобокови да ги купят. Румънския и сръбският рециклиращи заводи струваха 25 млн евро за три години преди лентичките.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
              тука нямахте ли някаква инвестиция в лед-технологии по едно време!!???? Какво се случи!?? ....
              Заводът в Годеч си работи и даже се разширява. По едно време бяха изгонили разни меринджеи, дето назначавали роднини на високи заплати, а въпросните роднини дори не ходили на работа.

Иначе покупката на тези две фирми (баси не можеше ли една по една да ги купят ;-) ) звучи доста интересно, но ми е малко неясна. Да видим ...

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                ИНта - ти верно ли си бил в елтоз!!?????))))) А как се спаси - успя ли изцяло?

Така е , старата школа и от стопанска се кри и от ЩАЗИ се спаси, че какво е за нея
                някакво си "Спарки" пък било то и "Елтос"! Та два пъти и то с първия профит, леко обслужи с
                едни бледи под стотарката помощи , вторият заход, нооо... бързо бе хванах "оранжевият" сигнал !
                Е след поредицата статии , реших и да си похортувам с ДВИ от София ; - и отсякох - ШОРТ
                -по най "късия" начин! - ...
                Та така , дано да им е на СЛУКА на Бобокови и последователи !!! от това имаме ВСИТЕ ортаци нужда!

Коментар

• ИНта - ти верно ли си бил в елтоз!!?????))))) А как се спаси - успя ли изцяло?
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• тука нямахте ли някаква инвестиция в лед-технологии по едно време!!???? Какво се случи!??Според мен има бъдеще в акумулаторния бизнес, но все по-малко я виждам в оловно-цинковата схема)))) Не става дума за бившето милиардно софикс дружество -оцк разбира се))))
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Амбициозно, но прекалено неясно. Новината от днес звучи доста примамливо и обнадеждаващо, но лично аз засега оставам умерен оптимист за анонсираната от Групата Монбат сделка. Просто липсва достатъчно информация. Какви са тия компании, какви патенти притежават, какви пазари, какъв дял, с кого са си партнирали досега? Каква е тази технология? Къде основно намира приложение? В автомобилостроенето или в други отрасли? Какви са по-дългосрочните планове на Бобокови? 5 млн.евро за следващите 2 години не звучи особено впечатляващо. Що за компании ще са придобитите две и в какво финансово състояние ще са щом сами не са могли да си осигурят въпросните, извинявам се, "смешни" дори за българските стандарти пари? За мен това е началото на някакъв неясен процес, който обаче ще е много продължителен и (предполагам) много, много по-скъп от заявените 5 млн.евро. По какъв начин придобиването на тези две компании ще се отрази на продажбите и печалбата на производителя на оловно-кисели батерии "Монбат" освен, че може би ще разшири донякъде дистрибуционната му мрежа с още един (доволно конкурентен) пазар.
                      Vanitas vanitatum...

Коментар

• Между другото , преди две години при публикуването на Мъро за "Елтос" - за новите кредити и иновативни инициативи и договори с "БОШ" си въобразих, че управата му е направила някакъв подобен на този пробив ;- ама НЕ БИ !!!

Не е за всяка уста тая лъЙца!

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Мислиш ли, че Монбат направиха добра сделка с придобиването на тези компании въпреки, че не знаем цената, но мен по скоро ме интересува като бизнес и перспективи ?

Със сигурност за братята е много-много добра!
                          Но ние сме само подръжници и каквото решат това ще направят. Факта че излизат директно в Германия и от там ще продават , сам по себе си е пионерски, въпреки че има от публичните някои външни дистрибуции!
                          За мен вървят много добре и съжалявам , че ги спекулантсвах само. За сега съм ги задържал малко бройки и се мъча да "окопавам" , но при тези развития;- рециклиране , сега и външно иновативно производство , няма да се получи моята игра, но и не ще гоня влака май!
                          С малко и по встрани ще е!

Коментар

• Всъщност , живеех и работех със съпруга на единствената наследничка на тези дестелациони фабрики.
                            Най вероятно не доживяла реституцията им ,както и той, а нямаха и деца.
                            Него го поканих и дойде на гости през лятото при мен с любовницата си за седмица.
                            Презаписа още една и си записаха екскурзия до Истамбул ,- така и не се върнаха.
                            Нямам идея за по нататъшните преживявания , но стотици пъти съм бил в Германия и
                            не посмях да се върна там.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

-" Монбат придобива 100% от активите на Gaia Akkumulatorenwerke GmbH и EAS Germany GmbH и слива двете дружества в EAS Batteries GmbH, базирана в Нордхаузен, Германия."

Това градче Нордхаузен - известно в ГДР минало като "Шнапсхаузен" съм живял 6 месеца в далечната 1982/3г. Дестилационните заводи за производство на вайнбранд и допълкорн и др. основно спиртни напитки, го правят известно с това име. Иначе не знам какво е останало от старото население , тъй като бяха близо до границата с ФРГ и влиянието и бе огромно , дори и аз отнесох три дни пред ЩАЗИ и една наша оперна певица в местната опера ми помогна да се измъкна.
                              Та извън града, зад ж.п. линиите си имаше тежка металургия -района се води Шварцвалд. Там работеха и западни фирми, а в тях и сърби , от там и контактите - беше страшно и без причинно !
                              Мислиш ли, че Монбат направиха добра сделка с придобиването на тези компании въпреки, че не знаем цената, но мен по скоро ме интересува като бизнес и перспективи ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                                Само адмирации, не се случва всеки ден българска компания да придобива германска, че дори две

-" Монбат придобива 100% от активите на Gaia Akkumulatorenwerke GmbH и EAS Germany GmbH и слива двете дружества в EAS Batteries GmbH, базирана в Нордхаузен, Германия."

Това градче Нордхаузен - известно в ГДР минало като "Шнапсхаузен" съм живял 6 месеца в далечната 1982/3г. Дестилационните заводи за производство на вайнбранд и допълкорн и др. основно спиртни напитки, го правят известно с това име. Иначе не знам какво е останало от старото население , тъй като бяха близо до границата с ФРГ и влиянието и бе огромно , дори и аз отнесох три дни пред ЩАЗИ и една наша оперна певица в местната опера ми помогна да се измъкна.
                                Та извън града, зад ж.п. линиите си имаше тежка металургия -района се води Шварцвалд. Там работеха и западни фирми, а в тях и сърби , от там и контактите - беше страшно и без причинно !

Коментар

Working...
                                X