IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (MONB / MONBAT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • нещо интересно от днес?

    Коментар


    • На 26.09.2019 г. в 9.30 часа корпоративното ръководство на Монбат АД организира „СРЕЩА НА ИНВЕСТИТОРИТЕ” в гр. София, Гранд Хотел София, Зала Триадица 2.
      На събитието ще бъде представена информация за текущите проекти и еволюцията на целевите проспекти в Инвестиционното портофолио на групата Монбат.

      Коментар


      • От мен Бенча, но моите бяха малко

        Коментар


        • През кой посредник купуваха на 6.70?
          Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

          Коментар


          • На статията в Капитал най-забавното ѝ е коментарът под нея. Май ще я листват

            Коментар


            • Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
              имат още да наваксат за 2018 дето ги върна в небитието и Окталайт се оказапровал, да видим новите експериментални инвестиции до къде ще ги отведат...
              п.п. върнах си малко от продадените на 11лв...(все пак Алианц и Доверие взимаха пакети на 6,92 преди 2-3 години)

              Коментар


              • https://www.capital.bg/biznes/kompan...ad_sedem_puti/

                Коментар


                • Гледам превели са дивидента днес.

                  Коментар


                  • "Монбат" купи мажоритарен дял в италианската инженерингова компания STC

                    Сделката ще разшири портфолиото на групата за рециклиране на батерии

                    Производителят на батерии "Монбат" е купил мажоритарен дял от италианската инженерингова компания Science Technology & Consulting (STC). Икономическата група е придобила 66.66% от капитала, с което ще разшири портфолиото си за рециклиране на употребявани батерии в Западна Европа, се посочва в съобщение на "Монбат" до Българската фондова борса. Цената на сделката не се обявява.

                    Сделката е поредната от серия от придобивания, предприети от компанията през последните години. Тя е част от груповата стратегия за вертикална интеграция и географска диверсификация, уточняват от "Монбат".

                    От съобщението става ясно, че присъединяването на STC към българската група ще позволи на "Монбат" да въведе нови услуги като възстановяване на електролити, сепариране и рециклиране на пластмаси, хидрометалургично преработване на оловна паста в оловен оксид и други, които имат приложение в производството на нови батерии, както и множество други технологии на STC. "Придобиването на STC разширява експертния опит на "Монбат" при инженеринга и внедряването на решенията за рециклиране и отваря нови иновативни хоризонти за групата", коментира изпълнителният директор Атанас Бобоков.

                    STC е високотехнологична инженерингова компания, която предлага услуги и технически решения в областта на химията, електрохимията, опазването на околната среда и хидрометалургията. Създадена през 2001 г. като част от научен и технологичен парк от група инженери, компанията се фокусира върху изследователската и развойната дейност, проектирането и изграждането както на пилотни, така и на промишлени машини и цялостни решения. Производството включва над 50 пилотни и промишлени машини и близо 20 иновативни процеса, някои от които защитени с патенти, уточняват от "Монбат". И добавят: "В резултат на това и благодарение на спечелено доверие и международно призната експертиза на екипа на STC, "Монбат" ще увеличи инженеринговата си изследователска и развойна дейност, както и конкурентните си позиции на пазара".

                    Бизнесът на групата

                    Групата "Монбат" има два завода за производство (в Монтана и Добрич), както и мощности за рециклиране в България, Румъния, Сърбия и Италия с общ капацитет за преработка на 158 хил. тона употребявани батерии годишно. Преди няколко години българската група навлезе и в литиево-йонния бизнес с придобиването на германската EAS, която има решения за батерийни системи с висока мощност, базирани на LFP-клетъчна химия. Технологията има приложение в авиокосмическата и отбранителната индустрия, както и в морския и обществения транспорт. Преди месец германската дивизия представи EASy Marine - нов хибриден модул, специално разработен за лодки и кораби.

                    За първите шест месеца на годината "Монбат" увеличава консолидираните си нетни приходи от продажби с 16% до 158.6 млн. лв. Печалбата преди данъци нараства със 168% на годишна база до 7.8 млн. лв. според предварителното съобщение до борсата.

                    Коментар


                    • ???


                      25-07-2019
                      НОВИНИ ОТ МОНБАТ АД
                      В продължение на оповестената на 15.05.2019 г. и на 12.07.2019 г. информация относно предприети действия от страна на Монбат АД за събиране на падежирали вземания от Октагон Интернешънъл ООД и Окта Лайт България ЕАД, както и в продължение на сключения между Монбат АД и дружествата длъжници и трети страни меморандум за разбирателство, задълженията на Октагон Интернешънъл ООД бяха погасени чрез прехвърлянето на активи, собственост на инвеститора, проявил интерес да придобие участие в капитала на Окта Лайт България ЕАД. С погасяването на задълженията от страна на Октагон Интернешънъл ООД, стъпките от меморандума за разбирателство, по които Монбат е ответна страна, бяха приключени, с което излизането от инвестицията в лед осветителния бизнес сегмент на Групата Монбат е завършено.

                      Коментар


                      • Нямам какво да добавя и просто ви лайкнах и двамата )

                        Коментар


                        • И на мен ми стана малко по-симпатично

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
                            Dex, сега да не скочи цената?
                            Като гледам не скочи от сагата с Левента, но пък оловото мина $2000

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Dr.Justice Разгледай мнение

                              ами да ги изтъргуваме "извънборсово"
                              Ще стане "изгори за да светиш" Като ги купиш, те виждат колко ти е силата (обема) и после .. през носа ще ти ги извадят Това с късите не е за игра срещу маджовеца, никой няма повече артии от него и не можеш да го бутнеш Особености не на руския риболов а на българското бфб )) Едно време ПК се правеше на интересен и опяваше как искал да му дадат назаем за да продава.... накрая стана филмов артист.... посредствен разбира се, А преди това и ... гайтанджия Netware му знаеше по-добре битието.... няма гo вече ... Но Съответно нищо страшно, ако се повтори случката
                              Да не забравя все пак важното - не е препоръка
                              Last edited by precakanoto; 17.07.2019, 20:21.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

                                Не те познавам.. Кажи някой от институциите на пазара който би ми гарантирал за теб и го правим
                                Браво! Така се развива пазара!

                                Коментар

                                Working...
                                X