Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (MONB / MONBAT)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
И сега е.Аз се включих с 1200 бройки пак.
13-03-2020
НОВИНИ ОТ МОНБАТ АД
С настоящото бихме искали да уведомим инвеститорите и всички заинетеросовани лица, че на основание чл. 75, ал. 1, т. 2 от Правилата за търговия, част ІV на БФБ АД и във връзка с обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание извънредно положение, както и с оглед защита на интересите на инвеститорите на Монбат АД в акции и облигации, ръководството на Монбат АД е поискало от БФБ АД незабавно спиране на търговията с издадените от дружеството ценни книжа:
Емисия ценни книжа с борсов код 5MB и ISIN код на емисията BG1100075065;
Емисия ценни книжа с борсов код 5MBA и ISIN код на емисията BG2100023170.
до отмяна на въведеното извънредно положение или до изрично отправено от дружеството искане.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от volatilnia Разгледай мнениеТуй много падна а беше перлата на българската индустрия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Оп, това съм го пропуснал Прав си, ма само донякъде, йезуитче Мумията ми е бийонд блек листата, че и отгоре, но проявих глупост от алчност - викам си, ще го понадуят до Коледа, нали там доходности и т.н., а то се оказа, че съм объркал фирмата - надувал Доверие и не му останали кинти за избушения трейдинг. Платих си глупостта, излязох на загуба, а блек листата си стои с него.
С фибанкасъту е друго - там е идеята за ЕРМ 2, зад което стои държавата. Там цеко от алеко не играе, ако не се случат нещата според предвиденото, проблемът ми няма да е цеко от алеко, а тиквун, магнаурската школа и академията у Свищов - поел съм риск с ясното съзнанение, че мога да загубя.
И двете са били спекулативни акции в моя портфейл - кумини, както се казваш в онзи виц за сервитьора -е, не мина с Мумията, да видим дали ще мине с цеко от алеко Колкото до Евереста - при него имах доверие някога, че го и познавам, отгоре на всичкото, ма след това показно убиване на акцията, му теглих една. А който съм проклел, не е прокопсал - резултатите на еВана агро го доказват - винаги има възмездие
Та в блеклистите мога да сложа нещо, докъм 15-20% макс от капитала, предвиден за БФБ чисто спекулативно и то при някаква новина, абсолютно краткосрочно с много ясни дати и нива за излизане (неведнъж съм заявявал, че имам 2-3, макс до 5 акции тук), другото отива в компании, в които тръствам по някакъв начин и не са ми в блек листата. Затова и няма да откриеш славославяния от мен за фибанксаъту примерно, нищо че спекулативната ми позиция на БФБ в момента е там - ма пък видял съм опция, пробвам се, ега върже
Мунбатя ми е в блеклистата още от 2008 и засега не виждам причина да променя това си виждане, но пожелавам успех на хората тук, щото все пак е борса и идеята ни е да печелим. По-възможост - повече и още
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеНетните приходи от продажби растат, EBIT 6 милиона нагоре, печалбата пада заради малко по-скъпи материали, малко повече заплати, милион повече за външни услуги и разни ей такива. Тука го оценявам като "сон шонжмон", оставаме си дългосрочни завинаги.
За тази година още не са закупили (прехвърлили) някой губещ актив от другите бизнеси на основните /мажоритарни/ акционери! Но има време, все пак сме в началото на годината! /Това изпълнение с Левента /което още не е приключило/ надали ще бъде забравено от останалите /миноритарни/ акционери!!!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
Блеклистите са измислени и временни понятия.
Пример с блеклистите на грую - имаше запазен ред в тях с "мумията". Но не му попречи да се включи после в трейдинга, заради увеличението на капитала. Имаше и друг ред в тези листи с "цеко и алеко", и пак не му попречи да се заиграе във фиб, отново заради хипотетичното увеличение на капитала. Пак заради увеличение на капитала участваше и при "евереста", поради което и "евереста" си резервира ред в блеклистата. Илиза, че увеличения на капитала на дружества в груевите листи, след време попълват редове и в блеклистите.
Класикът е казал: "Който играе - печели".
Съответно; блеклистите са за това - да се редактират.
И нищо страшно няма в тях.
Шега е.
С фибанкасъту е друго - там е идеята за ЕРМ 2, зад което стои държавата. Там цеко от алеко не играе, ако не се случат нещата според предвиденото, проблемът ми няма да е цеко от алеко, а тиквун, магнаурската школа и академията у Свищов - поел съм риск с ясното съзнанение, че мога да загубя.
И двете са били спекулативни акции в моя портфейл - кумини, както се казваш в онзи виц за сервитьора -е, не мина с Мумията, да видим дали ще мине с цеко от алеко Колкото до Евереста - при него имах доверие някога, че го и познавам, отгоре на всичкото, ма след това показно убиване на акцията, му теглих една. А който съм проклел, не е прокопсал - резултатите на еВана агро го доказват - винаги има възмездие
Та в блеклистите мога да сложа нещо, докъм 15-20% макс от капитала, предвиден за БФБ чисто спекулативно и то при някаква новина, абсолютно краткосрочно с много ясни дати и нива за излизане (неведнъж съм заявявал, че имам 2-3, макс до 5 акции тук), другото отива в компании, в които тръствам по някакъв начин и не са ми в блек листата. Затова и няма да откриеш славославяния от мен за фибанксаъту примерно, нищо че спекулативната ми позиция на БФБ в момента е там - ма пък видял съм опция, пробвам се, ега върже
Мунбатя ми е в блеклистата още от 2008 и засега не виждам причина да променя това си виждане, но пожелавам успех на хората тук, щото все пак е борса и идеята ни е да печелим. По-възможост - повече и ощеNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
От тази сума ли трябва да извадим "инвестицията" в ресторанта в РусИ? Колко беше тя? Има няма 5 милиона? Колко е къса паметта на БГ инвеститора? Тези са ми в блеклистата, ако ще и 100 милки печалба да изкарат.
Пример с блеклистите на грую - имаше запазен ред в тях с "мумията". Но не му попречи да се включи после в трейдинга, заради увеличението на капитала. Имаше и друг ред в тези листи с "цеко и алеко", и пак не му попречи да се заиграе във фиб, отново заради хипотетичното увеличение на капитала. Пак заради увеличение на капитала участваше и при "евереста", поради което и "евереста" си резервира ред в блеклистата. Илиза, че увеличения на капитала на дружества в груевите листи, след време попълват редове и в блеклистите.
Класикът е казал: "Който играе - печели".
Съответно; блеклистите са за това - да се редактират.
И нищо страшно няма в тях.
Шега е.Last edited by iezuita; 04.01.2020, 13:20.http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
и това не си разбрал какво е...
вземи да инвестираш в гледане на филми, че тук си мноо зле
С кое от теорията за sunk cost fallacy не си съгласен? Беше го описал много добре. Простено ти е да не знаеш, че си има име, защото не вярвам да си учил икономика в университета. Но за нови знания никога не е късно.
Няма нужда да ми благодариш. Радвам се да ти помагам.Last edited by hamorphis; 04.01.2020, 07:39.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Описваш "sunk cost"..
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Пример: Влязъл си да гледаш кино и филмът е мега тъп. Трябва ли да останеш до края, защото си дал пари или трябва да излезеш и да правиш нещо по-забавно? Какъв ти е opportunity cost-а да останеш и да догледаш филма.
А ако стане мега як към края?
Нещо подобно е и тук.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
Коментар