IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (MONB / MONBAT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Pig Разгледай мнение
    Не разбирам защо продават на по-ниска цена след добвия отчет ?
    ами след изборите някой е решил че ще стоим на място или надолу и е решил да кешира.
    Ако мислиш да държиш дългосрочно 3-4-5г. мисля че има бъдеще въпреки трудния сектор.
    Успех!


    имам

    Коментар


    • Не разбирам защо продават на по-ниска цена след добвия отчет ?

      Коментар


      • някой днес бе с треперещи ръчички тук?

        Коментар


        • От скоро следя форума и от още от по-скоро имам акции и не разбирам защо някой продава по-евтино от преди новия отчет ? Пропускам ли нещо или да си допълня тихичко ?

          Коментар


          • Пропуснах да кажа,че не препоръчвам нищо и нямам грам акция или интерес в тази позиция!!!!

            Коментар


            • Това звучи добре,но завода им в Добрич е пуснал всичко живо в отпуск вече повече от две седмици.Освен това има сакратени хора ,а тия в отпуск се чудят за какво иде реч?!?
              Това за добре ли е или не, не знам.Но фактите изглеждат така.

              Коментар


              • 27.03.2017
                НОВИНИ ОТ МОНБАТ АД

                Дружествата от икономическата група на Монбат АД са реализирали през месец февруари 2017 г. консолидирани нетни приходи от продажби в размер на 26 627 хил. лева, което представлява увеличение от 28,9 % в сравнение с реализираните консолидирани нетни приходи от продажби през месец февруари 2016 г.
                Обобщените данни за първите два месеца на 2017 г. сочат, че дружествата от икономическата група на Монбат АД са реализирали консолидирани нетни приходи от продажби в размер на 51 725 хил. лева, което представлява увеличение от 23,7 % в сравнение с консолидираните нетни приходи от за същия период на 2016 г.
                Реализираната консолидирана печалба на дружествата от икономическата група на Монбат АД за месец февруари 2017 г. е 2 498 хил. лева преди облагане с данъци, което представлява понижение на печалбата с 7,1 % в сравнение с реализираната консолидирана печалба преди облагане с данъци за месец февруари 2016 г.
                Обобщените данни за първите два месеца на 2017 г. сочат, че дружествата от икономическата група на Монбат АД са реализирали печалба преди облагане с данъци в размер на 5484 хил. лева, което представлява увеличение на печалбата от 3,20 % в сравнение с реализираната консолидирана печалба преди облагане с данъци за същия период на 2016 г.
                Дружествата от икономическата група на Монбат АД са постигнали през месец февруари 2017 г. EBITDA в размер на 4 097 хил. лева, което представлява повишение от 7,3 % в сравнение с постигнатото през месец февруари 2016 г.
                Обобщените данни за първите два месеца на 2017 г. сочат, че дружествата от икономическата група на Монбат АД са постигнали EBITDA в размер на 8 327 хил. лева, което представлява повишение от 9,3 % в сравнение със същия период на 2016 г.

                Коментар


                • Малиии, кота 11 ги минахме като малка гара

                  Коментар


                  • Възможно е да видим пакет.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      я, виждам 15лв вече!
                      Хич не си поплюваш обаче , от твоята уста в божиите уши

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        я, виждам 15лв вече!
                        То продавачи май няма.

                        Коментар


                        • я, виждам 15лв вече!

                          Коментар


                          • "Текущата пазарна капитализация на Монбат АД се равнява на 197 млн. Евро, като тя се е удвоила за последните 5 години.
                            Групата има за цел да поддържа скоростта на развитие през следващите 5 години, като инвестира в своето бъдещо портфолио за разширение: 2017-2021."

                            http://x3news.com/download/?id=339809

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              Реализираната печалба преди облагане с данъци на МОНБАТ АД на консолидирана база към 31.12.2016 г e в размер на 31 194 хил. лева., спрямо отчетената към 31.12.2015 г. консолидирана печалба, преди облагане с данъци на стойност 24 121 хил. лв. Това представлява повишение на консолидираната печалба, преди облагане с данъци с 29,32 %.
                              Консолидираната нетна печалба на МОНБАТ АД към 31.12.2016 г. е в размер на 28 331 хил.лв. и регистрира увеличение от 28,48 % в сравнение с нетната печалба на дружеството на консолидирана база към 31.12.2015 г. , която е на стойност 22 051 хил. лв.
                              Много харесвам всички твой коментари! Харесвам и Монбат! Опасявам се, че пропусна в този свой коментар великата реплика НЕ е препоръка!
                              За последните 6 месеца оловото е на 7 ли беше или 8 годишен връх, от което Монбат печелят, но естествено въпросът е дали ще остане там? Профит марджинът на компанията е голям при тези нива на компанията, но проблемът е, че къмодитис се движат в корелация с желязо, мед и ако щеш петролът "влачи" тренда нагоре и надолу! Ако се запази желанието на всички за инфлация, а тя най-добре се нагнетява чрез къмодитиис (щото лихвените интервенции показаха, че не става) то и САЩ и Марио Драги ще измислят политика да помпат петрола и суровините (въпреки, че не ги кефи и Русия да бемефитва от това, която е ресурсно ориентирана икономика) Е? Ако петрола поскъпне (но със слаб долар, а това не е ок), долара трябва да поевтинее (пак не е ок), Значи треябва да се отпуши клапана за налягане и ДАКС от 18 РЕ да стане поне 15, а може би 14, където е СОФИКС
                              IM d best

                              Коментар


                              • http://x3news.com/download/?id=339809

                                Коментар

                                Working...
                                X